Going on a solo adventure!- Would you do it?

Berehat sekejap, khas untuk sembang kosong yang mana tidak berkaitan dengan aktiviti pergunungan

Moderator: matsaiko

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Ngai.
Masih on nanti aku panggil meeting cuma nak guna komuniti GO tak buleh sebab GO bukan kelab berdaftar. Kalau buleh masih nak guna nama GO sebab itulah perancangannya dan yang pegi pun kebannayakan geng dari GO tapi tak masuk la nama Ngai. Ngai bukan suka pun menda menda cam ni, tak dangdut, tada pompuan cantik dan tada geng haram jadah semuanya. Itu yang Ngai suka :lidah: :kah: :evil:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Post by biNGai »

ya laa bang..saya dengar je laa abg punye sembang.. :keke:

slagi bole layan, kite layankan ajerrr..keh keh keh
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Post by Tokwan »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Ngai.
Masih on nanti aku panggil meeting cuma nak guna komuniti GO tak buleh sebab GO bukan kelab berdaftar. Kalau buleh masih nak guna nama GO sebab itulah perancangannya dan yang pegi pun kebannayakan geng dari GO tapi tak masuk la nama Ngai. Ngai bukan suka pun menda menda cam ni, tak dangdut, tada pompuan cantik dan tada geng haram jadah semuanya. Itu yang Ngai suka :lidah: :kah: :evil:

POMPUAN???????????? MANA???????

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Post by irmuaaz »

Salam Semua,
Alhamdullilah Seminar Pembangunan Rekreasi hari tu di UPM dah selamat di jalankan. Saya pun dapat la cerita sedikit sebanyak tentang kepentingan adanya trail bertanda dan peta topo di tak terhadkan masa presentation saya pada hari Selasa. Dan dapat la terselit point saya tadi dalam resolusi Seminar yang akan dihantar ke KBS lepas tu. Saya tak harap la yang pihak kerajaan terus terus implement cadangan2 kita tapi at least issue ni dah diketengahkan. Kena teruskan usaha kita jelah. Satu cara yang mungkin kita boleh buat adalah tubuh persatuan untuk jaga dan maintain contoh at least satu trail.n Tapi untuk ini kita kena perlukan byk volunteer lah dan takleh nak harap duit dari KBS sahaja.

Saya akan try jv dengan KETENGAH untuk start marking trail kayak di kenyir bulan 3 ni. Itu yang mampu saya buat lah sebagai individu. Tapi kalau kita gabung ramai2 makin besar la suara kita. Besar la lobby kita nanti. Kita kat sini dah ramai dah geng yang boleh sondol buat trek. Jadi expertise sebenarnya dah ada. Kita cuma perlu upkan je dan organize diri kita sebagai organisasi berstruktur. kira bergabung tenaga lah. Boleh kita publish brochure atau info guide ke. Maintain website info ke etc. Tapi kata kunci dia kita kena usaha sendiri dan jangan harap tunggu KBS nak sodok semua.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Post by Hangar 18 »

irmuaaz wrote:Salam Semua,
Alhamdullilah Seminar Pembangunan Rekreasi hari tu di UPM dah selamat di jalankan. Saya pun dapat la cerita sedikit sebanyak tentang kepentingan adanya trail bertanda dan peta topo di tak terhadkan masa presentation saya pada hari Selasa. Dan dapat la terselit point saya tadi dalam resolusi Seminar yang akan dihantar ke KBS lepas tu. Saya tak harap la yang pihak kerajaan terus terus implement cadangan2 kita tapi at least issue ni dah diketengahkan. Kena teruskan usaha kita jelah. Satu cara yang mungkin kita boleh buat adalah tubuh persatuan untuk jaga dan maintain contoh at least satu trail.n Tapi untuk ini kita kena perlukan byk volunteer lah dan takleh nak harap duit dari KBS sahaja.

Saya akan try jv dengan KETENGAH untuk start marking trail kayak di kenyir bulan 3 ni. Itu yang mampu saya buat lah sebagai individu. Tapi kalau kita gabung ramai2 makin besar la suara kita. Besar la lobby kita nanti. Kita kat sini dah ramai dah geng yang boleh sondol buat trek. Jadi expertise sebenarnya dah ada. Kita cuma perlu upkan je dan organize diri kita sebagai organisasi berstruktur. kira bergabung tenaga lah. Boleh kita publish brochure atau info guide ke. Maintain website info ke etc. Tapi kata kunci dia kita kena usaha sendiri dan jangan harap tunggu KBS nak sodok semua.

nak gabung camna.. TT Equine pun tak turun2.

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Post by irmuaaz »

Sorry la beb. Sibuk anak baru lahir. Take a break dulu.....
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Post by Hangar 18 »

tahniah .. tahniah..

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Post by betterman »

Menarik baca kisah korang. Tahniah bagi yang berani buat trip solo.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Post by kenshina »

Salam,
Bila terbaca psl trail management, sy setuju ngn pndpt n cadangan tu. Mmg boleh maju kalu dpt kita masukkn trail2 dlm peta topo n gps file, brochure atau pamplet.

Mmg x tidak dinafikan ramai yg ada gps trail ke gunung2 di mesia ni. Tp dek sebab mentaliti pendaki yg masih ditahap rendah i.e x pandai jaga alam sekitar n buang sampah merata2 menyebabkn diorg cuma release info pd pendaki yg dikenali n diketahui etika hutannnya.

Bukan kedekut atau xnk org lain tau, tp 1 percubaan utk kekalkn keaslian atau kebersihan hutan selama yg boleh. Sbb kita tau once public dh start masuk mmg jd kotor laa...

Jadi pntg juga utk kita educate pendaki/penggiat outdoor kita isu2 HSE ni.. Bukan setakat berxtvt secara sihat n selamat tp pentingnya utk pelihara environment hutan kita

:)
challenge your limit

Post Reply