Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

Post Reply
User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by JeNaL »

Need help from Puan Saodah Mohamad.
Dear frends : my husband need to undergo his bypass operation next week on monday. Would really appreciate if anyone who kind enough to step up for blood donation (type B+), to contact me. The donation will be held at Subang Jaya Medical Centre (SJMC). May Allah repay and shower you for all your kindness. TQ
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by givency_KL »

SJMC Opening Hours (for Blood Screening) : Mon-Fri 8.30am-5.00pm , Sat 8.30-12.30pm

First time screening untuk pastikan darah kita sesuai atau tak. So dia akan ambil sampel darah untuk ujian HIV, siflis, iron level dan lalallalal..laast tarikh untuk blood screening ni adalah pada 6hb ogos. kalau kita darah... kita sesuai, kita kena datang balik pada hari operation iaitu monday, 8 ogos, jam 8 pagi. Doctor memang specific nak fresh blood type B sebab ini major operation. So kepada yang boleh dan layak, please do so...ini melibatkan nyawa. He needs 7 more donors.

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by irmuaaz »

[quote="JeNaL"]Need help from Puan Saodah Mohamad.
Dear frends : my husband need to undergo his bypass operation next week on monday. Would really appreciate if anyone who kind enough to step up for blood donation (type B+), to contact me. The donation will be held at Subang Jaya Medical Centre (SJMC). May Allah repay and shower you for all your kindness. TQ[/quote]

Saya B+. Takde masalah kalau nak saya derma darah. Puan Saodah Mohamad boleh contact saya di 019-3840085. Location saya di Seri Kembangan.

Best Regards,
Muaaz Mohamad Nor
www.footsteps.com.my

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by span »

[quote="givency_KL"]SJMC Opening Hours (for Blood Screening) : Mon-Fri 8.30am-5.00pm , Sat 8.30-12.30pm

First time screening untuk pastikan darah kita sesuai atau tak. So dia akan ambil sampel darah untuk ujian HIV, siflis, iron level dan lalallalal..laast tarikh untuk blood screening ni adalah pada 6hb ogos. kalau kita darah... kita sesuai, kita kena datang balik pada hari operation iaitu monday, 8 ogos, jam 8 pagi. Doctor memang specific nak fresh blood type B sebab ini major operation. So kepada yang boleh dan layak, please do so...ini melibatkan nyawa. He needs 7 more donors.[/quote]


darah aku jenis B, tapi tak tau B + or -, tp kalau takat nak menyumbangkan darah boleh jew, ni no den, paper contec la ekkk....

0123482248

kak ngah
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 02 Dec 2010, 17:12

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by kak ngah »

saya B+..012 6843471

arrystrawberry
Posts: 0
Joined: 19 Feb 2009, 13:57

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by arrystrawberry »

[quote="span"][quote="givency_KL"]

darah aku jenis B, tapi tak tau B + or -, tp kalau takat nak menyumbangkan darah boleh jew, ni no den, paper contec la ekkk....

0123482248[/quote]




Darah jenis B tak kira - or + boleh derma...contact Pn Saodah ya? :)

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by span »

[quote="arrystrawberry"][quote="span"][quote="givency_KL"]

darah aku jenis B, tapi tak tau B + or -, tp kalau takat nak menyumbangkan darah boleh jew, ni no den, paper contec la ekkk....

0123482248[/quote]




Darah jenis B tak kira - or + boleh derma...contact Pn Saodah ya? :)[/quote]


cam ne nak contec pn saodah ??? x pown kalau ada sesiapa yang mengenali pn saodah silalah bg no den ni ekk...

eppott
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 23 May 2006, 13:16
Location: KL
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by eppott »

salam..
tq for your kindness. puan saodah tgh exam sekarang ni. nanti dia akan contact you all.
btw for easy reference, she can be reached at her mobile 017-6971303 :)

User avatar
aliph
Pendaki Gunung
Posts: 167
Joined: 16 Feb 2011, 15:28

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by aliph »

harap semua nya berjalan seperti yang dirancangkan

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by span »

ok mekasih en eppott

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by irmuaaz »

Tadi petang saya pergi screening dan termasuk saya baru 3 orang tampil ke hadapan untuk menderma. Suami Pn Saodah masih perlukan sekurang kurangnya 4 orang penderma lagi (at least 7 pint darah) untuk operation beliau pada 8hb August 2011.

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by JeNaL »

bantuan masih diperlukan... mari-mari
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

eppott
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 23 May 2006, 13:16
Location: KL
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by eppott »

[quote="span"]ok mekasih en eppott[/quote]

correction. saya cik yer.. bukan en.. :D

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by span »

[quote="eppott"][quote="span"]ok mekasih en eppott[/quote]

correction. saya cik yer.. bukan en.. :D[/quote]


Owhhh cik ekkk sowi2 hehehe, nak tanya la saper nama husben dia yg nak operate tu ekk, gap ag nak g screening hehehe

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by JeNaL »

ahmad alili b mohd anuar
op bypass on 8.8.11
pt on level 2, room 212 south wing, sjmc
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by span »

Mekasih bro jenal heheheh

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by span »

Baru balik dari bank darah, total yang nak derma dah 13 org dah, lebih dari mencukupi dahh... Wahhh tahniah buat warga2 gunung yang amat prihatin... Kep it da good work my friend...

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

Post by shahrul »

span:
darah aku jenis B, tapi tak tau B + or -, tp kalau takat nak menyumbangkan darah boleh jew, ni no den, paper contec la ekkk....

0123482248
------------/

tanda +/- tu adalah rhesus darah (rh)..

aritu masa pergi Pusat Darah Negara ada tanya nurse camna nak tau rhesus positive (+) atau negative (-), simple je nurse tu bagitau.. majoriti kita darah (+), sbb kalau rh (-) dia akan call kita semula sbb darah tu adalah spesis rare yg ada sikit komplikasi dari segi perubatan pada bayi baru lahir...

nak tau lebih kena baca sendiri http://en.wikipedia.org/wiki/Rh_blood_group_system :D

Post Reply