sembang SAR Yong Yap

Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar

Moderator: kambinggurun

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

sepanjang yg aku kenal Asan... mmg dier camtue, buat menderk yg dier suker walaupun kenkadang tah apa2 ntah... :)
se-simple yg boleh

wildsotong
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 26 Feb 2009, 15:36

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by wildsotong »

waduh2....mcm2. anyway, dlm keluarga mesti ada ups and downs, mesti ada onak dan duri. kalau mendatar je... boring. but always ada limitnya...jgn melampau. apa yang penting? .....KERJAaaaaaaaaaSAMA.

User avatar
cengitu
Pendaki Gunung
Posts: 99
Joined: 05 Sep 2007, 11:13

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by cengitu »

sorry la pada rakan2 kalau terasa panas..tak tahu pulak benda ni jadi isu...so saya mintak maap byk2.... :wink:
www.kembara.net
mhg.mymalaya.com
9W2RML

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by givency_KL »

cengitu wrote:sorry la pada rakan2 kalau terasa panas..tak tahu pulak benda ni jadi isu...so saya mintak maap byk2.... :wink:
biasa la anak beranak....kadang2 lidah tu tergigit TERrsama-sama...kekekke....peace beb!
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

uiks... keta saperk yang gerak 20/3 malam gi lojing, ader kosong lagek takkk??.. gue mau tumfanggggggggggg
se-simple yg boleh

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by biNGai »

zam zam ala kazam ;

ko keje gomen byk benefit pon mau tumfang2 lagi ke? kasik apply gomen car loan laaa :keke: :tembak:



bro kamal & mamak - apa jauh2 mau ngeteh sampai kuala mu? lepak kg baru pekene soto/bakso lagi bes..kate jaweeee :keke:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

masalahnyew... ader car loan jerk... driver loan xderk... abehtue camno....
se-simple yg boleh

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by betterman »

Assalamualaikum...

Pertama sekali mintak maaf kalau ada yang terasa dengan kenyataan aku nie.

Apa yang korang dah buat, dengan pergi ke Lojing dan bantu SAR Hassan adalah satu usaha yang murni dan Allah je yang mampu membalasnya. Syabas dan tahniah.

Kalau korang anggap usaha korang tu ikhlas semata-mata untuk membantu SAR nie, terima kasih diucapkan.
Berganda-ganda pahala yang Allah akan bagi, insyaAllah.

Tapi perkara yang aku nak bangkitkan nie bukan aku sorang je perasan. Ada lah jugak beberapa kawan-kawan yang tak dapat pergi ke sana pun perasan benda nie.

Sekarang nie dah macam wujud satu jurang di antara mereka yang join SAR dan mereka yang tak dapat join SAR. Maaf tapi ini yang kami golongan-golongan yang tak dapat pegi nie nampak.

Ya betol, bukan semua yang macam tuh. Mungkin hanya segelintir tapi kalau niat yang pergi tu betul-betul ikhlas untuk menolong, aku rasa tak perlu lah dibangkitkan perkara-perkara yang tidak sepatutnya.

Sebab tuh nawaitu tu penting.
Adakah pergi ke sana memang ikhlas nak carik Hassan ataupun dalam masa yang sama ada jugak terselit sikit lah niat tak nak orang mengata kalau tak pergi sana. (tapi aku tau takde budak-budak kita yang berniat macam nie, insyaAllah)

Nak pergi ke sana memerlukan pengorbanan masa, tenaga, cuti tahunan, kewangan dll lagi.
Ada yang boleh, dan ada yang tak boleh.

Bagi yang boleh, korang memang lah sahabat yang sejati.
Tapi bagi yang tak boleh pegi, adakah bukan sahabat namanya?

Sedikit sebanyak terasa jugaklah kami-kami yang tak dapat pegi nie.

Tak dapat tolong secara fizikal, banyak cara lagi yang boleh tolong.
Doa dan solat hajat misalnya.

Bagi yang memahami, alhamdulillah.
Tapi bagi yang tidak memahami, tidak apa yang kami boleh buat untuk mengubah judgement korang tuh.

Kalau korang pandang slack dan mengata pada kami-kami yang tak dapat pergi nie, kami maafkan.
Usah risau, kami tak tuntut di padang masyhar nanti.

Buat SAR team yang akan pergi minggu nie, teruskan perjuangan korang.
Kami yang tak pergi nie sentiasa menyokong dari belakang.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by biNGai »

sokong statement cik bett badol kite nih..mebi dorg blom tau term life dan social commitment..tk gitu bett? :mrgreen:

apa2 pun tabik pada SAR team esspeselli group sayap berdarah..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by akademiks »

betterman wrote:Assalamualaikum...

Pertama sekali mintak maaf kalau ada yang terasa dengan kenyataan aku nie.

Apa yang korang dah buat, dengan pergi ke Lojing dan bantu SAR Hassan adalah satu usaha yang murni dan Allah je yang mampu membalasnya. Syabas dan tahniah.

Kalau korang anggap usaha korang tu ikhlas semata-mata untuk membantu SAR nie, terima kasih diucapkan.
Berganda-ganda pahala yang Allah akan bagi, insyaAllah.

Tapi perkara yang aku nak bangkitkan nie bukan aku sorang je perasan. Ada lah jugak beberapa kawan-kawan yang tak dapat pergi ke sana pun perasan benda nie.

Sekarang nie dah macam wujud satu jurang di antara mereka yang join SAR dan mereka yang tak dapat join SAR. Maaf tapi ini yang kami golongan-golongan yang tak dapat pegi nie nampak.

Ya betol, bukan semua yang macam tuh. Mungkin hanya segelintir tapi kalau niat yang pergi tu betul-betul ikhlas untuk menolong, aku rasa tak perlu lah dibangkitkan perkara-perkara yang tidak sepatutnya.

Sebab tuh nawaitu tu penting.
Adakah pergi ke sana memang ikhlas nak carik Hassan ataupun dalam masa yang sama ada jugak terselit sikit lah niat tak nak orang mengata kalau tak pergi sana. (tapi aku tau takde budak-budak kita yang berniat macam nie, insyaAllah)

Nak pergi ke sana memerlukan pengorbanan masa, tenaga, cuti tahunan, kewangan dll lagi.
Ada yang boleh, dan ada yang tak boleh.

Bagi yang boleh, korang memang lah sahabat yang sejati.
Tapi bagi yang tak boleh pegi, adakah bukan sahabat namanya?

Sedikit sebanyak terasa jugaklah kami-kami yang tak dapat pegi nie.

Tak dapat tolong secara fizikal, banyak cara lagi yang boleh tolong.
Doa dan solat hajat misalnya.

Bagi yang memahami, alhamdulillah.
Tapi bagi yang tidak memahami, tidak apa yang kami boleh buat untuk mengubah judgement korang tuh.

Kalau korang pandang slack dan mengata pada kami-kami yang tak dapat pergi nie, kami maafkan.
Usah risau, kami tak tuntut di padang masyhar nanti.

Buat SAR team yang akan pergi minggu nie, teruskan perjuangan korang.
Kami yang tak pergi nie sentiasa menyokong dari belakang.
aku setuju sgt dgn statement ko bett..............
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

X turun SAR x bermakna xderk sumbangan langsung... aku handle kewangan SAR.. aku tau sapa yg derma wang, sapa yg derma ration, sapa yg derma makanan, sapa yg derma rokok, sumer2 la... Dalam tidak menunjukkan wajah, dalam tidak berkata2.. sumbangan dan bantuan dihulurkan.. Aku amat berterima kasih pada semua penderma. Bagi aku xderk langsung term "xderk sumbangan langsung" buat semua dalam operasi nie. Semuanya berbakti, tapi ngan cara memasing.

AKu... nantilah abes SAR 26 nie aku buat ulasan panjang sket...
se-simple yg boleh

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by biNGai »

zam zam alakazam ;

tkyah laa ulas2 mende2 camnih..kire abes SAR nih tutup je la cite2 sumbangan nih..kang daa elok2 jadik keje amal jariah kene ungkit lak..manyak pihak akan terasa ati terutama family asan..kire kite buat je apa yg termampu dari segi zahir dan batin..harap2 asan (OH) tetap struggle utk survive..insyaallah
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

biNGai wrote:zam zam alakazam ;

tkyah laa ulas2 mende2 camnih..kire abes SAR nih tutup je la cite2 sumbangan nih..kang daa elok2 jadik keje amal jariah kene ungkit lak..manyak pihak akan terasa ati terutama family asan..kire kite buat je apa yg termampu dari segi zahir dan batin..harap2 asan (OH) tetap struggle utk survive..insyaallah
ulasan aku xderk la pasal duet2 nie... dun wori...
se-simple yg boleh

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Kasnalagat »

pgurlz_eazmz wrote:X turun SAR x bermakna xderk sumbangan langsung... aku handle kewangan SAR.. aku tau sapa yg derma wang, sapa yg derma ration, sapa yg derma makanan, sapa yg derma rokok, sumer2 la... Dalam tidak menunjukkan wajah, dalam tidak berkata2.. sumbangan dan bantuan dihulurkan.. Aku amat berterima kasih pada semua penderma. Bagi aku xderk langsung term "xderk sumbangan langsung" buat semua dalam operasi nie. Semuanya berbakti, tapi ngan cara memasing..
setuju dgn statement kau zam, dalam hal ni..dapat dilihat effort semua org telah dicurahkan dengan optimum. Even majlis yassin & solat hajat hampir setiap minggu dibuat di tempat2 yang berlainan, lead by mereka2 yg ikhlas membantu, walaupun tanpa hadir ke Lojing. Walau apa jua sumbangan yg dihulurkan, walau sekelumit mana pun..even niat membantu sekalipun, insyallah ada berkat dan gunanya untuk operasi ini.

Aku selaku peserta asal xpedisi yong yap hassan, mewakili 13 yg lain2 amat2 berterima kasih atas pengorbanan rakan2 semua..bak kata2 bett, apa yang korang dah buat hanya Allah je yang mampu membalasnya. Semoga Allah mengizinkan Hassan dijumpai sebelum 27hb ini..
"TranQuiLLity.."

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Ngai.
Setakat nak makan Bakso kat kedai mak aku pun ada.
Ada brani turun Lojing ka. Aku masak Bakso baik punya nanti :minum:

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by givency_KL »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Ngai.
Setakat nak makan Bakso kat kedai mak aku pun ada.
Ada brani turun Lojing ka. Aku masak Bakso baik punya nanti :minum:
lojing minggu ni ka?hehhe menarik!
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

ha'ah... sok PGA dah angkut barang2 dapur... masak pakai dapur kayu jerk eks.... :lidah:
se-simple yg boleh

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by biNGai »

bro kamal ;

lojing ka? tk dapek laa kot..family komitmen laa skang sejak bini repot hilang SAR itu ari :keke:


psstt ade kenal En Shaharizan time pegi meeting Jab. Pertanian kt Putrajaya?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by adisos2002 »

Aku pun setuju dengan Bett tue... Tak bermakna tak pergi tolong bermakna anda tak menyumbang.

Dan paling best kalu yg tak pergi SAR tue tak la pada masa yg sama ada pulak masuk utan pergi XPDC lain... Pelik jugak.. kalu takda masa tkda tenaga, tkda duit tapi ada masa gie XPDC lain. Walhal masa tu la org tengah sibuk nak guna tenaga kat dalam nie kan.

Pada yg dengan komitmen keluarga tu dan kerja mmg faham sangat lah. Cuma yg aku pelik yg "blh ada masa utk XPDC lain sedang kwn sibuk mcari kat Lojing nie".

Paling byk aku dengar yg sorang ahli XPDC hassan nie pun sibuk gak gi. Padahal sembang dlm GO meletop2... Aku just nak mintak semua kwn2 yg ada dlm GO nie lebih memahami jer. Pada Bett, Ngai, Akademik dn lain2 tue aku paham..

Mewakili diri dan kawan2 aku jer.. kami tak marah.. cuma rasa nak menangis bila smp kat balai Lasah tengok senarai nama yg pegi XPDC 2minggu selepas kes..sedang kwn2 sibuk mcari kat Lojing.

Apa2 pun jgn risau, spt biasa kalu korang susah... Kami tetap akan turun bantu.

Salam..
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by gogoyeaha »

biNGai wrote:zam zam alakazam ;

tkyah laa ulas2 mende2 camnih..kire abes SAR nih tutup je la cite2 sumbangan nih..kang daa elok2 jadik keje amal jariah kene ungkit lak..manyak pihak akan terasa ati terutama family asan..kire kite buat je apa yg termampu dari segi zahir dan batin..harap2 asan (OH) tetap struggle utk survive..insyaallah
1st time aku tengok post ko ni berunsur seriusss. cayalah abg ngai...makin matang. hehehehe

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38
Location: Rawang

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Along-X »

adisos2002 wrote:Aku pun setuju dengan Bett tue... Tak bermakna tak pergi tolong bermakna anda tak menyumbang.

Dan paling best kalu yg tak pergi SAR tue tak la pada masa yg sama ada pulak masuk utan pergi XPDC lain... Pelik jugak.. kalu takda masa tkda tenaga, tkda duit tapi ada masa gie XPDC lain. Walhal masa tu la org tengah sibuk nak guna tenaga kat dalam nie kan.

Pada yg dengan komitmen keluarga tu dan kerja mmg faham sangat lah. Cuma yg aku pelik yg "blh ada masa utk XPDC lain sedang kwn sibuk mcari kat Lojing nie".

Paling byk aku dengar yg sorang ahli XPDC hassan nie pun sibuk gak gi. Padahal sembang dlm GO meletop2... Aku just nak mintak semua kwn2 yg ada dlm GO nie lebih memahami jer. Pada Bett, Ngai, Akademik dn lain2 tue aku paham..

Mewakili diri dan kawan2 aku jer.. kami tak marah.. cuma rasa nak menangis bila smp kat balai Lasah tengok senarai nama yg pegi XPDC 2minggu selepas kes..sedang kwn2 sibuk mcari kat Lojing.

Apa2 pun jgn risau, spt biasa kalu korang susah... Kami tetap akan turun bantu.

Salam..

Aku setuju cakap ko...
aku pun tak tau nak cakap aper kat sini...
mcm2 dah terkeluar...
nak cakap pun dah tak terluar apa nak cakap...
telan air liur je la...


***mata yang nampak buat2 tak nampak,
***telinga yang mendengar buat buat tak dengar,
***mulut yang lantang bercakap buat2 tak tau,



Ini Ada Baru Punya Ayat...
"Tahan Tunggu, Tak Tahan Cabut, Diam Tanda Sakit HAti..."
:kah: :kah:

p/s:Mampos AKu
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

minah gunung
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 03 Mar 2009, 11:50

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by minah gunung »

Mus & Along,

Ada hikmah di atas sesuatu kejadian tu. Kita serahkan sahaja kepada ALLAH SWT untuk menghitung. Kita buat aje apa yang patut. Semoga sesiapa yg SNR minggu ni mendapat keberkatan dan diberi petunjuk oleh ALLAH SWT. Jaga diri elok-elok. Sentiasalah berhati-hati dan bertawakkal. Keselamatan diri sendiri juga penting disamping kita mencari-cari suatu ketentuan yang belum pasti. Semoga ALLAH SWT sentiasa bersama-sama kamu semua. InsyaAllah.

Wallahu'alam.

Wassalam
Kak Ina

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38
Location: Rawang

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Along-X »

betul tu kak ina...
saya pun hope begitu la..
selamat pergi selamat balik...
insya'allah... Allah s.w.t sentiasa disisi kita...
kita perlu tawakal n usaha

tapi kkdang geram gak..
:tembak:
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by matsaiko »

ape yg ko geram along??
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

minah gunung
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 03 Mar 2009, 11:50

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by minah gunung »

Along-X wrote:betul tu kak ina...
saya pun hope begitu la..
selamat pergi selamat balik...
insya'allah... Allah s.w.t sentiasa disisi kita...
kita perlu tawakal n usaha

tapi kkdang geram gak..
:tembak:
Takperlah Along. Kita buat seikhlas yang boleh berdasarkan kemampuan kita. ALLAH SWT sentiasa bersama-sama orang yang sabar.

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38
Location: Rawang

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Along-X »

matsaiko wrote:ape yg ko geram along??
xde pape la reen...
saje je..
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

budakbaik666
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 16 Aug 2006, 16:57
Location: P3NaNg Vs K3y3LL
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by budakbaik666 »

pgurlz_eazmz wrote:uiks... keta saperk yang gerak 20/3 malam gi lojing, ader kosong lagek takkk??.. gue mau tumfanggggggggggg

salam nk mencelah gak nie.. ada pree lagi tak? ekekekke rasa mcm nk tumfang gak :D kalau ada ahh coz keta aku lom kasik serbiss laik nie

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by soulfly »

givency_KL wrote:
Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Ngai.
Setakat nak makan Bakso kat kedai mak aku pun ada.
Ada brani turun Lojing ka. Aku masak Bakso baik punya nanti :minum:
lojing minggu ni ka?hehhe menarik!
abang kamal nk masak bakso kat lojing.. :minum:
lama sangat...

User avatar
sun
Pendaki Gunung
Posts: 110
Joined: 09 Dec 2008, 16:51
Location: [selayang][cyberjaya]
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by sun »

adisos2002 wrote:Aku pun setuju dengan Bett tue... Tak bermakna tak pergi tolong bermakna anda tak menyumbang.

Dan paling best kalu yg tak pergi SAR tue tak la pada masa yg sama ada pulak masuk utan pergi XPDC lain... Pelik jugak.. kalu takda masa tkda tenaga, tkda duit tapi ada masa gie XPDC lain. Walhal masa tu la org tengah sibuk nak guna tenaga kat dalam nie kan.

Pada yg dengan komitmen keluarga tu dan kerja mmg faham sangat lah. Cuma yg aku pelik yg "blh ada masa utk XPDC lain sedang kwn sibuk mcari kat Lojing nie".

Paling byk aku dengar yg sorang ahli XPDC hassan nie pun sibuk gak gi. Padahal sembang dlm GO meletop2... Aku just nak mintak semua kwn2 yg ada dlm GO nie lebih memahami jer. Pada Bett, Ngai, Akademik dn lain2 tue aku paham..

Mewakili diri dan kawan2 aku jer.. kami tak marah.. cuma rasa nak menangis bila smp kat balai Lasah tengok senarai nama yg pegi XPDC 2minggu selepas kes..sedang kwn2 sibuk mcari kat Lojing.

Apa2 pun jgn risau, spt biasa kalu korang susah... Kami tetap akan turun bantu.

Salam..
aku sokong sgt ape yg muz ckp...aley muzs...all the best utk last sar ni...hope ketemu...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

Sesapa nak turun lepak Lojing wiken nie leh bagi nama kat Zamz. Kalinie dah xleh nak terjah2 dah.

Zamz memerlukan MANPOWER kat lojing pada 26/3.. kiranye 25/3 malam dah gerak gi lojing la..
nak dalam 4 orang... x kesah lelaki or pompuan, as long as boleh bersilat ngan jaya nya di dapur...

HArap Maklum
se-simple yg boleh

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Saya dah isi borang coti 25-27 tu (Tak tau lulus ke idak ni)
Sedang juga tengok jadual jadual mesyuarat.
Sekurang kurang buleh saya jadi Tukang Masak. Tapi saya tak buleh bawak satay cam ZamZam ala kazam nak tu. Kalau nak masak Bakso dan Soto Jawa mungkin boleh dipertimbangkan dan saya akan bawak bahan bahannya dari kedai Mak saya. (tapi ni bukan pesta makan la) untuk memberi tenaga kepada anggota SAR dan motivasi kepada anggota untuk kuat makan dan banyak tenaga nanti. Semoga korang semua akan kuat kerja mencari sahabat kita DEMI UNTUK SEORANG SAHABAT. :minum:

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Saya dah isi borang coti 25-27 tu (Tak tau lulus ke idak ni)
Sedang juga tengok jadual jadual mesyuarat.
Sekurang kurang buleh saya jadi Tukang Masak. Tapi saya tak buleh bawak satay cam ZamZam ala kazam nak tu. Kalau nak masak Bakso dan Soto Jawa mungkin boleh dipertimbangkan dan saya akan bawak bahan bahannya dari kedai Mak saya. (tapi ni bukan pesta makan la) untuk memberi tenaga kepada anggota SAR dan motivasi kepada anggota untuk kuat makan dan banyak tenaga nanti. Semoga korang semua akan kuat kerja mencari sahabat kita DEMI UNTUK SEORANG SAHABAT. :minum:

abg Kamal... x perk.. sbb date tuh sayer xderk... date tue Rembau yg incharge.. :lidah:
se-simple yg boleh

User avatar
KuKuBesi
Tokey KHK
Posts: 112
Joined: 05 Dec 2005, 09:06

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by KuKuBesi »

tak ternilai tenaga yang telah di curahkan untuk oeprasi ini oleh mereka yang sukarela... terima kasih la kawan2

User avatar
nozeck
Pendaki Gunung
Posts: 64
Joined: 02 Feb 2009, 15:13
Location: Selangor (Serdang)
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by nozeck »

for those yg join SAR, semoga selamat sentiasa..

coz yg lain di sini sentiasa mendoakan semoga kalian selamat pergi dan kembali..
Life is like a wheel...b prepared and be good.

User avatar
kulatpusu
Pendaki Gunung
Posts: 27
Joined: 15 May 2008, 10:00
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by kulatpusu »

terasa juge nak pegi loging malam ni, tapi tak tau apa yang nak buat kat sana,
takan nak tolong masak kot...
Ada program ajak jerrr

9W2KCR
kulatpusu.multiply.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by pgurlz »

apa salahnyew klu nak tolong masak pong.. krew lojing skang nie sumer pompuan jerkkkk
se-simple yg boleh

Defcon
Webmaster Team
Posts: 308
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by Defcon »

pgurlz_eazmz wrote:nie gaduh pasai apa nie....
pasai salah hari tue jerk??
terang2 dah nampak ayat tue sekadar nak menyakat..

pada yg baru register tuh.. apatah lagek register semata2 nak view info pasal asan..
harap sangat2 la, fahami dulu cara "family" ini berkomunikasi... jgn cepat melatah
Hye sayang!!! jom bikin 'family' Image

*p/s hehehe gegurau menyakat manja di pagi sabtu yg indah... hehehe..pssstt!! kira lepas nie wujudlah spekulasi yg ehem ehem skandal sama ehem ehem:p
.::[x]:

User avatar
misznanz
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 04 Mar 2009, 16:52
Location: on earth
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by misznanz »

pgurlz_eazmz wrote:Sesapa nak turun lepak Lojing wiken nie leh bagi nama kat Zamz. Kalinie dah xleh nak terjah2 dah.

Zamz memerlukan MANPOWER kat lojing pada 26/3.. kiranye 25/3 malam dah gerak gi lojing la..
nak dalam 4 orang... x kesah lelaki or pompuan, as long as boleh bersilat ngan jaya nya di dapur...

HArap Maklum
Dari dulu dah terfikir nak join tapi tak tau apa kepakaran yang boleh diguna dalam SAR nih. Sekadar memerhati dan berdoa dari jauh semoga sdr Hassan ditemui.

Kalau bersilat didapur emangnya boleh aja tapi ku sudah punya agenda di hujung bulan. InsyaAllah dapat gaji nanti boleh sumbang sedikit untuk misi kali ni. akan cuba buat fund raising di pejabat juga. (pastinya sebelum 25/3)

Teruskan semangat juang hingga berjaya.

User avatar
muhibbah
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 01 Mar 2009, 16:15
Location: di bumi milik Allah
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by muhibbah »

semoga semua sahabat yang menyertai operasi SAR ini, tak kira di dalam atau di luar hutan sentiasa dilindungi Allah, selamat pergi dan pulang ke rumah
Amin...

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: sembang SAR Yong Yap

Post by nazryst »

Salam,

Kepada mereka mereka yang terasa sama ada membantu secara langsung atau pun tidak, tak menjadi hal. Operasi keseluruhan sangat memuaskan hati semua pihak walaupun Hasan tidak ditemui. Usaha dan operasi pencarian sudah mencapai semaksima tak kira dari kawasan pencarian mau pun sumber tenaga manusia. Dalam duk mencari dan menyelamat kita juga kehilangan sahabat kerana kemalangan. Tidak perlu bertelagah perkara yang tak berfaedah, lebih baik sedekah al-fatihah pada yang tiada. Tidak mustahil ada antara pendaki akan berhenti mendaki buat seketika atau terus bagi memberi laluan dan mencari ketenangan pada hati yang kecewa.

Sehabisnya operasi ini pada 26hb, ingatlah kita ada tanggungjawab satu lagi, iaitu memulihkan semangat kawan kawan yang pegi SAR. Pemulihan ini perlu ditekankan kepada tekanan mental. Tiada double standard didalam operasi mencari dan menyelamat. Melainkan ada perasaan bersalah yang wujud dengan sendirinya.... "tahan tunggu, tak tahan cabut, diam tanda setuju"

Tanggo Kilo 7-3

Post Reply