Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by bargading »

kabusgunung wrote:gear powil sbb gigi dlm axle aku pecah...
woh landy masuk singor sampai gear box pecah..... patut la bunyi dia semacam aja

apalagi mawi tukar gear ratio rendah laaa pickup sket masuk utan nnti
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by kabusgunung »

camner nak buat gear ratio bagi rendah?
aku x bukak lagi axle tuhh... tp member aku cakap.... biasanyer pinion dia yg pecah....
lagi pn dulu mende tuh dah tajam dah...

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by bargading »

tuka gigi dalam tuh... tapi ratio dpn dan blkg kena sama, kalau dak pecah lagi
kena tanya andrian lah landy punya setting cmna bole buat ke dak....
kalau axle aku leh tuka gear ratio lagi rendah... contoh lanih pakai 4.28 leh tuka jadi 5.28 lebih kurang camtu... (kalau dulu nek bukit gear 2, kalau dah tuka gear nih nek bukit leh pi gear 3-4)
tambah pulak locker blkg pergh..... haha $$$
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by givency_KL »

oiiiiiiiiiiiiii....nak citer pasal powil, gi citer kat rumah sebelah..... :evil: :x :x :x
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by JeNaL »

bila lagi la ni nak gi sini...

bulan 2 ok gak kot

air dah ok kot time tu
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by lastman »

khalid wrote:kengkawan tadi ptg aku gi kedai pomen aku. tengok tayar baru ahwit siam.
dia beli rm 400 aje 16 inci sebijik.
jenis = simex extreme trekker MP.
M/PTrekker metric equivalent Permitted Rim LOAD/SPEED INDEX OD mm sectional width mm
7.50-16" 8PR 5.0-6.5 113/112L 817 221

landy sesuai sangatlaa.

rasa berbaloi laa dari beli simex extreme trekker centipede harga pun dekat rm 700 sebijik.
gambar dia macam kat sini
http://www.fourbys.com.au/pages/Simextyres.htm

khalid kumho saiz 32/15/11.5 bape leh dapat sane??
sini mau bunuh la mau cari..

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by lastman »

JenaL wrote:bila lagi la ni nak gi sini...

bulan 2 ok gak kot

air dah ok kot time tu
jenal bikin la tpt lain pulak...bosan lak dorang nanti..

penJelaJahJuJur
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 27 Nov 2006, 01:40
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by penJelaJahJuJur »

JenaL wrote:bila lagi la ni nak gi sini...

bulan 2 ok gak kot

air dah ok kot time tu

rafting sepam kalu..

pastu netting kne ade. mesra sangat agas agas ni, iskk

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by khalid »

[/quote]
khalid kumho saiz 32/15/11.5 bape leh dapat sane??
sini mau bunuh la mau cari..[/quote]

syed.
kumho susah nak cari kat sini. silverstone, simex, bridgestone ada
kalau order mahal.nantilah kalau ada geng sini beli leh tanya.
nak recce sibuk sket skang.
awal minggu tahun baru aku masuk gubir (pancing ikan)
raya cina kuala lipis (pancing ikan sg.jelai dan sg.tanum)
tapi trip naik 4x4 jugak.

Post Reply