Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
ahmad saufi
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 20 May 2006, 12:40
Location: kuala selangor

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by ahmad saufi »

alaaa....ada kwn2 yg xdpt joint ke?
ingatkan dptlah berkenalan dgn onliners GO kat YB....
sambil2 berkongsi minat,ala2 gathering GO begitu..
mgkin lain kali kot? hmmm....
kpd yg konvoy- hati2 kat highway simpgPulai-Cameron tuuu....
al maklumlah..
Jumpa di Kampung Raja!

#konservasi- 5hari lg!!!
-psstt Wild,aku nak tlg countdown jgk niii... ;)

User avatar
wild
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 Nov 2010, 21:49
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by wild »

Salam,
Telah tiba masanya untuk pembentangan senarai peserta, sila maklumat dibawah:-

1. Muhamad Suhaimi B Abdul Majid
2. Muhammad Azly B Abdul Samat RM120
3. Norhazli B Ali RM120
4. Kamal Ariffin B Abdul Manan
5. Muhammad Arif B Harun
6. Abdul Razak B Hasan
7. Roshamrizal Zahari
8. Mohd Hafiz Ghani
9. Abdul Hafiz bin Muallah
10. Wahidi B Misbah
11. Norolsaiful Hazri Hamid
12. Ahmad Saufi B Mohd Saleh
13. Ku Ezi Zarina Bt Ku Kamarazzaman RM120
14. Nik Khairul Amri B Nik Hassan
15. Harikrishna Batunipah
16. Nik Danial Aiman B Nik Hassan
17. Rajis Angah [Guide Orang Asli Pos Brooke]
18. Luqman Hakim B Md Ab Lazis
19. Zairol Azlan B Abdul Jalil
20. Adam/sukahatiadam [tiada maklum balas]
21. Collin Yeoh [tiada maklum balas]
22. Azhar Baharum
23. Muhammad Redza B Omar
24. Mohd Shahrul B Saarim
25. Mohd Suhaimi B Ghazali RM120
26. Noradiza Bt Saharuddin [tiada maklum balas]
27. Yusmarul Hafis Khusni
28. Khairul Amilin Bin Azhar RM120
29. Muhammad Hakim Bin Badrulhisham RM120
30.

Disini kami ingin mendapatkan kepastian bilangan peserta yang memerlukan khidmat 4WD daripada Kg. Raja ke Blue Valley Dam. Semoga dapat memberi kerjasama untuk memudahkan perjalanan program.

Semoga perjalanan program berjalan lancar.

User avatar
wild
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 Nov 2010, 21:49
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by wild »

Salam people,

Ni update kepada driver and such.....

1200hrs - WILD JUNCTION gerak dari KL ( Damansara Perdana )
1330hrs - Berhenti di R & R Tapah jap
1400hrs - Gerak semula ke Simpang Pulai exit
1445hrs - Sampe di exit simpang pulai
1530hrs - dijangka sampai di Kg.Raja ( berkumpul di tokong cina - sebelah kiri, jalan menghala ke brinchang )

so kepada yang dari Utara, selatan dan sewaktu denganya boleh adjust accordingly. Tempat kumpul KL, R&R Tapah, Tol Simpang Pulai untuk konvoi. ( refer timing )

Kol Hari 019 347 1239 kalo perlu detail. Kami arrange powil masuk lam kol 1700hrs dari Kg.Raja.

73s
Hari

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by soulfly »

nama aku dah naik lah...
kalo itu macm esk lah aku masukkan duit..
mr'wild..
aku bawak powil sendiri,
lama sangat...

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by pr oli »

wild wrote:Salam people,

Ni update kepada driver and such.....

1200hrs - WILD JUNCTION gerak dari KL ( Damansara Perdana )
1330hrs - Berhenti di R & R Tapah jap
1400hrs - Gerak semula ke Simpang Pulai exit
1445hrs - Sampe di exit simpang pulai
1530hrs - dijangka sampai di Kg.Raja ( berkumpul di tokong cina - sebelah kiri, jalan menghala ke brinchang )

so kepada yang dari Utara, selatan dan sewaktu denganya boleh adjust accordingly. Tempat kumpul KL, R&R Tapah, Tol Simpang Pulai untuk konvoi. ( refer timing )

Kol Hari 019 347 1239 kalo perlu detail. Kami arrange powil masuk lam kol 1700hrs dari Kg.Raja.

73s
Hari

Ammah!...
kite jumpe di tapah/simpang pulai...
73,
- peace no war-
9W2OAT

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Aku bawak Pajero
Kami masuk lewat sebab manager bank nak closing akaun dulu.
Kita jumpa kat Dam

kezkk
Pendaki Gunung
Posts: 19
Joined: 09 Jan 2009, 10:03

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by kezkk »

meriah sungguh line-up...semuanya BIN belaka...:) BINTI??

kita jumpa disana...InsyaAllah..

milin6464
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 12 Dec 2010, 02:47

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by milin6464 »

Salam,
Nak tumpang tanya. Sesiapa yang sudi nak tumpangkan aku(Khairul Amilin Bin Azhar) & Muhammad Hakim Bin Badrulhisham. Sedang mencari transport ni. If tak ada,kena wat style mat salleh la jap. Jadi backpacker gerak ke cameron. Hehe kitaorg student MMU Melaka. Sharing is caring ;)
-017.67.333.64- TQ!

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by soulfly »

milin6464 wrote:Salam,
Nak tumpang tanya. Sesiapa yang sudi nak tumpangkan aku(Khairul Amilin Bin Azhar) & Muhammad Hakim Bin Badrulhisham. Sedang mencari transport ni. If tak ada,kena wat style mat salleh la jap. Jadi backpacker gerak ke cameron. Hehe kitaorg student MMU Melaka. Sharing is caring ;)
-017.67.333.64- TQ!
kontek aku..ni no aku 012 667 4122,
ada 2 kekosongan aku gerak dari Kl,tama sri gombak 31 dec jam 9.30 pagi
lama sangat...

milin6464
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 12 Dec 2010, 02:47

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by milin6464 »

soulfly wrote:
milin6464 wrote:Salam,
Nak tumpang tanya. Sesiapa yang sudi nak tumpangkan aku(Khairul Amilin Bin Azhar) & Muhammad Hakim Bin Badrulhisham. Sedang mencari transport ni. If tak ada,kena wat style mat salleh la jap. Jadi backpacker gerak ke cameron. Hehe kitaorg student MMU Melaka. Sharing is caring ;)
-017.67.333.64- TQ!
kontek aku..ni no aku 012 667 4122,
ada 2 kekosongan aku gerak dari Kl,tama sri gombak 31 dec jam 9.30 pagi
Yes yes terima kasih. Rakyat Malaysia memang baik hati. Go go go Harimau Malaya! Hehe.

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by am »

salam,
pendaki2 malaysia mmg baik-baik belaka... bertanya je insyallah ditunjukkan jalan..
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
wild
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 Nov 2010, 21:49
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by wild »

Help our nature by adopting a mountain. "Leave No Trash Behind" 8)

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by sukahatiadam »

saya melaporkan diri join trip ini.
maaf tiada maklum balas sebab berada jauh nun di Bintang.
transport tiada masalah. kita jumpa di Dam

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Maaf
kawan saya Arip
5. Muhammad Arif B Harun
tak dapat datang, dan saya sampai malam. So sekarang ni kami ber 3 jer Naik Pajero masuk malam. Lepas magrib gerak dari Banting-Shah Alam- terus kameron.

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by stoned »

Salams semua,

kompom x leh gie la en. am n en. hari .... cuti tarak... tak brani nak gamble main mc ... bulan nih dah dua kali mc hehehehehe .. :lidah:

User avatar
wild
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 Nov 2010, 21:49
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by wild »

sukahatiadam wrote:saya melaporkan diri join trip ini.
maaf tiada maklum balas sebab berada jauh nun di Bintang.
transport tiada masalah. kita jumpa di Dam
rojer.maklumat diterima...thx

User avatar
wild
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 Nov 2010, 21:49
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by wild »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Maaf
kawan saya Arip
5. Muhammad Arif B Harun
tak dapat datang, dan saya sampai malam. So sekarang ni kami ber 3 jer Naik Pajero masuk malam. Lepas magrib gerak dari Banting-Shah Alam- terus kameron.
rojer bang kamal.jumpa di Blue Valley Dam

User avatar
wild
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 Nov 2010, 21:49
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by wild »

stoned wrote:Salams semua,

kompom x leh gie la en. am n en. hari .... cuti tarak... tak brani nak gamble main mc ... bulan nih dah dua kali mc hehehehehe .. :lidah:
lain kali ada lagi bro...thanks


nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by nazryst »

stoned wrote:Salams semua,

kompom x leh gie la en. am n en. hari .... cuti tarak... tak brani nak gamble main mc ... bulan nih dah dua kali mc hehehehehe .. :lidah:


heheheh cuti PM dah bagi sempena kemenangan Malaysia Piala Suzuki.... apa cerrrr????

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by stoned »

nazryst wrote:
stoned wrote:Salams semua,

kompom x leh gie la en. am n en. hari .... cuti tarak... tak brani nak gamble main mc ... bulan nih dah dua kali mc hehehehehe .. :lidah:


heheheh cuti PM dah bagi sempena kemenangan Malaysia Piala Suzuki.... apa cerrrr????
cuti tuh dah bagus .. tapi dah janji ke kenduri kawen kawan ...

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Sebab Cuti mengejut esok jadi kami gerak awal sikit.
Lepas Jemaat gerak. Ada sapa nak ikut lagi sebab kami ber 3 ajer
Call 019- tiga satu empat nam pat lima dua.
Perjalanan Banting- Shah Alam - Kameron.

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by kabusgunung »

masa menang kat bukit jalil ari tuh lagi diorang dah sibuk nak cuti jumaat esok...

User avatar
wild
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 21 Nov 2010, 21:49
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by wild »

Salam kengkawan,

All is set for a go. Tinggal nak pick up banner, plate & sijil jap lagi.

Kepada semua yang turut serta, pastikan keselamatan dijaga sepanjang perjalanan start dari umah sampe balik umah.

Kami akan bergerak seperti jadual esok jam 1200hrs dari KL. Kita jumpa di tokong cina kg.raja lam kol 4 ptg. 4WD masuk ke Blue Valley kol 5 ptg.

Lepas ni kami dah tak online so,
Kalo ada apa2 hal boleh kol Am - 016 2525 848 atau Hari - 019 347 1239. SMS n miss call tak dilayan :lidah:

Semoga projek ini sukses sepenuhnya dan membuka laluan kepada konservasi gunung2 lain.

SELAMAT TAHUN BARU 2011.....dari kami semua yang berkhidmat di Yong Belar. :minum:

73s
Hari

agus
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 02 Dec 2010, 08:14

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by agus »

salam..selamat berpacking kpd yg akan ke Yong Belar esok.. :D

hope kita akan bertemu d sna n jayakan misi yg d tetapkan :roll:

x lupa jgk aku menggucapkan HAPPY NEW YEAR 2011 to all kaki gunung ya.. :tembak:

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by pr oli »

Selamat pergi& selamat pulang.....
kobis 1....
:keke:
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
bizzyleng
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 04 Oct 2007, 23:45
Location: QuLaiForNia
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by bizzyleng »

seLaMaT SEMua....
RaSa KEruGiaN krn XDpt joIn...
NeXt tiMe meSTi Ikot...

aLL the BeS....

User avatar
jenalab
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 26 Apr 2010, 12:10

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by jenalab »

semoga semua slamat pergi dan slamat kembali.. :D :D
slamat tahun baru..
KUaLA TrG - DUngUN - TEreNGgaNU.
http://s864.photobucket.com/home/jenalab/index

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by am »

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pendaki-pendaki hebat Malaysia.

Syukur ke hadrat Illahi kerana memberi kami peluang untuk menjayakan program amal ini. Niat, harapan dan sokongan yang diberikan oleh para pendaki yang terlibat amatlah disanjung dan dihargai. Program amal yang membawa tajuk dan konsep "Konservasi" ini telah berlangsung dengan jayanya. Tanpa "anda" siapalah kami (WILD JUNCTION) sebagai penganjur program, tanpa "anda" juga program ini tidak mungkin dapat dijalankan.. Syabas diucapkan kepada rakan-rakan sepergunungan yang sanggup turun padang mengeluarkan wang dari kocek sendiri semata-mata untuk bersama-sama dalam menjayakan misi pembersihan rentis dan tapak perkhemahan Gunung Yong Belar ini.

Peserta-peserta yang terlibat:-

01) Abang Kamal land support
02) Zampairul/Adam campsite support
03) Zairol Azlan campsite support
04) Azlina Lin campsite support
05) Jebat land support | core support
06) Mamak land support | core support
07) Apek MMU core support
08) Ku Ezi core support
09) Rajis core support
10) Nazryst campsite support
11) 9W2OAT core support
12) Muhammad Azly core support
13) Suhaimi Ghazali core support
14) Zack core support
15) Hafiz Sr. core support
16) Hafiz Jr. core support
17) Hezry Bear core support
18) Milin campsite support
19) Hakim core support
20) Redza core support
21) Azhar core support
22) Shahrul core support
23) 9W2ILD core support
24) Am campsite support

land support = khidmat 4wd daripada kg.raja ke blue valley dam :P
core support = pendaki tegar yang membersihkan dan mengutip sampah sehingga larut malam :twisted:
campsite support = pengurus tapak perkhemahan dan juga pendaki yang 'kecundang' :mrgreen:


Bermacam-macam ragam dan jenaka dapat dilihat sepanjang perjalanan program. Ada yang pening-pening, awal-awal dah terseliuh, muntah-muntah sambil berjalan, pewai trekking malam-malam, kelaparan sebab lambat makan, kesejukan sebab hujan sepanjang hari, khemah banjir sebab single-wall, cramp separuh badan dan ada yang tidak tidur disebabkan tempat beliau yang kurang selesa. Meskipun terdapat beberapa peserta yang 'kecundang', namun ianya tidak melemahkan semangat mereka dan mereka memberikan kerjasama membawa turun sampah daripada Kem Tudung Periuk sehingga ke BVD. Tahniah!

Sebanyak lebih 26 guni berisi sampah telah dibawa keluar daripada gunung ini dan dianggarkan lebih kurang 200-260kg keseluruhannya. Apa yang dikesalkan adalah kerana tidak semua sampah dapat kami keluarkan kerana kekurangan dari segi kekuatan. Sebanyak 2 guni penuh sampah telah dikutip dan ditinggalkan di Kem Kasut, 1 guni lagi ditengah-tengah trek manakala 2 guni lagi berada di Kem Tudung Periuk. Kelima-lima guni sampah ini akan dibawa turun secara berperingkat pada trip kami yang akan datang. Insyallah..

PESANAN
Kepada mana-mana pendaki mahupun kumpulan yang merancang untuk memasuki rentis gunung ini, diharap dapat beri kerjasama untuk membawa turun kesemua guni sampah ini dan BUKAN menambahkan lagi sampah yang anda bawa ke dalam guni tersebut! Kerjasama daripada pihak polis dan beberapa pemandu 4WD Cameron highland telah pun dibuat untuk memantau kemasukan pendaki ke gunung ini pada masa akan datang.

Diharap dengan usaha ini dapat membuka lagi mata pendaki tempatan untuk lebih prihatin terhadap persekitaran hutan negara kita. Buka pintu hati anda dan cuba sematkan perasaan cinta terhadap alam sekitar.
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by soulfly »

salam..
am..
kat tangan mamak skang ada sebidang ground,tapi bukan mamak punya
ada sesiapa yang kehilang gan ground boleh kontek aku lah.. :minum:
muntah2 jangan sebut arrr ada terasa oooo.. :minum:
lama sangat...

milin6464
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 12 Dec 2010, 02:47

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by milin6464 »

campsite support = pengurus tapak perkhemahan dan juga pendaki yang 'kecundang'
p/s: alamak,terasaterasa. Hahaha.

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by sukahatiadam »

milin6464 wrote:campsite support = pengurus tapak perkhemahan dan juga pendaki yang 'kecundang'
p/s: alamak,terasaterasa. Hahaha.
campsite support : "serangan agas dan nyamuk yg mengganas"

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by pr oli »

tahniah!!!!
gelak dulu la :keke:
ape pun thanks kpd semua yg join...
dpt kongsi pengalaman....
x kesah lah campsite support ke..core support ke..mahu pun land support...
yg penting semua selamat sudah....
tahniah tu wild junction.....
jumpe di konservasi akan dtg.....
mamak- stanby ubat muntah.... :keke:
wild junction- xnak wat t-shirt kenang-kenangan ke?... :minum:
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by soulfly »

gambar RERAMAI
Image
penyeri hehehe
Image
hasil dagangan kem kasut
Image
dengan apa cara sekali pun.janji bawak keluar.
Image
muka pun dah agak ketat shabas
Image
wooww jual sayur ke bang?
Image
ini jer gambar yang aku ada,korang tambah2 lah ye...
Last edited by soulfly on 03 Jan 2011, 16:19, edited 6 times in total.
lama sangat...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by biNGai »

woi..masuk opis la woii
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by kansas_k1d »

tahniah kpd pnganjur..:d

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by soulfly »

biNGai wrote:woi..masuk opis la woii
aku mau rest dulu lah..
lama sangat...

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by pr oli »

soulfly wrote:gambar RERAMAI
Image
penyeri hehehe
Image
hasil dagangan kem kasut
Image

septut nye kat ruang galeri ni....
:keke:
mamak x sihat tu....
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by soulfly »

aku saje jer letak kat sini..
sambil baca posting kat ats boleh gak tengok gambar
lama sangat...

leybra
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 21 Oct 2009, 10:50
Contact:

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Post by leybra »

pengalaman yg amat berharga.. thanks pada penganjur dan semua yg terlibat dalam program konservasi nih.. kepala sgt tingtong masa bawak turun sampah time2 hujan.. thanks gak kat individu2 penting yg ada tolong saya, mcm hari (pickup dr stesen bas sampai kg raja), abg kamal (tolong tumpangkan transport smpi kl), adam (bg tumpang tido kat umah mlm td) dan bbrp org lain yg saya tak ingat sgt nama.. moga jumpa lagi next program. :)

Post Reply