Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Post Reply
User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Post by Kasnalagat »

Just to share & discuss isu yang hangat dalam sekam sementara menanti bulan Ramadhan ni. Aku dengar Bukit Broga teruk terbakar, dengan kesan 60% kerosakan. Dulu pun pernah jadi macam ni, tapi ada suara yang mengatakan ada pihak / n.g.o terlibat yang menjalankan aktiviti membakar lalang2 di Broga, untuk menyuburkan & menghijau semula keadaan bukit tersebut. Sesiapa yang ada info, gambar harap dapat dikongsikan bersama. Tq.

gambar kesan kebakaran tahun 2010 boeh refer disini-credit to 'Picture of Gambar.blogspot.com
http://pictureofgambar.blogspot.com/201 ... rsion.html
"TranQuiLLity.."

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Post by Defcon »

Giler....huhuhu....

Image

Image

Image

Kredit & banyok lagik gambor di: http://pictureofgambar.blogspot.com/201 ... rsion.html
.::[x]:

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Post by rembau »

bagus le gitu...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Post by rainmaker »

pehh nasib baik 60% terbakar. kalo 100% xtau la cmne.hehe
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Post by pulut_itam »

uiks!! hangus...hangus...hangus...
mmm...lepas nie subur laaa bukit broga...tu..
Pulut a.k.a pitam

User avatar
niteterror
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 07 Aug 2011, 19:22

Re: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Post by niteterror »

harap2 berjaya hendaknya subur kembali tanah di bukit broga.. menjadi tatapan anak cucu kita.. amin..
NITETERROR was here.. You can smell it..

Putra Heights-Shah Alam-Cyberjaya

SIERRA DELTA MIKE MIKE ZULU

1ndera
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 05 Apr 2011, 11:37

Re: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Post by 1ndera »

last 2 week naik dah ok dah..

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Post by rainmaker »

1ndera wrote:last 2 week naik dah ok dah..
naik berbuke kt ats ek.hehe
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
kampbecker
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 04 May 2010, 11:29
Location: Cyberjaya
Contact:

Re: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Post by kampbecker »

wah! terbakar lg ke? biasa la, bila lalang dh panjang sgt semak la pulak, so solution paling senang bakor le...

abdulmegat
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 23 Feb 2009, 12:28

Re: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

Post by abdulmegat »

As Salam , nak kongsi info pasal bukit broga yg terbakar tiap tiap tahun... saya tinggal di kg daching lebih kurang 7 km dr bukit broga. Seingat saya semenjak tahun 1970an bukit broga akan terbakar tiap tiap tahun ( dari x glamer hinggalah dah jadi glamer ) ....dan sebab tu bukit tu tiada pokok dan yg tumbuh hanyalah lalang . Kebakaran berpunca dr angkara manusia juga . Memang x dapat dielakkan ....pecah rekod kalau bukit broga x terbakar ...musim kebakaran antara bulan mac - may ...sekian

Post Reply