sembang SAR Yong Yap

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Lagong
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Oct 2008, 19:48
Location: Kuala Lumpur

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Lagong »

bang Jenal..ape address MARES tu..? itu apa..?
Do or Don't , there's no try..!!
Kalu nak buek, buek jo..takdo nak cubo cubo..!

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

Lagong wrote:bang Jenal..ape address MARES tu..? itu apa..?
amr...mlm ni ada meeting SAR kat mares
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Kasnalagat »

JenaL wrote:amr...mlm ni ada meeting SAR kat mares
Salam. Bro jenal, boleh breefing sikit tak outcome meetings MARES last night, kalau ada additional info untuk SNR harap boleh dikongsi bersama, update kepada rakan2 yg tak berkesempatan ke perjumpaan di kelab MARES semalam. Thanks.
"TranQuiLLity.."

Lagong
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Oct 2008, 19:48
Location: Kuala Lumpur

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Lagong »

JenaL wrote:
Lagong wrote:bang Jenal..ape address MARES tu..? itu apa..?
amr...mlm ni ada meeting SAR kat mares
Alamak..maaf x sempat baca this message..coz mlm td pun ada meeting
dgn kengkawan yg nk ke Rinjani bulan depan. Sy x ikut cuma bagi colour
kat session eyeball tu je.. :D

Bang Jenal, bg la skit updates ttg meeting kt MARES tu..
Sy punya V82 yg digunakan masa SAR pun x dengar kabarnya..
It's ok la..hrp kwn2 dpt guna sebaik mungkin..
Do or Don't , there's no try..!!
Kalu nak buek, buek jo..takdo nak cubo cubo..!

eLLy_asmawi
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 18 Mar 2009, 13:24
Location: serdang
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by eLLy_asmawi »

dah lebih sebulan Hassan hilang
masih x ada berita ke?
huhuhu
kesian pada keluarga dia
saya join forum nih pun sebab tertarik dengan kisah dia
bila dah masuk terharu pulak dngan semangat korang sume
bersyukur si hassan dikurniakan sahabat seperti korang

ada pepatah..
"sahabat ketawa senang dicari,
sahabat menangis, satu pun payah..."

ape pon..
sesama la kita doakan keselamatan si hassan
dengan keadaan dia yg x cukup mata (cermin mata)
macam2 kebarangkalian boleh berlaku
moga Allah berikan dia kekuatan, ketabahan dan kesabaran
dan moga Allah kurniakan yang sama pada kengkawan resque
amin...
kiTa adaLah aPe yaNg kiTa fiKirkan
buKan Ape yang Orang caKap
sYok seNdiRi.. aPe adA haL!!!

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

-edited-
Last edited by -=[ RuFFHiKeR ]=- on 10 Feb 2010, 05:00, edited 1 time in total.

eLLy_asmawi
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 18 Mar 2009, 13:24
Location: serdang
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by eLLy_asmawi »

dia hilang 15 feb kan
klu ikut tarikh ye dah lebey sebulan
kalau ikut hari pun rasanya dah lebey 30 ari ark??
kalau salah maaf
bukan niat nak buat spekulasi
:shock: :shock: :shock:
kiTa adaLah aPe yaNg kiTa fiKirkan
buKan Ape yang Orang caKap
sYok seNdiRi.. aPe adA haL!!!

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by matsaiko »

dik
diruangan ni,kalo takde kena mengena ngan SAR team takyah posting..u duk diam n baca je
kat sini sumer dah emo n sensitif..pantang silap sket kena bedal

harap u biasakan diri dlm GO nih.. :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by givency_KL »

-=[ RuFFHiKeR ]=- wrote:
eLLy_asmawi wrote:dah lebih sebulan Hassan hilang
masih x ada berita ke?
huhuhu
kesian pada keluarga dia
saya join forum nih pun sebab tertarik dengan kisah dia
bila dah masuk terharu pulak dngan semangat korang sume
bersyukur si hassan dikurniakan sahabat seperti korang

Lebey sebulan..
Ish3.. Spekulasi.. spekulasi..
Cuba kire btl2 dulu sblm posting ea..
botik...hamba Allah ni sekadar memberi pandangan....
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

ejan
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 20 Feb 2009, 16:25

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by ejan »

betul tu dik..sejak saya jadi pembaca menunggu berita tentang kawan saya nih..saya dah ilang minat pada GO yg kebanyakkan memang emo dan sensitip tak bertempat.pantang salah ckp sket trus bagi -ve remarks yg tak berlapik macam org lain tak pandai emo dan sensitip.yg post nak ngajar cara mencari tu pun satu bodo jugak..camni lah..di hutan kita temui ketenangan so dlm ni pun cuba bwk bertenang..abaikan je la takat mende2 kecik salah berape hari ke ape..semua nak jadi otai pun susah gak..sorry for warga GO yg lain 4 this statement.ramai yg bagus dari tidak sebenarnya..sorry again and dont worry..i will never login.TQ
kita manusia berkongsi alam dgn yg lain..

User avatar
elliassack2000
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 23 Oct 2008, 00:34

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by elliassack2000 »

matsaiko wrote:dik
diruangan ni,kalo takde kena mengena ngan SAR team takyah posting..u duk diam n baca je
kat sini sumer dah emo n sensitif..pantang silap sket kena bedal

harap u biasakan diri dlm GO nih.. :D
:keke: Emo dan sensitip bukan sbb Asan belum dibawa keluar... dah style mcm tu...
alah...mcm kat asrama budak skolah laa jugak... bila ada muka baru... ada ajer abang senior nak menyakat..

nelly
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 21 Jun 2007, 19:45

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by nelly »

rilek2..cool!sini bukan tempat nak bertekak ye..huhu

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by givency_KL »

ejan wrote:betul tu dik..sejak saya jadi pembaca menunggu berita tentang kawan saya nih..saya dah ilang minat pada GO yg kebanyakkan memang emo dan sensitip tak bertempat.pantang salah ckp sket trus bagi -ve remarks yg tak berlapik macam org lain tak pandai emo dan sensitip.yg post nak ngajar cara mencari tu pun satu bodo jugak..camni lah..di hutan kita temui ketenangan so dlm ni pun cuba bwk bertenang..abaikan je la takat mende2 kecik salah berape hari ke ape..semua nak jadi otai pun susah gak..sorry for warga GO yg lain 4 this statement.ramai yg bagus dari tidak sebenarnya..sorry again and dont worry..i will never login.TQ

its ok dear. masing-masing punya persepsi setelah mengenal a few forumer di alam maya. mata melihat, telinga mendengar, ketuk keyboard utk nyatakan perasaan anda....
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by kabusgunung »

rilek ejan.... jgn emo

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pachio »

aku rasa elly tu dah betol dahh..takde pun yg salah..cakap mcm tu pun spekulasi ke?

tak yah la nak berlagak otai,nak fire2 org..
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

jangan gaduh-gaduh la.... jom :minum:

tak pe pasni saya buat semua kena log untuk view topik.... :D
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by betterman »

dah la tuh peace semua...
emosi berlebihan pon bukan ada kebaikan apa-apa...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

nie gaduh pasai apa nie....
pasai salah hari tue jerk??
terang2 dah nampak ayat tue sekadar nak menyakat..

pada yg baru register tuh.. apatah lagek register semata2 nak view info pasal asan..
harap sangat2 la, fahami dulu cara "family" ini berkomunikasi... jgn cepat melatah
se-simple yg boleh

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by mizi »

JenaL wrote:jangan gaduh-gaduh la.... jom :minum:

tak pe pasni saya buat semua kena log untuk view topik.... :D
tahan tunggu,tak tahan cabut,diam tanda setuju..... :minum:
climb long trail
p11at

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

JenaL wrote:jangan gaduh-gaduh la.... jom :minum:

tak pe pasni saya buat semua kena log untuk view topik.... :D
terus buat tuhhhh :keke:
se-simple yg boleh

nelly
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 21 Jun 2007, 19:45

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by nelly »

otai ke petai ke sama je la.forumer lama ke baru ke sama je.takyah la kita gadoh2 benda kecik cenggini.kalo asan yg tgh sesat dalam hutan tu tau pasal benda ni malu jek...orang nak cari jalan nak selamatkan dia bukan nak tambah masalah lagi antara2 kita ni...

jgn marah ek..

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Tahan tunggu, tak tahan cabut :minum:
Sendiri ingat la :minum:

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

-edited-
Last edited by -=[ RuFFHiKeR ]=- on 10 Feb 2010, 05:01, edited 1 time in total.

desperategaid
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 15 Dec 2005, 16:41

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by desperategaid »

ruffhiker
dah la brader..sikit punya hal la.kecoh2 buat ape?

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Ajis_AJ »

[quote="Lt.Cmdr. Kamal Ariffin"]Tahan tunggu, tak tahan cabut :minum:
Sendiri ingat la :minum:[/quote]

huhuhu....
ni ayat haku lak...
"Setuju angkat tangan, tak setuju ble bla...... klu diam tu tandanya ikut-ikut org je"
wakakakaka....

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Kasnalagat »

relax lah wan, banyakkan bersabar ye. Rasanya takperlu lagi kita panjangkan isu2 mcm ni, klw ada permasalahan kita lanjutkan untuk diperbincangkan semasa sesi posmortem, after SNR dah stand down nnt. Buat masa ni, masa betul2 mencemburui kita, kerana tempoh SNR akan ditamatkan pada 27 Mac, Jumaat nnt. Kita ada masa 7-8 hari sahaja untuk fokus sepenuhnya pada kerja2 SNR, so buat masa ni, diharapkan rakan2 memberikan sepenuh komitmen & kerjasama bagi membantu dlm SNR, walaupun hanya sekelumit..insyallah usaha kita tidak sia-sia. Semoga semuanya berjalan lancar & selamat..
"TranQuiLLity.."

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

Kasnalagat wrote:relax lah wan, banyakkan bersabar ye. Rasanya takperlu lagi kita panjangkan isu2 mcm ni, klw ada permasalahan kita lanjutkan untuk diperbincangkan semasa sesi posmortem, after SNR dah stand down nnt. Buat masa ni, masa betul2 mencemburui kita, kerana tempoh SNR akan ditamatkan pada 27 Mac, Jumaat nnt. Kita ada masa 7-8 hari sahaja untuk fokus sepenuhnya pada kerja2 SNR, so buat masa ni, diharapkan rakan2 memberikan sepenuh komitmen & kerjasama bagi membantu dlm SNR, walaupun hanya sekelumit..insyallah usaha kita tidak sia-sia. Semoga semuanya berjalan lancar & selamat..
:D Hehehe!
Aku okey laa.. takde pape..
Peace.. Peace... :minum:

eLLy_asmawi
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 18 Mar 2009, 13:24
Location: serdang
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by eLLy_asmawi »

:kah: :minum: :kah: :minum:
kiTa adaLah aPe yaNg kiTa fiKirkan
buKan Ape yang Orang caKap
sYok seNdiRi.. aPe adA haL!!!

ironore
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 19 Feb 2009, 03:01

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by ironore »

Macam- macam...peel lah korang ni....Stoplah buat spekulasi tu/ hentam menghentam. bekongsi/ cari idea dan cara yang terbaik.....better diam kalau tak tau hujung pangkal...kalau nak tau turun jadi volunteer SAR...

SEKADAR PENDAPAT... :mrgreen:

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

terima kasih ingat mengingat semasa berforum ni

benda kecil jgn la cepat melatah

apa kata kita tolong fokus pada hari-hari akhir untuk SAR ni

minta la kerjasama semua untuk tidak menggangu persiapan mental dan fizikal kawan yg nak buat SAR

mana yg kena bahan tu anggaplah kena gurau kasar

mana yg terasa tu apa kata kita megeteh dulu :minum:
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
cengitu
Pendaki Gunung
Posts: 99
Joined: 05 Sep 2007, 11:13

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by cengitu »

deleted
Last edited by cengitu on 19 Mar 2009, 11:58, edited 1 time in total.
www.kembara.net
mhg.mymalaya.com
9W2RML

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pr oli »

cengitu...
forum ni bru nak sepi....
ni cam nak timbul spekulasi lg jerk....
kang ader yg :tembak: lak....
stop2 la dulu.....
kalu tau diam2 sudah......
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by biNGai »

korg kalo piriet tkyah masuk GO laa :keke:

jom :minum: ..mai sechewaann :pig:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
nowa
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 25 Aug 2006, 17:12
Location: mazar-e-sharif,Afghanistan

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by nowa »

aduuu....baru nak tempoh betenang..
skali ada yg bekokok riuh sekampung...

jgn mcm ni..sedih keluarga assan membacanya..
apa perasan cenggitu kalau orang lain buat cerita pasal ahli keluarga kamu..
jangan hebah kalu dengar..biar sendiri yg rasa..

*bett..kasi cantas lah statement cenggitu tu..
hangin je...

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Ajis_AJ »

Haku cerita gini dh lali... buat2 mcm xbaca jek.... laaaa.... laaaa
laaaa.... laaaaa :keke:

rimba_kapit09
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 19 Mar 2009, 01:57

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by rimba_kapit09 »

kita balik pada perkara penting semula ek kawan2
sama2 kita doakan hassan ditemui dlm masa lbh kurang seminggu ni
usaha dan tawakkal
ingatlah senjata orang islam adalah doa
sama2 kita bagi sokongan dalam bentuk apa sekalipun
insya allah..

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by givency_KL »

hehehheh...kalo nak tahu, itu la perangai asan. dia buat apa yang dia rasa nak buat. kekadang hajat hati dia tu, selalu jadi kutukan kawan-kawan..tapi dia tetap selamba....

*sedihnya*
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

User avatar
muhibbah
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 01 Mar 2009, 16:15
Location: di bumi milik Allah
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by muhibbah »

givency_KL wrote:
cengitu wrote:edited
edited
yg tu mmg, style selamba, baguz tu, ada pendirian

kalo cari x jumpa, jgn la sedih sgt
kita doa la at least dia sentiasa selamat kat sana
kita tak tau rahsia disebalik kejadian ni
moga dgn doa dia sentiasa selamat, dia akan pulang dgn selamat (mgkn sendiri) ke pangkuan keluarga

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by soulfly »

biNGai wrote:korg kalo piriet tkyah masuk GO laa :keke:

jom :minum: ..mai sechewaann :pig:
ngaizs...
jom kita ngeteh kat kuala mu......... :minum: wkaka
lama sangat...

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Tapi aku memang Lanun
Mamak & Ngai kita ngeteh kat Kuala Mu :minum:

Post Reply