Search found 696 matches

by frostice
10 Jul 2006, 12:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANSTTIWANGSA (31 OGOS-5 SEPT) part 2
Replies: 100
Views: 19519

hai wrote::roll: isk kalau dpt cuti panjang lama kan best.. teringin tol ...nampaknya kena tunggu lain hari lah... masa cuti lama awal muharram dulu dah nak pegi tapi last-last tak jadi.. waaaaaaaa
Takper.. time tu takder rezeki.. mana tau kali ni ada ker... :)
by frostice
06 Jul 2006, 16:12
Forum: Kedai
Topic: Fly n Tent 2 Org
Replies: 25
Views: 5995

heeem.... besar dia cam tin WD40 jee.... brand dia tak pasan le plak, tpi klu nak senag hang call je UFL. aku pon tak de no dia, cume rajin je pegi sana tapi tu ah, camni je lee.... ko duk kat ne? nak bantuan lain ke? Dah Jumpeeee!! Kat Ace Hardware Mid Valley.. Nama dia Dry Camp ke apa tah.. KIWI ...
by frostice
05 Jul 2006, 19:25
Forum: Kedai
Topic: Fly n Tent 2 Org
Replies: 25
Views: 5995

JackTheKiller wrote:Frostice.. hang beli colemen 2 men tent tu brapa RM?..
Kalau tak silap dalam RM50 jer.. Masa tu UFL buat sale kot..
Kirim sama member time tu..

Tapi memang tembus daaa... Itu mau cari spray tu..
by frostice
05 Jul 2006, 18:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

Ni dah tak kecewa lagi kot..... Sayang Kak lily jer ke.. Kiter?? :cry: :D

Selamat datang to Trans TT... Mari-mari.. ramai2..
Murah2... 8)
by frostice
04 Jul 2006, 17:23
Forum: Kedai
Topic: Fly n Tent 2 Org
Replies: 25
Views: 5995

Spray... Hmmm... advise sikit.. Jenama apa n mana nak cari. Tq
by frostice
04 Jul 2006, 17:19
Forum: Galeri
Topic: Gambar pendakian Gunung Stong, 11-15Mei 2006 - PMKLWP
Replies: 14
Views: 4699

Saspek sama u orang.. Gambar mmg ada klass... :arrow:
by frostice
28 Jun 2006, 19:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

Terkini....

Peserta : 14 sahaja

Senarai Conform
1. Frostice
2. R'come
3. M'sud
4. Ijam

5. Freelance
6. Lynncomel



Senarai Semi Conform
7. Palie
8. Melati
9. Abg Melati
10. Tok Mat

11. Member Tok Mat
12. Mintobe
13. Cddin

14. Nizran
15. Wan Fadeli
16. Erwan
by frostice
28 Jun 2006, 15:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

cs_goh wrote:frostice

ada plan dari Kem Kuali terus ke Loging Intake? 9 jam saya agak, kebanyakan turun lepas YB

Kalau gerak awal, boleh sampai dalam sehari =>jimat sehari

Goh,
Kitorang pun turun lepas YB...
by frostice
28 Jun 2006, 10:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

bro frostice 2 org la..mna leh g sowang2 tnpa pemangkin.. kang lom smpai korbu dh merangkak2 ke puncak.. :D Aikkksss... Lupa lar sis mau letak nama abg. He..he.. Ni kita kasi update nama tu.. Peserta : 14 sahaja Senarai Conform 1. Frostice 2. R'come 3. M'sud 4. Ijam 5. Freelance Senarai Semi Confor...
by frostice
28 Jun 2006, 09:47
Forum: Galeri
Topic: RMDC : TransTT via Sungai Seno'oi
Replies: 15
Views: 5051

Caya lar.... Memang menarik giler.... :?
by frostice
28 Jun 2006, 09:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

lynncomel wrote:nak ikuttttttttttttttttt
Semi conform ke mcm dah conform? :!:
by frostice
27 Jun 2006, 19:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

Peserta : 14 sahaja

Senarai Conform
1. Frostice
2. R'come
3. M'sud
4. Ijam

5. Freelance



Senarai Semi Conform
6. Palie
7. Melati
8. Abg Melati
9. Tok Mat

10. Member Tok Mat
11. Mintobe
12. Cddin

13. Nizran

Sila update nama di sini...
by frostice
27 Jun 2006, 18:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

freelance and melati... tu ah.. lyn slalu gak tgk and bace info2 ade kat dlm forum GO ni.. selalu bile tgk..mesti dok terbayang..bile lah lyn nak sampai pulak... kang takut pegi..menyusahkan org lain pulak.. tp betul gak ckp melati ni.. ade 2 bulan lagi..boleh training lagi.. wahhh..hati dah berkob...
by frostice
27 Jun 2006, 18:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

Peserta : 14 sahaja

Conform
1. Frostice
2. R'come
3. M'sud
4. Ijam

5. Freelance


Semi Conform
6. Palie
7. Melati
8. Abg Melati
9. Tok Mat

10. Member Tok Mat

11. Mintobe
12. Ccdin
13. Nizran
by frostice
26 Jun 2006, 18:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

Peserta : 14 sahaja

1. Frostice
2. R'come
3. M'sud
4. Ijam
5. Freelance
by frostice
26 Jun 2006, 18:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

hi menarik nih...bole join ke???...cuti mkin bole apply kot :) ape kriteria2 yg perlu ada pada org yg nk join trip nih...letak nama dulu bole tk...sbb nk tgk cuti dulu...sblm 20 julai nti confirm blk... Mulleeehhhh join nyerrrrr... Kriteria?? Hmm.. Boleh bertutur 8 bahasa, cintakan negara, patrioti...
by frostice
26 Jun 2006, 10:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

Re: tumpang tanya

timothyngui wrote:eh berapa kos overall? kalau ok date tu.. i nak join..tapi i tak kenal korang semua....nombor kontak adak?

thanks
Kos overall... RM150.
Dun worry.. masa gi kita kenal ramai2.. :)
No Contact : 013-761 0054 & 019-364 5962 atau 03-8882 6076
by frostice
23 Jun 2006, 17:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

nk pegi tp tang cuti tu... :?: tgk lah cm na dulu..kalu dpt mesti sya ikut...hehe errr...semua yg g tahan tu ari ker bro? atau ada lain lg? Haa.... Kalau dapat pegi bagus la.. Cuti tu bodek2 sikit jer ngan boss.. :) Yg gi Tahan itu hari 4 org je follow, 2 lagi tak dapat join. Sorang kena gi trainin...
by frostice
23 Jun 2006, 12:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

melati wrote:wahhh bro ini sudah bagus nk g trans tuh...hihihi
gud luck..errr kalu sya ikut tp abg tk ikut sudi ker
bro jd sweeper sya ? :D
Sis punya pasal no problem nyer.. :) Pujuk2 lar abg ajis tu..
by frostice
20 Jun 2006, 19:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

cddin wrote:tarikh tutup untuk bayar n comformation bilo ni? kena apply cuti dulu.. mcm cantek je tarikh ni
22 Ogos..
by frostice
20 Jun 2006, 18:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)
Replies: 98
Views: 29066

TRANS TITIWANGSA (31 OGOS - 5 SEPT)

Trans TT TARIKH : 31 Ogos - 5 Sept 2006 KOS : RM 150.00 KOS MERANGKUMI : 1. Bas ; KL-Ipoh 2. Van ; Ipoh-Ulu Kinta 3. 4WD ; Ulu Kinta-Starting Point (Mahal wooo...) 4. Guide (Baik punya..) 5. Gas Masak & Lantern 6. 4WD dari Blue Valley Dam ke Tanah Rata 7. Penginapan di Heritage Hotel pada 5 Sept & ...
by frostice
29 May 2006, 19:06
Forum: Klinik Gunung
Topic: Kemusnahan Hutan Belum..
Replies: 30
Views: 5384

Thanks pada semua yg sign yer.. Ada dapat reply tak dari MNS.. Ni reply yg sy dapat.. Dear xxxxxxxx (Nama kita ler tu...) Malaysian Nature Society thank you for your support given to the MNS Belum-Temengor Campaign. Your online signature will be compiled and sent to both Y.A.B. Menteri Besar of Per...
by frostice
29 May 2006, 17:16
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Penganjur, Ketua XPDC n Guide Anda boleh di Dakwa!!!!!!!!
Replies: 40
Views: 6742

...Emm panjang lebar lak perdebatan ni..dah mcm dlm mahkamah lah pulak... nak bagi komen lebih2 tak leh ler..sbb kita pun bkn dari bidang perundangan..kena tanya yg lebih arif.... Al-Fatihah utk sepupu cik freelance.. Semoga rohnyer dicucuri rahmat. Bukan dari bidang ker?? Takper.. nak komen dari a...
by frostice
26 May 2006, 11:53
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Penganjur, Ketua XPDC n Guide Anda boleh di Dakwa!!!!!!!!
Replies: 40
Views: 6742

salam sejahtera buat frostice, musz n warga GO :idea: Nie sambungan post malam tadi... Ape yang saya dimaklumkan oleh seorang pengsyarh undang2 di UKM iaitu apabila kita didakwa untuk menuntut gantirugi berbentuk kewangan dalam "Law Of Tort" mereka hanya perlu menunjukan pada makamah samaada terdap...
by frostice
26 May 2006, 09:25
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Penganjur, Ketua XPDC n Guide Anda boleh di Dakwa!!!!!!!!
Replies: 40
Views: 6742

..Sijil yang dikeluarkan oleh PBSM di iktiraf oleh semua malah diseluroh dunia melainkan saudara frostice :D Saya tak pertikai dan tak pernah keluar kenyataan pertikai. U tak baca betul2 apa yg i tulis nie.. Soalan cepumas saya pada anda semua? setiap kali anda pergi xpdc berapa ramai kah ketua/gui...
by frostice
25 May 2006, 17:40
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Penganjur, Ketua XPDC n Guide Anda boleh di Dakwa!!!!!!!!
Replies: 40
Views: 6742

Mungkin ada yang beranggapan mempunyai lesen/sijil tidak penting, tetapi dalam hidup kita seharian pun memerlukan lesen untuk membuat aktiviti harian :) contoh paling baik: memandu kereta, motor atau sebarang kenderaan bermotor. anda memerlukan lesen yang sah (kalau lesen mati dah tentu kene saman ...
by frostice
24 May 2006, 18:32
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Penganjur, Ketua XPDC n Guide Anda boleh di Dakwa!!!!!!!!
Replies: 40
Views: 6742

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:....Jika ada sesiapa cedera atau terkorban ketika aktiviti mendaki gunung atau sebagainya beberapa Akta lain akan digunakan
Sedara Lanun Tua,
Akta apa tu? Ada specific act ker utk "cedera & terkorban" dlm aktvt mcm ni, or cuma guna P.C. jer?
by frostice
24 May 2006, 17:32
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Penganjur, Ketua XPDC n Guide Anda boleh di Dakwa!!!!!!!!
Replies: 40
Views: 6742

kawan2 dan org biasa tidak akan meminta lesen saudara tetapi ini akan berlaku apabila kita berada di kandang org salah dan soalan pertama dari peguam ialah adakah kita mempunyai lesen atau pun sijil untuk menjadi guide atau jurulatih :) Ini saya punya 2sen. Bukan menyanggah sapa2 yer. Idea sy jer.....
by frostice
21 May 2006, 12:29
Forum: Galeri
Topic: tahan
Replies: 82
Views: 24930

Re: iii

frostice...makacih ek puji2 gambar view aku dan anna tu...tapi ko tak yah ler sembunyi2 puji2 view cantik konon...terang2 je ler puji kitaorg cun... :lol: kalau suke aku dan anna...jangan lupe AFUNDI kami nanti dalam akademi gunung ek...akan datang..tungguuu............... :!: Kui.. kui.. Nak terse...
by frostice
17 May 2006, 08:41
Forum: Galeri
Topic: tahan
Replies: 82
Views: 24930

Anna_nAch wrote:mie yang sakap...mukan kak anna saja sakap!! :) :D
lawak jer ball!! ampuunnnn!!!
Ooo... Anna.. Takut gak ko ekk....
:D
by frostice
17 May 2006, 08:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 13406

Ni my 2sen lar.. Sy penah masuk Tmn Negara, Endau Rompin, Hutan Simpan itu dan Hutan simpan ini..Seronok Jungle Treking kat hutan2 nie.. Banyak Aktvt dan perkara yg leh dibuat. Seronok.. Sy juga pernah panjat Gunung sikit2. Gunung sana dan Gg sini. Puas.... Tak banyak aktvt mcm masa jungle treking....
by frostice
16 May 2006, 15:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 13406

Ni my 2sen lar.. Sy penah masuk Tmn Negara, Endau Rompin, Hutan Simpan itu dan Hutan simpan ini..Seronok Jungle Treking kat hutan2 nie.. Banyak Aktvt dan perkara yg leh dibuat. Seronok.. Sy juga pernah panjat Gunung sikit2. Gunung sana dan Gg sini. Puas.... Tak banyak aktvt mcm masa jungle treking....
by frostice
16 May 2006, 14:25
Forum: Galeri
Topic: tahan
Replies: 82
Views: 24930

Re: iii

chort wrote:ana yang pakai sweater merah tu yang cun tu... muka cam ratu cantik siam
Hmm.... cam nie bunyi dia sedap sikit ... :)

View gambar tu mmg betul2 cantik lar.. I siap tunjuk kat office mate i tadi.. Semua kata lawa.. View dia..
by frostice
16 May 2006, 14:14
Forum: Galeri
Topic: tahan
Replies: 82
Views: 24930

Anna_nAch wrote:sepanjang kat tahan..mie dah jadi gay
setiap malam tukar bini..pasangan gay dia qebal ngan azrul :)
mie memang guider yg sempoi..otak best!!

nak tahu saya yg ner satu?? xkan xpasan kot?? :)
Hah!! Jadi Gay? Keh..keh.. Cian bini dia...

Yg snow cap ker?
by frostice
16 May 2006, 13:35
Forum: Galeri
Topic: tahan
Replies: 82
Views: 24930

Ahak... U ke tu anne? Which one? :oops:

Ooohhh... Mie siap jadi tukang angkat air yer utk korang..
Nanti aku tepon kutuk dia sikit.. Pempuan siap angkat
air yer...
by frostice
16 May 2006, 10:45
Forum: Galeri
Topic: tahan
Replies: 82
Views: 24930

Guide korang Mie ker?
View awek dua orang kat gedung tu cantik giler lar..
View ler.. awek pun cantikkkkk.....
Kang terasa lak tak kata cun. :D


Image[/
by frostice
09 May 2006, 19:40
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: KEKALKAN KEASLIAN KAWASAN BARU...
Replies: 28
Views: 5201

Semua yg setuju kekalkan kawasan asli nie.. Jemput sign online petition bagi menghalang pembalakkan di Hutan Belum. Buktikan lar!! :arrow:

Form Online tu ada bawah topik: Kemusnahan Hutan Belum
by frostice
09 May 2006, 19:20
Forum: Klinik Gunung
Topic: Kemusnahan Hutan Belum..
Replies: 30
Views: 5384

BP, watper nangiss?? :D kalau xpenah pegi...pergi jerlahh sebelom terlmbat!! :) bukan aper anna.. sedeyy arrr.. kalau tak sempat gie.. hajat tu memang lar ader.. mase nyer tuu... ni dah ader orang organise...pegi jerlaa... nak tunggu maser...pat puloh tawun lagi pun xder maser!! :D Anna, U dah sign...
by frostice
08 May 2006, 08:36
Forum: Klinik Gunung
Topic: Kemusnahan Hutan Belum..
Replies: 30
Views: 5384

Sedara & sedari, Sesapa yg sokong agar Hutan Belum dipelihara, sign lar online tu yer.. Kalau kita tidak mahu hutan kita dimusnahkan :cry: , inilah antara tindakan yang boleh kita ambil untuk menyelamatkannyer.. Buktikan lah.. :arrow: Sapa yg dah sign.. minta isi dan paste kan... t.q. 1. Frostice 2...
by frostice
02 May 2006, 11:46
Forum: Klinik Gunung
Topic: Kemusnahan Hutan Belum..
Replies: 30
Views: 5384

Sedara & sedari, Sesapa yg sokong agar Hutan Belum dipelihara, sign lar online tu yer.. Kalau kita tidak mahu hutan kita dimusnahkan :cry: , inilah antara tindakan yang boleh kita ambil untuk menyelamatkannyer.. Buktikan lah.. :arrow: Sapa yg dah sign.. minta isi dan paste kan... t.q. 1. Frostice 2...