sembang SAR Yong Yap

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

Post Reply
User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

moh sambung sembang di sini.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

Kami memerlukan maklumat dan mereka mereka tak kira pengalaman setinggi gunung atau serendah rendah.... semua maklumat harus diterima pakai dengan waktu puncak yang kronik.. semakin lama hasan didalam hutan, semakin tak bertenaga hasan, dan semakin sukar kita nak mengesan jejak hasan....

Keadaan di Lojing pada Isnin 2/3/2009.... pada jam 1230 hrs... aku berjumpa dgn gang mamak RQ4 yang selamat turun dari yong yap dan agas... seterusnya mereka berangkat pulang ke KL.... Di Lojing hanya tinggal 6 orang diketuai oleh Rob, dibantu oleh Arman, Botak (Sarjan Udara Sayap Berdarah), Castello, Hensem dan YL yang membantu dalam menyediakan makanan kepada JPA3, PGA dan Rakan GO.... C_S Goh dan uncle sampai dan menunggu 4WD utk ke agas... aku punch out dari Lojing jam 1600 Hrs.... Gang Abe_G ada di tok nenek.... harap mendapat berita +ve dari beliau....

Hari ni ada kemungkinan besar Bubu Relay Station dan beberapa cawangan akan stand down buat sementara waktu (sumber maklumat dari Rob)... Harap bersabar dan terus berdoa...


dari report nazryst : tq for the report

semalam aku ada kirim topo color saiz A4 kawasan RQ semoga memudahkan team RQ buat SAR. sila rujuk kepada rob untuk topo tu. satu RQ team akan dapat satu yg color sahaja.

yg lain tu seperti nazryst cakap kena tunggu team dr atas turun untuk dapat info
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

makluman semua

VAT69 akan menggantikan operasi SAR dr PGA bermula hari ini.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

buat sementara waktu untuk ari ni...

1. semua team RQ yang buat SAR dipanggil turun utk buat rangka kerja baru bersama VAT69
ini termasuk team Relay Bubu.

2. apa-apa tunggu malam ni punya perbincangan antara VAT69 dan wakil pihak pendaki di Lojing.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Defcon »

Jenal wrote:buat sementara waktu untuk ari ni...

1. semua team RQ yang buat SAR dipanggil turun utk buat rangka kerja baru bersama VAT69
ini termasuk team Relay Bubu.

2. apa-apa tunggu malam ni punya perbincangan antara VAT69 dan wakil pihak pendaki di Lojing.
HUhuhuhu heharap VAT69 dgn pendaki leh sesama bekeje sama n share information huhuhuhu...

Jadi dari segi ration di sana camana ek? adakah masih memerlukan atau camana? Adakah dengan kehadiran VAT69 maka ration jugak sebahagian besar atau kecil VAT69 jugak akan sudi memberi/berkongsi?
.::[x]:

shukry
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 20 Feb 2009, 17:37

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by shukry »

baiklah. sudah semangat nak join SAR bila baca team memerlukan sesape saja yang dapat membantu.

InsyaAllah akan turun.
boleh tahu no telefon sesiapa yang in charge untuk SAR GO dan sesape yang plan nk turun dlm mggu depan.

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by nazryst »

Salam pada semua RQ dan ahli ahli GO,

Memandangkan VAT69 akan memulakan operasinya pada bila bila masa dan perubahan doktrin pencarian akan berubah, maka kami memohon jasa baik daripada semua pendaki pendaki RQ yang ingin memulakan operasi serta berhasrat menggunakan teknik usaha sendiri... Sila sedia maklum kepada Ketua Operasi, Rob, Jenal dan Rembau.

Nyatakan perancangan anda dan dimanakah Golf Romeo anda hajati supaya SAR dapat dijalankan sebaik mungkin. Pertindihan RQ team seboleh bolehnya dapat dielakkan dari pertembungan VAT69 mau pun mana mana pihak. Sekiranya pihak VAT69 tidak membenarkan mana mana pendaki ke tempat yang telah dinyatakan, ikhtiar boleh dilakukan sebaik baik hari ini bagi mendapat PELEPASAN BERSYARAT....

Harap Maklum dan berikan kerjasama...

P/S ... Ada sesiapa yang ingin melangsungkan meeting & perbincangan di KL pada hari ni amatlah digalakkan supaya maklumat terus sampai ke Lojing pada malam ini.

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

kepada
yg terlibat dan juga yg berminat

untuk mengatur pergerakkan terbaru dan bincang isu berkaitan SAR Hassan Ayat (Yong Yap), satu perjumpaan diaturkan seperti di bawah;

tempat : mamak belakang risda
tarikh : 4 march
hari : rabu
masa : 9.00 mlm

harap maklum
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by uglysister »

ramai ke komando yg akan join operasi ni?

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

uglysister wrote:ramai ke komando yg akan join operasi ni?
belum dapat info la fish.....

tapi yg tau komando RQ team memang ramai la :)

lagi satu.... mana yg nak bagi sumbangan apa bentuk pun, boleh bawa kat mamak belakang risda nanti.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by nazryst »

Kepada mereka mereka yang mengikuti perkembangan dari jauh, kami Team RQ memohon maaf kerana tidak dapat memberi jawapan yang konkrit dan memuaskan dalam misi pencarian hasan. Setelah dipertimbangkan, di teliti seterusnya ditapis sebaik mungkin, ia bukanlah satu penceritaan yang boleh diwar warkan bagi mengelakkan fitnah atau apa sahaja yang boleh memudaratkan lagi operasi mencari dan menyelamat. Kami berharap rakan rakan GO dan rakan rakan hasan memahami sebaik baiknya demi kebaikan & keselamatan pihak GO, keluarga hasan dan terutama team RQ.

p/s.. kadang kadang kita perlu bijak kerana setiap maklumat akan disalah guna pakai lalu di manipulasikan oleh pihak media cetak dan elektronik bagi kepentingan peribadi serta keuntungan syarikat tanpa mempertimbangkan serta budi bicara dimana kemudaratan kesan yang akan di alami oleh pihak keluarga, sanak saudara, serta rakan seperjuangan hasan membuat ia lebih kronik....... mohon maaf sekali lagi...

wasalam

shukry
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 20 Feb 2009, 17:37

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by shukry »

ya lebih baik begitu. cukuplah dengan berita penemuan jejak hassan

dikla
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 06 Feb 2006, 15:33
Location: aussie

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by dikla »

Jenal wrote:makluman semua

VAT69 akan menggantikan operasi SAR dr PGA bermula hari ini.
oooo... betul la tokdin n rakan2 akan masuk lak
mudahan dengan berkat kerjasama semua.... mendoakan yg terbaik...
Last edited by dikla on 03 Mar 2009, 17:56, edited 1 time in total.
me n me again

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

nazryst wrote:Kepada mereka mereka yang mengikuti perkembangan dari jauh, kami Team RQ memohon maaf kerana tidak dapat memberi jawapan yang konkrit dan memuaskan dalam misi pencarian hasan. Setelah dipertimbangkan, di teliti seterusnya ditapis sebaik mungkin, ia bukanlah satu penceritaan yang boleh diwar warkan bagi mengelakkan fitnah atau apa sahaja yang boleh memudaratkan lagi operasi mencari dan menyelamat. Kami berharap rakan rakan GO dan rakan rakan hasan memahami sebaik baiknya demi kebaikan & keselamatan pihak GO, keluarga hasan dan terutama team RQ.

p/s.. kadang kadang kita perlu bijak kerana setiap maklumat akan disalah guna pakai lalu di manipulasikan oleh pihak media cetak dan elektronik bagi kepentingan peribadi serta keuntungan syarikat tanpa mempertimbangkan serta budi bicara dimana kemudaratan kesan yang akan di alami oleh pihak keluarga, sanak saudara, serta rakan seperjuangan hasan membuat ia lebih kronik....... mohon maaf sekali lagi...

wasalam
seperti kata nazryst,
segala maklumat dr team SAR mahupun pihak berwajib ataupun pendaki ada masih samar dan boleh menjerumus kepada pelbagai pesepsi. oleh itu segala info yg hendak kami umumkan kepada umum perlu lebih berhati-hati. walaubagaimanapun kita akan cuba salurkan kepada warga GO dan pengunjung sebaik mungkin.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

nazryst wrote:Kepada mereka mereka yang mengikuti perkembangan dari jauh, kami Team RQ memohon maaf kerana tidak dapat memberi jawapan yang konkrit dan memuaskan dalam misi pencarian hasan. Setelah dipertimbangkan, di teliti seterusnya ditapis sebaik mungkin, ia bukanlah satu penceritaan yang boleh diwar warkan bagi mengelakkan fitnah atau apa sahaja yang boleh memudaratkan lagi operasi mencari dan menyelamat. Kami berharap rakan rakan GO dan rakan rakan hasan memahami sebaik baiknya demi kebaikan & keselamatan pihak GO, keluarga hasan dan terutama team RQ.

p/s.. kadang kadang kita perlu bijak kerana setiap maklumat akan disalah guna pakai lalu di manipulasikan oleh pihak media cetak dan elektronik bagi kepentingan peribadi serta keuntungan syarikat tanpa mempertimbangkan serta budi bicara dimana kemudaratan kesan yang akan di alami oleh pihak keluarga, sanak saudara, serta rakan seperjuangan hasan membuat ia lebih kronik....... mohon maaf sekali lagi...

wasalam
Yeahh!! Sokong 100%..
Kpd team radio, team kobis, team RQ.. teruskan usaha murni korang..
korang mmg ahli keluarga gunung yg sejati la..

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by solaris »

-=[ RuFFHiKeR ]=- wrote:
nazryst wrote:Kepada mereka mereka yang mengikuti perkembangan dari jauh, kami Team RQ memohon maaf kerana tidak dapat memberi jawapan yang konkrit dan memuaskan dalam misi pencarian hasan. Setelah dipertimbangkan, di teliti seterusnya ditapis sebaik mungkin, ia bukanlah satu penceritaan yang boleh diwar warkan bagi mengelakkan fitnah atau apa sahaja yang boleh memudaratkan lagi operasi mencari dan menyelamat. Kami berharap rakan rakan GO dan rakan rakan hasan memahami sebaik baiknya demi kebaikan & keselamatan pihak GO, keluarga hasan dan terutama team RQ.

p/s.. kadang kadang kita perlu bijak kerana setiap maklumat akan disalah guna pakai lalu di manipulasikan oleh pihak media cetak dan elektronik bagi kepentingan peribadi serta keuntungan syarikat tanpa mempertimbangkan serta budi bicara dimana kemudaratan kesan yang akan di alami oleh pihak keluarga, sanak saudara, serta rakan seperjuangan hasan membuat ia lebih kronik....... mohon maaf sekali lagi...

wasalam
Yeahh!! Sokong 100%..
Kpd team radio, team kobis, team RQ.. teruskan usaha murni korang..
korang mmg ahli keluarga gunung yg sejati la..



ruff..

jagn emotional
rilek2.... lame x dengr crite?

memang mantap la nazryst

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by betterman »

lagi sekali aku nak ucapkan terima kasih kpd team radio, team kobis, team RQ..
korang mmg ahli keluarga gunung yg sejati la..
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

makluman semua

1. buat sementara operasi SAR dr pasukan kerajaan dihentikan buat sementara waktu.
2. walaubagaimanapun pasukan SAR dr pendaki RQ dibenarkan meneruskan pendakian seperti biasa dan boleh menggunakan Balai Polis Lojing sebagai Base.
3. kita dr RQ team akan meneruskan SAR macam biasa.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by am »

Semuga En.Hassan dapat dikesan dan dibawa pulang...

"Kepada kawan-kawan yang bertungkus lumus menyondol trek dan mencari jejak, para mastermind yg memerah otak untuk mencari petunjuk serta menguruskan pendaki masuk dan keluar serta para penyumbang dana operasi SAR ini.... teruskan usaha murni anda tanpa mengenal erti penat dan tidak mudah mengalah. BAWA HASSAN PULANG!!", dari AM dan ROKOK (OBS)

Tanggo Kilo
find me more at multiply | blogspot | flickr

shukry
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 20 Feb 2009, 17:37

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by shukry »

jadi VAT69 tak buat SAR ke?? diorang kerajaan kan

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by uglysister »

Hari ni masuk hari ke-17

ada sesapa dapat info ape list barang2 yg tak mencukupi kat Lojing? Mungkin ada yg nak menyumbang yg termampu tp tanak la beli bende yg sama atau dah byk stok kat sana.. mungkin nk byk bahan mentah / air tenaga / beras / first aid, etc...

tq

wildsotong
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 26 Feb 2009, 15:36

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by wildsotong »

-=[ RuFFHiKeR ]=- wrote:
nazryst wrote:Kepada mereka mereka yang mengikuti perkembangan dari jauh, kami Team RQ memohon maaf kerana tidak dapat memberi jawapan yang konkrit dan memuaskan dalam misi pencarian hasan. Setelah dipertimbangkan, di teliti seterusnya ditapis sebaik mungkin, ia bukanlah satu penceritaan yang boleh diwar warkan bagi mengelakkan fitnah atau apa sahaja yang boleh memudaratkan lagi operasi mencari dan menyelamat. Kami berharap rakan rakan GO dan rakan rakan hasan memahami sebaik baiknya demi kebaikan & keselamatan pihak GO, keluarga hasan dan terutama team RQ.

p/s.. kadang kadang kita perlu bijak kerana setiap maklumat akan disalah guna pakai lalu di manipulasikan oleh pihak media cetak dan elektronik bagi kepentingan peribadi serta keuntungan syarikat tanpa mempertimbangkan serta budi bicara dimana kemudaratan kesan yang akan di alami oleh pihak keluarga, sanak saudara, serta rakan seperjuangan hasan membuat ia lebih kronik....... mohon maaf sekali lagi...

wasalam
Yeahh!! Sokong 100%..
Kpd team radio, team kobis, team RQ.. teruskan usaha murni korang..
korang mmg ahli keluarga gunung yg sejati la..
salam semua,

ruff memang emotional.... dah 27 tahun kenal.

btw, solat hajat wajar diteruskan...lebih2 lagi dari sahabat2 yg mengenali hasan dgn rapat. doa yg berterusan dan usaha yg berlipat kali ganda yg ikhlas menambahkan lagi harapan utk ketemu hasan.insyallah

User avatar
kaki jalan
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 21 Sep 2007, 12:20
Location: dalam sleeping bag

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by kaki jalan »

aku br blk dr sana. xder aper yg leh aku bntu sgt. cuma yg aku nmpak bg sesapa yg berminat utk donate leh laa semak brg2 di bwh nih;

1. telur - bwk laa 2-3 papan
2. daging @ ikan utk lbh kurang 20-25 org mkn (pndai2 laa nk beli kat cameron @ bwk dr kl ker cmner)
3. rokok (essential) mungkin leh bwk dr jenis nusantara @ spt yg nizran cadangkn
4. fly paper since kat sana byk gilerr lalat
5. maggi - kaler ader duit lbh belikan maggie pama sedap ckit bg kekwn RQ mkn
6. serunding kalo korang kaya. leh bungkuskn kpd beberapa bungkusan sbg ration
7. sabun mandi / ubat gigi / towel muka mungkin...psl ader yg xblk tunggu turn nk msk dlm smbung rescue mission
8. roti buku wat bekfes
9. plastik bungkus mkn - utk sediakan 'packed lunch' bg RQ yg msk dlm. lain2 lu org yg biasa trekking leh agak ration yg mantap.
10. toilet roll / tissue kedai makan.
11. sosej ker...
12. bateri AA & AAA utk trekking
13. minyak masak

aper2 pun ikut ikhlas, xtau nk beli aper pas jer duit kat Zam menteri kewangan. bnda2 yg nk didonate leh pas kat sapa2 yg nk gi...

tango kilo 7-3
Tumpang sekaki...

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by uglysister »

tq for the info

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by che'gu »

Ya Allah...asan blum jumper lagi ker? Dh lama sngt dh ni....Semoga dia masih di dalam lindungan rahmatNya...amiiiinnn...

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by defzone »

Baru balik dgn abe G smlm...
wlpn tak dapat naik gng yong yap untuk mencari kerana misi kami hanya membawa RQ 9 dan RQ 10 ke Kem Kacang... kami rasa terharu tengok kerjasama yg ditunjukkan oleh semua rakan gunung di lojing...
terima kasih dan syabas semuanya
semoga Hasan dijumpai dalam keadaan selamat sedikit masa lagi.

ration tambahan : tabung gas...mungkin diperlukan.. :wink:
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by misznanz »

Salam, Tompang lalu,

saya tak kenal pun Hassan tu sapa, tapi saya sangat sedih mengetahui berita kehilangannya biarpun terlewat 17 hari. Sedangkan sesat dua jam satu grup pengakap zaman sekolah dulu dah panik.inikan pula 17 hari.

Saya bukan 'hardcore jim dragon' dalam istilah highlanders kami tapi saya tau eratnya ikatan sebuah persahabatan yang terjalin tatkala melalui denai berliku, lumpur, lumut dan pacat demi menjejak puncak.

Baca entri2 kat forum nih memang menitis air mata. Owh! saya pendaki sensitif rupanya.

Keep up gud effort pada team RQ. Semoga usaha murni korang mendapat imbuhan setimpal daripada-Nya.

Kepada keluarga Hassan, sabar dan redha dengan apa yang terjadi. Doa kami pasti mengiringi...

-http://misznanz.blogspot.com-

User avatar
kurmajalis
Pendaki Gunung
Posts: 25
Joined: 20 Feb 2009, 17:15
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by kurmajalis »

mesti Hasan terharu lepas baca posting-posting pasal usaha korang semua SAR dia

sewaktu dia hilang... :)
saya budak, nak belajar..

ainayee
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 21 Feb 2009, 23:35

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by ainayee »

belum pun sebulan naper diorg dah stop??? sampainyer hati.... aku harap yg lain2 masih bersemangat utk terus cari Ayat... aku akan terus berdoa dri sini semoga Ayat akan ditemui dlm keadaan yg selamat dlm waktu terdekat ni.... terima kasih pada sumer yg bertungkus lumus dlm misi nih....

food yg aku kirim kat mizi tu x ckup la yekk... skit sgt... mintak maaf la x sempat nak pi beli.... masa mizi inform nak ke sana tu tgh keje... tu jer yg termampu... semoga sumer akan terus bersemangat hendaknyer.....

nasri42
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 04 Mar 2009, 12:26

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by nasri42 »

salam..saye mendoakan semoga hassan sentiasa dilindungi oleh ALLAh...
saye mendoakan agar Hassan akan dijumpai tidak lama lagi..Amin..

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by nazryst »

Salam,

Jangan biarkan emosi mengawal diri wahai sahabat, jangan emosi di luahkan menjadi coretan, jangan emosi menunjukkan kesengsaraan jiwa tertekan, Dan yang lebih penting jangan kerana dek emosi akan membuat para RQ mental down...

Masih ada harapan, kerana sedikit harapan akan membuat kita semua terus survive, bak kata "am" BAWA HASAN BALIK", itu cukup tegas dan memberi semangat terus mencari hasan.

Berikan SEMANGAT bang... tak kira laa kalau dah jadi "CAST AWAY" pun...

Good Luck pada RQ special task V2, Good Luck pada RQ special task pondok 1 Kuala mu, Good Luck pada RQ LP....

Broken Arrow, Broken Arrow

Salam Sayap Berdarah
Tango Kilo RQ 6 to all station....

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by JeNaL »

Salam semua

1. terima kasih atas sokongan yg tak henti putus dari kengkawan untuk kengkawan
2. insyaallah kita tidak akan berhenti misi SAR Hassan selagi mendapat sokongan dan kerjasama dari kengkawan semua.
3. dari rangka kerja terbaru, kita akan hantar misi khas pada hujung minggu ini di;
a. V2 trek
b. Area Pondok via Kuala Mu
c. Bubu
d. Agas dan LP

wassalam
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

ainayee wrote:food yg aku kirim kat mizi tu x ckup la yekk... skit sgt... mintak maaf la x sempat nak pi beli.... masa mizi inform nak ke sana tu tgh keje... tu jer yg termampu... semoga sumer akan terus bersemangat hendaknyer.....
yups.. ader mizi bawakkan... tq bebanyak, 2 pon kami dah kira besaq rahmat
se-simple yg boleh

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by abe~G »

hujung minggu ni ada cuti tambahan maulud nabi. pada rakan2 yang berkemampuan dan kelapangan tu jemput ler turun ramai ramai mana tau di hari maulud nabi tu di beri petunjuk, harapannya lagi segera lagi bagus... teruskan mencari jangan putus asa.

insyaallah di permudahkan dalam semua perkara atas niat yang baik.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by betterman »

good luck semua yang akan meruskan misi mencarik hasan hujung minggu nie...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
LaiTer
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 22 Mar 2008, 19:06
Location: r&d LaboTarY
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by LaiTer »

..syukran..minta doanya dari kalian..
~LovE dA nATurE iS dA nATurAL LOvE~
www.friendster.com/brainstucker

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by misznanz »

Malam ni pakat ngan member baca yassin untuk Hassan. Semoga Hassan segera ditemui.

Pasal ration dan fund raising, saya dah war-warkan pada member volunteer. Zamzuliana, saya bagi no akaun dan no telefon awak.boleh kannnn...

Setakat ini, tu je yang mampu saya bantu. teruskan mencari!

http://misznanz.blogspot.com

User avatar
cengitu
Pendaki Gunung
Posts: 99
Joined: 05 Sep 2007, 11:13

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by cengitu »

saya doakan agar sdr hassan ditemui secepat yang mungkin.

Kemungkinan besar dia mencari jalan keluar dan mungkin lemah tapi saya percaya, semangat juangnya tinggi. Insyallah berkat doa kita, beliau akan ditemui atau dpt mencari jalan keluar.
www.kembara.net
mhg.mymalaya.com
9W2RML

User avatar
vsx70
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 26 Jun 2006, 18:44
Location: Kampung Klian Gunung.

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by vsx70 »

Semoga Hassan dapat dijumpai. Dah lama betul dia ada dalam Hutan tue. Sedih memikirkan nasibnya.

User avatar
sun
Pendaki Gunung
Posts: 110
Joined: 09 Dec 2008, 16:51
Location: [selayang][cyberjaya]
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by sun »

chayok asan...

Post Reply