Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06

Berehat sekejap, khas untuk sembang kosong yang mana tidak berkaitan dengan aktiviti pergunungan

Moderator: matsaiko

Post Reply
Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06

Post by Defcon »

HUhuhuhu saje sebenar nak tepek kat sini nak kongsikan bersama sama nostalgia aku zaman budak budak dulu manjat Gunung Dato huhuhu.. dan jugak ingin aku arkibkan di sini agar ianya masih wujud di dunia internet ini huhuhu.. terima kasih Melayu.com dan Guly atau nama baru KuKuBesi..aku xtau apa perkembangan KuKuBesi dgn Melayu.com skrg tapi aku rasa ada sangkut paut so kalu xkerana anda konpom 2010 nie aku xleh baca dah posting tue huhuhu... Posting yang sama jugak saya post di http://markas.bintang3.net/viewtopic.php?t=2797 dan maybe beberapa web selepas ini huhuhu..bukannya niat hendak spam/glammer/poyo etc just mau diarkibkan di internet selagi web masih bernyawa dan berkongsi cerita dengan kengkawan huhuu

So intro sket lagik, actually ujung minggu nie bersamaan dengan 29hb Jan 2010 nie cam biasa buhsan buhsan melanda jiwa lagi.. last minute punya pasal so xdapat selit trip/xtvt kengkawan so aku berhasrat dengan solonya ingin melanggar Gunung Dato ajelah di antara gunung yang aku berani kalu nak langgar sensorang sebab konpom tengah track leh jumpa orang kot**

*p/s kot** kena pikir gak setelah coretan aku 2005 lepas huhhu by the way sesapa bebuhsan jom ujung minggu nie naik Dato huhu saya tunggu di kaki gunung yea:p


Wokeh tepekkan bermula huhuhuhu

www.melayu.com 54. Dihantar pada 06hb Mei 2005, 06:20:18 pagi wrote:
Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April::Busan� Hari Pekerja

Huhuhuhuhu...Image itu ari aku gerak sensurang dari Manjalara ke KL Central... dengan hati yg amat busan berkenalan di bawah bumbung batu akhirnya ku bertolak dgn malas sebaik saje abis semayang Jumaat...huhuhuhu gerak sorang aje...Pilu aje hati nie....tapi nak buat camana...hati tetap nak camping gak...ke Gunung Dato gak nak sampai... Oleh kerana busan sangat...lagipun pom pikir gerak sorang...xkisahlah sampai lambat ke copat ke ....kalu lah lagi lambat boleh sampai cun jugak... biar masa membazir begitu sahaja... Untuk melengah lengahkan masa...huhuhuhu...plan nak naik ketapi express rakyat yg nak ke kelantan biasa kol 6 ptg tue....so leh lah aku turun kat Rembau ke....then menapak dari Rembau ke kampung Batang Nyamor ke....huhuhu....bosan punya pasal... Tiptup...sampai KTM...tiket lak leh abis....huhuhuhu....Image Mat - mat Kelate abis gi booking.... hurm...nok buat ghano...sek dio pakat beli abish.... maka naik lak bas depan CM yg idah kabar dari kusyen... kulihat cermin gelap dari luar ku sangkakan maka sejuklah aircond'nyaImage .... rupanya gua tertipu... ....huhuhuhu...mau terbakau dok dalam tue...silap silap gas lantern dalam bag aku leh meletop nie....huhuhuh...kaLU xsilap tue bas KL-Seremban-PD huhuhuhu....

Sampai Soromban kol 7pm....gi masuk Terminal One cari bahan masak masak apa yg patut....cecopat rush tunggu kat terminal entah no berapa tapi aku pasti tue bas ke Rembau... Gua tercongok aje depan kedai jual roti... HUhuhuhuhu...dugaan betul tunggu bas dari kol 8 malam....rupanya bas tue sampai kol 10 malam..... huhuhu sengal.Image ..itu dribar bas bercakap kalu dah nak malam bas ke rembau 2x aje... kol 630 ptg satu....dan last bus kol 10 malam...Image

Maka gamaknya gua sampai depan simpang nak masuk ke Kampung Batang Nyamor tue dalam kol 1140 kot...dah dekat tgh malam dah....huhuhuhu...biasa lah..kawasan kampung...xdenye anak dara nak kuar jalan memalam nie....utk menyeri jalan tar kampung tersebut. Gua jalan punya jalan dalam gelap...sampai kat ada satu depan sekolah tue... dari jauh ku sangkakan sekumpulan kerbau mahupom lembu...rupanya sekumpulan rakan sebaya kuda rupanya...iskh....Image Orang kampung sini sudah maju....bela kuda lak .... tapi yg herannya...kuda tue xdelak dia tambat cam lembu... main lopas ajo... gua lepak dengan sekawan bestprend kuda tue jap sambil isap rukuk... adalah dalam 1/2 sambil dok isap rukuk layan kuda.... memula gua dajal kuda tue kasik rukuk yg xbakor lagi...huhuhu...terus dia kunyah nye cam swinggum... ImageHohohoh...asyik lah pulak main dgn kuda.... kuda tue xdelah bau haprak ke...busyuk ke...maybe tuan dia mandikan kot... tapi yg xtahan kuda nie suka sangat dok bebelek oversack aku sampai jatuh 2-3x huhuhuhu... udahlah tue...suka sangat nak comolot dgn aku...jilat sana...jilat sini...ishk!!....lucah betul kuda nie..Image.. maka ku terus perjalanan ku ke kaki gunung dato....

Sampai satu selekoh kat satu lagi sekolah... Sekolah Anak Yatim apa entah nama penuh dia...terjumpa lak sekumpulan lembu tgh memanaskan badan di atas trek jalan raya...huhuhu... ini...gua bikin gigil sket...ini lembu punya gang dah lah ramai...tanduk memasing....ish...bikin sadis...gua cecepat jalan.... Hohohoh... masa tue dah kol 12 tgh malam lebih dah... sambil jalan...sambil nyanyi.... sekali sekala selisih dgn bebudak kampung naik motor...baik sungguh....semua dok bagi salam...sapa aku...tanya hendak ke mana...mesranya mereka....alangkah mesra lagik kalu depa semua dapat tumpangkan aku...

Jalan punya jalan....sampailah kat area depan kubur...huhuhuhu...terus xnyanyi dah... ...hehehehe....hormat sket....Gua jalan sampai end of road stone lah aku rasa...lepas jambatan dah nak masuk area kelapa sawit...yg pasti situ dah xde lampu jalan dah...huhuhu... hati dah gigil nie nak ...Image... sama ada yg nampak ke xnampak ke semua ku tepis jauh xkasi otak ku berfikir....hehehehe....

Huhuhuhu...agak agak dah separuh jalan atas jalan raya tetengah kelapa sawit tue...ada lak kerete hong honk hon aku ....Huhuhu... ada gak terpikir adakah aku akan ke rompak? kena rogol? kena bunuh? HUhuhuhu... pasal sekali ku pandang brader yg menanya jalan tue huhuhuhu....muka ganaz sangat.... HUhuhuhu.... (*kalu lah dia baca cerpen nie ) Sekali brader tue pom nak ke Gunung Dato gak... gua cakap aje lah..." Abang jalan streeekkk aje...." nanti jumpa sign board....huhuhu... lalu abang tersebut mengucapkan terima kasih & memecut laju.... Huhuhuhu.... adakah mereka xnampak aku dok pikul oversack...dah tentu aku nak ke sana gak... xdenya bebudak kampung nak pikul obersack memalam buta nie..Image..

GUa napak punya napak....nonstop....pasal jalan gelap gila although kat sign board pintu masuk gunung dato' yg ada bus stop pom aku xsinggah...heheheh...gelap maa...xelok jalan memalam buta nie...

Sampailah kat kaki gunung dalam kol 1 pagi kot.... Bila gua sampai aje kat tugu keris tue...mak aih!!! ramai sungguh awek awek bebudak kolej komuniti segamat dok dengar ceramah apa entah dari cikgu cikgu depa... datang ada kursus jati diri apa entah...aku tgk banner events tue this 13 hb ada lagik....hohohoho... leh lah cecuci mata lagik kalu aku sampai...Image

Tapi gua punya letih gua xheran dah...gua lepak kena air kopi kat kedai kopi sat...burak burak dgn urang kampung....tanyo kabor... lamo xsinggah sini...muahahaha... burak punya burak...sekali abang yg naik kete tadi pom datang lepak sama.... HUhuhuhu... maka beliau berkata "Kenapa xnak tumpang tadi?" Iskh... adakah perlu ku memperlawa diriku utk menumpang dulu?Image sadis...sadis... tapi xpa..pasal aku dah busan sangat dgn kehidupan aku...menapak dari rembau pom sanggup...apatah lagi dari simpang 3 tue... Memang berbaloi!!! muahahahah... kalu dah busan...semua berbaloi....huhuhu....

Burak punya burak...dengan tauke kedai....dengan ABang Sengal tue...gua pom turun ke bawah...ke tepi sungai yg ada pondok tue...nampak aje pondok kosong terus gua buat "rumah segera" gua...muahahaha.... xde cakap banyak...gua bukak semua "air sodap" gua.... twisties... pepe makanan yg segera di makan segera dibuang lah orang kata....muahaha...dah macam party dah gua malam tue.... Tiptup gua pom tido...pasal perjalanan yg amat meletihkan...sebelum terlelap...terpikir aku...huhuhuhu....perlukah aku bertanya "Abang....mau pegi gunung dato erk? Eloklah tue..saya pom nak kesana...leh tumpang....??" huhuhuh....

Gua tido punya tido....sekali itu Hella???(*apa tue yg speaker pegang kat tangan leh cakap kekuat tue?) alaahh...pembesau soghe tue..... pepagi buta kol 4 am lebih kot... dia kasik buat bunyi siren pepagi buta...mau gua xtergezut ingatkan alat penggera api ka....udahlah bunyi siren... pastu adalak memaki bebudak liat malas bangun semayang subuh kot pakai pembesau soghe...pastu senyap... kembali aku ke dalam sleeping bag aku tido....pastu gua rasa tido xsampai 10 minit...lelap lelap ayam orang cakap...dah kena memekak balik..agaknya dia xnampak aku sesorang tido atas pondok tue...dia leh lak memekak suruh bebudak dia terjun dalam kolam...pasal lambat bangun kot... HUhuhuhu.... mau aje gua benam itu cikgu sama pembesau soghe dalam kolam dgn bebudak dia.... huhuhuh...gua pom dah xleh tido...gua tgk ajelah "drama" terb a b i t... sengal punya bebudak sekolah sama cikgu... huhuhu

Pasal xleh tido...aku pom gi berendam kat jakuzi....bertemankan lantern, stove buat masak air milo... dan udang udang yg comel dok cecucuk badan aku dalam air...iskh...jinak jinak udang betol...nak tangkap...pantas aje dia gostan....huhuhuhu

Pepagi tue...gua breakfast kaw kaw punya breakfast...maklumlah sorang....orang bujang....hari hari kailan ikan masin ajooo.... xde maggi maggi dah nie...break past...lunch hour...minum petang...makan malam...semua ada kailan ikan masin....muahahaha... Itulah...kalu Abang Jimi ada...leh makan nasik kailan ikan masin sesama....seperti yg dijanjikan....huhuhuh.....

Gua gerak dari kaki gunung dalam kol 1130 .... maka menapak lah gua sorang....HUhuhuhu....gua tunggu sesapa yg nak naik gunung dari kol 9am lagi... huhuhu manalah tau leh buat teman perjalanan... sampai gua rasa ini minggu...ini ari urang xde naik gunung dato kot...huhuhuhu gua pom menapak sensorang... Huh! sekarang gunung dato' dah ada "eskalator" ...alah.. macam tangga bergerak tue... hohoho..ringan sket beban kat atas bahu nie... tapi lepas aje eskalator tue abis....iskh...mau terjelir nak sampai kat tengah kawasan R&R tue... huhuhuhu...mau sejam gak aku...maklumlah lama xnaik gunung....air dah abis 1 botol 1.5 dah tue...huhuhuhu...kat kawasan R&R gua lepak lah dalam 45 minit kot..mana tau ada kengkawan yg nak naik..leh aku jalan ber iringan.... HUhuhuh...last last aku jugak jalan ditemani unggas unggas di hutan... huhuhuhu....

Akhirnya sampai kat puncak dalam kol 230 lebih....huhuhuhuhu.... check point jgn kira lah....banyak betul hentian aku masa nak sampai ke puncak...ingatkan jalan lelambat boleh lah jumpa kengkawan baru ke.... huhuhu...akhirnya aku sensorang kat atas puncak tue...huhuhuhu...sayu hati aku.... tapi masa kat puncak tue....huhuhuhu... lebah + langau amat banyak gila....aku tgk kaki aku tue...huhuhu penuh lebah+langau dok melangaukan kaki aku...kalu aku dok sesenyap....dah penuh satu badan aku dgn langau+lebah nie... huhuhuhu...dah jadi manusia lebah+langau nie...tapi gua pom letih sesangat + tido xcukup ...gua bebaring atas batu sampai tertido....tiptop...kol 6 petang kot...baru tetiba cam funfair lak atas puncak tue...penuh lak bebudak sekolah mana dgn cecikgu nya... yg pasti bukan bebudak kursus jati diri tue...huhuhuhu... sengal punya bebudak sekolah...dok gelakkan aku pasal aku dah cam bangkai...kena hurung dek lebah+langau....huhuhuhu....oleh kerana depa dah melawakkan aku...maka aku pom "peras ugut" depa...dapat lah "cekedish" pepe yg patut...muahahaha...biasalah..kalu bebudak naik gunung bawak bag garfield nie...mesti banyak "harta" punya..alaahh...cam peti ais bergerak... ko bukak aje...ada memacam ada...muahahaha...

Masa tengah membanggakan diri dan membesaukan diri dan mengencing bebudak itu dgn cerita aku kat bebudak tue...terpancul lak satu ayat yg bikin gua rasa gigil...." Abang selalu gi camping sesorang ke?Tido sesorang dalam hutan ke? Nie memalam nie tido sensorang kat sini xtakut ke?" .... Muahaha..pantas ku bertanya.... "Ko orang xbermalam kat puncak ke malam nie?" ...pantas depa jawab... "Mana boleh...cikgu xkasik..kalu tak dah lama kita orang bukak kemah sebelah abang"....Muahahahaha...tercegang gua....huhuhuhu... GUa hati dah resah nie....tapi xpe...gua kuatkan lagi hati gua...pasal GUnung nie femes orang naik malam...maka malam nie pasti ada teman...hehehehe... pastu gua kekirak stok air gua pulak xcukup...habis bebudak tue melanunkan bekalan air aku...huhuhuhu...dengan itu jugak..pantas gua ke punca air terjun "turun 5 minit naik 2 jam" tue kat track satu lagi tue....Aik tinggal memang 1 botol 1.5 aje...iskh..mana cukup nak masak lagi nak mandi lagi...huhuhuh.... Gua turun turun aje... sekali itu "air terjun" sudah kering arrr....tinggal track air aje cam lelembap sket... huhuhuhu....gua dah gigil dah nie..masa tue dalam kol 5 lebih kot...5 lebih pom ..hutan dah nak gelap dah....huhuhu.... lutut xabis lenguh tadi..dah dilenguhkan kembali.... huhuhu..rasa cam nyesal pom ada turun....turun turun air xde...iskh..iskh...pilunya hati aku... dah lah track pom cam seram aje....huhuhu....

Sampai aje kat pondok puncak atas ...gua terus memengsan kan diri... nafas itu time...huhuhuh... dah macam speaker box dah....lebah+langau jgn cakaplah...penuh dah atas badan nie..sampai dalam idung nak masuk...aku rasa lebah+langau nie suka dgn "garam galian" yg menitik kat badan aku lah....tgk terbang stim semacam aje...huhuhu........aku memengsankan diri xlama....walaupun gua dah pancit gegila ...memikirkan gua sorang atas pucak nie....
dengan air xde...huhuhuhu....gua pom cargass kemas apa yg patut.. apa tidaknya...itu kekanak riang dok melonggok semua "bantuan bantuan makanan" kat tepi oversack aku...ada yg terbukak tue gua xamik lah..pasal bapak langau+lebah suka bikin pesta kat dalam itu pelastik....huhuhuhu...dah kekemas apa yg patut... gua pom gi naik puncak ...bebetul puncak yg kena naik pakai tangga besi tue... masa nak naik tangga tue lagilah... rupanya...lebah dok bersarang bebawah gua tue gamaknya....masa gua nak naik tangga tue...gua ada bunyi semacam... bunyi memang kuatlah ...cam dekat aje... bunyi "ketak...ketak...ketok" gua memula ingat ungka...monyet ke...tapi xdelah cam ada xtvt pergerakan kat puncak... pastu dok pepikir bunyi cam ayam "mengokok"
xdelah pulak ayam nye... masa gua dah nak pegang tangga nak naik ke puncak aje....gua darah dah berderau... gabra gua kejap...terus lompat ke batu yg lapang satu lagi tue... MAk Aiiihhhh!!!! sekali Ular Kapak aku rasa kalu xsilap...bapak besau....hampir besau penumbuk aku kepala dia...hehehe..kecik sket lah dari penumbuk aku..tapi besau lah bagi aku kiraan saiz bagi ular...masa tue gua gabra gak...tapi gua rileks sat..dok perati dari jauh...memula gua ingat nak blah..takut dia loncat spring nak target gua...tapi last last dok panjat pokok renek yg ada kat puncak kalu sesapa perasan kat puncak ada pokok tue.... masa tue aku pom dah tergezut tue... panjang dia aku rasa lebih sedepa aku... color lak...xjauh/xkontra dgn color batu...aku rasa kalu sekali pandang memang xperasan ular tue... rupanya bunyi "kiok kiok ketuk ketak cam ayam mengokok tue" dari ular tue rupanya....agaknya masa nie ular dok mengawan kot?

Pastu gua blah cecepat... lebih kureng kol 630pm dari puncak...gua marathon .....huhuhuhu..xsampai 1/2 jam...lebih kureng kol 7 dah sampai kat tgh tue...kan kawasan R&R yg ada pondok roboh tue....huhuhuhu.... itu masa jalan dah golap gila... gua rush pulak turun ke bawah...mau tercabut lutut nie...kena lak masa tgh track adalak bebunyi "ayam dok mengokok" dah gua risau kot kot ular dok beromen tgh jalan...huhuhu...jatuh sana....jatuh sini....tersepak sana...akar sepak aku...akhirnya sampai kat kaki sungai dalam kol 730pm....akhirnya...aku kembali ke pondok aku tadi....


Maka sampai aje kat pondok itu...aku dgn pantas....bawak lantern satu...stove masak air satu...gi kat kolam yg ada air terjun tue dok berendam kembali cam semalam....sambil dok beremdam ....sambil udang udang yg nakal dok "urut" kaki aku....huhuhuhu.... perjalanan yg amat mendebarkan dan meletihkan lutut aku...huhuhuh

Malam tue aku masa cam nak makan satu kampung....muahahahah...kailan ikan masin... sambal belacan yg aku mintak dari kedai awe' kat umah aku... petai + kacang botol yg beli kat terminal one.... kerisik daging... ayam masak rendang segera Maggi, Daging masak merah segera Brahims...telur itik masin.... telur dada... cili potong+kicap ..... masa aku dok sibuk memasak tue...adalak gang cina dok turun mandi kat sungai tue... sesambil aku dok amik air nak masa buat air....aku pom jejemput diaorang meh teman aku makan.... memula...huih!! semua nolak..mesti depa ingat aku letak racun nie..pastu nak rompak depa nie.... ayat punya ayat...muahahaha..... akhirnya terjebak depa dok sesama makan nasik dgn aku..... hohohoho....itu amoi+apek xmakan pepedas semua...huhuhuhu...rendang pom sentuh sket aje...kailan....telur asin, kerisik dengan petai laju lah depa.... heran aku..xmakan pedas...petai makan...tgk amoi dok bersila...iskh...pakai suar tight...bebasah lagi....huhuhuhu....stim aku.... tapi lapar punya pasal.... xlunch hour...makan gegula dgn kekanak riang aje... masa tue makan laju aje...muahahah... itu "tetamu" aku tue semua xpercaya yg aku masak semua tue...hohoho.... depa xtau.....hohoho... walaupun aku pakai yg segera aje... aku tetap tetumis apa yg patut...pakai santan lagik.... muahahah..walaupun santan segera...rasa...huih! cam makan kat kodai lah...muahahahah...

BUrak punya burak.... rupanya tue semua amoi+apek dari singapore...huhuhuhu...jauh jauh datang jugak nak naik gunung nie erk?

Maka depa semua dah balik....aku kekemas apa yg patut...lelauk xabis aku simpan buat stok breakpast.... maka aku pom tidooo sensorang lagi....huhuhu....

Pagi keesokkan nya aku bangun pagi...itu pom apek+amoi tue kejut aku...depa singgah sat kat pondok buruk aku..... cakap "tocei" pasal lantern dinner semalam...hohoho...depa on the way nak naik puncak...depa ajak jugak tido kat atas...tapi xde nye keje aku nak naik turun lagik...lutut nie pom masih sengal.... huhuhuhu.....

Pagi tue aku memandi kat sungai....terjumpa pelita karbaid dgn karbaid sepeket.... aku rasa ada orang yg camping kat situ tinggal kot...pelita tue xleh pakai dah..pasal aku check check ada yg bocor.... maka terlintas aku dapat idea...nak buat bom karbaid...muahahahah... dah lama xmain bom bom nie...memula testing atas darat...muahahahah.... best! best!...bunyi dia best!!!...muahahahaha.... pastu datang lah setan hasut aku gi bom ikan....muahahahaha... mau bergema aku bom kat kolam air terjun tue... pastu aku bom lak dalam air... xtimbul lak ikan...aku rasa xcukup power kot...arap bom angin aje... tapi air abis puteh lah....pasal karbaid...muahahah...abis jahanam kehidupan alam kerana pencemaran...huhuhuhu... Risau gak ati aku...kot kot pakcik tukang jaga chalet situ datang tangkap aku...muahahaha.... tapi xde pom datang

Aku selalu nampak GUly pakai baju tshirt..."selamatkan sungai kite... no dam" hohoho...xpe..xpe ...pasni biar aku gi letopkan empangan yg ko xsuka...muahahh...

Dah letih main bom...maka aku pom naiklah ke darat..kekemas apa yg patut...aku gi lepak kedai kopi.... lepak punya lepak...gua pom upah rm2 bebudak situ tumpang naik motor antar aku ke jalan besau.... lutut gua memang dah out dah kalu nak menapak...ari pulak panas terik...

Maka naiklah bas aku ke Seremban...kemudian aku naik bas transnational balik KL....hohoho...kali nir aircond memang best...muahahah.....

-tamat kisah pengembaraan aku-

*p/s Puncak Gunung Dato kali ini memang banyak gila lebah + langau..aku tanya orang kampung cakap skrg musim lebah madu...pastu kalu kengkawan yg nak pegi gunung dato kali nie..pastu fikir nak amik air kat puncak xpayahlah...baik ko orang pikul aje air dari bawah...kan sesampai kat atas kan punca air kering....mau melopong semua sambil mencangkung kat atas batu.....huhuhuhu.... pastu elok eloklah ....kot kot sekarang musim ular dok mengawan kot.... dan yg pasti bunyi cam ayam berkokok tue belom tentu ayam hutan mahupun ayam belanda.....hohohohoho

http://www.melayu.com/v2/sembang2/mesej ... 221&page=2
Huhuu Sekian, wassalam.

*p/s Jom jom Gunung dato layan buhsan buhsan jiwa duka lara lagi this 29hb Jan 2010 - 31 Jan 2010 huhuhhu
.::[x]:

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06

Post by khalid »

en. karim nek datuk hujung minggu nie ker, tak join fendi punya program.
rasabya stone ada join

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06

Post by Defcon »

khalid wrote:en. karim nek datuk hujung minggu nie ker, tak join fendi punya program.
rasabya stone ada join
HUhuhu tu lah buhsan buhsan melanda jiwa lagi huhuhu... hajat mau join jugak tapi dah tutup tarikh penyertaan huhuhu walaupun encik Pendi ada memaklumkan tapi itulah saya pun memang terlewat beri jawapan serba busy dengan kerja tak tentu hala. Takpelah,lagipun tak elok kalu orang dah tutup penyertaan masih tetap mau langgar nanti perancangan/persedian encik Pendi seperti logistik,ration etc terganggu lak last minute huhuhuhu....

Takpelah persediaan sudah dilakukan untuk ke sana huhuhu pinjam bebarang kengkawan selain pukul canang sapa mau gi datuk meh lah pakat reramai jumpa di sana:p
.::[x]:

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06

Post by orga »

oo cik karim kita ada jumpa hari ahad lepas kan kt gng dato..
sori taim nk balik baru aqu perasan..rupa cik karim pon dah berubah skek la sejak balik laos ni kot..
memula aqu ingatkan aizat yg nyanyi tu yg tegur..cik karim dah balik baru la perasan..
ImageImageImage

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06

Post by Defcon »

orga wrote:oo cik karim kita ada jumpa hari ahad lepas kan kt gng dato..
sori taim nk balik baru aqu perasan..rupa cik karim pon dah berubah skek la sejak balik laos ni kot..
memula aqu ingatkan aizat yg nyanyi tu yg tegur..cik karim dah balik baru la perasan..
wakakakak.. biasalah encik orga hehehe 2010.. azam baru..rambut baru..perut jah hampir baru kot wakakakaka.... hehehe.. encik orga sekarang ujung minggu selalu teh tarik di kaki gunung Datok ke?:)
.::[x]:

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06

Post by orga »

kalo wat klas, ada la kt gng dato tuh..
naik gng pon sendri2 je..da tader org yg nk ajak dah..
ImageImageImage

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06

Post by Defcon »

orga wrote:kalo wat klas, ada la kt gng dato tuh..
naik gng pon sendri2 je..da tader org yg nk ajak dah..
HUhuhu... saya kalu bebuhsan dan boleh sampai/balik dgn public transport huhuhu Gunung Datok aje yang saya tau huhuhu.. tue jadik antara gunung terbanyak naik berulang kali dan sanggup menapak masuk dan keluar huhuhu..but lately dah jarang xmacam zaman muda muda dulu huhuhu.... xpelah nanti saya bebuhsan saya ajak encik orga sekali yea hehehe.. saya pom xpenah tido sebelah encik orga nie seumur idup saya huhuhu aummmm!!!:p

Encik Orga, lately Gunung Datok kat puncak tue huhuhu keadaan menyedihkan sketlah dari segi kebersihan huhuhu.. sampah dah makin melonggok berguling dari puncak ke kawasan rendah especially area belakang first pondok runtuh belah kanan tu kalu nak sampai puncak huhuhu... itu ari sesambil lelonggok setempat sampah sempatlah kutip plastik waterproof transparent tue..plastik apa ek mau cakap huhuhu..dapatlah bawak balik 5 keping huhuu sambil pikir..depa nie sekali pakai naik ke datok aje ke? huhuhu kalu mau beli mau saya pikir 10x nak banding dgn rege rokok huhuhu... saya longgok aje sampah sesambil cari kayu nak buat tiang fly huhuu ada pikir mau bakar but xberani hahaha musim angin kuat masa tue huhuhu then camp site yg atas sket kat area dulu ada pokok cili sekarang dah ada pokok limau purut besar pom sampah bersepah huhuhu... entahlah susah nak cakap/cerita huhuhu

Last saya naik puncak datuk lebih 3 taun dah kot huhuh masa tu ada lubang sampah yg korek dalam giler cam telaga kat tepi track dalam +/-5 meter sebelum sampai puncak huhuhu but masa tu ari saya usha xjumpa huhu maybe saya sesat kot huhuhu

Sepanjang track kebersihan konsider oklah.. xde sakit mata sesangat..but puncak huhuhuu.. tapi tu lah lupa nak amik gambor huhuhu sebagai bukti.. just terpikir errr pakcik rahman & the gang dah tak naik puncak ke tgk keadaan? huhuhu.. toilet pom sedih dah dari segi kebersihan huhuhu xmacam last SWG dulu huhuhu

Errr selain itu saya jugak mau komplain errr last saya naik dulu dalam gua kat puncak tue ada tempayan huhuhu mana ek hilang? :p
.::[x]:

wakaka
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 02 Feb 2010, 22:05

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06

Post by wakaka »

Defcon wrote:
orga wrote:kalo wat klas, ada la kt gng dato tuh..
naik gng pon sendri2 je..da tader org yg nk ajak dah..
HUhuhu... saya kalu bebuhsan dan boleh sampai/balik dgn public transport huhuhu Gunung Datok aje yang saya tau huhuhu.. tue jadik antara gunung terbanyak naik berulang kali dan sanggup menapak masuk dan keluar huhuhu..but lately dah jarang xmacam zaman muda muda dulu huhuhu.... xpelah nanti saya bebuhsan saya ajak encik orga sekali yea hehehe.. saya pom xpenah tido sebelah encik orga nie seumur idup saya huhuhu aummmm!!!:p

Encik Orga, lately Gunung Datok kat puncak tue huhuhu keadaan menyedihkan sketlah dari segi kebersihan huhuhu.. sampah dah makin melonggok berguling dari puncak ke kawasan rendah especially area belakang first pondok runtuh belah kanan tu kalu nak sampai puncak huhuhu... itu ari sesambil lelonggok setempat sampah sempatlah kutip plastik waterproof transparent tue..plastik apa ek mau cakap huhuhu..dapatlah bawak balik 5 keping huhuu sambil pikir..depa nie sekali pakai naik ke datok aje ke? huhuhu kalu mau beli mau saya pikir 10x nak banding dgn rege rokok huhuhu... saya longgok aje sampah sesambil cari kayu nak buat tiang fly huhuu ada pikir mau bakar but xberani hahaha musim angin kuat masa tue huhuhu then camp site yg atas sket kat area dulu ada pokok cili sekarang dah ada pokok limau purut besar pom sampah bersepah huhuhu... entahlah susah nak cakap/cerita huhuhu

Last saya naik puncak datuk lebih 3 taun dah kot huhuh masa tu ada lubang sampah yg korek dalam giler cam telaga kat tepi track dalam +/-5 meter sebelum sampai puncak huhuhu but masa tu ari saya usha xjumpa huhu maybe saya sesat kot huhuhu

Sepanjang track kebersihan konsider oklah.. xde sakit mata sesangat..but puncak huhuhuu.. tapi tu lah lupa nak amik gambor huhuhu sebagai bukti.. just terpikir errr pakcik rahman & the gang dah tak naik puncak ke tgk keadaan? huhuhu.. toilet pom sedih dah dari segi kebersihan huhuhu xmacam last SWG dulu huhuhu

Errr selain itu saya jugak mau komplain errr last saya naik dulu dalam gua kat puncak tue ada tempayan huhuhu mana ek hilang? :p


owhh,..tempayan tu ada kt rumah ambo,..buat tempayan budu...
kalau nk budu tempayan,bolehla order ngan ambo...
HIDUP INI CANTIK

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 Apri

Post by Defcon »

wakaka wrote:
Defcon wrote:
orga wrote:kalo wat klas, ada la kt gng dato tuh..
naik gng pon sendri2 je..da tader org yg nk ajak dah..
HUhuhu... saya kalu bebuhsan dan boleh sampai/balik dgn public transport huhuhu Gunung Datok aje yang saya tau huhuhu.. tue jadik antara gunung terbanyak naik berulang kali dan sanggup menapak masuk dan keluar huhuhu..but lately dah jarang xmacam zaman muda muda dulu huhuhu.... xpelah nanti saya bebuhsan saya ajak encik orga sekali yea hehehe.. saya pom xpenah tido sebelah encik orga nie seumur idup saya huhuhu aummmm!!!:p

Encik Orga, lately Gunung Datok kat puncak tue huhuhu keadaan menyedihkan sketlah dari segi kebersihan huhuhu.. sampah dah makin melonggok berguling dari puncak ke kawasan rendah especially area belakang first pondok runtuh belah kanan tu kalu nak sampai puncak huhuhu... itu ari sesambil lelonggok setempat sampah sempatlah kutip plastik waterproof transparent tue..plastik apa ek mau cakap huhuhu..dapatlah bawak balik 5 keping huhuu sambil pikir..depa nie sekali pakai naik ke datok aje ke? huhuhu kalu mau beli mau saya pikir 10x nak banding dgn rege rokok huhuhu... saya longgok aje sampah sesambil cari kayu nak buat tiang fly huhuu ada pikir mau bakar but xberani hahaha musim angin kuat masa tue huhuhu then camp site yg atas sket kat area dulu ada pokok cili sekarang dah ada pokok limau purut besar pom sampah bersepah huhuhu... entahlah susah nak cakap/cerita huhuhu

Last saya naik puncak datuk lebih 3 taun dah kot huhuh masa tu ada lubang sampah yg korek dalam giler cam telaga kat tepi track dalam +/-5 meter sebelum sampai puncak huhuhu but masa tu ari saya usha xjumpa huhu maybe saya sesat kot huhuhu

Sepanjang track kebersihan konsider oklah.. xde sakit mata sesangat..but puncak huhuhuu.. tapi tu lah lupa nak amik gambor huhuhu sebagai bukti.. just terpikir errr pakcik rahman & the gang dah tak naik puncak ke tgk keadaan? huhuhu.. toilet pom sedih dah dari segi kebersihan huhuhu xmacam last SWG dulu huhuhu

Errr selain itu saya jugak mau komplain errr last saya naik dulu dalam gua kat puncak tue ada tempayan huhuhu mana ek hilang? :p


owhh,..tempayan tu ada kt rumah ambo,..buat tempayan budu...
kalau nk budu tempayan,bolehla order ngan ambo...
wakakakak.. pah memalam demo tido dok dengar gema dalam tempayang royaakk "atar aku kelik weehhhh!!" wakakakaka
.::[x]:

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 Apri

Post by shahrul »

ni topik kasi up balik ada hajat nak trekking sorang2 lagi ke cik karim? :hehe:
_________________
_________________

Post Reply