popular or knowledgeable....who u are????

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

User avatar
lusuh adventure
Pendaki Gunung
Posts: 189
Joined: 14 Aug 2008, 14:44
Location: kuala Lumpur
Contact:

popular or knowledgeable....who u are????

Post by lusuh adventure »

Apa pendapat anda sekelian, saya bertanya ni, setelah melihat bagai cendawan tumbuh geng-geng outdoor dengan berbagai nama, Rasanya ada baiknya kerana memeriahkan industri ini, tetapi kekadang indah khabar dari rupa...kekedang terlalu byk hiburan dari ilmu...kesian bagi budak yang baru nak belajar kerana mendapat tok guru yg salah. kita boleh lihat ini di Facebook...banyak....bukan tujuan hendak merendahkan sesiapa...tetapi sekadar berbincang..
welcome adventure to lusuh adventure ever-green exprience
we sale outdoor gear by online, visit us: http://lusuh.com.my/

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by irmuaaz »

Tok guru paling bagus adalah pengalaman, redah and find out for yourself :) Kalau tak takkan Tenzing Norgay dgn Edmund Hillary sampai puncak Everest :mrgreen:
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by irmuaaz »

Saja nak tokok tambah
"Experience is not what happens to a man. Experience is what a man does to what happens to him"- Aldous Huxley
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by nazryst »

no komen... saya pun budak baru belajar jugakk

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by forestgump »

lusuh adventure wrote:Apa pendapat anda sekelian, saya bertanya ni, setelah melihat bagai cendawan tumbuh geng-geng outdoor dengan berbagai nama, Rasanya ada baiknya kerana memeriahkan industri ini, tetapi kekadang indah khabar dari rupa...kekedang terlalu byk hiburan dari ilmu...kesian bagi budak yang baru nak belajar kerana mendapat tok guru yg salah. kita boleh lihat ini di Facebook...banyak....bukan tujuan hendak merendahkan sesiapa...tetapi sekadar berbincang..
1 - Minat
2 - Rajin mendengar
3 - Rajin bertanya
4 - Rajin membantu
5 - Rendah diri
6 - Tidak kedekut berkongsi semua
Semua ni akan kohor2 memperkayakan ilmu dan pengalaman.

Dulu semasa tubuhkan UBAT tahun 93.... terasa juga sunyi tak ada teman seperjuangan... sekarang dah banyak, peralatanpun dah semakin glamour. Tak lama lagi UBAT akan berihat selama2nya - agaknya tulang dah mula protest lah :-)))

Semoga kualiti mendahului kuantiti...
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by rembau »

Utan BARA Adventure team...

TQ
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by Hangar 18 »

nazryst wrote:no komen... saya pun budak baru belajar jugakk
saya pun budak baru belajar sbb tu saya jemput otai2 dtg ngajar bwh fly..

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by shahrul »

nak carik pengalaman pun biarlah berilmu
kalau main redah je semata2 nak dapatkan pengalaman adakala boleh membinasakan
_________________
_________________

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by forestgump »

shahrul wrote:nak carik pengalaman pun biarlah berilmu
kalau main redah je semata2 nak dapatkan pengalaman adakala boleh membinasakan
Salah satu drpd cara untuk dapatkan ilmu ialah belajar dari meredah...kalau berjaya...beringatlah. Kalau tak berjaya....LAGI bertingat agar tidak buat kesilapan sekali lagi.
Mana ada manusia lahir ada ilmu bro...

Sayapun ada buat kesilapan dari semasa ke semasa...tapi senantiasa beringat. Selalu saya sengaja biarkan peserta saya tersesat..supaya depa belajar dan mendapat iktibar dari pengalaman sesat.
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by irmuaaz »

Kalau tak try sendiri mana nak tau :) Kalau tak push diri sampai ke limit mana nak tau limit kita kat mana...
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
lusuh adventure
Pendaki Gunung
Posts: 189
Joined: 14 Aug 2008, 14:44
Location: kuala Lumpur
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by lusuh adventure »

Tanda org berilmu ialah..banyak bekerja dari bercakap,....tapi bila dah bercakap, banyak mencurah ilmu dari duduk sembang kosong. Ibarat padi semakin lama semakin menunduk, bila dah tunduk semakin berharga......aku selalu sematkan dikepala Otak..Aku Budak baru Belajar...jika salah tolong tunjukkan, jika ego tolong kendurkan...
welcome adventure to lusuh adventure ever-green exprience
we sale outdoor gear by online, visit us: http://lusuh.com.my/

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by Freelance »

lusuh adventure wrote:Tanda org berilmu ialah..banyak bekerja dari bercakap,....tapi bila dah bercakap, banyak mencurah ilmu dari duduk sembang kosong. Ibarat padi semakin lama semakin menunduk, bila dah tunduk semakin berharga......aku selalu sematkan dikepala Otak..Aku Budak baru Belajar...jika salah tolong tunjukkan, jika ego tolong kendurkan...
..

saya suka mendengar 'saya dah habis G-7, pastu bla bla bla.. akak dah naik gunung apa - terkedu nak cakap, so cakap ler macam ni.. adik sebut ler gunung apa adik nak tanya..' ahaks!!! adik2 semua.. naik gunung bukan sebab bangga dah habis G7.. yang penting ilmu dan pengalaman. .serta teamwork yang penting..bukan canang kt orang sudah habis G7 dengan cepatnya.. :tembak:

lusuh... saya sentiasa mau belajar.. sebab saya dak baru belajar.... hehehe!!!

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by seper4alif »

heem leh jer kenal seseorang dengan sedikit bantuan..... seperti apa yg di ucapkan atau posting... tapi bukan dekat sini jer... kat memana je posting org tuh... munkin betul yg diam tuh lah yg power... tapi rugikan klu diam tak bernyawa tak berkongsi bersama ilmu yg ada....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Yang Otai pun janganlah berlagak sombong sangat sebab dia dah pegi banyak gunung. Sebab dah 30 tahun mendaki gunung sebab:
1. Teknologi dah banyak dah berubah. Banyak yang tua tak tau pun teknologi baru tu.
2. Dulu yang Otai tu memang kuat sebab masih muda sekarang dah tua.

Jadi sama samalah merendah diri. Pada saya tak kisah kan. Yang muda pun kita hargai sabab kalau tak muda maka tak akan ada yang tua kan kih kih kih :keke: Dulupun kita pernah muda.
Lagipun falsafahnya tak rugi kalau merendah diri tak hilang ilmu tu. Pada saya la yang hina ini :minum:

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by bargading »

Tapi kes abg lanun lain....
pemes dan berkaliber
otai dan berpengalaman....
:minum:

saya budak masih belajar dari masa ke semasa never ending
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by biNGai »

bang..suda jek baek nih kasi blanje la sop rusa satttuuuuu..ekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by seper4alif »

bargading wrote:Tapi kes abg lanun lain....
pemes dan berkaliber
otai dan berpengalaman....
:minum:

saya budak masih belajar dari masa ke semasa never ending

ko la otai phob.. ada powil haahahaha
aku ada beskal jer ciaaaannn
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by nazryst »

Diam bukan sebab ada apa apa.... lagikan pulak berilmu... bila dah pakai status otaiii.... Kompem dah nyanyuk.... jadi bila nyanyuk kena belajar balik... itu pun susah nak masuk... yerr cikgu.... Aliipppp... yerrrr..... mimmmmm..... BUAYA.... Alippp tendang wauuuu.... SARKISSSS.... aduyaiiii... memang kena banyak belajar ler....

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by seper4alif »

nazryst wrote:Diam bukan sebab ada apa apa.... lagikan pulak berilmu... bila dah pakai status otaiii.... Kompem dah nyanyuk.... jadi bila nyanyuk kena belajar balik... itu pun susah nak masuk... yerr cikgu.... Aliipppp... yerrrr..... mimmmmm..... BUAYA.... Alippp tendang wauuuu.... SARKISSSS.... aduyaiiii... memang kena banyak belajar ler....
sebab tu lah phob ada powil... pasal dia otai dah takleh treking kah kah kah.....
hi pob leh kenalan haahaha
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by bargading »

Ada powil x tentu otai lagi laaa huhu... masih belaja jugak... banyak benda yg tatau lagi haha

Lain lah kalau owner dia pakai hak nih;
Image
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by seper4alif »

laa laalalalalaa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
lusuh adventure
Pendaki Gunung
Posts: 189
Joined: 14 Aug 2008, 14:44
Location: kuala Lumpur
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by lusuh adventure »

terbaik komen sahabat semua......terbaik gitu
welcome adventure to lusuh adventure ever-green exprience
we sale outdoor gear by online, visit us: http://lusuh.com.my/

Tokwan
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 17 Jun 2011, 14:06

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by Tokwan »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Yang Otai pun janganlah berlagak sombong sangat sebab dia dah pegi banyak gunung. Sebab dah 30 tahun mendaki gunung sebab:
1. Teknologi dah banyak dah berubah. Banyak yang tua tak tau pun teknologi baru tu.
2. Dulu yang Otai tu memang kuat sebab masih muda sekarang dah tua.

Jadi sama samalah merendah diri. Pada saya tak kisah kan. Yang muda pun kita hargai sabab kalau tak muda maka tak akan ada yang tua kan kih kih kih :keke: Dulupun kita pernah muda.
Lagipun falsafahnya tak rugi kalau merendah diri tak hilang ilmu tu. Pada saya la yang hina ini :minum:
Well said Lt Comm.

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by mizi »

bargading wrote:Ada powil x tentu otai lagi laaa huhu... masih belaja jugak... banyak benda yg tatau lagi haha

Lain lah kalau owner dia pakai hak nih;
Image
powil en nizam ka nihh :lidah:
climb long trail
p11at

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by fadzli »

redah pn redah juga.. org putih tu redah pasal diaorang tak kisah?walau apa terjadi kt diaorang pn?lagi pn diaorg dah kaya raya dah? kalau diaorang mati pn? anak bini diaorang sudah full covered..lain le kalau org kita nie? bila redah? lepas tu tak balik? or mati ke? or tercedera ke? mula le nak salah kan org itu org ini ? sebaik nya pergi le dgn org yg kamu rasa dia berpengalaman ... lagi pn nak cari ilmu nie bukan sesenang macam minum air kelapa muda ya..
LiveLEARNhikePLAY

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by seper4alif »

orang yang matang belajar dari liku kehidupan, orang bijak belajar dari kesilapan....
tapi ada orang yang lebih bijak lagi pandai dengan cara belajar dari kesilapan dan kekuranganorang lain dengan memperaktikan perkara tersebut pada diri sendiri secara manual......


ape pon ilmu perlu ada guru, jika tidak pasti ada yang jadi hantu
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by kenshina »

Berbalik pd usul yg asal.. Melihat pd pertumbuhan grup2 baru kita tau adanya pelapis dr generasi baru tp malangnya mentaliti masih lama.. :(

Saya perasan kebanyakan grup2 ni tidak menggalakkan ahlinya join grup lain.. kononnya x setia n derhaka.. Kalu nk p satu2 gng tu kene p sama2.. Kalu sorg x dpt cuti maka sumer x boleh pegi.. Saya mmg x bersetuju ngn mentaliti mcm ni.

Pada saya bila jd pendatang baru.. Masa tu kita kene join byk grup sbb stp grup tu ilmu dia x sama. Bercakap dr pengalaman sendiri.. Saya bermula dgn masak guna solid fuel a.k.a cookers, lauk pon sardin n serunding... Bayangkn pestaim naik tahan lauk kami cuma 2 tu je... Balik tu mmg ban sardin utk jangkamasa yg lama huhu...

Bila join grup lain mcm SOS, bdk2 PUO, geng KHK, GO, Adrex, Pendaki Bebas, polo trip kak lily, teraniaya ngn gaid taim p CUS smpi kitorg terpaksa rally 20 jam dr junction-ulu sepat terus kuar sbb ration dh habis. Tp pengalaman tu buat kita guna ilmu yg ada.. Kitorg manfaatkn ubi kayu dr kg rekom.. Ubi bakar, ubi goreng, ubi rebus, ubi masak tomyam pon jd bila dh terdesak... Hehe.. Bak kata Bett improvise to survive..

Dan dr setiap grup saya tau pasal teknologi.. Bermula dr cookers ke gas tebuk ke gas refill, dr anta refill kt kedai pastu refill sendiri guna gas utk lighter n dapo kovea... dr tido tent ke tido fly.. cara pasang fly pon blaja jugak dr otai2.. mesti tegang kalu tanak bocor taim hujan... menu.. dr sardin & serunding.. polo macam2 grup.. baru tau hampir sumer menu kt dapo rumah tu sumer boleh buat atas gunung.. asal sanggup pikul je... :lol: Ilmu sesimple alas plastik hitam dlm haversack pon bukan dtg dr idea sendiri.. tp dapat bila memerhati...
Tak patah citer la psl jenama outdoorkan... Mmg byk.. :P

ilmu2 mcm ni tak mungkin dapat dalam buku.. mmg kene berguru...

Tp yg kita dok tulis panjang2 ni grup2 baru ada baca ke... sbb zaman skang zaman facebook.. org lama je yg jenguk GO nih.. :lidah:

:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by shahrul »

kenshina wrote:Balik tu mmg ban sardin utk jangkamasa yg lama huhu...
tumpang tanya ape cerita sampai ban sardin ni.. kena sakit perut ke? :lol:
_________________
_________________

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by kenshina »

Sbb mencekik sardin je berhari-hari.. Tengahari..sardin.. malam...sardin... Muka masing2 pn pn dh mcm sardin.. Smpi kembang tekak n nyampah nk telan sardin lg...
challenge your limit

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by seper4alif »

kreativity, pengalaman, pelajaran, ilmu boleh didapati di mana mana, malah boleh di campur aduk kan dengan ilmu lain atau sukan lain, benda yang macamnih lah baru kita boleh mengetahui setiap perkara dan sebab juga ilmu dengan sedikit lengkap dan teratur.... tapi kena rendah diri ler bergaul ngan group lain... yang penting jangn penting diri, lepas tekak sendiri dan paling kronik bila dok bawah tempurung

klu nak ilmu jangan sesekali membenci sukan lain hanya kerana kita dak gunung, sedangkan semua perkara masih dalam satu aliran terutamanya sukan outdoor, seperti contoh sukan MEMANCING, bergambar, berbasikal, dan sukan sukan lasak ringan yang lain.... kenapa ek???? hee hee...

respect others life :) baru ilmu tuh datang sayup jeer....
hidup sempurna bila guna masa dengan sepenuhnya menjadi sebaik baiknya manusia!!:)
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by seper4alif »

kenshina wrote:Tp yg kita dok tulis panjang2 ni grup2 baru ada baca ke... sbb zaman skang zaman facebook.. org lama je yg jenguk GO nih

haa haa dengan Facebook leh baca perkara seharian apa orang tuh buat, dia tengah tido, makan, balik keja lambat, belikan buah :kah:
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by kambinggurun »

Hangar 18 wrote:
nazryst wrote:no komen... saya pun budak baru belajar jugakk
saya pun budak baru belajar sbb tu saya jemput otai2 dtg ngajar bwh fly..
sila jgn clash ngan bola! :lidah:
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by shahrul »

kambinggurun wrote:
sila jgn clash ngan bola! :lidah:
ponteng! :lidah:
_________________
_________________

amyasmidar
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 13 Jun 2011, 14:30

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by amyasmidar »

shahrul wrote:nak carik pengalaman pun biarlah berilmu
kalau main redah je semata2 nak dapatkan pengalaman adakala boleh membinasakan
waahhhh encik shahrul laaaa! Pendaki hebat tuhhhhh~~~~ saluteeeeeeee~~~~~ sy takde ilmu, pengalaman apatah lagi, tapi tanak belajar dgn org lain, nk redah sndr, baru laa padan muke saya..heeeheeee~~~ harap pendaki hebat mcm en shahrul dpt membantu sy ye...

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by shahrul »

nak kena belasah? :lidah:
_________________
_________________

User avatar
CarSharF
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Dec 2005, 14:53
Location: Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by CarSharF »

Apa yang penting ialah kena ada ilmu, bila dah ada ilmu, popular itu akan datang sendiri.
Banyak ilmu pengetahuan yang kita boleh perolehi dari laman web gunung online dot com ini.

motek sharma
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 13 Apr 2012, 11:51

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by motek sharma »

lagi banyak ilmu yang kita tahu,sebenarnya masih kurang lagi...ilmu takkan pernah cukup sehingga kita mati...
When Altitude meets Attitude

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by seper4alif »

guru ambe kata... klu nak banyak ilmu g cari guru ngaji selalu heehehee... tadok dalam webside2 nih heehehehe
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by shahrul »

ada je dalam website kalo rajin cari.. rajin baca
kat GO ni pun banyak ilmu2 info2 kalo nak seribu daya
_________________
_________________

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Post by seper4alif »

2meaning :)
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

Post Reply