Teh Tarik (TT session) Warga GO

Berehat sekejap, khas untuk sembang kosong yang mana tidak berkaitan dengan aktiviti pergunungan

Moderator: matsaiko

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by matsaiko »

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Sukacita dimaklumkan bahawa mulai dari sekarang,Gunung Online menggalakkan acara TT sesama ahli.Tujuan adalah untuk saling berkongsi maklumat,ilmu dan silaturrahim antara forumer GO

Anda bebas membuka topik untuk ber TT sekiranya tiada lagi TT dikawasan anda dibuat dan kawasan yg munasabah.

Adalah digalakkan lepas ber TT up la report or gmbr2 TT korang didalam GO...dan mereka2 yang berpengalaman dalam dunia outdoor ni digalakkan turun berTT agar dapat berkongsi ilmu dengan forumer GO terutama newbies.

Sekian dan selamat ber TT
Image
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

fuhhh..kalo la geng2 syaitonn ade lagik musti best nih ngumpat
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by matsaiko »

ko nak bukak TT mana ngai? :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by lastman »

matsaiko wrote:ko nak bukak TT mana ngai? :lol:
ngai..ko nak TT kat mane?lame tul x jumpe geng2 otai ni..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

aku skang tk minum teh tarik..layan kopi hazelnut oldtown ka, kluang stesen kopi sama telor 1/2 masak dgn roti bakar ka..fuhhh nikmatttt


err riverbank CM tuh bole lipak2 lagi ka? kasi tempat laaa..tamo la Risda..sana manyak awek isap rokok laa
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by matsaiko »

Diingatkan,tiada had sempadan dalam organise TT.Sebagai contoh,dalam KL saja semua tmapt leh buka..TT gombak ka...TT cheras ka...TT shah alam ka...TT bangi ka...as long as ia tak terlalu dekat la...contoh kalo dh TT gombak dah ada..tak perlu la TT setapak lagi..sebab terlalu berdekatan dlm ertikata lain..yg reasonable...

Kita nak memudahkan forumer agar tak perlu travel jejauh...asalkan anda free,mudah access ke TT,ingin bertukar pendapat n ilmu anda amat dialu alukan.Basicly utk menceriakan lagi GO.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by lastman »

biNGai wrote:aku skang tk minum teh tarik..layan kopi hazelnut oldtown ka, kluang stesen kopi sama telor 1/2 masak dgn roti bakar ka..fuhhh nikmatttt


err riverbank CM tuh bole lipak2 lagi ka? kasi tempat laaa..tamo la Risda..sana manyak awek isap rokok laa
biNGai wrote:
huiyo ngai sudah berubah skang....

ngai , reen next week jumaat mlm TT kat bandar baru selayang mau...wa payung lu...(korang je yek)
sabtu mlm ramai org plus mau cabut masuk utan..

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by matsaiko »

syed
jumaat tu aku ade kat kluang la...minggu selepas tu baru ok
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

aaa..jumaat tuh aku ada misi laa kat ulu slim..minggu selepas tu baru ok

err lain ari tak bole ka? mau mintak advise laa apa 4wd yg bes..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by JeNaL »

biNGai wrote:aaa..jumaat tuh aku ada misi laa kat ulu slim..minggu selepas tu baru ok

err lain ari tak bole ka? mau mintak advise laa apa 4wd yg bes..
ngai dia yg best pun bergantung pada RM gak....hhehehhe
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

hehehe..psal RM daa bes la nih tanye apa 4wd yg bes..

psstt jenal..ko bole blok tk user cam chezie/mawi tu dari baca posting aku? ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by JeNaL »

biNGai wrote:hehehe..psal RM daa bes la nih tanye apa 4wd yg bes..

psstt jenal..ko bole blok tk user cam chezie/mawi tu dari baca posting aku? ekekeke
ngai.... mawi karang ni mana tgk sgt GO.... dia kat forum powil dia la..... powil cam na ko cari ngai... nak belasah masuk hutan mcm mawi atau nak ngebat mcm mamak.... atau gak nak versatail mcm aku punya powil....hehehehe
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

aaa..powil yg serbaguna laa..tamo laa blasah hatkor gila2, hatkor skit2 bole laa..mau bikin carik rezeki laa angkut hasil tanaman, ternakan, pembinaan, detingan, etc..

err triton 2.5 ok ka?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by vanhemeir »

Ngai itu defender banyak versatile ooo...

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by azhaar »

biNGai wrote:aaa..powil yg serbaguna laa..tamo laa blasah hatkor gila2, hatkor skit2 bole laa..mau bikin carik rezeki laa angkut hasil tanaman, ternakan, pembinaan, detingan, etc..

err triton 2.5 ok ka?

Ingat nak amik feroza la. OK tak setakat pegi balik keja, masuk site dan skit2 hardcore carik lubuk memancing?

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by matsaiko »

kalo nak citer pasal powil bukak TT la bang...bukan sembang dlm ni hehehehe
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by azhaar »

alamak sori. Salah sembang ke? OK, TT nanti kat mana2 sambung ceritera . . . . .

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by lastman »

matsaiko wrote:syed
jumaat tu aku ade kat kluang la...minggu selepas tu baru ok
xpe nnti kite set date balik..mingu ni aku nak msk pertak.mingu depan
msk jerangkang jap..tinjau bumi tuhan...tgk kalo kotor buat keje amal skit.
10 july baru aku free..
kalo dpt jumaat mlm sabtu byk membe leh turun mase pun panjang..

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by lastman »

biNGai wrote:aaa..jumaat tuh aku ada misi laa kat ulu slim..minggu selepas tu baru ok

err lain ari tak bole ka? mau mintak advise laa apa 4wd yg bes..
ngai bab ni ke TT session...panjang lebar citenye marah lak moderators kite tu..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

Image

ini macam versatil ka?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by JeNaL »

biNGai wrote:Image

ini macam versatil ka?
terbaik dah ni.... tapi ini keta barang mau jaga ada sikit tinggi la...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

terbaek mende..mawi kate LR nih kalo minyak itam abeh bole jalan 20km jer..katekan ko sangkut dlm utan 30km, lagi 10km tuh sapa mau pikol? ehehehe

tkde bajet laa mau main LR..tuh mau tunggu helikopter genting bawak duit jatuh depan umah tuhhh..ko pkai powil versatil mende jenal?


errr mamakkk..teh tarikkk satuuuuu..ko nak minum apa jenal??


*anggap perbualan kite nih berada di kedai mamak sambil pekene teh tarik..so matsyai, jgn marah haaaa
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by matsaiko »

ampeh...err mamak kasi milo es kaw satu..
err ko tak minat LC II ke ngai? :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by rembau »

mana MAMAK ini....orang nak order...(membebel sambil hisap okok)..wakaka
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

Image

ini LC kalo turun Bangsar mana ade awek mau jeling laa..



Image

lain ler kalo H2 nih, berebut mak datin kasik bisnes kad utk kontek2 kemudian hari moekekekek



deyyy mapley..telor stengah masak 2 bijik, tamo 3/4 masak haaa..aaa order order, matsyai blanje ini ari
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by JeNaL »

ngai ni je mampu aku pakai... tu pun aku punya company punya keta... tapi aku sorang je la yg pakai..hehehhehe

http://jenal.multiply.com/photos/album/ ... cruiser_II

Image
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

fuhh menarikk..tapi aku nk kene pkai yg bkan spesis wagon laa..mau angkut brg woo..sapa lagi bebudak GO owner powil ek?

1. mawi - defender
2. jenal - LC
3. nadir - hilux
4. syed - hilux
5. muzs - renjer
6. soulfly - pagero
7. ?


mamaaaakkkk..teh 'c' kurang manisss satuuuu
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by lastman »

biNGai wrote:Image

ini LC kalo turun Bangsar mana ade awek mau jeling laa..



Image

lain ler kalo H2 nih, berebut mak datin kasik bisnes kad utk kontek2 kemudian hari moekekekek



deyyy mapley..telor stengah masak 2 bijik, tamo 3/4 masak haaa..aaa order order, matsyai blanje ini ari

ngai kalo ko nk LC2 aku ade lg cun..double cap..tiptop.ko direct owner..location SS2 pj
biNGai wrote:
Image

yg nie...ko pikey panjang la dulu..

ini macam versatil ka?

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by lastman »

JenaL wrote:ngai ni je mampu aku pakai... tu pun aku punya company punya keta... tapi aku sorang je la yg pakai..hehehhehe

http://jenal.multiply.com/photos/album/ ... cruiser_II

Image
jenal kalo ko pny tingal lg skit je mau tiptop..
ni main lumpur kay mane??

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

syed ;

aku mau carik yg ade bed liner laa..mau angkat hasil tani nanti wooo..kalo itu LC2 mana aku mau sumbat daaa..

err seken ke baru yg berbaloi-baloi?


psstt itu jenal punye LC2 masuk RFC punye competition wooo
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by JeNaL »

biNGai wrote:syed ;

aku mau carik yg ade bed liner laa..mau angkat hasil tani nanti wooo..kalo itu LC2 mana aku mau sumbat daaa..

err seken ke baru yg berbaloi-baloi?


psstt itu jenal punye LC2 masuk RFC punye competition wooo
ngai ... syed
aku punya LCii ni bukan nak buat belasan pun.... masuk rfc 2 kali pun gi cover event dlm hutan... bukan masuk pertandingan.... tapi trek maut sikit gak la....

ini kereta still standard punya enjin, mana larat nak gi betul-betul hard core... gi boleh tapi tak mengganas sgt la...

actually aku suka LCii ni pasal dia punya arm belakang... ada fleksible sikit....

ni spec LCii
enjin = 22R
tayar = 15" Simex jungle trekker (offroad) dan Bridgestone 117MT
winch = warn 9000
spring = oldman emu
suspension = tough dog (depan dan belakang)
bar = FORE

mana mamak ni..... teh tarik ngan roti nan satu.......hehehehhe
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by lastman »

JenaL wrote:
biNGai wrote:syed ;

aku mau carik yg ade bed liner laa..mau angkat hasil tani nanti wooo..kalo itu LC2 mana aku mau sumbat daaa..

err seken ke baru yg berbaloi-baloi?


psstt itu jenal punye LC2 masuk RFC punye competition wooo
ngai ... syed
aku punya LCii ni bukan nak buat belasan pun.... masuk rfc 2 kali pun gi cover event dlm hutan... bukan masuk pertandingan.... tapi trek maut sikit gak la....

ini kereta still standard punya enjin, mana larat nak gi betul-betul hard core... gi boleh tapi tak mengganas sgt la...

actually aku suka LCii ni pasal dia punya arm belakang... ada fleksible sikit....

ni spec LCii
enjin = 22R
tayar = 15" Simex jungle trekker (offroad) dan Bridgestone 117MT
winch = warn 9000
spring = oldman emu
suspension = tough dog (depan dan belakang)
bar = FORE

mana mamak ni..... teh tarik ngan roti nan satu.......hehehehhe
LC mmg best padan ngan rege nye...kelebihan lc selain arm blkg die pakai street exle
mean xmudah patah xtakut endrode patah mcm2 lg lah...
jenal ko mesti dtg TT nnti.suspention ko pakai tu mmg dah best giler

ngai ..ko PM aku ape kete mau baget rege la..
hilux pun ade maaa...tp rege skit kasar la sal TOYOTA..
mau murah tp kete hancus xgune jugak

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

hehe..aku target mau angkat hilux/triton 2.5D baru je..deposit 3k, bulan2 9rat, 9 taun..ko rerasa ok ke?


deyyy machaaa..kasik slow skit laa itu bola punye sound..org mau cerita laa bkan mau tgk bolaa..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by lastman »

biNGai wrote:hehe..aku target mau angkat hilux/triton 2.5D baru je..deposit 3k, bulan2 9rat, 9 taun..ko rerasa ok ke?


deyyy machaaa..kasik slow skit laa itu bola punye sound..org mau cerita laa bkan mau tgk bolaa..
kalo hilux aku setuju la kalo ko nak ambik baru tp kalo triton tu...rase xusah la...xbape lasak ngan xbape sesuai
ngan xtvt lasak ni..mmg dah ade team triton msk utan tp light n easy je...break performance lambat skit.
aku dah try unjut kat sg lembing for testing mase dorang sebuk kate triton jimat minyak dulu.
lg pun sampai 1 mase ko akan upgrade ke medium trek pastu upgrade lg...buang duit..
mitsubishi yg terbaik pd aku pajero..mmg lasak..aku sugess ko layan toyota bukan sal aku pakai
hilux tp pasal performance & kualiti..mmg mahal skit la tp berbaloi-baloi cakap lu..

pendek cite bukak TT nnti kt cite panjang..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

berbaloi-baloi.. :mrgreen:

mamakkkk, kandekeee..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by rembau »

lastman wrote:
biNGai wrote:hehe..aku target mau angkat hilux/triton 2.5D baru je..deposit 3k, bulan2 9rat, 9 taun..ko rerasa ok ke?


deyyy machaaa..kasik slow skit laa itu bola punye sound..org mau cerita laa bkan mau tgk bolaa..
kalo hilux aku setuju la kalo ko nak ambik baru tp kalo triton tu...rase xusah la...xbape lasak ngan xbape sesuai
ngan xtvt lasak ni..mmg dah ade team triton msk utan tp light n easy je...break performance lambat skit.
aku dah try unjut kat sg lembing for testing mase dorang sebuk kate triton jimat minyak dulu.
lg pun sampai 1 mase ko akan upgrade ke medium trek pastu upgrade lg...buang duit..
mitsubishi yg terbaik pd aku pajero..mmg lasak..aku sugess ko layan toyota bukan sal aku pakai
hilux tp pasal performance & kualiti..mmg mahal skit la tp berbaloi-baloi cakap lu..

pendek cite bukak TT nnti kt cite panjang..
bro betui le...aku nak sampuk tak berani........bahasa tahap dewa dewi ni
air aku tak sampai lagi ini....oit mamak lu apa bikin ni....

abg ngai bukak l sessi teh tarik kat kedai mamak, aku dah tak larat nak berIMIGINASI dah minum TT siber kau ini.......
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by rembau »

Ngai nanti trip Julai ini..bawak serbuk teh and susu teko bawak banyak sikit...

boleh buat Sessi TT kat sana
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by soulfly »

JenaL wrote:
biNGai wrote:syed ;

aku mau carik yg ade bed liner laa..mau angkat hasil tani nanti wooo..kalo itu LC2 mana aku mau sumbat daaa..

err seken ke baru yg berbaloi-baloi?


psstt itu jenal punye LC2 masuk RFC punye competition wooo
ngai ... syed
aku punya LCii ni bukan nak buat belasan pun.... masuk rfc 2 kali pun gi cover event dlm hutan... bukan masuk pertandingan.... tapi trek maut sikit gak la....

ini kereta still standard punya enjin, mana larat nak gi betul-betul hard core... gi boleh tapi tak mengganas sgt la...

actually aku suka LCii ni pasal dia punya arm belakang... ada fleksible sikit....

ni spec LCii
enjin = 22R
tayar = 15" Simex jungle trekker (offroad) dan Bridgestone 117MT
winch = warn 9000
spring = oldman emu
suspension = tough dog (depan dan belakang)
bar = FORE

mana mamak ni..... teh tarik ngan roti nan satu.......hehehehhe
wahhh
ngai mau beli LC11 ka? baguih2..
ngai..
jenal punya LC11 bawak banyak syok woooo...
lama sangat...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by biNGai »

aku mau beli frontier laaa..bole bawak baja taik ayam..LCii mana muat mau sumbat daaa..

psstt aku denga ade mamat suda angkat cherookee..sapa ekkkk?? ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Teh Tarik (TT session) Warga GO

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Mau lagi lama angkat Todi satu kole.
Todi Peng Kurang Manis satu :x :evil:

Post Reply