Dinner sempena ulang tahun GO ke 10 | 14 Jun 2008

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Dinner sempena ulang tahun GO ke 10 | 14 Jun 2008

Post by betterman »

Assalamualaikum dan salam sejahtera....
Sempena ulang tahun GO yang ke 10, cadangannya nak buat high tea atau dinner yang agak proper lah kat hotel...

Tarikh : 14 Jun 2008
Hari : Sabtu
Tempat : TBA
Bayaran : TBA

Harap-harap korang takde trip lah time nie.

Jadik kat sini aku nak mencarik sapa-sapa yang ada pengalaman dan berminat nak membantu dalam menjayakan program nie.

Sila pm aku utk bagi nama sebelum 31 Januari 2008.

Kalau ada apa-apa cadangan pon dipersilakan.
Boleh pm, email betterman@gunungonline.com, atau pun sms/call kosong satu dua dua sembilan kosong kosong empat sembilan empat

Sekian, terima kasih.
Last edited by betterman on 29 Apr 2008, 15:07, edited 3 times in total.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: High Tea/Dinner sempena ulang tahun GO ke 10

Post by poncho »

betterman wrote:Assalamualaikum dan salam sejahtera....
Sempena ulang tahun GO yang ke 10, cadangannya nak buat high tea atau dinner yang agak proper lah kat hotel...

Tarikh : Mei/Jun 2008
Hari : Sabtu
bagi aa satu date Bett. dari sana baru kita bleh suggest samaada nak anjakkan atau bagi idea.
biasanya dah ada date baru kuar idea nak suggest. hehehe
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

Aik?? Sudah tukar ka??
Bkn td 5 April ke plan?

User avatar
Anna_nAch
Pendaki Sondol
Posts: 404
Joined: 02 Feb 2006, 17:20
Location: Somewhere Over the Rainbow

Post by Anna_nAch »

aku suker benor bab jadik organiser nih.. tapi mesti wat kat kl kan.. so macam xlogik sangat lah kalau aku nak jadik organiser...huhuhuhu...
*Home is where the heart is*

User avatar
IAmSoDamSian
Pendaki Gunung
Posts: 116
Joined: 17 Sep 2007, 14:24
Location: Kluang Johor

Post by IAmSoDamSian »

Samekom.

Sape2 jer leh join jadi organizer ker?
Image

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

fulamakkk kat hotel siyut :shock:
CARPE DIEM!

liberty90
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 03 Aug 2007, 15:15

dinner

Post by liberty90 »

fulamakkk kat hotel siyut ..
:D mesti bst kan...

User avatar
Qiqi
Webmaster Team
Posts: 36
Joined: 21 Jan 2006, 09:52
Location: Zoo Negara
Contact:

Post by Qiqi »

Anna_nAch wrote:aku suker benor bab jadik organiser nih.. tapi mesti wat kat kl kan.. so macam xlogik sangat lah kalau aku nak jadik organiser...huhuhuhu...
Kalau tak boleh support dari segi fizikal sebab jauh, bagi support dari segi tips dari pengalaman pon kitaorang hargai sangat-sangat :D
"Knowledge is power which make anything that is imposible possible"

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

bab mkn2 bes nih!~
kena pakai kot ka baju melayu?!~ :D

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

heem sokong jer beb... klu nak tip buleh, tapi lagi cantik tips tuh lagi tinggi kos, takut tak ramai le plak nak join.....
pepe pon sesama ler wat.....
aku rasa ler kita di dalam kumpulan rekriasi.... so pe kata main tempat yang ala ala rekriasi gak cuma jgn le hutan gak... dapt ngail tepi laut pon caro gak... haa haa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

boleh buat cadangan tempat ke?

jimi
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 18 Feb 2006, 12:39
Contact:

Post by jimi »

tempat grand laa.. hotel istana ker.... :lol:
lagi 2 bulan..kejap jerk...

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Post by nazryst »

b]Hi Tea Proposal[/b]

Date: Saturday, 07/06/08 (cadangan)
Time: 2pm to 6pm
Place: Holiday Villa, Karaoke Lounge Subang Jaya
Price per head: RM 35++ (tak termasuk karoake)

Tema: Rimba Ramba Rambu
Costum: Kalau hang buat satu kemeja GO lagi best..... suggestion only

1400: Registeration
1500: Ucapan Aluan Presiden/ Doa
1530: Melalak Session / self introduce (kena panggil sensorang)
1600: Lucky Draw
1615: Melalak Session / self introduce (sambungan)
1630: Lucky Draw
1700: Photograph Session
1800: Sehingga berjumpa Hi tea ditahun hadapan

Lucky Draw price... boleh kot mintak sponsor dari syarikat kawan kawan atau UFL sponsor...cadangan sahaja.....

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

Plan kali nie nak lari skek dari imej hutan...
dah la selalu jumpa hutan, kuar masuk hutan...
takkan majlis macam nie pon nak ber hutan hutan jugak kan...
kalau mcm tuh buat majlis kat sepilok la...
leh bermesra dgn orang utan :lidah:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

betterman wrote:Plan kali nie nak lari skek dari imej hutan...
dah la selalu jumpa hutan, kuar masuk hutan...
takkan majlis macam nie pon nak ber hutan hutan jugak kan...
kalau mcm tuh buat majlis kat sepilok la...
leh bermesra dgn orang utan :lidah:
SOKONG......
cadangan di tutup hee hee

erk bakang tuh ada tasik subang haa haa
custing ah haa ha
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

pasal venue, kita main votelah. OK?
kalau dah ade suara majoriti yang lain mesti bleh setuju kan?

vote for Club Med :evil:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

Perghhh!! cpt je vote club med! Haha!
Bley masuk ke klu wat club med??

Bab venue nih, mcm si nazryst cdgkn tu.. okey gak.. Holiday Villa Subang..
Takpun, klu ada bajet besor... JW MARRIOT lerrr.. Fuh!! giler la!

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba »

saje nak bg cadangan....

y not dinner..... malam nampak elegant sket...

suggestion :

tempat : INTekMA Resort & ConventiON Centre, shah alam

tarikh : ?? mei / jun 2008

masa : 7pm - 11pm

price : rm30 / rm35 per person

(atucara majls)

7pm - 8pm : ketibaan tetamu

8.15pm - 8.35pm : persembahan pembukaan

8.35pm - 9.00pm : ucaan pengarah projek
ucapan & perasmian
etc

9.00pm : majlis makan malam bermula (buffet)

9.10pm : cabutan bertuah

persembahan 1

cabutan bertuah

persembahan 2

10.30pm : pengumuman king & Queen yg merelik !!!

persembahan penutup

11pm : majlis bersurai.


cadangan lagik.... he he he he

mmmm pasal sponser hadiah : sume warga gunung online terlibat untuk mencari sponser .

adik cadangkan : gogo projek kuarkan surat.... atas tujuan ape sponser tu perlu / penting. then sume yg nak g cari sponser kena bawa surat tu....

sediakan satu tarikh bila sponser tutup : i means untuk last collect sponser.

untuk menghargai org2 / company yg sponser buat plak buku cenderahati.

line up :

sekurang2 nye kena ade :

-pengerusi program

-timbalan pengerusi

-setiusaha

-bendahari

-biro promasi

-biro protokol & jemputan

-biro persembahan / peralatan

-biro logistik / etc

ha ha ha ha... banyak nye yg terlintas kat kepala.... sorry.. terbanyak cadangan plak...

:evil:
dunia ini adalah untuk org yg kreatif & bersemangat, jd ambil lah peluang ini.....

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

adik time kasih atas cadangan...
itu semua akan dibincangkan masa miting AJk nanti...
apa kata adik pon join jadik AJK...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba »

erk.. hu hu hu... takut tak dpt nak bg komitmen.. just kalau ade ape yg bleh tlg.. sure adik akan tlg...

bg r mereka2 yg lebih berpengalaman..... :roll:
dunia ini adalah untuk org yg kreatif & bersemangat, jd ambil lah peluang ini.....

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Post by siti situ sana sini »

nazryst wrote:b]Hi Tea Proposal[/b]

Date: Saturday, 07/06/08 (cadangan)
Time: 2pm to 6pm
Place: Holiday Villa, Karaoke Lounge Subang Jaya
Price per head: RM 35++ (tak termasuk karoake)
holiday villa? setuju! (opis aku kat situ! hehehhe..)
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

zumi6771
Pendaki Gunung
Posts: 27
Joined: 05 Dec 2006, 14:44
Location: Phelio Damansara

Post by zumi6771 »

:lol: Dinner ke hi tea sebenor nye ?

Ape2 pun memang menarik kalau boleh vote venue cuma semua kena ingat kalau tempat canggih dan menu canggih maka akan canggih le byr satu kepala... jadi mungkin pihak penganjur dah buat calculation satu kepala bape byr dan budget minimun bape org join dan kemudian boleh survey tempat2 yg boleh cover dgn byr yg dicadangkan tu...
:arrow: lepas tu boleh bagi le listing venue utk di vote oleh GO's semua... kalau dah vote awal2 nanti susah nak control budget kalau dpt tempat yg cangih2 tu..

dari pengetahuan yg tak seberapa ini... perkara penting

1. Berapa budget ?
2. Bape org ?
3. Logistic ? parking area (space, free ke byr ), easy access
4. Menu ape ?
5. Tarikh bila ? - sebab kekadang tarikh org dah booked.. org lain byk gak dinner

Optional
1. Door gift budget
2. Lucky draw budget
3. Show artis popular

Ciri-ciri venue yg akan naikkan budget dinner
1. Hotel yg ade byk2 start mcm Golden Palace, Sunway, JW ke..
2. Dewan sahaja kasi rent costing tak termasuk all in one - costing meja lain, costing bufet lain susah beb...
4. Accomodation - kalau tempat kena bermalam
5. Menu type.. kekadang yg serve nye murah dari bufet line gak..

:roll: Ok le cukup setakat tu je le.. sebelum panjang lebar lagi..
salah satu venue cadangan tu cuba2 le tanya dewan perdana felda.. kot2 boleh kasi murah... tempat tu ok rasanya... buka posa pun RM40 je kat situ..

sid
Pendaki Terlampau
Posts: 505
Joined: 17 Apr 2006, 18:23
Location: Middle Earth
Contact:

Post by sid »

zumi

hang dok phileo ka... phileo berapa & block apa..
try la usha kat eastin tu.. berapa budget kat situ
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one"
________________________________________________
* * multiply * * facebook * * 9w2cyd * *
Image

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

sid wrote:zumi

hang dok phileo ka... phileo berapa & block apa..
try la usha kat eastin tu.. berapa budget kat situ
erk sewa katering baik nyer, buat kat umah PIAN k tak haa haaa
ada pool lagi haa haa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
Anna_nAch
Pendaki Sondol
Posts: 404
Joined: 02 Feb 2006, 17:20
Location: Somewhere Over the Rainbow

Post by Anna_nAch »

sedikit input dari saya....

kalau ramai yg join, kita leh rr wat buffet dalam ballroom hotel or dalam boardroom, selalu hotel akan bagi quotation, perhead (bajet braper kita nak) and menu list dalam buffet tu.

tapi kalau xramai, amik jer buffet kat mana2 hotel tapi makan kat coffee house jer, tapi kalau nak beraktiviti kind of restricted sikit sebab ada guest lain sama.

artis popular tu xyah pun xper.. kita wat stage games ker, takpun kita suh wakil2 kelab wat persembahan...lagipun rasanye ramai jer artis karaoke lam forum ni kan...kekekkekee...

lucky draw macam menarik jer wat...kalau dapat sponsor mana2 kedai outdoor.
*Home is where the heart is*

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

zumi

tQ atas input...
sebenarnya date dan perkara2 lain belum confirm lagi sbb nak kumpul AJK dulu...
nanti baru berbincang dgn AJK...
takkan nak pakai kepala aku sorang je... heheh
tuh tujuan aku bukak topik nie

topik nie sebenarnya lebih kepada pemberitahuan awal-awal yang GO nak buat hi tea/dinner...
so orang akan aware pasal nie

nak jooin jadi AJK??
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba »

betterman wrote:zumi

tQ atas input...
sebenarnya date dan perkara2 lain belum confirm lagi sbb nak kumpul AJK dulu...
nanti baru berbincang dgn AJK...
takkan nak pakai kepala aku sorang je... heheh
tuh tujuan aku bukak topik nie

topik nie sebenarnya lebih kepada pemberitahuan awal-awal yang GO nak buat hi tea/dinner...
so orang akan aware pasal nie

nak jooin jadi AJK??

mmm y not letak tajuk "sukarelawan AJK dinner GO d perlukan?"

mmmm hu hu hu mcm iklan cari keje plak... erkkk sorry tuan tanah... :roll:
dunia ini adalah untuk org yg kreatif & bersemangat, jd ambil lah peluang ini.....

ad
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 04 Oct 2006, 17:49
Location: Gombak
Contact:

Post by ad »

just nak share experience..

tahun lepas ad ada department dinner kat pacific regency hotel.. kami buat untuk 70 orang.. sorang bayar rm50...
hotel ni bagi satu bilik untuk committee.. hall mmg besar... hall jenis yang bukak-bukak sliding jadi besar tu..

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Post by pgurlz »

klu memerlukan xtra kakitangan.. aku sedia membantu
se-simple yg boleh

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

puteri-rimba wrote:saje nak bg cadangan....

10.30pm : pengumuman king & Queen yg merelik !!!
yang ni tak payah lah kot... macam budak sekolah lah pulak :evil:

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

tuan tanah....
update...

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Post by pendaki baru »

waa.. tak sabar nak pergi dinner.
di harap semua berbaju kemeja dan tali leher bagi lelaki. hahahahah
cam mana ok tak
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

date insyaAllah minggu kedua bulan jun


14 jun

tempat dan bayaran nanti update lain
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

jimi
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 18 Feb 2006, 12:39
Contact:

Post by jimi »

tuan tanah.. up nama aku skali.. nak itot!!!
lagi 2 bulan..kejap jerk...

seremban mai
Pendaki Gunung
Posts: 118
Joined: 06 Jun 2006, 18:28
Location: dpn pc

Post by seremban mai »

pendaki baru wrote:waa.. tak sabar nak pergi dinner.
di harap semua berbaju kemeja dan tali leher bagi lelaki. hahahahah
cam mana ok tak
pebarang pki kemeja... bohsan le pki kemeja.. kalu brani pki pakaian treking le.. i2 time kt tgk sapa lg daring time treking :lol: :lol: :lol:

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

seremban mai wrote:
pendaki baru wrote:waa.. tak sabar nak pergi dinner.
di harap semua berbaju kemeja dan tali leher bagi lelaki. hahahahah
cam mana ok tak
pebarang pki kemeja... bohsan le pki kemeja.. kalu brani pki pakaian treking le.. i2 time kt tgk sapa lg daring time treking :lol: :lol: :lol:
haa haa... costium trek aku caro, leh tangkap leleh... ada berani ka folow belakang haa haa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

klau theme black&white pon charer gakk :wink:
CARPE DIEM!

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Post by CRAZYhAMStER »

-=[ RuFFHiKeR ]=- wrote:Perghhh!! cpt je vote club med! Haha!
Bley masuk ke klu wat club med??
wan.....
club med klu nak msuk, leh tahan gak regenya....
btw, bett ckp nak lari dr tema utan...n stahu aku, club med tu dlm utan...

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

club med melampo... hehehe
insyAllah kat area KL je pon...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

nazawgw
Pendaki Gunung
Posts: 136
Joined: 18 Mar 2006, 23:38
Contact:

Post by nazawgw »

sany ADALAH alger wrote:klau theme black&white pon charer gakk :wink:
menarikk ada tema... :wink:
kalo xmo black n white...pilih kala ijau..hijau bumi tuhan..
ijau jambu,ijau epal, ijau pucuk pisang, ijau keta bett,ijau petronas, ijau bulan ngambang(erkkk :twisted: :twisted: )...apa2 asal ijau..hehhehe
aku pun ada di sini!!

Locked