MAJLIS BUKA PUASA GO & KHK 13 SEPTEMBER 2008 (Sabtu)

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

User avatar
pentadbir
Pentadbiran
Posts: 97
Joined: 05 Dec 2005, 10:49
Location: Tingkat 4, JPM
Contact:

MAJLIS BUKA PUASA GO & KHK 13 SEPTEMBER 2008 (Sabtu)

Post by pentadbir »

Assalamulaikum & salam muhibah

MAJLIS BUKA PUASA GUNUNG ONLINE & KHK YANG KE - 3 TAHUN 2008


Suka citanya kami pihak pengurusan Gunung Onlie, menjemput saudara / saudari warga gunung dan rekreasi untuk menghadiri Majlis Buka Puasa Gunung Online yang ke – 3 Tahun 2008. Butiran majlis seperti berikut :

Tarikh : 13hb sept 2008 (sabtu)

Tempat : Dewan Jejantas Pusat Islam, Kuala Lumpur.

Masa : 5.00 petang – 8.30 malam

Bayaran : RM 29.00 seorang.


Segala urusan pembayaran hendaklah di buat kepada:

Nama : ASRRULAKMAR BIN MOHD YUSOF (h/p : 012 - 793 9269)

Akaun : Maybank

No. Akaun : 1644 9015 7960

Nota Penting !

Bayaran boleh dibuat sekarang.
Tarikh TUTUP untuk membuat segala bayaran pada 11 september 2008.
Segala pembatalan hendaklah dibuat sebelum atau pada 11 september 2008, jika gagal untuk membuat pembatalan pada tarikh tersebut wang tidak akan dikembalikan.
Segala bayaran melalui Maybank2u atau pon melalui mesin ATM, RESIT hendaklah disimpan sebagai bukti pembayaran pada waktu pendaftaran majlis.

Notis untuk pembayaran perlu dibuat melalui :
1. CALL atau SMS – 012 – 7939269 (yon)
2. PM (private message gunung online) dalam nick “yonrawk”
** Notis pemberitahuan cara lain tidak akan dilayan.

**Bayaran secara "direct cash" tak perlu resit (nama masa pendaftaran majlis dikecualikan resit).

===============================================

BUTIRAN MAJLIS

1. Pakaian :
Lelaki - berpakaian sopan
Perempuan - baju kurung & bertudung (bertutup kepala / kerana requirement untuk memasuki kawasan pusat islam).

2. Tema & Tujuan :

Tema dan Tujuan buka puasa untuk tahun ini adalah untuk kita sebagai warga gunung dan rekreasi beramah mesra dan kenal mengenal antara satu sama lain. Sejak Gunung Online ditubuhkan dan pelbagai program diadakan masih terdapat diantara kita masih belum kenal antara satu sama lain. Maka Majlis Buka Puasa Gunung Online pada tahun ini menjadi platform bagi kita semua untuk kenal antara satu sama lain. Yang jauh kita dekatkan, yang dekat kita rapatkan dan yang rapat kita satukan.

3. Menu :

Buka Puasa
1. Buah kurma
2. Murtabak
3. Kuih manis 1 jenis
4. Buah (tembikai & limau)
5. Minuman cordial / the tarik
6. Bubur kacang

Makan Malam
1. Nasi putih
2. Ikan tenggiri
3. Ayam masak sos tiram & cendawan
4. Daging goreng kunyit
5. Sambal belacan + salad & timun
6. Sayur goreng campur
7. Minuman cordial / teh tarik.

4. Map :

Map untuk ke Pusat Islam akan keluarkan dalam masa terdekat.
Lokasi Pusat Islam dan juga stesyen kemudahan awan yang berhampiran juga akan diberikan dalam masa yang terdekat dan ia akan disediakan oleh Jenal @ orca.

5. Aturcara Majlis :
~Akan diberitahu kelak~



Best Regard
~yon~
Pengerusi
Krew Berbuka Puasa GO 2008
Last edited by pentadbir on 15 Sep 2008, 09:25, edited 5 times in total.

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

Senarai nama:


01. Yon - dah bayar -
02. Boy - dah bayar -
03. Azreen - dah bayar -
04. Jenal - dah bayar -
05. Syuhaida - dah bayar -
06. Solaris - dah bayar - FREE GIFT
07. musz - dah bayar - FREE GIFT
08. sepupu musz - dah bayar - FREE GIFT
09. One polar - dah bayar - FREE GIFT
10. Dragon - dah bayar - FREE GIFT
11. wan nazry - dah bayar - FREE GIFT
12. CRAZYhAMStER - dah bayar - FREE GIFT
13. Kabus gunung mentari senja - dah bayar -
14. AzmanZainal - dah bayar - FREE GIFT
15. ayien - dah bayar - FREE GIFT
16. syitah - dah bayar - FREE GIFT
17. lapore - dah bayar - FREE GIFT
18. bond - dah bayar - FREE GIFT
19. migha - dah bayar - FREE GIFT
20. sham pitam
21. wan botik
22. jo stokin
23. jo stokin 2 (nuar)
24. apai
25. dan
26. zam
27. ila
28. min - dah bayar -(no receipt needed) FREE GIFT
29. ladybizarre - dah bayar -(no receipt needed) FREE GIFT
30. umi
31. arep kepoh
32. miss - dah bayar - FREE GIFT
33. amkedah
34. azrai
35. tojen
36. speaker
37. orga - dah bayar - FREE GIFT
38. norq - dah bayar - FREE GIFT
39. kekerk - dah bayar - FREE GIFT
40. zam_ pgurl - dah bayar - FREE GIFT
41. epot
42. jimi
43. intan
44. bob JK - dah bayar - FREE GIFT
45. mukhris
46. pak abu - dah bayar - FREE GIFT
47. haidar
48. Along - X - dah bayar - FREE GIFT
49. Katak comei - dah bayar - FREE GIFT
50. yo @ pendaki baru - dah bayar - FREE GIFT
51. Lt.Cmdr. Kamal Ariffin - dah bayar - (balance rm1.00) FREE GIFT
52. ApekMMU - dah bayar - FREE GIFT
53. Alamsemesta - dah bayar - FREE GIFT
54. Hamdi
55. wawa
56. kenaboi 1 - dah bayar -(balance rm1.00)(no receipt needed) FREE GIFT
57. kenaboi 2 - dah bayar -(balance rm1.00)(no receipt needed) FREE GIFT
58. kenaboi 3 - dah bayar -(balance rm1.00)(no receipt needed) FREE GIFT
59. kenaboi 4
60. kenaboi 5
61. kenaboi 6
62. kenaboi 7
63. kenaboi 8
64. kenaboi 9
65. Aleng - dah bayar - FREE GIFT
66. kak ina 1 - dah bayar - FREE GIFT
67. kak ina 2 - dah bayar - FREE GIFT
68. kak ina 3 - dah bayar - FREE GIFT
69. Jebat 1 - dah bayar - FREE GIFT
70. Jebat 2 - dah bayar - FREE GIFT
71. Sue kawan miss - dah bayar - FREE GIFT
72. YB Nadir - dah bayar -(balance rm10.00) FREE GIFT
73. Adik Idan
74. wa'e (kawan along X)
75. Ayu - dah bayar - FREE GIFT
76. Semut merah - dah bayar - (balance rm1.00) FREE GIFT
77. wak (kawan along X) - dah bayar - FREE GIFT
78. X- cobar 1
79. X- cobar 2
80. X- cobar 3
81. X- cobar 4
82. En. Ngai - dah bayar - FREE GIFT
83. Mak Su - dah bayar - FREE GIFT
84. Azhar PKNS - dah bayar - FREE GIFT
85. Mak Su - dah bayar - FREE GIFT
86. Bechkam 1
87. Bechkam 2
88. Bechkam 3
89. Bechkam 4
90.
91.
92.
93.
94.
95.
96.
97.
98.
99.




**Kepada yang 70 orang yang bayar AWAL sahaja dapat FREE GIFT..!!! So apa tunggu lagi, bayar cepat wei, sebelum terlambat.
**AJK Majlis Buka Puasa takde FREE GIFT.











Jom ramai - ramai memeriahkan majlis.
Last edited by yonrawk on 12 Sep 2008, 15:44, edited 46 times in total.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

aku selalu gak lunch kat sini....
tapi kat kafe bkn dlm dewan
tgh hari buffet pun harga sama 29 hengget.... bos laaaah yg sappot
bleh tahan laaaaah sedap dia punyer kambing

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

ko pegi tak mawi??.. dlm menu x de kambing la kalestrol tinggi :evil:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

kambing tadekkkkk camner nak pegi....

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

hahaha...jgn mengade.... aku letak nama ko dulu :evil:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

afishah
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 24 Apr 2006, 21:18
Location: Kulim Kedah & Shah Alam

Post by afishah »

Salam,

Target berapa org tetamu dl majlis berbuka posa nie?

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

wailaikumsalam...

Target 120 orang....... maximum dewan tu boleh tampong lebih 300 orang. Kalau cecah 300 orang kita boleh pecah kan rekod olimpik kat beijing....ekekeke

Jom ajak kawan ramai2... kasi pecah rekod :wink:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

Sedikit selingan untuk Majlis Buka Puasa, mari kita mengimbau kenangan Majlis Buka Puasa sebelum ini....

Image

Detail Buka Puasa 2006 boleh dapat di : http://zulhilmi.multiply.com/photos/alb ... g_30092006


Image

Detail Buka Puasa 2007 boleh dapat di : http://ikanpuyu.multiply.com/photos/alb ... _Sept_2007
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

dedek
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 11 Jun 2008, 19:09

Post by dedek »

ala cam beat jer.... tp takleh nak join la.... sbb KPTM Trekkers pn buat majlis ari yg samer gak... tak dpt la nak kene2... :(
DEDEK
0192507730
NATURE EXPLORER ENTERPRISE

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

alaaaaa kptm trekker nihhhh.... buat laaah ari lain....

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

Malaysia Islamic Center seblah masjid negara

Image

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

dedek wrote:ala cam beat jer.... tp takleh nak join la.... sbb KPTM Trekkers pn buat majlis ari yg samer gak... tak dpt la nak kene2... :(
apa kata kptm Trekker join je GO nyer majlis... huhuhu :lol:


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

KPTM Trekkers buat kat mana.... berapa orang? ala joint je la program...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

nk tanya..
kira tempah satu dewan la ni yeh..atau campor ngan pengunjung2 luar laen?
parking plak camne..
ImageImageImage

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

bagi pihak AJK penganjuran

Orga,

Dewan ni kita ambik semua....nak ikut boleh muat lebih 200 orang... so kira ni mcm private majlis la....

parking....kita boleh guna pusat islam punya parking....hari tu pun hari sabtu..parking memang byk la... setakat 100 biji keta pun tak de masalah kot....

Yon...betulkan mana yg salah dari aku punya penjelasan ni kalu ada...

harap menjawap persoalan anda tuan orga...

tq

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Saya mengkonpomkan diri hadir tuan moderator..

muzs
SOS
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

orga wrote:nk tanya..
kira tempah satu dewan la ni yeh..atau campor ngan pengunjung2 luar laen?
parking plak camne..
Bro Orga..

Betol kata orca tu boleh muat lebih 200 orang. Cuma kalau boleh KOMPEM awal senang kitaorg nak book kerusi ngan meja. Parking takde masalah, cuma lagi baik datang awal sebelum majlis utk elak trafic jam. Detail majlis saya akan bagi tau kemudian.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

orga wrote:nk tanya..
kira tempah satu dewan la ni yeh..atau campor ngan pengunjung2 luar laen?
parking plak camne..
Bro Orga..

Betol kata orca tu boleh muat lebih 200 orang. Cuma kalau boleh KOMPEM awal senang kitaorg nak book kerusi ngan meja. Parking takde masalah, cuma lagi baik datang awal sebelum majlis utk elak trafic jam. Detail majlis saya akan bagi tau kemudian.

Bro ... kira kompem pegi ka? berape orang mau datang... ramai2 la baru meriah, dewan besar no problem :D
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

buka puasa

Post by soulfly »

majlis berbuka puasa??
mesti best kan...... :lol:

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Post by qolbulmukmin »

blh bagi cara kalau naik kenderaan awam?

pendakigila
Pendaki Gunung
Posts: 19
Joined: 19 Aug 2008, 10:09

Post by pendakigila »

blh bagi cara kalau naik kenderaan awam?
Nak tahu mula berbuka air dan kurma dan terus solat magrib beramai2
baru makam ramai2.
@
terus berbuka ramai

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

orca wrote:bagi pihak AJK penganjuran

Orga,

Dewan ni kita ambik semua....nak ikut boleh muat lebih 200 orang... so kira ni mcm private majlis la....

parking....kita boleh guna pusat islam punya parking....hari tu pun hari sabtu..parking memang byk la... setakat 100 biji keta pun tak de masalah kot....

Yon...betulkan mana yg salah dari aku punya penjelasan ni kalu ada...

harap menjawap persoalan anda tuan orga...

tq
yonrawk wrote:
orga wrote:nk tanya..
kira tempah satu dewan la ni yeh..atau campor ngan pengunjung2 luar laen?
parking plak camne..
Bro Orga..

Betol kata orca tu boleh muat lebih 200 orang. Cuma kalau boleh KOMPEM awal senang kitaorg nak book kerusi ngan meja. Parking takde masalah, cuma lagi baik datang awal sebelum majlis utk elak trafic jam. Detail majlis saya akan bagi tau kemudian.
mekaseh yon n jenal..
al maklum lah bro dr luar kl..
camtu konfem la pegi..2 seat eh..tq
ImageImageImage

syitAH_La
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 28 Jun 2007, 08:46

Post by syitAH_La »

:D salam .. yon, ni yg konpem gi buat setakat ni .. Byran b4 11 sep tq. ayen, syitah, lapore, bond & migha.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

saya kompom akan mengompomkan kompomesyen berkenaan perkara ini ASAP..kompom pegi atau kompom tk pegi
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by solaris »

ok.. insyaallah..... lucky draw x de ke? mcm Dinner 10th anniversary GO dulu he2

dedek
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 11 Jun 2008, 19:09

Post by dedek »

kenshina wrote:
dedek wrote:ala cam beat jer.... tp takleh nak join la.... sbb KPTM Trekkers pn buat majlis ari yg samer gak... tak dpt la nak kene2... :(
apa kata kptm Trekker join je GO nyer majlis... huhuhu :lol:


:mrgreen:
erm... tu susah la sikit sbb dh arrange la... takper la laen kali jer la...
DEDEK
0192507730
NATURE EXPLORER ENTERPRISE

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: buka puasa

Post by yonrawk »

soulfly wrote:majlis berbuka puasa??
mesti best kan...... :lol:
Misti la best.... jom la bro join skali :lol: ... bole bincang activiti lowie skali :lol:
qolbulmukmin wrote:blh bagi cara kalau naik kenderaan awam?
Jarak kenderaan awam LRT, monorail tak jauh dalam 10-20 minit berjalan. Detail tentang kenderaan awan jenal @ orca akan bagi.

pendakigila wrote:Nak tahu mula berbuka air dan kurma dan terus solat magrib beramai2
baru makam ramai2.
@
terus berbuka ramai
En. pendakigile....anda boleh buka minum air dan kurma pastu terus solat maghrib dekat Masjid negara (sebelah je, jalan kaki 10+ minit) atau anda juga boleh solat dalam dewan sbb kami menyediakan ruang untuk solat.
orga wrote:camtu konfem la pegi..2 seat eh
orite bro.... roger n out...
syitAH_La wrote:yon, ni yg konpem gi buat setakat ni .. Byran b4 11 sep tq. ayen, syitah, lapore, bond & migha.
orite sargen....roger n out..

biNGai wrote:saya kompom akan mengompomkan kompomesyen berkenaan perkara ini ASAP..kompom pegi atau kompom tk pegi
Bro.... ni pegi ke tak ni?? fening ni...jom r join ramai2...hehee
solaris wrote:ok.. insyaallah..... lucky draw x de ke? mcm Dinner 10th anniversary GO dulu he2
Insyaallah pegi ke..insyaallah x pegi ni??, aku nak up nama ni ngan kutip duit. lucky draw?...hehehe takde yg sponsor la..hehehe



p/s: sorry lambat respon korang punye posting.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Tambah dua lagi..... macam biasa sepupu muzs & AmKedah..
Last edited by adisos2002 on 02 Sep 2008, 13:22, edited 1 time in total.
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

adisos2002 wrote:Tambah satu lagi..... macam biasa sepupu muzs & AmKedah..
orite bro.....eh... mane lagi kakitangan sos ramai2...moh le skali.. :lol:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Post by kekerk »

aku pong nk gi.. 8)

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

kekerk wrote:aku pong nk gi.. 8)
orite..
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Post by pgurlz »

Yon... count me in
se-simple yg boleh

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

pgurlz_eazmz wrote:Yon... count me in
orite.... :wink:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: buka puasa

Post by solaris »

solaris wrote:ok.. insyaallah..... lucky draw x de ke? mcm Dinner 10th anniversary GO dulu he2
Insyaallah pegi ke..insyaallah x pegi ni??, aku nak up nama ni ngan kutip duit. lucky draw?...hehehe takde yg sponsor la..hehehe



p/s: sorry lambat respon korang punye posting.

insyaallah pegi la...yon

User avatar
Lapore
Pendaki Gunung
Posts: 134
Joined: 11 May 2006, 09:30
Location: Kami yg ditinggalkan
Contact:

Post by Lapore »

hmmmmmmmm
ekkkk doh ader name akuk ekkk.........
:wink:
The Bad, The Good & The Ugly....JiwaKacau?

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi »

mcm x dpt join je ....
cruel to be kind

joneeey_comel
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 13 Jan 2006, 15:52

Post by joneeey_comel »

kompom tak dapat join... :cry: :cry:

UnderAge
Pendaki Gunung
Posts: 146
Joined: 16 Jan 2006, 11:45

Post by UnderAge »

aku insyallah pegi ... nanti duit akan menyusul ...
::: SuCCESS :::

seremban mai
Pendaki Gunung
Posts: 118
Joined: 06 Jun 2006, 18:28
Location: dpn pc

Post by seremban mai »

abe sepupu.. kalu ese nk join sama bleh tak??
bayaran akan ese bt dlm masa terdekat keh..
nt ese tnyokn kat kroni2 selatan teritory nih..

Locked