Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Aktiviti selain dari mendaki gunung dan topik am

Moderator: matsaiko

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by nadir »

ya mari mari... kita blunderkan topik nih.... hahaha

first up, Thanks to Jenal sebab teror carik trip detour untuk endau rompin. Memang bes, dapat jugak aku tengok rafflesia idup depan mata.....

Thanks jugak kpd para warga dapur, sentiasa bekerja keras tak kira hujan lebat atau hujan rintik.

semua dah selamat sampai ka?

ahem ahem.... kita start baik baik dulu, nak membahan, jap lagi yer.... he he he ....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by biNGai »

yaa..trimas to jenal dan sume kruk-kruk yg telah berjaya memecahkan dara pajero bling-bling aku, time kasih pada buluh2 yg telah mencalarkan bodi kete, time kasih pada tebing sungai yg telah memberi peringatan supaya tuka bumper baru, time kasih pada selut yg kasi warning utk pkai taya yg sesuai, time kasih pada nyamuk2 kg tekam yg telah menyedut beberapa pain darah para peserta kali nih..you all rock aaahhh!!
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by nadir »

biNGai wrote:pajero bling-bling aku,
hahhaha pajero maner nih? tak nampak pun pajero kat campsite...... hilux sr ada laaa.... ganas woo itu hilux...
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by givency_KL »

hahahahah......sr bling2 yang patah lampu tu ka?...oppppsss...

terima kasih kepada semua yang joint trip santai...walaupun hujan dengan ayor kaler teh tarik tapi best giler...first time la aku tido berperang dengan agas yang menyebabkan habis bintat2 satu badan...leh buat trip repeat ni....
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by stoned »

biNGai wrote:yaa..trimas to jenal dan sume kruk-kruk yg telah berjaya memecahkan dara pajero bling-bling aku, time kasih pada buluh2 yg telah mencalarkan bodi kete, time kasih pada tebing sungai yg telah memberi peringatan supaya tuka bumper baru, time kasih pada selut yg kasi warning utk pkai taya yg sesuai, time kasih pada nyamuk2 kg tekam yg telah menyedut beberapa pain darah para peserta kali nih..you all rock aaahhh!!
Yaaaa .. tidak lupa juga ribuan trimas kepada pelanduk johnny yg tidak kenal erti penat lelah, sentiasa datang melawat kemsite tnpa mengira waktu mahupun cuaca ... respek kegigihan mu itu!

next taim kita gie ke mangge plak yer ... huhuhuhuhuhuhu

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by khalid »

yah next time gi mangga plak. tapi ..... tayar tukar , bumper besi, heee hee bling-bling takde. heeee.
mercun kasi besar sikit , roket kecil kecil takdak. haa haa haa.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by nadir »

khalid wrote:yah next time gi mangga plak. tapi ..... tayar tukar , bumper besi, heee hee bling-bling takde. heeee.
mercun kasi besar sikit , roket kecil kecil takdak. haa haa haa.
woit!!! next trip mercun diharamkan.... kacau aku nak tido jer.... hahahaha....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by kabusgunung »

tau laaa dh pakai sr turbo ngai... jgn laaa ckp pasal pajero bling bling...
bikin panas orgorg pajero jerrrr... kasi support laaa pajero tuh lepas sg...
ape barang trooper letak umah buat ampai baju jerrr

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by biNGai »

itu jam pajero dia kasik parking seberang sungai (eleehh cam hatkor sgt sg tuh ye takk?) dgn alasan supaya senang dia melarikan diri jika ada apa2 berlaku (katenye laa)..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Perangai Lanun memang macam tu.
Sebab biasa dah bawak lari anak dara orang. Sebelum masuk survey dulu ini jalan pegi mana sampai mana.... senang nak lari.
Terima kasih pada Agasssss. Pacat ada gak. Ayo sungai Milo Ice. Jonney anak bapak.
Terima akasih pada alam....

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by bargading »

tudia dia dah mai... haha trima kasih kpd gogoniser...... trm ksh padi gaid pak sahak crita full story psl pakma... trm ksh yg ngantar kat terminal putra.... trm ksh pada semua lineup yg kepala masuk ayaq semua haha layan2
byk pglmn yang dpt trip nih... psl powil psl kamera psl bunga psl prenship n mcm-mcm lagiiiiii
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Nak sangat suara.... nah aku akasik suara.
Semalam tu aku tak sempatpun tengok sebab aku sampai umahpun dah 3:40 pagi.
Dari Hentian Sungai Buloh keluar subang. Turun si CupBulat dan terus ke Pucong hantar Topek.
Ada Road Block pulah tu, Jenal pun jumpa sekali kat Road Block tu. Balik semula ke Shah Alam anto Stone Batu Bata baru balik Banting. Pagi dah janji nak keja bagi markah.... ha ha ha
Dah siap ari ni baru upload gambau. jeng jeng jeng.

Hajat hati memang nak pakai Hilux cam Nadiq tu tapi aku bukannya geng 4X4 sangat la. Nanti kalau dah beli selalu pulok nak join geng 4x4. Aku cuma ceeenta pada Gunung je. Jadi tak payah la. Nanti tumpang nadiq je lah kalau nak layan hardcore punya. he he he

Aku keja opis je then kalau nak masuk site yang hardcore punya naikla Heli Agusta yang opis aku dah belikan tu. Idak pun selama ni aku naik Nuri yang dah buruk tu. ha ha

Mamak tok payah nak pikir la nak carik alasan pasal Pajero tu. Sebab itu je yang kita ada. Bersyukurlah...... sebab kita masih punya Pajero yang tak Bling Bling. Nantilah kita kena nombor ekok buleh la beli anak gajah sekalipun. ha ha ha

Apa hal pun korang memang hevok.... so bulan Mac nanti harap jumpa lagi kat Endau Rompin. hajat nak main ikan aritu tak kesampaian langsung sebab bukan rezki kita. Sapa pun tak salah cuma bukan rezki okey. Harap Mac nanti kita jumpa lagi dan lebih havoc ha ha ha

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by nadir »

hahahah abang lanun jangan la tention..... sajer jer membahan.... tuan punya kereta, tuan punya keputusan. Kalau nak mengipas, ramai , kalau rosak ke apa bukan orang lain nak tong tong bayarkan ye dak? hahahahah

apa apa pun semua selamat masuk + selamat kluar... puas hati baayr 50henggit lunyaikan kebun orang asli tuh....hehehehe....

mawi.... ko tak letak bandage ka kat pokok durian yg ko langgar tuh? kesiannnn... kulit terkeluar...
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by biNGai »

alamakk..skali sensitip laa abg kamal pas balik utan nih..guro2 je la bang, tkkan lanun ati kuntom kot..hehe

abg sahak kate kite tk bole sampai sg mangga psal ade "powil" yg gerenti tk lepas..pastu dia cakap powil cam landy susah nk naik bukit berpasir tuh..time tuh aku tatau rasa cam nk gelak ke atau nk bersimpati dgn owner landy tuh..ekekeke

BTW, landy telah menyelamatkan pajero bling-bling aku dari tersangkut dlm longkang..time kasih landy!! (alaaa sume powil sangkut laa kecuali kete kuat dgn kete fayroza..ekekeke)

mawi : kalo tok batin kg tuh tau ko daa lanyak durian dia, musti dia tahan landy ko sebagai pajakan..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by nadir »

biNGai wrote:
BTW, landy telah menyelamatkan pajero bling-bling aku dari tersangkut dlm longkang..time kasih landy!! (alaaa sume powil sangkut laa kecuali kete kuat dgn kete fayroza..ekekeke)
lepas pun sebab dua dua pakai tayar kasar . kalau aku pakai tayar donut aku dah kompem sangkut sekali... huhu bohla enjin 4L turbo ke apa ka, sure sangkut punya... janji semua tolong menolong kasik kluar sangkut....

lampu dah jumpa ngai? kalau tadak, ko cabut aja sebelah lagi tuh... aku pun heran apsal body keter aku ada lubang pelik kat belakang, lepas tengok ko nyer, baru aku tau situ tempat tempek reflector..... tiap tiap hari blajar bende baru.....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by biNGai »

nadir : lampu tuh mende pertama yg aku carik pas lepas cross sungai tuh..sibbek jumpe woo..siap aku bole tengok mende tu terbang masa bumper aku hentak tebing sungai tuh..musti owner powil ko yg dulu sama kes dgn aku - reflector terpelanting kene tenyeh dgn bumper stendet, pastu trus dia tuka bumper besi..blaja mende baru hari2 tkpe nadir, jgn hari2 kuar duit upgrade mende baru..ekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by nadir »

heheheh ya betoi.... bila nak tuka bumper ngai? ehheeh

lawa lah aku tengok sr ko... masa beli dah macam tuh ka ? atau ko tambah tambah?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by biNGai »

dari sejak beli sampai skang aku baru tuka taya 2 kali, tuka radio, tuka clutch plate, minyak itam. minyak gearbok, minyak LSD sama tuka bumper depan (tu pon psal bumper asal kemik owner lama sondol tiang)..apa je yg nampak lawa?

tuka bumper blakang? coming soon la kot skali sama side step sama rim offset..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by kabusgunung »

giler kaye tukar tayar 2 kali.... bagi aku laaa sepasang ngai...
smalam citer ngan atek diorang kata dah lepas ke sg mangga tuh...
tp diorang tuh hatkorr... apa cara pun tak kira kereta tetap lepas....

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by bargading »

hah kita kalau komplete gear rituh blsh jugak masuk ye dak nadir...
tapi apa pun terbaik dah trip nih, yg baru leh merasa feeling powil
keta yg x penah off-road dah kan kena pecah dara.... haha SR Turbo
ngai, haha ang dah ada dream list ang dah, bagus2.... ari2 pikiaq mcm mana mau cekau duit upgrade itu SR turbo haha, pelan2 kayuh
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by JeNaL »

Salam semua,

terlebih dahulu, terima kasih kepada pemilik powil, cheff dan semua line-up.

tanpa anda semua trip ni tak jadi pun.

sg mangga... bagi aku la, kalau jalan kering semua powil yg ada ari tu semuanya lepas nak ke sg mangga. tak kira la yg ada pengalaman atau tidak..kalu yg tak ada pegalaman, masa tu la nak adakan... treknya tak susah pun pasal jalan tu still under maintainance dr company balak. cuma kena hati-hati dgn santaiwong je la...so masa aku masuk (campsite icebox pecah) 3/4 jalan nak ke sg mangga ari tu pun aku guna tayar biasa je...tayar HT lagi. cuma trip kita ari tu jalan basah yg melampau dan takde permit nak masuk je yg jadi penghalang...

camsite buluh dan longkang kg tekam... hehehe nak masuk campsite kena tol rm50 dan rm50 cukai tanah kat tok batin. nasib baik ada longkang kecik tu...kalu tak tak rasa la ngai punya blik blik nak rasa cross air. aku rasa agas tu byk pasal duit cukai tanah tak cukup pastu tok batin nak buat sewang kita tak nak buat....duit tak masyukkkkk jadi dia antar agas serang.....heheheheee :lol: tapi yg tido kelambu tu tak perasan la pulak ye ada agas :lol:

so geng powil gunung... lain kali kita cari lagi tempat yg light & easy mcm ni lagi... powil kena sampai campsite, campsite tepi sungai, nelayan boleh buat kerja.... itu element penting. kalu tak pun makan tido je la... :lol:
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by kabusgunung »

air tejun pelangi, sg lembing pun santai.........

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by bargading »

kabusgunung wrote:air tejun pelangi, sg lembing pun santai.........
haa yg ni mmg penah plan... jom jom
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by lastman »

bargading wrote:
kabusgunung wrote:air tejun pelangi, sg lembing pun santai.........
haa yg ni mmg penah plan... jom jom
bile???sg lembing yg mau pg pelangi leh pg..yg mau nyuluh leh bawak besi buruk..

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by bargading »

syed ang x hikut ke singor ke....aku ingat ang ikut
lawa la hilux putih ang... meleleh air mata aku tgk.... x dan nak amik gamba
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by kabusgunung »

ATP sg lembing aku tunggu daihatsu roki keluar.
tunggguuuuuuuuuuuuu siapakah itu.......
jeng...jeng...jeng.....

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by bargading »

aku tau sapa mau angkat itu rocky...
terbaik ah rocky mmg rock
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by lastman »

bargading wrote:syed ang x hikut ke singor ke....aku ingat ang ikut
lawa la hilux putih ang... meleleh air mata aku tgk.... x dan nak amik gamba

lawa mendenye...

soryla aku br je masuk singor june aritu so aku pg selai sal ade mission skit..
tp xberjaye so kene repeat lg tahun dpn..next pojek insyallah aku akan ikut serta
kalo xde hal..so ape pojek lepas ni???sg lembing kite???
xde hal punye..kalo mau ade warga GO pnye idea leh utarakan..nanti kite
vote ramai2...

KORANG XNAK BUKAK TT 4X4 KE MINGU NI???xtau la aku xpg singor..
kalo mau open kene cr tpt yg senang/beso parking la...cam AL EHSAN tmn samudera
aritu...mau TT info aku woooiiii...jangan tingal daku...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by biNGai »

powil syed ganas wooo..malatopp, mantopp dan terbaeekkk

mawi : aku tuka sebijik-bijik laa..mane mampu aku mau tuka 4-4 trus..

syed : wehh..meh masuk trek balak area kg keliang - tg malim jom..dari situ bule sampai lubuk kawah woo..

jom aa gi ATP 9-10 jan 2010..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by lastman »

biNGai wrote:powil syed ganas wooo..malatopp, mantopp dan terbaeekkk

mawi : aku tuka sebijik-bijik laa..mane mampu aku mau tuka 4-4 trus..

syed : wehh..meh masuk trek balak area kg keliang - tg malim jom..dari situ bule sampai lubuk kawah woo..

jom aa gi ATP 9-10 jan 2010..
ganas lagu mano???kawe tgk came xcukup sifat lagi...ngai meh loan 10 K siap la BABY aku tu..

mau mau lubuk kawah????lu mau mati kaaa????skang trek dah pecah...yg terbalik pun ade..putus
long shaft pun ade....aku xsangup la...
trek kerling kat kem ais tu skang trek pun br hancur...+++ asli xbagi masuk..kat bawah ok lagi..

bukit slim???aku xnampak ape yg best kat situ..

ATP kite tgk keadaan cuaca dulu...so far ni line clear leh masuk TP waspada kang xleh
keluo pulak...

psssttt..cam leh bukak skuad 4x4 GO je..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by biNGai »

syed : masuk ikut ladang klapa sawit blakang kampus UPSI..sana balak tgh aktif lagi..masa aku gi nyondol lubuk kawah tuh aku ikut jalan tuh laa..aku rasa dia trus masuk sampai sempadan perak-pahang laa itu jalan..mari laa saing sama santai wong..agak ade spot kite bole kasik nama itu kemsait..hahaha

10K? dari aku kasik ko, baik aku beli winch kasik Ah Fatt aku pkai ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by lastman »

biNGai wrote:syed : masuk ikut ladang klapa sawit blakang kampus UPSI..sana balak tgh aktif lagi..masa aku gi nyondol lubuk kawah tuh aku ikut jalan tuh laa..aku rasa dia trus masuk sampai sempadan perak-pahang laa itu jalan..mari laa saing sama santai wong..agak ade spot kite bole kasik nama itu kemsait..hahaha

10K? dari aku kasik ko, baik aku beli winch kasik Ah Fatt aku pkai ekekeke
itu jalan masuk ikut malim prima ke???ajak la 2-3 biji lagi...yg ade winch mesti mau ade..
ajak bile pojek ko tu???

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by nadir »

huuuu kecoh kecoh...... dah start plan nak g nex trip dah? baguih baguih.... saya suka....

nanti mai belah utara , kita pi sungai rui pulak.... kasik mencabar sket, tapi paling bes kalau musim kemarau... musim hujan nanti jadi mediumcore malas la pulak...

nak hatkor siapkan tayar besar + winch...hehehe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by biNGai »

syed : tunggu 9-10 Jan laa..krismas nih aku koreje la yeop..new year ade trip rahasia..hehe

nadir : itu ari suda pegi utara..nanti turun tengah lak..pastu turun selatan..pastu belah pantai timur..pastu baru balik area utara lak..baru fair & segiempat sama..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by lastman »

biNGai wrote:syed : tunggu 9-10 Jan laa..krismas nih aku koreje la yeop..new year ade trip rahasia..hehe

nadir : itu ari suda pegi utara..nanti turun tengah lak..pastu turun selatan..pastu belah pantai timur..pastu baru balik area utara lak..baru fair & segiempat sama..hehe
tungu tahun depan pulak...tiap mingu mau kelua mati aku...
ngai lu ursha gambo sg rui tgk ayo nye yeop...aduhaiiii...

CNY aku plan arah utara...ade YL mau ikut skali..

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by lastman »

nadir wrote:huuuu kecoh kecoh...... dah start plan nak g nex trip dah? baguih baguih.... saya suka....

nanti mai belah utara , kita pi sungai rui pulak.... kasik mencabar sket, tapi paling bes kalau musim kemarau... musim hujan nanti jadi mediumcore malas la pulak...

nak hatkor siapkan tayar besar + winch...hehehe
ini orang tgh gile mau stereng laaa...lum kena lg ni..

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by khalid »

kengkawan tadi ptg aku gi kedai pomen aku. tengok tayar baru ahwit siam.
dia beli rm 400 aje 16 inci sebijik.
jenis = simex extreme trekker MP.
M/PTrekker metric equivalent Permitted Rim LOAD/SPEED INDEX OD mm sectional width mm
7.50-16" 8PR 5.0-6.5 113/112L 817 221

landy sesuai sangatlaa.

rasa berbaloi laa dari beli simex extreme trekker centipede harga pun dekat rm 700 sebijik.
gambar dia macam kat sini
http://www.fourbys.com.au/pages/Simextyres.htm

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by bargading »

wah ahwit dah pasang MPTrekker ka cikhalid....
ah apalagas landy pasang lah MPtrekker tuh baru nampak ganas
tinggi dia bapa chikalid? 30"?
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by soulfly »

dah panjang berjela dah..
mawi,terimakasih bagi aku merasa naik landy,
abng lanun lek arrr.... hehehehehe
ngai..rim offset + tayar jungle trecker size 33 mau ka?
lama sangat...

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

Post by kabusgunung »

tadak duit lagi laaa mau beli tayar....
itu hari aku balik kl pakai gear powil sbb gigi dlm axle aku pecah...
gigi tuh mmg dah tajam... aku mau buat axle dulu laaa....

Post Reply