Bawa baby masuk hutan

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby Denan » 21 Jan 2013, 15:38

bagus2... tu bakal pelapis kita yg dah tua2 nih :mrgreen: :keke:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 21 Jan 2013, 15:49

damm!!!!! tk jd pulak aku nk letak gambo nie..muahahah..

yeap!!! sgt2 pelapis...mmg tiap kali nmpak sj bukit.. "mama! mama nk nek kit...pesh!!! " - mama2! nk naik bukit..best..ahahha...OTW naik CH aritu.."kit...anyak2! best" - bukit banyak2..best..hahaha

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 21 Jan 2013, 15:53

wah best bets....... anak dah 2 tahun ke atas mmg senang sikit nak handle... (klu perangai tak macam macam ah)

apa yang paling penting adalah mak dan ayah dia... klu zero mmg payah lee... ada jugak zero tapi lagi nak jadi hero... lagi 5 kali ganda payah..... sirius beb..... g lah belajar dulu memana... dalam islam tuh pon banyak menceritakan ilmu ilmu dunia. dari laut masuk ke darat sampai le ke gunung ganang malah ke langit ke tujuh...... tapi nak gak bukak YOU tiub haahaha,.....

sombong::
contoh yang ada di sekeliling kita tentang ilmu....
ko tahu berenang tak??? dia jawab... alaa hai sungai pahang mainan aku lah, sungai perak laluan dia g kedai beli bege lah.... sungai kelantan tuh tempat dia meniaga laah..... tapi... bila masuk kolam renang... aku jalan kaki lagi laju dari dia berenang... kita tegur pon lagi dia nak berang... manusia manusia.... kah kah kah... lawak ler kome
nak nak bangsa sendiri.... memalukan!!.....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 21 Jan 2013, 15:54

kakanya... saya plan bawak baby saya jugak tapi ke kina balu kot klu jadi hujung tahun nih... tak dapat puncak... laban rata pon jadi lah.... janji dia tahu dok lepak kat satu pusat dunia yang asing dari rumah dia....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 21 Jan 2013, 15:55

ha! baru blh..nie bukan untuk mencari jodoh yea..nie gmbar time kami hike ke muka head light house ...lps lama bercuti mmg mak nya menjelir lidah nk melayan tangga nie haha...+-3hrs kalau start treking dr office taman negara..

Image

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 21 Jan 2013, 15:59

seper4alif wrote:wah best bets....... anak dah 2 tahun ke atas mmg senang sikit nak handle... (klu perangai tak macam macam ah)

apa yang paling penting adalah mak dan ayah dia... klu zero mmg payah lee... ada jugak zero tapi lagi nak jadi hero... lagi 5 kali ganda payah..... sirius beb..... g lah belajar dulu memana... dalam islam tuh pon banyak menceritakan ilmu ilmu dunia. dari laut masuk ke darat sampai le ke gunung ganang malah ke langit ke tujuh...... tapi nak gak bukak YOU tiub haahaha,.....



beb..umo berapa blh bwk naik kinabalu? aku pn mcm teringin jugak nie.. :kah:

ank aku baru nk masuk 2tahun..kalau baby baru lahir tu bkn kata hutan rimba..hutan batu pn aku tk mau bwk p.. ilmu kena belajar..tp kami tk der ilmu..hanya org biasa sj..huhuhu...sombong? bongkak? riak? takbur? semuga tuhan jauhkn penyakit hati nie dr kita semua..amin...

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby Denan » 21 Jan 2013, 16:01

seper4alif wrote:... aku jalan kaki lagi laju dari dia berenang...


:mrgreen: :keke:

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 21 Jan 2013, 16:02

amin amin amin... amin member saya, dia jual nasik lemak dah kat meru haahaha

dok tahu lah kak... jom le reramai haahaa... saya ngan pokyi cadang ujung tahun... agak agak anak dah buleh cakap.... tuh jee cara terbak nak tahu klu dia meragam.... saa pernah selisih mat salih bawak anak dia naik atas... rasanya bawah 1 tahun sengah kot.... pasal masih gayut lagik kat badan..... tapi mat salih kan... sejuk nih mainan dia... anak aku dok lepas tengah panas jee haahaha
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 21 Jan 2013, 16:03

ank aku kalau suruh dia berenang dia merangkak..heeeeeee....

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 21 Jan 2013, 16:05

seper4alif wrote:amin amin amin... amin member saya, dia jual nasik lemak dah kat meru haahaha

dok tahu lah kak... jom le reramai haahaa... saya ngan pokyi cadang ujung tahun... agak agak anak dah buleh cakap.... tuh jee cara terbak nak tahu klu dia meragam.... saa pernah selisih mat salih bawak anak dia naik atas... rasanya bawah 1 tahun sengah kot.... pasal masih gayut lagik kat badan..... tapi mat salih kan... sejuk nih mainan dia... anak aku dok lepas tengah panas jee haahaha


beb..aku tk penah smpai kinabalu...tp angan2 tu adalah..wah! best2...kasi roger2 la...kalu ada reski lbh nk gak ikut..

skrg nie aku nk pulun PT ank..mls deh nk bwk g camping nie kena dok pikul lampin dia..berat deh!!! :oops: sian kt apaknya...

amin.. mogaber tambah reski kwn tu yea..igt..jgn naik harga lauk sma rasa kasi kurang hokeh!!!! mau kena bako kedai

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 21 Jan 2013, 16:06

DEnan::: yer ah.... bukan pe... klu buleh kita bantu... kita sesama lah belajar tuh jee... aku pon bukan le tahu berenang pon... tapi aku yakin lee... aku laju sikit le dari unta kat padang pasir haahhaa....

la nih aku dok bawak baby aku berenang je dulu... tapi sebulan sekali jee... takut peparu ifect plak kan..... so mandi sat terus kering kan dia n kasi minum air panas terus.... alhamdulillah lee.. anak aku tak phobia air.... aku lepas kan dia dalam kolam pon dia tak nangis. tak pejam mata... n tak bernafas atau bukak mulot.. dia kemam kekuat haa haa....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 21 Jan 2013, 16:08

sama ah kak... saya pon tak pernah pergi.... nak try jee... orang rumah pon bukan kaki panjat... sesilap nangis dia nanti kat sana....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 21 Jan 2013, 16:14

bagus la atan kasi main air awal2...bdk2 nie kalau jg terlampau pn mnja tk hingat..biar dia tahan sket..**aku pn tk reti berenang... tu pasai time mandi aku ceduk pakai mestin..

err..aku tgk kt youtube selumber ja budak yg baru pndai merangkak tu lps jatuh dlm air dia main2 lg tk tenggelam pn..takut la nk buat kt ank..ank den pn suka air..skrg pndai menyelam..tp bila angkat muka ja siap la..merah biji mata plus blk kena selsema..hahah

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby Denan » 21 Jan 2013, 16:18

bulan 12 lepas aku panjat kinabalu... aku bawak bini aku skali panjat... dia pun bukan kaki gunung saja nak bagi dia tengok sdiri kenapa budak2 gunung naik kinabalu sampai 5 6 kali... alhamdulillah dengan susah payah sampai puncak... aku ada cadang jugak nak bawak anak aku yg umur 8 tahun tu... dia x bagi huhu..

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby Denan » 21 Jan 2013, 16:24

tan... unta padang pasir mana penah jumpa air nak blaja berenang... dah tentu le ko lagi laju :kah:
yg lawak tu yg ni ha 'aku jalan kaki lagi laju dari dia berenang' aku boleh imaging dah mcmana dia berenang :kah:

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 21 Jan 2013, 16:43

Kak::: saya ajar dia masa umur 4 bulan... klu tak silap... lepas 6 bulan umur baby dia dah berubah, mean mcm lupe le yang dia dari mana....
so masa tuh mmg nampak dia ok jee dok dalam air... taruk je kaki dia terus dia rapat kan kaki dia... pastuh sampai kat dada je dia macam peluk tubuh n diam jee... hari pertama saya tak rendam terus....

minggu ke dua saya bawak lagih baru saya lepaskan ke muka... hee hee.. lawak gak... mata dia bulat besau dalam air haaha

bro nan::: atas 5 tahun dah takda hal dah kot pada budak ye dak? walau nakal camne pon diorang dah tahu gayat. sakit. [penat kan....
tapi saya rasa akak tuh tak bagi sebab lain tuh. heehehe maklum leer... dah 5 tahun kot heehehehe
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 21 Jan 2013, 16:47

bro nan::: haahaa tuh pasal saya samakan rengan saya ngan unta haahaha... kang kata lagi laju dari labi labi... nampak beno nipu dan riak nya haahahaa........

hak ah... mesti buleh emajin lah kalu zero belagak hero.....berenang tak kemana, bunyi kocakkan air mcam speed boat, rupanya tangan je dok tepok tepok, kaki tegak bediri terhencot hencot.... adoi hai.....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby Denan » 22 Jan 2013, 08:17

seper4alif wrote:tapi saya rasa akak tuh tak bagi sebab lain tuh. heehehe maklum leer... dah 5 tahun kot heehehehe


errmmm... aauummmm...!!! :lidah:

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 22 Jan 2013, 09:04

hek eh kamu
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
pakcik
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 08 Feb 2006, 23:33
Location: sini
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby pakcik » 26 Jan 2013, 22:06

melati : pakai wrap ke tu?
Never Crack Under Pressure

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 29 Jan 2013, 16:10

pakcik wrote:melati : pakai wrap ke tu?


uii!!!! wah! wah! wah!! bagus nya soalan ..ada BW jugak ehh di kalangan GO nie..hihiih...gambar tu saya pakai WCHB- wrap convert half buckle :oops: .. jap saya paste gambar treking pakai wrap & ssc...tp dlm trip saya lebih suka pakai wrap bcoz tk panas yg leceh cuma time take 5 nk belit balik tu jekr la takut koto...ssc panas!!!

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 29 Jan 2013, 16:21

kah kah kah... ken dok ngan cik wok jual jamu dulu baro pro haahhaa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 29 Jan 2013, 16:51

Image

Image


pakcik
nie masa kami treking p keracut...yg abg ajis pakai tu ssc (ergo)..yg nie senang buckle sj macam beg..tp aku tk suka..rs mcm panas pernah pakai time trek penang hill eeiiuuu..berpeluh ank..walau pn mudah!..huuhuh atau perasaan semata2 kot...& aku pakai wrap..rs lbh berangin..ihihih..yg nie didymos caribe sz4 . tk la panjang sgt..masih blh handle kalau nk tebar kt dlm hutan..plus yg nie cotton+ linen blend..mmg lasak tk perlu risau nk menebar..ihihih

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 29 Jan 2013, 16:52

seper4alif wrote:kah kah kah... ken dok ngan cik wok jual jamu dulu baro pro haahhaa


skrg org tk mkn jamu..org mkn supplement...tp den mkn nasik sokmo2..lapo deh..hihihihi

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 29 Jan 2013, 16:54

haa haa... hampees....

kak tengok pada kain tuh macam tarik bahu semata mata..... salah ikat atau mmg gituh? tak sakit kee?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 29 Jan 2013, 17:03

mmg cenggitu...dia cuma sehelai kain pnjg dlm 3.7m.. then kita ikat saja la ..geno nk???..depan blh..blkg blh..sisi pn blh..tk sakit bahu lah ..nie campuran 50% cotton & 50% linen..dia tk mencengkam kt kt bahu baby pn tk der la lama2 melurut turun ke bwh sbb dia mmg supportive..knot dia pn tk perlu nk perkemas selalu..sedap sj bwk ank teruna eden yg +-12kg nie..kain nie mmg khas untuk gendong ank...gamak dh smpai kemsite blh sj nk kat buat hammock + selimut..hihihi

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 29 Jan 2013, 17:08

ooow terbaik....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 29 Jan 2013, 17:17

iyea!! mmg terbaik..tk der lg nk tangguh2 kerja rumah kalu ank menangis sbb blh dukung dia smbil buat keje..hiihi...

nie video tunjuk mcm mna nk ikat ank2..ihihih.jum petik teh!!!! abg ipo den ckp dh mcm org veitnam ms kami treking p waterfall ...cess!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=0ft4OAurrxU

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 29 Jan 2013, 17:20

kah kah kah... seb vieatnam... klu ruwanda heehehehe
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
pakcik
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 08 Feb 2006, 23:33
Location: sini
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby pakcik » 02 Feb 2013, 23:21

saya lagi selesa pakai ssc, rasa cam pakai haversack (err karrimor ke, deuter ke takmo wat bw ke hehe)..org rumah rajin la nak ngikat2, tu dia pakai wrap..lagipun anak saya sorg umur dah 3 taun, ssc tu suai sgt le..yg lg sorang tu br 6 bulan elok la pakai wrap..selalu pakai ssc bawak anak yg 3 taun masa mesen rumput kat rumah..ada jugak rasa2 cam nak testing naik datok bawak anak2, nak testing ssc ngan wrap..

btw, ikut pikiran saya la, wrap ni pun berguna jugak utk tujuan rescue dalam hutan, kalau ada hikers yg injured takleh jalan, sebab cara ikatan dia pun sama je ngan ikat baby, cumanya tukar dgn org besar la...dulu2 masa rafting kat nenggiri, folow guide abah tahir, dia ada ajar kendong org injured, tapi guna TALI SLING!! saya igt sangat cara2 ikat dia...skali tu, bila tgk org rumah ikat baby, teringat plak yang abah ajar tu...so logiknya, wrap=tali sling=rescue org...wrap lg selesa rasanya kot....
Never Crack Under Pressure

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 04 Feb 2013, 09:01

pakai sling (yang kegunaan dak dak climbing kna)... peergh halus tuh bang...... pedih gak bahu.. pasai penah lalui detil tuh kat jerai ngan rakan muda....sebulan gak ler kesan kat bahu tuh basu hitalng
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 04 Feb 2013, 15:51

pakcik wrote:saya lagi selesa pakai ssc, rasa cam pakai haversack (err karrimor ke, deuter ke takmo wat bw ke hehe)..org rumah rajin la nak ngikat2, tu dia pakai wrap..lagipun anak saya sorg umur dah 3 taun, ssc tu suai sgt le..yg lg sorang tu br 6 bulan elok la pakai wrap..selalu pakai ssc bawak anak yg 3 taun masa mesen rumput kat rumah..ada jugak rasa2 cam nak testing naik datok bawak anak2, nak testing ssc ngan wrap..

btw, ikut pikiran saya la, wrap ni pun berguna jugak utk tujuan rescue dalam hutan, kalau ada hikers yg injured takleh jalan, sebab cara ikatan dia pun sama je ngan ikat baby, cumanya tukar dgn org besar la...dulu2 masa rafting kat nenggiri, folow guide abah tahir, dia ada ajar kendong org injured, tapi guna TALI SLING!! saya igt sangat cara2 ikat dia...skali tu, bila tgk org rumah ikat baby, teringat plak yang abah ajar tu...so logiknya, wrap=tali sling=rescue org...wrap lg selesa rasanya kot....


yeap! ssc rs mcm bwk bag saja..tu ikut org la..eden rs panas ja ank kt dlm tu....err...email la kt depa suh depa buat 1 carrier baby kn..baru sma brand dgn bag kt blkg..ahahah..abg ajis pn sedap pakai ssc..dia ckp pakai wrap dh serupa org asli...hahaha...gamaknya org pmpuan sj kot yg teruja wrap bagai nie..tunjuk skill kn..hihihi

eh..! minggu nie kami nk ngetes naik pass-yellow..tido ats..9-10/2 jum la bwk budak2 tuh...yea2! ooo sj kn kami nie..wahhaha...atan jummmm

**den pn tgh cr SSC yg sesuai tuk next projek nie..aritu naik berinchang rs nyesal giler pakai wrap sbb lumpur kn..last2 jln saja xder renti2..kes? sayang nk bukak ank n tebar kt tempt yg berselut tuh..ahah time tu baru teringat awat la tk bwk ssc!..ahahha..nasib baik ank tido ja sepnjg2 perjalanan..

User avatar
pakcik
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 08 Feb 2006, 23:33
Location: sini
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby pakcik » 05 Feb 2013, 10:42

Kihkih..ada penah tgk gamba hasben2 mat saleh pakai wrap ni,alamakkkk tak macho langsung,macam nyah pun ada gak jadinya..haha..wrap ni suai utk org pompuan je kot..
Never Crack Under Pressure

User avatar
pakcik
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 08 Feb 2006, 23:33
Location: sini
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby pakcik » 05 Feb 2013, 10:45

Tak pun,kalu laki nak pakai wrap,carik wrap yang corak loreng askar..pehhh baru semak sghupo pok mak..
Never Crack Under Pressure

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 05 Feb 2013, 10:50

huh... gade ah samapi nak kena cheloreng haahahaa.....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby melati » 05 Feb 2013, 11:23

ceh! ngengader..nk celoreng sila wrap pakai fly...ahhaha...

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby Denan » 05 Feb 2013, 11:25

melati wrote:ceh! ngengader..nk celoreng sila wrap pakai fly...ahhaha...


:mrgreen: :keke:

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 05 Feb 2013, 11:49

baik sumbat dalam backpack jee bang...... nyamuk pon tak kena budak tuh
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby Denan » 05 Feb 2013, 12:52

seper4alif wrote:baik sumbat dalam backpack jee bang...... nyamuk pon tak kena budak tuh


backpack panas tan... bekuap budak dlm tu

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2094
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Bawa baby masuk hutan

Postby seper4alif » 05 Feb 2013, 12:54

kasi bugel haahahaha
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage


Return to “Khemah”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest