Everest 2007

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

kertasterbang
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 10 Nov 2006, 13:51

Everest 2007

Post by kertasterbang »

A'kum dan Salam..

Ada sesapa dari group ni yang join Everest Expedition 07 http://www.kembaranegara.net/ ? Sesapa yang ada budget tahun ni, boleh la ziarah diaraong kat Everest Base Camp...Dengar cerita, diaorang akan bertolak pada Ahad ni 25/3/07..

Selamat untuk semua..

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

Pergh.. ingatkan team GO ke atau bebudak kat sini yg nak organise td.

Musz ker Mat ker.. Ngai ker.. lily ker, otai nuang ker, otai2 GO ker..
tamau cuba ker.
Projek Grand 2009 atau 2010.
Boleh sangat tu. :evil:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

naik gunung angkat Everest pun jadik aa. ade gak nama Everest sikit :mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

:keke:
frostice wrote:Pergh.. ingatkan team GO ke atau bebudak kat sini yg nak organise td.

Musz ker Mat ker.. Ngai ker.. lily ker, otai nuang ker, otai2 GO ker..
tamau cuba ker.
Projek Grand 2009 atau 2010.
Boleh sangat tu. :evil:
uhh jgn sebut2 nama saya eh... tersedak ni... :oops: semua orang ada impian nak sampai ke Everest... tak dpt everest.. base camp pun boleh.... tak dpt base camp everest.. main salji pun ok pe...mau guling-guling kt salji ler...muhahaha.....

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Post by CRAZYhAMStER »

insyaALLAH.....
kalau jadi saya g sambut diorang kt basecamp je nanti... 8)

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

s'kum,
aiseh.... sudah - sudahla dengan Everest tuuu.... sampai berapa kali orang malaysia nak lanyak gunung tu?Everest tu dah ramai sangat orang naik, dah takde ape dah.... macam transpex 10 tahun lepas dengan sekaranglah...... 10 tahun lepas, sebut transpex, semua fuyoooooooo , sekarang , takder pun...

Banyak lagi gunung lain yang lebih mencabar - Gasherbrum I & II , Lhotse , Annapurna , Makalu , Amadablam , K2 , Nanga Parbat, Kanchenjunga , Lhotse , Cho Oyu, Dhaulagiri , dan lain - lain. Kalau nak ada nama dalam mountaineering , kejar the 14 8 thousanderslah.... Semua mountaineers tahu yang everest ni takdelah teknical sangat, cuma banyak bergantung pada keadaaan cuaca kalau nak dibandingkan dengan gunung - gunung lain yang tinggi.

100% pendapat saya
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Cabarannya....wang besar wang besar wang besar... insyallah ada duit semua leh jadi kan kan kan......sebut je nak g mana.. jauh berjalan luas pandangan..... byk lah pengalaman....kalo bole ler nak merasa jejak yg ada salji lak...

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

nadir wrote:s'kum,
aiseh.... sudah - sudahla dengan Everest tuuu.... sampai berapa kali orang malaysia nak lanyak gunung tu?Everest tu dah ramai sangat orang naik, dah takde ape dah.... macam transpex 10 tahun lepas dengan sekaranglah...... 10 tahun lepas, sebut transpex, semua fuyoooooooo , sekarang , takder pun...

Banyak lagi gunung lain yang lebih mencabar - Gasherbrum I & II , Lhotse , Annapurna , Makalu , Amadablam , K2 , Nanga Parbat, Kanchenjunga , Lhotse , Cho Oyu, Dhaulagiri , dan lain - lain. Kalau nak ada nama dalam mountaineering , kejar the 14 8 thousanderslah.... Semua mountaineers tahu yang everest ni takdelah teknical sangat, cuma banyak bergantung pada keadaaan cuaca kalau nak dibandingkan dengan gunung - gunung lain yang tinggi.

100% pendapat saya
U dah berapa kali naik Everest?
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

Freelance wrote:uhh jgn sebut2 nama saya eh... tersedak ni... :oops: semua orang ada impian nak sampai ke Everest... tak dpt everest.. base camp pun boleh.... tak dpt base camp everest.. main salji pun ok pe...mau guling-guling kt salji ler...muhahaha.....
Li, u buat ah trip ke sana. Leh i join..
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

nadir wrote:s'kum,
aiseh.... sudah - sudahla dengan Everest tuuu.... sampai berapa kali orang malaysia nak lanyak gunung tu?Everest tu dah ramai sangat orang naik, dah takde ape dah
a'ah kn..bazir duet jerk...nk pegi smpai 3-4kali..mcm2..nk terjun kutub utara la..nk naik everest la..nk g kutub selatan la..nk belayaq keliling dunia la..semua tu semata2 nk buat sbb nk harumkn nama negara...tk der ke yg nk g nyelam kt segitiga bermuda tuh? atau dh ada aku yg tk tau..kihkih..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

frostice wrote:
Freelance wrote:uhh jgn sebut2 nama saya eh... tersedak ni... :oops: semua orang ada impian nak sampai ke Everest... tak dpt everest.. base camp pun boleh.... tak dpt base camp everest.. main salji pun ok pe...mau guling-guling kt salji ler...muhahaha.....
Li, u buat ah trip ke sana. Leh i join..
G mana ni?Everest ke?Uhh ada gak member cadang suruh ai organise wat g Base camp... uhh tarak berani ler... tak yakin lagi... :oops: ... susah2 main salji je kt mines wonderland :lol: :keke: :keke: :keke:

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

Freelance wrote: G mana ni?Everest ke?Uhh ada gak member cadang suruh ai organise wat g Base camp... uhh tarak berani ler... tak yakin lagi... :oops: ... susah2 main salji je kt mines wonderland :lol: :keke: :keke: :keke:
Buat pe base camp... Alang2 sulah sampai. Trus kasi naik lar. Klu rancang bebaik dr skang,
rasanya menjelang 2009 or 2010 leh capai cita2 tu.

Lu buatttt wa mau ikut punya lorrr...
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Aku still tunggu 1st Malaysian conquer K2....
tunggu nak tgk je bukan nak polo :lol: ....
yang ni ada duit juta pun x tentu ble sampai....

betul gak kat Nadir , ada byk lagi technical mountains yg ble try..
7 summits pun ok gak.. Denali ,Vinson Massif or Carstensz kat Irian...

Recently , ada news pasal breast cancer patient ( dah ok kot ) g Aconcagua... true Malaysians...

an opinion jee...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

setakat nie belum terbukak lagi lah hati nak ke everest base camp...
layan gunung hutan tropika je lah dulu...

tapi aku lebih teringin nak layan annapuna circuit ataupun langtang region circuit
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

sama la aqu pong..
taim ada duit,tader masa..
taim ada masa,tader duit..
taim ada duit ada masa,stamina lak tader..ekeke
ImageImageImage

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

terigin gak nak p sana tapi apakan daya....gunung kat malaysia ni pon tak habis naik lg :D

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

s'kum,

Frostice : saya sekali pun tak pernah naik everest. Mahu pun gunung bersalji lain. Memang saya impikan naik gunung bersalji dan paling saya gian nak try ice climbing. Bagi saya, bukanya gunung tertiggi matlamat saya, gunung bersalji matlamat saya. Saya lebih berminat belajar dan terus belajar ilmu yang diperlukan untuk mandaki gunung bersalji.

Saya tengok trend orang mesia ( secara amlah, bukanya sniper tembak ko ) , yang naik everest bukanya minat sangat pun dengan mountaineering.Memang tak dinafikan tarikan puncak tertinggi tu memang kuat, tapi mungkin tarikan glamer dan sponsorship kerajaan lagi manarik? Tarikan kluar muka depan surat khabar nasional? Mau jadi pakar dalam Mountaineering bukanya dengan cara memanjat everest saja...... hehehe . Kalau ada orang mesia yang panjat everest tanpa supplementary oxygen, aku tabik + raspek, malah dunia luar pun akan "not baaaadd" ..... ehheheheh

Saya ada dengar orang kata group UITM yang baru ni naik everest adalah untuk menebus malu orang melayu yang tak sampai puncak masa misi everest pertama. Kalau ini benar, saya memang sedih kerana masyarakat kita masih lagi bersikap racist ( dan tak nak mengaku ).

semua yang saya tulis ni sekadar pendapat ikhlas saya, maaf kalau terasa. Itulah tujuan sebenar forum seperti ini , untuk memberi pendapat dan mengemukakan hujah masing masing. Mungkin ada yang benar, mungkin yang out terus. Berbincang memang kekadang akan jadi panas. Biasalah, kita nak utarakan hujah kita, bende yang kita percayai benar , bende yang kita berani suarakan. Yang pentingnya ,

Everest tinggi mencecah awan,
Malaysia asyik nak tawan.
Puncak Jaya orang heran
kenapa Malaysia tak pandang.
:roll: hehehhehehe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

alahhh diorang tuuu... balik balik naik everest.. balik balik naik everest. pas tu abis duit ribu ribu..

bukan dengki, bukan tak sokong tapi cuba laa pulak Layan trip menyengat reverse gerah - ulu sepat - chamah via kg rantau ke, Real Trans TT V2 via yong yap ke.. kalau tak pun gi laa benum via ulu cheka.... atau sponser laa kita yang nak bukak V3 ni hah.. ada jugak faedahnya.. ekekeke.. tak gitu nadir? :lol:

ini tidak... kalimanjaro lah, everest laa.. itu laa.. ini laaa... mula2 dulu dengar memang gempak, tapi kalo dah selalu sgt.. meluat la pulak.

Gunung di mesia ni ntah kenal ntah tak.. tup tup nak gi bikin happenning tempat lain..

harrrrkkk ptuiii... :evil:


psssttt reen.. malam tadi ada mimpi pasai gerah tak?
kalau ada.. alamatnya lu kena pergi gerah tu dlm masa terdekat ni.. ahaksss :twisted:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Nadir... ini ketidakpuashatian ler ni hehehe.. lain kali...citer ler dgn detail.... dah lah taip kt sini tak sama maksud dgn tersirat di dalam hati tu.... kan kawan2 dah salah faham maksud.............

Biasa ahh malaysia kan mau tiru2 apa org buat kita pun nak wat... kalo saya kan nak naik everest tu bkn sebab ia gng tertinggi tu.. yg kecoh2 org naik..malaysian books records pun penuh dgn record terpanjang terpendek, terbesar terkecik dan mcm2 lah... pelik2 tu susah sgt nak jumpa....

sebenarnya kalau lah saya dapat jejak kt puncak everest ...saya nak tgk sendiri dengan mata kepala sendiri ni...apa yg ada kt puncak tu... nak tgk ciptaan Allah yang sebenarnya...
sebab nak tgk apa perbezaan antara gunung yang terdapat di dunia ni... setiap gunung memerlukan peralatan dan kepakaran yang berbeza... persediaan mental fizikal yang amat kuat skali...cuma bezanya sbb bersalji tu.dan cuaca di sana memang tak sama mcm kt Malaysia ni.... agak2nya kan kalau lah everest tu tak bersalji mesti ramai orang dakikan...

kalau kawan2 sendiri dapat jejak gng kinabalu.. kalo kita menghayati alam semulajadi... keadaan sekeliling gng tersebut... ya allah memang menakjubkan... kt darat pun kita tak jumpa view mcm tu... mcm tu ler kalo kita berada di atas puncak2 gng yang lain2nya...
Kalo kawan2 yang pernah jejak gng2 marapi di Indonesia pun sendiri dapat merasakan perbezaan gng2 yang terdapat di Malaysia.... insyallah ada kemampuan, ada kemahuan, ada rezeki lebih2 leh lah g mana2 gng yang korang idamkan utk di daki...

Nak wat camner Nadir... rezeki masing2... kalo lah nadir yang berada di dalam team everest tu..kira nadir ni kira bertuah lah sbb dpt g.. berbandingkan dengan kawan2 yang lain kan... sbb kita bukan berada di tempat mereka... perasaan cemburu tu tetap ada hehehe.... janganlah kita menjadi PHD lak... tu yang boleh merosakan hati dan perasaan manusia sendiri...apa kata pakar motivasi..cemburu tu penting utk menaikkan semangat kita agar kita pun dpt apa yang sepatutnya kita dapat... janganlah cemburu tak kena tempat...
team everest yang g pun... kalo tgk profile masing2 rasanya bkn hardcore daki gng dan climbing kan.... (minta maaf ler kalo tersilap cakap ni) kalo di bandingkan rakan2 yang ada di luar sana... Biasalah mencipta nama Malaysia di mata dunia selalunya di war2kan....

Cuma kita hanya dapatkan doakan semoga misi mereka berjaya... apa yang penting mereka2 bawak balik kajian2 yang mereka lakukan di sana utk dibukukan dan menjadi rujukan kepada tatapan rakyat malaysia...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

sebenarnya persoalan nie lebih kepada kenapa asyik2 everest?
berapa kali orang malaysia nak naik everest?
ada 14 gunung yang melebihi 8000 meter tapi kenapa asyik everest, everest, everest???
dah ler duit kerajaan yang diguna pakai...
duit kerajaan tuh duit sapa??
duit rakyat yang bayar cukai...

memula dulu iyer aku berbangga....
tapi kalau dah tak abis-abis dgn everest, aku pon dah naik mual....

tapi dlm banyak2 orang malaysia naik everest aku paling bangga dengan cina yang naik solo tuh...
dia guna duit sendiri dan senyap2...
kalau lah bukan kerana kak ana kosmo pon ada buat trip gi kalapattar dan EBC time tuh, rasanya sampai sekarang nie agaknya perkara tuh tak heboh...

memang lah naik everest nie mahal...
sebab tuh tak abis2 mintak sokongan kerajaan...
mintak sponsor...

tapi lah kan, apa nak buat...
golongan 'marhain' hanya nampak gunung everest...
kat malaysia nie hanya nampak gunung kinabalu, kinabalu, kinabalu, kinabalu, tahan, tahan, ledang....
semua gunung-gunung komersial....

aku baca dalam magazine pendaki-pendaki everest skang nie digelar sebagai commercial climbers oleh seasoned climbers kat sana....
bukan pendaki sebenar dah sebab semuanya nak kejar title 'akulah penakluk puncak tertinggi di dunia'
banggakah kita???

agaknya lah, mesti ada orang malaysia yang dah gi naik gunung2 alpine nie tapi tak bising...
betoi tak rob??

hehehehe :evil:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

sokong cakap bett
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

s'kum....
Jom naik Everest :evil: :evil: :evil: :evil: hehehhe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

klau aku laaa banyak duit...tak naik gunung nyeeee.
baekk aku pi aerospace....semua gunung leh nampak :mrgreen:
CARPE DIEM!

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

sany ADALAH alger wrote:klau aku laaa banyak duit...tak naik gunung nyeeee.
baekk aku pi aerospace....semua gunung leh nampak :mrgreen:
sany kalo byk duit lagi..g bulan lah..hahahah.... lagi best...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

betterman wrote:sebenarnya persoalan nie lebih kepada kenapa asyik2 everest?
berapa kali orang malaysia nak naik everest?
ada 14 gunung yang melebihi 8000 meter tapi kenapa asyik everest, everest, everest???
dah ler duit kerajaan yang diguna pakai...
duit kerajaan tuh duit sapa??
duit rakyat yang bayar cukai...

agaknya lah, mesti ada orang malaysia yang dah gi naik gunung2 alpine nie tapi tak bising...
betoi tak rob??

hehehehe :evil:
Bett aqu pun dah tak heran lah balik2 everest... balik kg lagi best hahaha...jom guling2 main salji ajak matsaiko skali..dia dah cukup kelengkapan nak main salji tu..jeles lak aqu tgk dia jadi patung ais tu.... :keke:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

pasni everest daa jadik stendet kinabalu laa..budak darjah 4 pon bole sampai, org tua pon bole sampai..

apa baranggggg ekekekeke..

layan gunung kat umah gak besss..idop geng pendaki halal !! wakakakaka
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

hehe

Post by (Ö¿Ö)aRen »

nadir wrote:s'kum....
Jom naik Everest :evil: :evil: :evil: :evil: hehehhe

klu dapat mintak sponsor oko Bingo nak gak juin...muhehehe :evil:
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

biNGai wrote:pasni everest daa jadik stendet kinabalu laa..budak darjah 4 pon bole sampai, org tua pon bole sampai..

apa baranggggg ekekekeke..

layan gunung kat umah gak besss..idop geng pendaki halal !! wakakakaka
he.. he.. akcely org paling tua yg sampai everest dah dekat umur 95 tahun kot. Dah sampai pong.. Org German ke Jepun ke cam tu lar. Tak ingat, kuar National Geographic itu hari..
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Post by deep purple »

kepada bett & rakan2 GO...

nama pendaki Everest Malaysia berketurunan Cina tu Vincent Loh. Kami berpeluang berborak-borak dgn dia semasa melepak kat Periche selepas mengunjungi EBC & KP... :shock:

Memang hebat, Vincent habis raturan ribu RM guna duit sendiri utk daki Everest. Dia ni I consider to be a nice guy...boleh dianggap jenis2 low profile. Lama jugak kami duduk2 bersembang. :roll:

Sebenarnya program Everest ni menghabiskan taxpayers' money aje...ngabihkan bogheh! Setakat nak cipta nama, mungkin boleh daki K2 yang banyak mengorbankan nyawa tu!!! :evil: :evil: :evil:

"THE LAST IN LINE" RONNIE JAMES DIO :arrow:

User avatar
Dugong
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 31 Jan 2007, 10:14
Location: KL

Post by Dugong »

Diaorang nie pakai duit gomen ker...??? just curios .... anyway my opinion is ..kalau depa pi pakai duit sendiri lantak pi depa la... or sponsorship but if they all pakai duit gomen...memang penghabis boreh and in fact it is our money.... but climbing everest although people might said is a 'commercial climbing' or 'tourist climber'.... but my opinion is a MUST DO thing..similarly mcm Gunung Kinabalu.... not that thrill or adventure..but MUST DO once in a lifetime ..bukan byk kali.... so kalau aku termasuk dlm team tuh..memang pucuk dicita ulam mendatang... malangnya idok...isk..isk..sik...

Nadir...hang lama tak panjat..bila nak panjat..(mang)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

aku baca paper semalam KBS sponsor RM1.4 juta untuk xpdc everest nie...

RM1.4 juta!!!!!!!
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

betterman wrote:aku baca paper semalam KBS sponsor RM1.4 juta untuk xpdc everest nie...

RM1.4 juta!!!!!!!
banyakkk tuee!
duit tue lebih baek KBS sponsor budak budak gie kawen......leh dorang buat maksiat cara halal :lidah:
CARPE DIEM!

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Ceh... nak kawen pun mau sponsor ke sany....
malu orang tepen je ekeke....

Pssst...algay tu aper :evil: :evil:

banyak giler 1.4m tu tp dah VVIP pun ada skali sapa nak marah :cry:

User avatar
vermisse
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 04 Jan 2006, 16:58
Location: timur

Post by vermisse »

betterman wrote:aku baca paper semalam KBS sponsor RM1.4 juta untuk xpdc everest nie...

RM1.4 juta!!!!!!!
nape tah kerajaan nak taja everest tu tiap2 tahun?
sebelum ni mugkin la boleh aku ya kan yer..coz dengan alasan takde org kite sampai ke sana..tapi ni macam jadi acara tahunan jerr..terang2 aku cakap memang membazir.
tahun lepas aku bayar cukai pendapatan 36 hinggit untuk taun 2005 punya..aku rase duit aku 36 hinggitt tu ade skali kot lam 1.4 jutasss tu kot. :evil:
kira yer dapat tumpang bangga pada diri sendiri jer la aku ni..sekurang2 yer aku ade jugak sponsor project bebudak tu, walau pun hanya 36 hinggittt. :keke:
bulan ni nak bayar tuk tahun 2006 punya, rase berattt la pulak..tah mane
lagi tah diorang nak letak duit aku tu.. :lol:
harap2 tercampak la duit aku tu lam tabung kebajikan masyarakat termiskin..ringan sikit tulang aku ni nak wat keje.. :lol:
Ich_Vermisse_Dich

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

aku penat2 dok kejar tax payer yg melarikan cukai....diaorg dok habis duit yang aku kutip g everest
mmg xpatut....
apapun...geng2 GO jgn lupa hantar borang cukai pendapatan
lagi bagus guna e-filing

"MESRA, MEMBANTU, MEMUASKAN" :evil:

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

gogoyeaha wrote:aku penat2 dok kejar tax payer yg melarikan cukai....diaorg dok habis duit yang aku kutip g everest
mmg xpatut....
apapun...geng2 GO jgn lupa hantar borang cukai pendapatan
lagi bagus guna e-filing

"MESRA, MEMBANTU, MEMUASKAN" :evil:
tu dia..sempat lagik tuh. hahaha
tapi, bagus gak cara dia tu. low-profile, sambil sempat guna duit dgn cara yg paling memuaskan. best!
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

pekatu wrote:Ceh... nak kawen pun mau sponsor ke sany....
malu orang tepen je ekeke....
korang lain laaa orang kuale semuanye berharte & lagi bergayeee :lol:
CARPE DIEM!

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

sany ADALAH alger wrote:
pekatu wrote:Ceh... nak kawen pun mau sponsor ke sany....
malu orang tepen je ekeke....
korang lain laaa orang kuale semuanye berharte & lagi bergayeee :lol:
uhh adalah sesape nak kawen tapi tak berkemampuan..leh di sponsor oleh Baitulmal.... :wink: ....

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

gogoyeaha wrote:aku penat2 dok kejar tax payer yg melarikan cukai....diaorg dok habis duit yang aku kutip g everest
mmg xpatut....
apapun...geng2 GO jgn lupa hantar borang cukai pendapatan
lagi bagus guna e-filing

"MESRA, MEMBANTU, MEMUASKAN" :evil:

gogogyeaaaa....yeeeeaaaa

nnt ko buat taksiran tambahan banyak2 kat diorang tueeee... atau pun
perenggan 97(1)(b) akta cukai pendapatan 1967 taksiran kenaikan terus...

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

kabusgunung wrote:
gogoyeaha wrote:aku penat2 dok kejar tax payer yg melarikan cukai....diaorg dok habis duit yang aku kutip g everest
mmg xpatut....
apapun...geng2 GO jgn lupa hantar borang cukai pendapatan
lagi bagus guna e-filing

"MESRA, MEMBANTU, MEMUASKAN" :evil:

gogogyeaaaa....yeeeeaaaa

nnt ko buat taksiran tambahan banyak2 kat diorang tueeee... atau pun
perenggan 97(1)(b) akta cukai pendapatan 1967 taksiran kenaikan terus...
hahaha..pabila dua org kuat HASIL berbual mesra. hahaha
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Post Reply