Page 1 of 1

Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 17 Mar 2010, 00:17
by nadir
Salam semua,

rasanya amat baik kalau kita ada koordinat2 puncak puncak tinggi di malaysia nih. senang nak buat rujukan.

saya senaraikan, tapi mintak tolong kengkawan contribute ya.

kalau boleh dalam darjah dan saat , and dalam GR kalau ada.

1) Korbu
N -
E -
GR - 367478, 518963

2) Tahan
N -
E -
GR -

3) Yong Belar
N -
E -
GR - 374635, 514623

4) Yong Yap
N -
E -
GR - 375972, 526788

5) Chamah
N -
E -
GR - 398329, 578308

6) Ulu Sepat
N -
E -
GR -

7) Gayung
N -
E -
GR - 368959, 517680

8) Trusmadi
N -
E -
GR -

9) Kinabalu
N -
E -
GR -

10 ) Tambuyukon
N -
E -
GR -

11) Mulu
N -
E -
GR -

12 ) Murud
N -
E -
GR -

13) ....... gunung lain , sila tambah sendiri

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 24 Mar 2010, 10:30
by poncho
aik? dah 52 orang view takkan takde sorang pun bleh share info? hehe.
Dir, dalam data yang aku ada cuma ada 5 sahaja yang bleh share dulu. ada rezeki nanti aku up lagi.

GR untuk gunung berikut:
Korbu - 367478, 518963
Gayong - 368959, 517680
Chamah 398329, 578308
Yong Belar - 374635, 514623
Yong Yap - 375972, 526788

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 24 Mar 2010, 10:52
by nadir
Thanks ponch.... nanti aku upload kat atas.
dalam bacaan N + E ada tak? rasanya boleh check dalam mapsource , dia akan automatically bagi N+E . aku punya map source kong pulak, nak bukak takleh... siot jer...

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 24 Mar 2010, 13:06
by poncho
nadir wrote:Thanks ponch.... nanti aku upload kat atas.
dalam bacaan N + E ada tak? rasanya boleh check dalam mapsource , dia akan automatically bagi N+E . aku punya map source kong pulak, nak bukak takleh... siot jer...
hehe. no problemo.
tak payah gi Mapsource, tukar je unit dari RSO/WMRSO ke Decimal Degrees unit atau Degrees/Decimal Minutes nanti mesti kluar punya.
ada tu ada Nadir, cuma aku je yang malas nak tukartukar setting dah. hahaha.

lagipun, tak rok laa tukar ke Decimal Unit. macam curi koordinat Google Earth je. huhu

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 24 Mar 2010, 13:19
by nadir
Thanks ponch, nanti aku upkan yang mana aku ada.... mapsource still buat hal.... siot je

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 25 Mar 2010, 17:31
by Penjejak Gunung
Adoi....handphone GPS aku hilang..
takdapat nak cek balik koordinat gunung...hu huhu...sedih sedih....

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 26 Mar 2010, 08:42
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Dah hilang
Ko jadilah penjejak HP hilang lak
hu hu hu

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 29 Mar 2010, 01:18
by Penjejak Gunung
hahhaah.....takpe...dh beli hp yg murah ...if hilang tak laa ralat sangat...
this weekend ..nak naik siku..track geli geli...

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 29 Mar 2010, 20:16
by mizi
Penjejak Gunung wrote:hahhaah.....takpe...dh beli hp yg murah ...if hilang tak laa ralat sangat...
this weekend ..nak naik siku..track geli geli...
jum la lajak ke swetenham mingu ni

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 31 Mar 2010, 11:39
by abe~G
tuan senator nadir!

projek mengumpul maklumat yang terbengkalai dan tak siap ada ler,
ada ler sikit pasal kordinat tu berserta dengan topo google map.

tapi segan ler rasa nak publish, ianya hanya dibuat untuk rujukan sendiri sahaja, tapi kalau nak kongsi apa salahnya.

rujuk link dibawah:

LoG yang belum siap

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 31 Mar 2010, 11:56
by nadir
waaaa abg G.... bagus bagus...... TQ!

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 08 Apr 2010, 02:25
by betterman
good effort abe G!!

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 18 Jan 2011, 19:21
by yazid mansor
alamak, sy xtau la...
huhu.. sy folo guide je.. kih3
:wink:

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

Posted: 01 Mar 2018, 21:39
by Lionel Messi
kikiiii..... adik idan tokey besar kat selanor tuh.... takyah jejauh hiihiiii.... kamu nak rebus rengas api pon dia ada haahaha...
HolidayPalace
Royal1688