Everest 2007

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
nelyhasila83
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 24 May 2007, 00:22
Location: Flet Old Skul
Contact:

Post by nelyhasila83 »

Dugong wrote:but climbing everest although people might said is a 'commercial climbing' or 'tourist climber'.... but my opinion is a MUST DO thing..similarly mcm Gunung Kinabalu.... not that thrill or adventure..but MUST DO once in a lifetime ..bukan byk kali.... so kalau aku termasuk dlm team tuh..
ehem bg saya macam betoi lah kata2 si dugong dr sudut pandangan saya.
dapat gi sekali in a lifetime dah cukup puashati..
tapi betoi gak kata2 member go,afdal sponsor sendirik lagik puas hati.. duit rakyat patot bagik org susah mcm sy nih naikkan taraf idop..nganganga..
pasal glamer/pangkat tuh, rasanya saya buleh kategorikan sbg pendorong semangat individu tuh sendiri..at least dgn alasan tuh, individu tuh bjaya sampai kat puncak+balik dgn selamat..kepuasan yg sebenar dlm mountaineering?? tepuk dada order lerr..
If u tell the truth, u dont have to remember anything

liberty90
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 03 Aug 2007, 15:15

Post by liberty90 »

:D assalamualikum, semua. :shock: kalo nk rasa cabaran sebenar.....apa kata kita buat trip,G7 sekali arung :evil: aku setuju gak ngan nadir.bayak lagi temppat yang lagi hardcore dari EVEREST :evil:

liberty90
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 03 Aug 2007, 15:15

Post by liberty90 »

:evil: kalo naik everest pakai duit sendiri,SAPAI MATI AKU HORMAT :evil:
tapi... kalo naik everest pakai duit rakyat ,SAMPAI MATI AKU MENYUMPAH
:evil: HAHAHAHAHAHAHAH

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

:evil: apa kata korang ikut aku pii gunung tahan pada tahun baru china 2008...itu guna duit sendiri.....x guna duit rakyat...macam mana.... :P
tanya sama itu hud hud

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

faisall wrote::evil: apa kata korang ikut aku pii gunung tahan pada tahun baru china 2008...itu guna duit sendiri.....x guna duit rakyat...macam mana.... :P
tak nak ah ikut ko. mahal.. :evil:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

frostice wrote:
faisall wrote::evil: apa kata korang ikut aku pii gunung tahan pada tahun baru china 2008...itu guna duit sendiri.....x guna duit rakyat...macam mana.... :P
tak nak ah ikut ko. mahal.. :evil:
betul ke ni.........
contoh plz :evil:
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

faisall wrote::evil: apa kata korang ikut aku pii gunung tahan pada tahun baru china 2008...itu guna duit sendiri.....x guna duit rakyat...macam mana.... :P
ramainye orang gi tahan CNY nie.. (ye lah kalau tak gi CNY bila lagi?... banyak hari cuti oooo)

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

SESIAPA BERMINAT UNTUK MENYERTAI XPDC GUNUNG TAHAN PADA TAHUN BARU CHINA 2008 ....2.2.2008 HINGGA 8.2.2008 PENYERTAAN DIBUKA SEKARANG...BAYARAN HANYA RM350 SAHAJA.....

XPDC BERMULA DARI JOHOR BAHRU - KUALA TAHAN - MERAPOH (7 HARI 6MALAM)

JADUAL....XPDC....

2.2.2008- JERANTUT - KUALA TAHAN - MELANTAI

3.2.2008- MELANTAI -KUALA TEKU

4.2.2008- KUALA TEKU - GUNUNG PANGKIN

5.2.2008- GUNUNG PANGKIN - GUNUNG GEDUNG

6.2.2008- GUNUNG GEDUNG - PUNCAK VIA BUKIT BOTAK

7.2.2008- BUKIT BOTAK - KEM KOR

8.2.2008- KEM KOR - MERAPOH - GUA MUSANG

SESIAPA BERMINAT BOLEH EMAIL KAT AKU...

malaikat_maut1@yahoo.com

trip kali ni kita orang buat makan angin jer..
tanya sama itu hud hud

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

faisall wrote:...BAYARAN HANYA RM350 SAHAJA.....
RM350 SAHAJA..............
berpatutan ke :?
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

siti07
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 10 Jan 2007, 17:18
Location: Kuala Lumpur

Post by siti07 »

Kuala-Puncak-Merapoh RM350 - current market price... tak mahal dan tak murah
kerja "TUHAN" siapa yang TAHU?

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

:D pakej tersebut untuk dari johor bahru dari tang lain aku x comfirm lagi mungkin harga boleh di runding...
tanya sama itu hud hud

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

siti07 wrote:Kuala-Puncak-Merapoh RM350 - current market price... tak mahal dan tak murah
Siti belanja leh? he he
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

siti07
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 10 Jan 2007, 17:18
Location: Kuala Lumpur

Post by siti07 »

frostice kan pendaki hebat, sure bule arrange sendiri kan ... :wink:
kerja "TUHAN" siapa yang TAHU?

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

siti07 wrote:frostice kan pendaki hebat, sure bule arrange sendiri kan ... :wink:
Boleh arrange.. tp takder duit :cry:
pn siti kata tak mahal.. tu yg nak mintak belanja tu. :evil:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

siti07
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 10 Jan 2007, 17:18
Location: Kuala Lumpur

Post by siti07 »

frostice wrote:
siti07 wrote:frostice kan pendaki hebat, sure bule arrange sendiri kan ... :wink:
Boleh arrange.. tp takder duit :cry:
pn siti kata tak mahal.. tu yg nak mintak belanja tu. :evil:
correction, saya kata tak mahal n tak murah... so in between.. anyhow it's up to individual, kalau rasa mahal, cari la yang murah, kalau rasa murah, bule la join... :)
kerja "TUHAN" siapa yang TAHU?

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

teringin nak g annapurna cam kak ina..

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Post by faisall »

aku sokong ..........siti..jom kita berbuka sama2 nak tak :D [/quote]
tanya sama itu hud hud

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

siti07 wrote:
frostice wrote:
siti07 wrote:frostice kan pendaki hebat, sure bule arrange sendiri kan ... :wink:
Boleh arrange.. tp takder duit :cry:
pn siti kata tak mahal.. tu yg nak mintak belanja tu. :evil:
correction, saya kata tak mahal n tak murah... so in between.. anyhow it's up to individual, kalau rasa mahal, cari la yang murah, kalau rasa murah, bule la join... :)
Ok. Thank you. Tak nak la join. :wink:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

frostice wrote:Ok. Thank you. Tak nak la join. :wink:
ayat yg leh mendtgkan kemarahan ni :evil:
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

uglysister wrote:teringin nak g annapurna cam kak ina..
jgn silap beb
kena sebut trekking kat annapurna region....
hehehe nanti orang igt g naik annapurna
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
pogolix
Kerabat GunungOnline
Posts: 143
Joined: 14 Feb 2006, 11:07
Location: Gaza

Post by pogolix »

apa bezanya??

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

o0pss silap, annapurna base camp macam kak ina..
idak le naik sampai puncak.. tanak la aku commit suicide

pogo :
kak ina tak naik puncak tapi trekking ala2 base camp gak la kat annapurna.. huhu

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Everest 2007

Post by shahrul »

asik asik everest yee..? :lidah:

tahun ni... geng2 FELDA dah berjaya selesaikan misi everest mereka
5 anak felda + 2 org jurulatih.. 7 org semuanya..

rasanya yg ni rakyat M'sia paling ramai berjaya sampai puncak everest kut

apa2 pun walau ada pro & cons.. tahniah ler den ucapkan
_________________
_________________

Post Reply