tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by JeNaL »

Salam,

Dengar berita, satu xpdc sepatutnya berlangsung pada 17-21 Dec 2010 sampai hari ni tak dengar berita lagi.

Kumpulan yg terdiri dari 10 orang ni dengar kata menggunakan Guide Pak Kasim dan melaporkan diri untuk masuk di Balai Polis Gua Musang

KEPADA YG ADA MAKLUMAT. SILA KONGSI DI SINI
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

sudirman
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 23 Dec 2010, 10:52

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by sudirman »

salam abg jenal..sya kwn kpd geng yg naik CUS actually parents geng yg naik gunung dh buat report polis smlm sbb bimbang dgn keselamatn diorg..and saya di minta polis gua musang utk mencari sape contact person yg arrange trip ni and sape yg urus utk 4wd ..pihak polis skrg tgh bermesyuarat psl hal..sya mmg mengharap bantuan semua sbb sya terpaksa update especially kepada keluarga geng2 yg mendaki gunung ni...utk sesiap yg sudi membantu sila hubungi saya pada 019-6322632 atau opis 03-83188227 ..sya amat mengharap tunjuk ajar dan bantuan dlm hal2 seperti ini.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by poncho »

bro Sudirman,
diorang nie plan keluar exit kat mana? Grik? Lasah (Sg. Siput)?

minggu ini ada 2 group (yang saya tau) akan masuk CUS. mungkin boleh pantau sekali kalau masih belum ada berita.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by JeNaL »

selain dr group telekom 5 orang ni. ada sape kenal 5 pendaki yg lain tu tak.

kita nak tau dia punya original plan
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by JeNaL »

sape ada topo CUS
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
zurek
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 12 Dec 2005, 09:49
Location: batu cape
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by zurek »

salam ahli GO

salah sorang kawan sy dari TM baru send email ni.. ini yg berita saya dapat.. semoga mereka selamat keluar..
email header tu terpaksa buang.. bg mengelakkan perkara tak sepatutnye berlaku.. hanya contents je sy boleh kongsikan..



===================================================================
Pembetulan:

Mereka yang pergi adalah seramai 10 orang (5 staff dr TM + 5 lg rakan2 yg lain). Menurut En Sudirman (point of contact untuk kes ini), ketika ini pihak polis sedang bermesyuarat di Balai Gua Musang untuk menentukan tindakkan seterusnya. Buat pengetahuan semua, Balai Polis Gua Musang akan menjadi centre dlm operasi menyelamat. Update terbaru (jika ada dari En Sudirman) akan diwar-warkan dari masa ke masa.

En Badrul,

Pn P Mariah telah memaklumkan perkara ini kepada pihak HR.

====================================================================
Subject: Geng mendaki Chamah Ulu Sepat (CUS)

Assalammualaikum & Salam Sejahtera,

Buat pengetahuan semua, 4 orang staff IPNOC & 1 ex-IPNOC telah menyertai ekspedisi mendaki gunung Chamah Ulu Sepat (CUS) (ada seramai 7 orang). Mereka telah bertolak dari Cyberjaya pada hari Khamis (16/12/2010) dan dijadualkan sepatutnya selesai mendaki pada hari Selasa (21/12/2010) tetapi dukacita dimaklumkan mereka masih belum pulang dan gagal dihubungi. Berikut nama staff yang menyertai ekspedisi ini:

1. Mohd Kamarul Izwan Bin Mohd Bakri

2. Mohd Zulkifly Bakar

3. Mohd Noor Hafidz Yusoff

4. Muhammad Huzaimi Che Mamat

5. Khairin Noor Yang Razali


Ketika ini, pihak keluarga telah membuat laporan polis dan keluarga staff akan ke Sungai Siput untuk mendapatkan bantuan pihak di sana. Kami di IPNOC sedang mengumpul maklumat keluarga staff tersebut bagi mendapatkan update terkini mengenai staff IPNOC yang terlibat dan memberikan maklumat tersebut kepada keluarga lain yang terlibat jika perlu. Mari kita sama-sama mendoakan agar mereka semua seramai 7 orang dilindungi Allah SWT dan selamat pulang kembali ke pangkuan keluarga masing-masing. InsyaAllah.

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by stoned »

JeNaL wrote:sape ada topo CUS
en jenal dapat kan no referance map yg nak .. topo saya leh usahakan ...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by JeNaL »

ada maklumat tambahan sila call saya 012-2333765
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

sudirman
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 23 Dec 2010, 10:52

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by sudirman »

salam semua ..



Poncho --> sepatutnya diorg turun ke kt Lasah

Zurek ---> sape kwn TM tu..?

Utk pengetahuan semua whole TM dh tau psl benda ni..

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by poncho »

Gate,
no rujukan untuk Chamah 3765 (Siri L7030) dan Ulu Sepat ada kat topo Gerah. no rujukan Sheet 3664 (Siri L7030 juga).

Sudirman,
kalau keluar kat Lasah, sepatutnya diorang akan lalu simpang Gerah-Ulu Sepat. laluan tu OK tapi kat area Pos Sungai Rekom nak ke Peres akan ada kekeliruan (pada yang dah lama tak masuk) sebab trek balak yang baru dibuat boleh mengelirukan. ada 3 cabang trek balak baru yang boleh mengelirukan orang yang mengharap pada takik/marking pada pokok atau trek lama.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by stoned »

poncho wrote:Gate,
no rujukan untuk Chamah 3765 (Siri L7030) dan Ulu Sepat ada kat topo Gerah. no rujukan Sheet 3664 (Siri L7030 juga)
rindu kat encik gate ek? .. call la dia .. nih stoned .. :kah:
btw thanks en poncho

update: topo on da way ....

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by fadzli »

stoned wrote:
poncho wrote:Gate,
no rujukan untuk Chamah 3765 (Siri L7030) dan Ulu Sepat ada kat topo Gerah. no rujukan Sheet 3664 (Siri L7030 juga)
rindu kat encik gate ek? .. call la dia .. nih stoned .. :kah:
:keke:
LiveLEARNhikePLAY

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by matsaiko »

harap semua selamat
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by poncho »

cis. salah orang plak. korang lah suka sangat trek/lepak berdua. di mana ada Colgate di situ ada Stoned. :mrgreen:
OK, topo tu standby je. kita tunggu apa respon dan maklumat secukupnya. synchronised action.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by rembau »

pergh CUS tu....
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by matsaiko »

tebing wrote:bro castello ,

sorry takleh nak join bro nyer trip tapi saya pergi lebih awal 17-21 ke CUS

selamat bercus kita semua
aku rasa grup ni yang tak keluar2 lagi ni..dn salah sorg ahli trip tu GO onliners
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by stoned »

poncho wrote:bro Sudirman,
diorang nie plan keluar exit kat mana? Grik? Lasah (Sg. Siput)?

minggu ini ada 2 group (yang saya tau) akan masuk CUS. mungkin boleh pantau sekali kalau masih belum ada berita.

kalau kompom polis dah nak SAR boleh masuk lagi ke dua group tuh?

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by biNGai »

stoned kunon..bkan name kiut ko apak ke?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by matsaiko »

stoned wrote:
poncho wrote:bro Sudirman,
diorang nie plan keluar exit kat mana? Grik? Lasah (Sg. Siput)?

minggu ini ada 2 group (yang saya tau) akan masuk CUS. mungkin boleh pantau sekali kalau masih belum ada berita.

kalau kompom polis dah nak SAR boleh masuk lagi ke dua group tuh?
aku rasa kena sita dah kawasan sewaktu dgnnya..
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by kabusgunung »

perghhhh...... camah ulu sepat weiiiiiiiiiii.... bekem pun dh surenderrr

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by JeNaL »

3 perempuan dan 7 lelaki. termasuk 1 guide... pak kasim

detail nama ada pada saya.. nanti saya up kan

saya dah hubungi peg polis yg terlibat
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by stoned »

matsaiko wrote:
stoned wrote:
poncho wrote:bro Sudirman,
diorang nie plan keluar exit kat mana? Grik? Lasah (Sg. Siput)?

minggu ini ada 2 group (yang saya tau) akan masuk CUS. mungkin boleh pantau sekali kalau masih belum ada berita.

kalau kompom polis dah nak SAR boleh masuk lagi ke dua group tuh?
aku rasa kena sita dah kawasan sewaktu dgnnya..
Ada harapan la en sham castello gie jenjalan Gua Musang jer camtuh .. hehehhee

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by matsaiko »

gi makan nasik dagang jeklah ekekekeke
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by orga »

standby mode..
ImageImageImage

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by sany ADALAH alger »

semoga Allah SWT merahmati mereka semua dengan kecekalan & kesabaran pada ahli famili.
CARPE DIEM!

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by stoned »

orga wrote:standby mode..
kaki udah gigil .. bila nak panggilan nihhh ... huhuhuhuhuhu ....

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by biNGai »

wahh..ada harapan naik lagi ler nama aku pejabat polis gua musang kalo camnih..ekekeke

9w2ngx standing by after nuyer ok..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

shisyam
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 23 Dec 2010, 11:39

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by shisyam »

Maklumat terbaru:-

7 org sudah dapat dihubungi dan dilaporkan berada di perkampungan org asli di grik... cuma ada 3 org masih tertinggal di belakang... dikhabarkan pergerakan mereka sedikit perlahan disebabkan hujan..

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by poncho »

alhamdulillah. semoga semuanya lancar.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by orga »

sudah OT 2 hari la ni..
ImageImageImage

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by JeNaL »

pos orang asli mana yg boleh call dan nak kluar kena guna powil????

urgent
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by poncho »

JeNaL wrote:pos orang asli mana yg boleh call dan nak kluar kena guna powil????

urgent
kalau nak call, kat area Pos Khemar. sana ada pencawang komunikasi berkuasa generator. Celcom full bar (kecuali waktu cuti sekolah generator off). area Rantau pun ada line tapi dapat SMS je la. Khemar sana kena guna bot untuk keluar melalui Empangan Temenggor. boleh ke Tasik Banding atau Jeti Trojan untuk ke Grik. kat Grik ada hospital apa semua
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by JeNaL »

6 dah kluar
4 cedera dan masih kat salah satu pos asli???
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
zurek
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 12 Dec 2005, 09:49
Location: batu cape
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by zurek »

ni kawan yg p xpdc

5. Khairin Noor Yang Razali

kwn yg bitau tu.. adi.. dia keje kat IPNOC tm..

:) pagi2 kol sy nak bitau ni.. tq

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by biNGai »

khairin yg cun cun ari tuh pegi rafting kt padas? huihhh sanggup aku pegi rescue kalo btui2 lost..sibbek daa slamat..hehehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
zurek
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 12 Dec 2005, 09:49
Location: batu cape
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by zurek »

pegi la ngai..
:P

tiNta_EmaS
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 18 Jan 2008, 18:29

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by tiNta_EmaS »

biNGai wrote:wahh..ada harapan naik lagi ler nama aku pejabat polis gua musang kalo camnih..ekekeke
:keke:

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by Defcon »

biNGai wrote:stoned kunon..bkan name kiut ko apak ke?
wakakakaka... pepehal pom tongkat ali masih berjanggut huhuhuhu... Encik Ngai, ada stok baru tak? huhuhu xpe..kos pos pom saya tanggung...nazak dah minggu nie..hilang nikmat:p AUMMMM!!

*p/s sorry off topic:p
.::[x]:

nelly
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 21 Jun 2007, 19:45

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by nelly »

salam
semoga semuanya selamat keluar..

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

Post by JeNaL »

list penuh
1. Yazaria
2. Mohd Nazim
3. Norhayati
4. Mohd Huzaimi (Telekom)
5. Khairil Nor (Telekom)
6. Mohd Nor (Telekom)
7. Audi Hani (FRIM) dompet tercicir kat pos simpo < ada kat balai polis gua musang
8. Mohd Kamarul (Telekom)
9. Mohd Zulkifli (Telekom)
10. Wan Hanifah
11. sepatutnya Pak Kasim .... tapi dia ada ganti dgn yg lain... tak dapat nama lagi

katanya 6 dah kluar < tp kat mana
4 masih belum .... ada yg cedera < mungkin kat pos Rantau
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Locked