UPDATE Operasi SAR

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 10:59

20 feb 2009

1055
1. call salan
2. dr infonya cc1 dan rq1 tukar freq 146.940
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by orga » 20 Feb 2009, 11:18

19 feb 2009

2127

1. contact dr idan
2. kesan jejak menghala ke kg jelung
3. idan turun jejak seorang dari puncak
4. trek seperti tanda D
5. MR 748278
6. kawasan buluh
7. kawasan canopy tebal
8. kesan mcm orang sakit berjalan
9. kesan menurun sahaja
kalau turun ke jalong, ikut kg hussin lah tuh...
huhu...
selamat datang ke syurga pacat...
pacat pon pacat lah janji hassan selamat...

amin....
trek lama jalan mengereng nih..huhu
aqu berdoa hassan still on trek kt sini..amin
ImageImageImage

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 11:43

20 feb 2009

1115

1. call rob
2. ada perbezaan pendapat pasal group rq3 mj
3. pga dan rob minta rq3 hantar kumpulan lipan bara masuk rengit untuk setup com kat sana
4. aku terang kat rob. rq3 tugasnya nak setup relay station kat tok nenek
5. jika misi ini tak jalan, maka com keseluruhan akan jd lagi lemah
6. rob setuju untuk minta pelepasan pga rq3 masuk sektor C antar battery ke cc1 dan teruskan perjalanan ke sektor F (v2)
7. secara personal aku tak aware yg team lipan bara ni nak masuk
8. rob minta batuan guide untuk PGA masuk esok 21-25 (4 orang) urgent) untuk ganti castello dan hensem
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 11:52

20 feb 2009

1145

1. dr rob
2. rq2 kehabisan makanan
3. rq2 dgn bantuan luar akan dapat makanan melalui heli drop ke puncak yong yap
4. rq3 sudah bergerak hantar bantuan ke cc1
5. team terengganu akan combine dgn team lipan bara masuk sg rengil utk setup hf com utk pga dan mares
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 12:39

20 feb 2009

1239
1. dr castello
2. team dah sampai di bubu
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by rembau » 20 Feb 2009, 13:02

team cc1 yon bersedia utk ke jeruk...

12.00am
Rob:
PGA akan follow rythm kita...syukur...
mereka akan go by MAP square...
target adalah kubang MR 765265
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by rembau » 20 Feb 2009, 13:15

20 feb 2009

1239
1. dr castello
2. team dah sampai di bubu
lokasi 772244....

aku cuba setkan tower dirikan kat puncak Yongyap....(jenal ini priorty)
masalah comunication dah timbul....

please sesiapa yg kat sana sila rujuk kat campcom sebelum bertindak...
tenaga RQ3 telah dirugikan...dan etc
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by rembau » 20 Feb 2009, 13:24

1310 oleh ROB
RS2 dah bergerak ke puncak 1224....
Tiada radio signal dpt dihubungi mereka...

Plz send RS2 buat tower...since relay RQ5 akan masuk esok di kuala MU & lipan buat sebelah sg rengit
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 13:39

20 feb 2009

1330
1. dr min CC0 lodging
2. controll pergerakkan
3. dapat hubungi RQ1
4. RQ1 akan jd relay di bubu
5. RQ2 akan turun jalan ke bubu
6. RQ3 akan ke kem agas setup com base sana
7. RQ1 kekuatan radio hanya handy
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 20 Feb 2009, 17:10

20 feb 2009
1636

1. dr CC0
2. message dr RQ1 relay ke RQ2 ke CC0
3. RQ1 report jam 1612 jumpa kesan tempat tido MR 765256


- penelitian topo .... tu punca air sg mu
- kemungkinan mangsa follow sungai tinggi
- kewajaran akan diambil kira
- bagaimanapun plan untuk antar yon RQ4 ke MR 765265 diteruskan
- mungkin kita perlu back up team untuk hantar ke lokasi ini
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by rembau » 21 Feb 2009, 11:40

1308
info CC

RQ1 & RQ 2 naik ke yong yap

RQ 4 sudah bergerak ke kem agas
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by rembau » 21 Feb 2009, 12:01

hasil arahan malam tadi:

1.RQ4 dibekal 2 handy oleh Azhaar dan 1gps garmin 60sx oleh rembau( sumber UPM-John)
2. RQ3 akan bergerak last wpoint susur sungai kiri jalan ke puncak (sector A) dan RQ4 akan ke last wpoint susur sungai kanan jalan ke puncak

semua ini bergantung pd info esok....dan arahan dapat diberikan kepada RQ3...
reason: kawasan puncak dah disahkan oleh RQ1 & RQ 2...kita skrg akan bergerak ke water ponit.....

satu tower ke setup di Yongyap...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

pokepai
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 15 Jan 2009, 22:05

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by pokepai » 22 Feb 2009, 21:11

salam semua,
sy br blk ke ganu dr lojing utk ambk pkaian n stok mknan,mybe luse sy akn gerak blk msk ke lojing.
bt mse skrg tiada ape2 news psl hasan.hujan setiap hari disane.ration utk pndaki dbekalkn oleh polis cuma kwn2 kite yg back up di post lojing ad mslh mknan,stok mknan dh bkurangan n mntk kwn2 semua dermakn pe yg patut.tq

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by azhaar » 23 Feb 2009, 09:17

Dah dekat seminggu asan hilang. Boleh tak jenal/rembau recap balik info info yg ada. Mana tau kami org luar dari SAR dapat melihat dari sudut lain dan kita bincang strategi mencari.

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by rat-tat-tat » 23 Feb 2009, 09:55

aku rasa pun camtu jenal.
kemungkinan dia follow sungai tu tinggi...

go go go SAR team.. :wink:
Image

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by betterman » 23 Feb 2009, 09:59

dengar cerita meriah sungguh cameron last weekend dgn budak-budak kita...
baik SAR team mahupun yang bagi sokongan moral je...
terharu sungguh dgn kesungguhan korang...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by soulfly » 23 Feb 2009, 11:58

dengar cerita meriah sungguh cameron last weekend dgn budak-budak kita...
baik SAR team mahupun yang bagi sokongan moral je...
terharu sungguh dgn kesungguhan korang...
memang meriah bett....
tak putus2 kengkawan datanng cameron
lama sangat...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by betterman » 23 Feb 2009, 12:09

harap-harap kedatangan ramai-ramai tu takde lah sekadar nak memeriahkan suasana... :lidah:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by rembau » 23 Feb 2009, 12:23

dengar cerita meriah sungguh cameron last weekend dgn budak-budak kita...
baik SAR team mahupun yang bagi sokongan moral je...
terharu sungguh dgn kesungguhan korang...
memang meriah bett....
tak putus2 kengkawan datanng cameron
Yup..sokongan diperlukan...
Kemungkinan pendaki yg bermalam akan yang sukarela akan diminta mebuat rondaan dari simpang Y ke kem agas ....kawasan carian adalah sungai rengil....

atau akan diminta menghantar bekalan logiktik tertentu bagi trip yang tak melebihi dua hari...

Kekawan sila take note benda ini, kalau ada yang berminat tetapi mempunyai masalah cuti bilik gerakan akan cuba memaksimumkan pergerakkan pendaki di hutan...

moral: tiada pembazairan tenaga...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by rembau » 24 Feb 2009, 09:44

23.2.2009 (jenal)

6.00pm
1. kesan dijumpai dikoordinat.........menuju ke perantara sungai rengil dan jeluk melalui permatang bubu.
2. group RQ2 diarahkan bergerak ke lokasi pada 24.2.09 dan dipecahkan pada dua group kecil

24.2.09 (adikidan)
1.RQ 5 sampai di bubu, talian komunikasi berjaya dijalurkan diantara bilik gerakan dan kem operasi (agas)


rangka perjalanan seterusnya:
1. RQ 5/a (poncho) akan bergerak ke kem kachang
2. RQ 5/b akan memastikan laluan kesan yang dijumpai dari puncak bubu
3.RQ5/c akan static di bubu utk rely radio
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by kekerk » 24 Feb 2009, 12:04

salam..inshaallah klo tader masalah, khamis mlm sy akn gerak ngan adam tompok serta abg fizan
utk jidik resQ misi mncari kehilangan hasan 8)

User avatar
sacredreich
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 05 Dec 2005, 15:16

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by sacredreich » 24 Feb 2009, 14:17

cuti aku dah approve sabtu & ahad ni.
ada apa bantuan diperlukan disana.

fazly berjaya mendapatkan air untuk direniskan di tempat hassan disyaki berada.
siapa yg nak masuk sana dlm masa terdekat boleh le menghubungi fazly & mendapatkan arahan camna nak menggunakannya.

fazli 0123070427

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by kekerk » 26 Feb 2009, 00:26

salam..kamis mlm aku kompom gerak ke loging..aku dri semban sorang..sesape nk tumpang klo dri k.l atau sa alam bleh col trus ke talian
017 359 7979 8)

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 26 Feb 2009, 14:31

aku baru masuk opis ari ni... smlm kena tgk mak mertua masuk hospital....

ok ni cerita yg boleh aku share. aku tak tau macam mana nak mula kan.... pening la jugak. api aku cuba update mana yg aku mampu

1. buat masa karang ni operasi tertumpu di area agas. ini berdasarkan klu terakhir yg jumpa pada hari isnin petang yg mana kesan mcm mangsa tergelincir masa naik tebing tinggi dan juga kesan mangsa makan daun pucuk. mangsa cuba mengikut aliran air sungai tetapi tersangkut akibat kawasan air terjun. selepas itu kesan terus lesap. kita ada hantar team SAR sebanyak 3 team seramai 25 orang (lebih kurang) untuk mengepung dari pelbagai arah. namun sampai sekarang tiada sebarang kesan baru dijumpai.

2. antara perkara terpenting semasa SAR adalah komunikasi. buat masa sekarang kita bersama mares sudah setup dua relay station di agas dan di bubu. dan relay kita juga karang ini digunakan bersama untuk pihak polis, bomba dan pertahanan awam

3. kita sudah menghantar pasukan rq5 (poncho) untuk tinjau trek v2. buat masa karang ni saya belum dimaklumkan dia punya update

4. untuk bergerak pantas, team komunikasi agas dan bubu bergerak dgn minimum bekalan makanan sampai terjadi mereka kekurangan makanan akibat heli tidak dapat drop makanan apabila kawasan berkabus. namum semalam heli berjaya drop makanan bersama battery di bubu dan agas. walaubagaimanapun agak kecewa di agas apabila makanan drop tidak dapat diterima sepenuhnya akibat drop terlalu tinggi. kita ada buat hantaran tambahan hari ini melalui jalan darat....(trekking ke agas)

5. semua advice pihak paranormal kita pertimbangkan. namum anda sedia maklum akibat kedudukan geografi dan pergerakkan yg terbatas kita sedaya upaya dgn terbaik melakukannya.

6. terima kasih saya dari command center tak terhinggan kepada anda yang memberi sumbangan dan tak lupa pada yang sanggup berulang kali masuk walau hanya rehat seketika

7. buat masa ini kita sudah tinjau semua major laluan dan kalu nak kepastian dan berkesempatan anda masuk dan lihat akan perubahan kem agas dan highway yang terbentuk

8. kita bila membuat keputusan dalam rangka tindakan setiap malam berdasarkan kepada pergerakkan terbaru dan mendengar dari banyak sumber dan segala kata putus juga selepas mendapat nasihat polis. tapi bagai manapun pihak polis tidak pernah menghalang akan akan rangka tindakan kita.

buat masa karang ni yg dapat dan terlintas untuk saya memberi sedikit update
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by uglysister » 26 Feb 2009, 16:07

tq for the update jenal..
tertanya2 gak aku ape dah jadi, lama tak dgr update..

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by pgurlz » 26 Feb 2009, 17:22

tuh arr.. aku pon duk tgu2 gaks update....

ader gaks sorang org RHB call aku tanya detail... aku bagitau yg macam dalam paper jerk la...
se-simple yg boleh

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by Along-X » 26 Feb 2009, 18:53

esok malam saya akan ke lojing bersama2 denganyg lain sampai hari ahad..
saya akan embantu sekadar mana sya mampu selama 2 hari saya disana kerana masalah cuti saya wat masa ini...
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by orga » 27 Feb 2009, 00:09

baru jap td kekerk n sorg member dia da gerak ke lojing..
mebo sok dorang da bole join SAR team masok dlm..
aqu mintak maap tak dpt ikot dorang sbb nk nikah dulu..
ImageImageImage

KUKRAK
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 19 Mar 2006, 21:25

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by KUKRAK » 27 Feb 2009, 02:38

tq update. hari2 tertanya ,ape citer.

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 27 Feb 2009, 09:51

baru jap td kekerk n sorg member dia da gerak ke lojing..
mebo sok dorang da bole join SAR team masok dlm..
aqu mintak maap tak dpt ikot dorang sbb nk nikah dulu..
ape kata ko naik sanding kat lojing
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by pgurlz » 27 Feb 2009, 10:44

heheheh... cadangan yg menarik..

Jenal - aku nak gerak malam nie ngan eida... ader nak pakai duet tak?? skang nie ader rm1110
se-simple yg boleh

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 27 Feb 2009, 11:04

heheheh... cadangan yg menarik..

Jenal - aku nak gerak malam nie ngan eida... ader nak pakai duet tak?? skang nie ader rm1110
bila ko balik... nanti belikan 100plus botol kecil byk sikit. bagi kat geng yg turun dr gunung sorang satu. kat yg turun dr gunung sahaja. cian gak kat yg turun naik gunung ni. jaga la sikit kebajikan mereka.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by betterman » 27 Feb 2009, 11:09

thanks for the update...
sori sangat tak dapat nak join ke lojing mahupon ikut mencarik...
aku buat sekadar termampu je dari sini...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

givency_KL
Pendaki Tegar
Posts: 238
Joined: 19 Feb 2008, 17:50
Location: Universal Studio, LA
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by givency_KL » 27 Feb 2009, 11:21

heheheh... cadangan yg menarik..

Jenal - aku nak gerak malam nie ngan eida... ader nak pakai duet tak?? skang nie ader rm1110
bila ko balik... nanti belikan 100plus botol kecil byk sikit. bagi kat geng yg turun dr gunung sorang satu. kat yg turun dr gunung sahaja. cian gak kat yg turun naik gunung ni. jaga la sikit kebajikan mereka.
ke ada sapa2 nak sponsor?..amat dialu-alukan...
WaLaUpuN SuDah MeNcApAi AwAn, JaNgAn LuPa rUmPuT HiJaU Di BuMi

azhaar
Pendaki Gunung
Posts: 100
Joined: 16 Jul 2007, 16:19

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by azhaar » 27 Feb 2009, 11:34

heheheh... cadangan yg menarik..

Jenal - aku nak gerak malam nie ngan eida... ader nak pakai duet tak?? skang nie ader rm1110
bila ko balik... nanti belikan 100plus botol kecil byk sikit. bagi kat geng yg turun dr gunung sorang satu. kat yg turun dr gunung sahaja. cian gak kat yg turun naik gunung ni. jaga la sikit kebajikan mereka.
ke ada sapa2 nak sponsor?..amat dialu-alukan...
Malam ini aku hantar

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by uglysister » 27 Feb 2009, 11:41

nanti belikan 100plus botol kecil byk sikit. bagi kat geng yg turun dr gunung sorang satu. kat yg turun dr gunung sahaja. cian gak kat yg turun naik gunung ni. jaga la sikit kebajikan mereka.
kalau tin bleh ker? nanti aku try beli malam kang jumpa kat LRT putra
ade ape2 lagi tak yg nk kene belikan..

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by JeNaL » 27 Feb 2009, 11:53

100plus tu bukan ape nak refill tenaga mereka... tambah tambah team yg naik turun berkali-kali tu....
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by pgurlz » 27 Feb 2009, 12:15

NOted
se-simple yg boleh

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by rembau » 27 Feb 2009, 12:22

Gerakan
1. Permatang Yong Yap - Perlukan 6 org min dgn pusingan rondaan 4h3m(min)
2. Kem agas ada dua team - setaip team perlukan 6 orang
3. Guide PGA & Polis - sekurangnya 2 Org

Statik
1. Rely Station Bubu (sekurang 2 org dgn min 4h3m)
2. Rely Station Agas (seorang min)
3. Quatermster kem agas (2 orang min)
4. Quartermaster loging (2 orang min)
5. Gerakan - 1 org rely CC loging & 1org pencatat

Note:
Perlukan mereka yang mahir trek ke YongYAp via Tuk Nenek @ Kem agas
Keperluan logisktik...motocross kalau ada...(ini untuk persediaan awal)
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: UPDATE Operasi SAR

Post by orga » 27 Feb 2009, 22:12

baru jap td kekerk n sorg member dia da gerak ke lojing..
mebo sok dorang da bole join SAR team masok dlm..
aqu mintak maap tak dpt ikot dorang sbb nk nikah dulu..
ape kata ko naik sanding kat lojing
nex wek insyaallah aqu turun lojing..
mebi tukar plan hanimun kt kameren jek..
nnt aqu inform kalo nk ke sana..
hajat nk bantu SAR team pon ada..
hope tader apa plan lain yg menghalang..
ImageImageImage

Post Reply