19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Perbincangan pandu arah, peta, compas, gps receiver, tanda pada alam
cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by cs_goh »

kawan2,

DATE : 19-20hb jun buat santai sikit.

petang masuk Fraser, kumpul kat intake Jeriau.
Briefing sikit. potong masuk ke mid-way kem Sg Hijau (kutu *ditapis* banyak, hehe)

pagi 20hb, day pack potong/recce ke Ulu Sempan.lepas balik kem dan keluar.
kene ada parang, kompas dan GPS (janji ada 2-3 biji cukup). Peta saya buat salinan (A3 berwarna x 2, RM6)

masa dulu saya pergi ngan Karat group, ada tempat boleh buat pelajaran yang baik.
aiya, janda baik saya tak pasti ada port cantik...
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

Post by span »

cs_goh wrote:kawan2,

apa kata 19-20hb jun? buat santai sikit.
petang masuk Fraser, kumpul kat intake Jeriau.
Briefing sikit. potong masuk ke mid-way kem Sg Hijau (kutu *ditapis* banyak, hehe)

pagi 20hb, day pack potong/recce ke Ulu Sempan.lepas balik kem dan keluar.
kene ada parang, kompas dan GPS (janji ada 2-3 biji cukup). Peta saya buat salinan (A3 berwarna x 2, RM6)

masa dulu saya pergi ngan Karat group, ada tempat boleh buat pelajaran yang baik.
aiya, janda baik saya tak pasti ada port cantik...

waaa manyak syok, leh mempraktiskan ilmu yang di ajar n dapat ilmu baru hehehhe.....

tengkiu bro cs_goh kerana sudi nak buat field training :D :D :minum:
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

Post by beckham@chayok2 »

klu berkesempatan aku pun nk join...
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

Post by JeNaL »

cs_goh wrote:kawan2,

apa kata 19-20hb jun? buat santai sikit.
petang masuk Fraser, kumpul kat intake Jeriau.
Briefing sikit. potong masuk ke mid-way kem Sg Hijau (kutu *ditapis* banyak, hehe)

pagi 20hb, day pack potong/recce ke Ulu Sempan.lepas balik kem dan keluar.
kene ada parang, kompas dan GPS (janji ada 2-3 biji cukup). Peta saya buat salinan (A3 berwarna x 2, RM6)

masa dulu saya pergi ngan Karat group, ada tempat boleh buat pelajaran yang baik.
aiya, janda baik saya tak pasti ada port cantik...
terima kasih goh..... rasanya takde masalah nak dapatkan 2-3 biji gpsr tu...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

Post by cs_goh »

ok.....kita set kan tarikh itu.

masuk baris:
Goh/Adik Idan
1. span
2. Jenal
3. Lt Komander
4. beckham
5. bargading
6. (nadir/zul/orga/al_razy89)
Last edited by cs_goh on 18 May 2010, 17:24, edited 3 times in total.
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

19 Jun Sabtu.
Pagi dalam 10:00 pagi la Sy gerak dari Banting Ke Kuala Kubu Bharu. Ada sesiapa sy nak pickup kat KKB???? terus ke Freser.

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

Post by orga »

ni berita baik nih..pd sesapa nk dalami ilmu navigasi jgn lepaskan peluang..
aqu tengok kalo prog2 camni kurang dpt sambutan dr org2 baru..
kira baik dah ni goh dpt luangkan masa..
ImageImageImage

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

Post by span »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:19 Jun Sabtu.
Pagi dalam 10:00 pagi la Sy gerak dari Banting Ke Kuala Kubu Bharu. Ada sesiapa sy nak pickup kat KKB???? terus ke Freser.
abg kamal kalo saya nak menumpang kasih ngan abg kamal leh x. saya ddk shah alam kat blakang uitm, :D
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by JeNaL »

Goh...
1. saya ada bikin new topik ini cerita... pastu saya ada edit sikit you punya post ya...hehehe

2. berapa orang max

3. kos?
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by betterman »

insyaAllah nak join. aku try mintak cuti 19hb tu dulu.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Span
Boleh gak nanti kita bincang balik.
Buleh ambik Bett kat Pucong then Shah Alam Sec 7 or sec 2 (ITM ada 2 Pintu daa) ke engkau satu lagi ITM (Apa nama yang dalam utan tu,,,, Puncak Alam)
Nanti rojer

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by cs_goh »

JenaL wrote:Goh...
1. saya ada bikin new topik ini cerita... pastu saya ada edit sikit you punya post ya...hehehe

2. berapa orang max

3. kos?
1.Jenal, no hal.....

2.dalam 15 pax lo (kita Felda sikit kat Sg Hijau, boleh share flysheet dll)

3.cuma bagi saya itu kos buat salinan topo. A3 dua keping...rm6 je
dah lama saya pun tak masuk hutan, so treat cam trekking ngen kawan2 lama... :P

When the Gap is the only option: Traffic control effective 7AM to 7PM. Odd hours for going up to Fraser's Hill and even hours for descending traffic.
so kita jumpa kat Car Park Jeriau Fall 3.45pm 19hb Jun.
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by betterman »

cs_goh wrote:
JenaL wrote:Goh...
1. saya ada bikin new topik ini cerita... pastu saya ada edit sikit you punya post ya...hehehe

2. berapa orang max

3. kos?
1.Jenal, no hal.....

2.dalam 15 pax lo (kita Felda sikit kat Sg Hijau, boleh share flysheet dll)

3.cuma bagi saya itu kos buat salinan topo. A3 dua keping...rm6 je
dah lama saya pun tak masuk hutan, so treat cam trekking ngen kawan2 lama... :P

When the Gap is the only option: Traffic control effective 7AM to 7PM. Odd hours for going up to Fraser's Hill and even hours for descending traffic.
so kita jumpa kat Car Park Jeriau Fall 3.45pm 19hb Jun.
goh kalau you mintak RM20 pon i sanggup bayar
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by JeNaL »

Goh.... sekarang ni sudah ramai orang pandai pakai GPS dan tengok peta topo, cuma orang lama macam kami ni je tak pandai-pandai dan kena belajar lagi...
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by cs_goh »

JenaL wrote:Goh.... sekarang ni sudah ramai orang pandai pakai GPS dan tengok peta topo, cuma orang lama macam kami ni je tak pandai-pandai dan kena belajar lagi...
Jenal, tak ada hal.

janji ada orang minat, kita juga jalankan trip ini.

boleh tolong uruskan sekurang-kurang sebiji GPS?
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by JeNaL »

Goh. GPSr no problem.... saya ada garmin 76csx.... nanti tgk mungkin ada lagi yg ada tu
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by nadir »

uih uih... bes nih..... huhu.... jap nak check schedule...
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by betterman »

JenaL wrote:Goh.... sekarang ni sudah ramai orang pandai pakai GPS dan tengok peta topo, cuma orang lama macam kami ni je tak pandai-pandai dan kena belajar lagi...
betoi tu jenal. tgk yang mude2 skang mmg advance betoi. terer betoi bab2 tgk map dan apa semua nie. teringin nak belajar.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by cs_goh »

JenaL wrote:Goh. GPSr no problem.... saya ada garmin 76csx.... nanti tgk mungkin ada lagi yg ada tu
ok, noted. TQ
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by cs_goh »

betterman wrote:
JenaL wrote:Goh.... sekarang ni sudah ramai orang pandai pakai GPS dan tengok peta topo, cuma orang lama macam kami ni je tak pandai-pandai dan kena belajar lagi...
betoi tu jenal. tgk yang mude2 skang mmg advance betoi. terer betoi bab2 tgk map dan apa semua nie. teringin nak belajar.
ala Bett,

digital map dalam gps, saya rasa tak berapa tepat kalau banding ngan topo (walaupun topo pun ada yang tak berapa tepat)

lagipun digital map biasa tak ada sungai.

saya lebih suka dapat kordinat dari gps, lepas cari dalam topo.
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by span »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Span
Boleh gak nanti kita bincang balik.
Buleh ambik Bett kat Pucong then Shah Alam Sec 7 or sec 2 (ITM ada 2 Pintu daa) ke engkau satu lagi ITM (Apa nama yang dalam utan tu,,,, Puncak Alam)
Nanti rojer

dkat uitm sek 7, umah plat yang kat pintu blakang uitm 2,

cs_goh wrote:
JenaL wrote:Goh. GPSr no problem.... saya ada garmin 76csx.... nanti tgk mungkin ada lagi yg ada tu
ok, noted. TQ
mgkin saya boleh pinjam 1 60csx dari member

betterman wrote:
cs_goh wrote:
JenaL wrote:Goh...
1. saya ada bikin new topik ini cerita... pastu saya ada edit sikit you punya post ya...hehehe

2. berapa orang max

3. kos?
1.Jenal, no hal.....

2.dalam 15 pax lo (kita Felda sikit kat Sg Hijau, boleh share flysheet dll)

3.cuma bagi saya itu kos buat salinan topo. A3 dua keping...rm6 je
dah lama saya pun tak masuk hutan, so treat cam trekking ngen kawan2 lama... :P

When the Gap is the only option: Traffic control effective 7AM to 7PM. Odd hours for going up to Fraser's Hill and even hours for descending traffic.
so kita jumpa kat Car Park Jeriau Fall 3.45pm 19hb Jun.
goh kalau you mintak RM20 pon i sanggup bayar

kalo nak saya pown boleh prinkan kat opis ni (A3 kan ), kalo nak saya printkan emailkan kat saya (daus@span.gov.my)
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by JeNaL »

daus...ada liminate sekali ke hehheehe
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by span »

JenaL wrote:daus...ada liminate sekali ke hehheehe

alamak saiz a4 ader la, kalo a3 rasenye x der hehehe
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by JeNaL »

daus.....takpe.... kita masukkan dlm plastik je
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by span »

JenaL wrote:daus.....takpe.... kita masukkan dlm plastik je

boleh jew x der hal, kene cari plastik trasperen besar la pas ni hehhe
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by soulfly »

kalo KDN aku lulus nih..best jugak
harap luluslah KDN aku huhuhu
lama sangat...

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by cs_goh »

span wrote:
JenaL wrote:daus.....takpe.... kita masukkan dlm plastik je

boleh jew x der hal, kene cari plastik trasperen besar la pas ni hehhe
biasa saya liput dalam saiz a4 je...
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

al_razy89
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 23 Apr 2010, 04:42
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by al_razy89 »

minat..tp xd gps...lalalaalalal
"aku menulis bukan kerna nama"
http://metainfo.multiply.com

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by cs_goh »

al_razy89 wrote:minat..tp xd gps...lalalaalalal
ada parang, ada compas, cukup la....
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

al_razy89
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 23 Apr 2010, 04:42
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by al_razy89 »

ok2 reservekn sy tempat ye...n mybe ade 2 lg member nk ikut
"aku menulis bukan kerna nama"
http://metainfo.multiply.com

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by orga »

sy mau reserve seat la goh..ujung bln ni sy confirm balik
ImageImageImage

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by bargading »

goh,
nak ikut...

abg kamal,
leh tumpang pajero abg kot hehe
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by biNGai »

abdullah goh ;

saya mao cucuk angin bule? ☼♥☼
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by cs_goh »

biNGai wrote:abdullah goh ;

saya mao cucuk angin bule? ☼♥☼
saya sudah tukar kpd najib Goh.
itu kena biar Axxxx cucuk u..... :mrgreen:
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Phob
Buleh buleh
Nanti dua tiga hari sebelum pegi kita susun anggota.....

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by bargading »

yeaahh ketua lanun dah bagi green light....
bangga siot dpt nek pajero nnti hihi
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by biNGai »

count me in..suda lama tarak tido dlm fly kondominium awak en najib goh..gps saya ada, nuvi 200
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by span »

biNGai wrote:count me in..suda lama tarak tido dlm fly kondominium awak en najib goh..gps saya ada, nuvi 200

waaa en ngai pown ikut sama, waaa saya admaire nak treaking ngan en ngai the legen ni ni hehehe,
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by biNGai »

ko jgn excited sangat daus..aku nih indah khabar dari rupe..ahahaha

aku enitaim bole count in, count out..yu better wacaut ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Post by matsaiko »

kalo gps takde,kompas takde,parang takde..kamera je ade leh join tak? hahahaha
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Post Reply