Page 4 of 4

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 12 Mar 2009, 22:01
by pokepai
mybe dlm mse tdekat ni sy,ayah sy,ustaz dan kwn2 akan msk utk ops mncari,kami nk cuba cara halus plak.ape2 news nti sy bgtau.bantuan kwn2 yg blh bwk kami msk kdlm amat dprlukan n skrg sy tgh tgu green light dr ayah sy n kwn ustaz dia t utk trekking msk.hrp mklum...

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 13 Mar 2009, 09:28
by pgurlz
Untuk Makluman...

minggu nie xderk langsung Dana RM yg masuk... cuma malam tadik ader yg hulur RM50 kat aku... pasnie klu aku berkira bab2 belanja tue... harap semua faham eks... kita punya keutamaan skang nie tuk bayar powil sbb skang nie dah xderk powil "kebajikan" dah...

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 13 Mar 2009, 11:07
by yonrawk
orga wrote:salam..
sumer team dah kluar dr yong yap dan lojing eh..
taper,since majlis aqu dah selesai..aqu akan sambung usaha koang bantu cari hassan..
Salam semua.

Salam Bro Orga, sorry dan saya amat kesali sangat2 bro tak dapat hari majlis kawin bro haritu tu sebab saya masih berada di Lojing. Sorry bro. Tak terlewat rasanya saya nak ucap Selamat Pengantin Baru!!!

Salam Syitah dan ayien, sorry dan saya amat kesali sangat2 bro tak dapat hari majlis kawin korang haritu tu sebab aku masih berada di Lojing. Sorry. Tak terlewat rasanya nak ucap Selamat Pengantin Baru!!!

Aku start kerja 10 mac, masuk office keje menimbun. Boss bising (nasib baik tak kene buang). Hari ini baru dapat bukak GO dan aku tak dapat catchup banyak benda.

Cerita kat lojing?????..... rasanya orang lain pon dah bercerita. Kalau nak tau ngeteh la blakang risda mlm ni.

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 16 Mar 2009, 09:30
by betterman
ada budak balik dari SAr eksiden di tapah...
kombat, suraya dgn asma...
suraya meninggal dunia...
kombat dgn asma di hospital tapah...
keadaaan aku tak berapa pasti mcm mana...

aku pon baru dpt berita, hensem call aku...

buat masa nie budak2 di lojing semua turun ke tapah...

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 16 Mar 2009, 10:13
by uglysister
Innalillahi wainna ilaihi rojiun..
:cry:

* dapat info dari eppot, 5 bijik kete dari lojing ke hospital tapah skarang ni..

meeting di mares

Posted: 17 Mar 2009, 09:54
by JeNaL
kepada yg terlibat dalam SAR terutama (RQ, Korbis, Communication)

satu mesyuarat peringkat teknikal akan diadakan;
tarikh : 17.3.2009
jam : 9 malam
tempat : MARES Malaysia
4A Jalan Tinggi (6/12), Seksyen 6, 46000 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
GPS Coordinate: N 3 05.681 E 101 38.956 (WGS84)

agenda
- menentukan hala tuju operasi
- 27.3.09 PGA akan menggunakan kawasan SAR sebagai tempat latihan

antara yg dipanggil hadirkan diri
1. hensem
2. ujang
3. LT
4. Azhar
5. Arry
6. Adik Idan
7. Rembau
8. Bett
9. Yon
10. Soulfly
11. azmin
12. zam
13. naza
14. rob
15. mus
16. castelo
17. stoned
18. colgate
19. boy
20. dr kamil
21. syed faisal
22. nazri
23. sid
24. mangu

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 18 Mar 2009, 14:47
by JeNaL
update pergerakkan SAR 21 hingga 26 Mac 2009

1. LP jika berkaitan di 835216 untuk pasukan SAR 3.a.

2. tarikh penting
2.a. 20 Mac 2009 check-in lojing
2.b. 21 Mac 2009 SAR masuk
2.c. 26 Mac 2009 SAR keluar
2.d. 27 Mac 2009 SAR stand down

3. kawasan SAR
3.a. Hulu Sg Mu dari permatang V2 (Lojing - SAR - Lojing
3.b. Tengah Sg Mu (Kuala Mu - SAR - Kuala Mu)

4. Logistik Lojing
4.a. 19 Mac 2009 check-in Lojing
4.b. 21 Mac 2009 Stand down logistik lojing
4.c. 20 Mac 2009 Serahkan peralatan memasak Pertahanan Awam

5. Surat perlepasan dan butir diri hendaklah diserahkan kepada ketua masing-masing

6. HAM Radio dari Mares dan ADEX akan hantar bantuan komunikasi di Lojing dan Relay

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 18 Mar 2009, 16:29
by betterman
may the be luck with us this time...
amin...

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 18 Mar 2009, 23:15
by Ujang
hati kecil rasa memanggil nak pegi..
aku tau.. ramai kawan2 yang macam tue gak...
apakan daya... kalau nak pergi atleast kene apply cuti 23-27 mac (5 hari)
sure bos tak bagi punya...
kalau kawan2 yang boleh bercuti dan boleh masuk ke dalam untuk membantu diucapkan Selamat Menggalas Tanggungjawab Terakhir tapi tak bermakna kita mengalah...
kita cuma berserah kepada yang Maha Esa selepas itu..

wallahualam...

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 19 Mar 2009, 09:24
by pgurlz
pesanan dari Lojing...

klu ader sesapa yang kat KL nie, ader pegang barang2(lantern/stove/gps etc) member2 yg nak masuk wiken nie atau kengkawan kat Lojing, Sila serahkan pada Givency a.k.a eida Bonda, jumaat malam nie lat Terminal LRT Putra. Dewang nak guna benda2 tuh sumer...

HArap MAklum

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 19 Mar 2009, 14:39
by pgurlz
Zamz bercadang nak tutup tabung dana SAR nie pada 20/3/2009. So, untuk operasi SAR yg last nie akan menggunakan sepenuhnya balance duit yang ada seperti yang latest update...

Ada BANGKANGAN ataupon CADANGAN lain??

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 19 Mar 2009, 14:46
by givency_KL
pgurlz_eazmz wrote:Zamz bercadang nak tutup tabung dana SAR nie pada 20/3/2009. So, untuk operasi SAR yg last nie akan menggunakan sepenuhnya balance duit yang ada seperti yang latest update...

Ada BANGKANGAN ataupon CADANGAN lain??
Setuju..Kalo ada perkara berbangkit di kemudian hari (kalo masih memerlukan dana), kita akan buka tabung untuk frasa 2.

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 19 Mar 2009, 15:09
by pgurlz
sebab bermula 23/3 aku nak buka tabung untuk Arwah Su dan juga 3 lagi mangsa kemalangan.

eh eh.. aku suker2 buat tabung eks...

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 19 Mar 2009, 16:34
by betterman
buat je zam...
time kasih...

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 19 Mar 2009, 19:05
by Along-X
buat je zam...
mntak maaf tak dapat bersama untuk SAR tuk terakhir b4 ops dihentikan tuk seketika dan aku hope bukan tuk dihentikan tuk selamanya...

minggu nie aku ader midterm exam pada hari ahad..
ikutkan hati mmg nak turun..
tapi apakan daya...
aku ade tangungjawab..
mmg marah gak, apsal la kolej aku tu wat exam hari ahad....
wat la hari bekerja je..
and aku kena bagi komitmen pada kerja aku skang nie...
yg keje berlambak2 lagi...

apa pun gud luck for all, aku tetap disamping korg...
chayok chayok...!!!

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 20 Mar 2009, 09:25
by JeNaL
pgurlz_eazmz wrote:Zamz bercadang nak tutup tabung dana SAR nie pada 20/3/2009. So, untuk operasi SAR yg last nie akan menggunakan sepenuhnya balance duit yang ada seperti yang latest update...

Ada BANGKANGAN ataupon CADANGAN lain??
zam, , mana duit masuk lepas tu kita akan kira dana untuk next projek tragedi tapah

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 20 Mar 2009, 09:36
by pgurlz
aperpon.. aku akan declare la jugaks... xderk la orang tertanya2...

skang nie wet tue.. ader rm960

yg nak beli lagek karang

gas - rm160
lojing -rm100
pelbagai - rm 100

balance untuk powil dalam rm600
rm300 - k.mu
rm300 - lojing.... cash kat aku ader lagek dalam rm50
-klu LT bayar utk powil lojing... cantek gaks

kat aiwa ader lagek Rm150 - yg tue stanby untuk team k.mu

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 20 Mar 2009, 09:54
by JeNaL
pgurlz_eazmz wrote:aperpon.. aku akan declare la jugaks... xderk la orang tertanya2...

skang nie wet tue.. ader rm960

yg nak beli lagek karang

gas - rm160
lojing -rm100
pelbagai - rm 100

balance untuk powil dalam rm600
rm300 - k.mu
rm300 - lojing.... cash kat aku ader lagek dalam rm50
-klu LT bayar utk powil lojing... cantek gaks

kat aiwa ader lagek Rm150 - yg tue stanby untuk team k.mu

zam powil lojing LT yg handle

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 20 Mar 2009, 10:54
by pgurlz
wokies... wet powil k.mu malam nie aku serah..

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 20 Mar 2009, 12:26
by pgurlz
saper yg nak call kumar tue.... LT ker kiter

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 20 Mar 2009, 15:28
by JeNaL
pgurlz_eazmz wrote:saper yg nak call kumar tue.... LT ker kiter
mmm itu aku tak sure.... operasi lojing yg lead castello coordinate by LT. harap mereka berdua dah uruskan.

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 20 Mar 2009, 15:36
by givency_KL
JenaL wrote:
pgurlz_eazmz wrote:saper yg nak call kumar tue.... LT ker kiter
mmm itu aku tak sure.... operasi lojing yg lead castello coordinate by LT. harap mereka berdua dah uruskan.
kena minta confirmation dari dorang. karang harap, tapi takde sapa-sapa yang bertindak.

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 20 Mar 2009, 15:37
by givency_KL
zam, segala reta bende yang ko pesan, aku dah beli....jumpa malam karang.

pesanan untuk sesapa yang nak gi lojing tu, make sure bawak carry mat....

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 20 Mar 2009, 15:48
by pgurlz
ahaks.. dah xderk tilam..

seb baek ko pesan... klu idak kompom aku x bawak... hehhee

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 23 Mar 2009, 10:53
by pgurlz
japs aku nak tanya.... topik tabung untuk mangsa tragedi tapah tue nak up kat mana?? bawah SAR jugaks kerk??

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 23 Mar 2009, 18:33
by pgurlz
MINTAK PERHATIAN...

Stok ration2 tue nak letak mana wei lepas SAR..... decide sblm team korbis gerak gi lojing rabu nie

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 23 Mar 2009, 19:54
by JeNaL
beras kalu elok boleh guna masa kenduri.... yg lain tu...ada cadangan ke

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 24 Mar 2009, 09:39
by pgurlz
tarikh kenduri dah tau ka?? berdasarkan last stok take aku buat ahad lepas

beras ration askar ader lagek 102peket
beras national 10kg ader lagek 5 (klu x silap) - tapi kualiti, cam xleh blah lama jerkkk

megi peket ader lagek 2 kotak (132)
megi cup ader lagek sekotak (60+)

sardin pon banyak.. tapi x igt qty la plak.. yg igt sardin CINTA yg besar tue ader 1 :lidah:

nescafe ginger+honey(3in1) ader lagek 15pack
teh ader lagek 3 kotak (x masuk yg kecik2)

susu pon banyak gaks... rasanya susu dalam ration tempur kotz... sumer sejenis jerkkk

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 25 Mar 2009, 10:40
by JeNaL
cadangan,
apa kata barang yg tak habis kita lelong untuk dana tragedi tapah

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 25 Mar 2009, 11:47
by Ujang
nak lelong? erm... lelong mcmana tue? kira kilo/longgok ke? hehee...
aku pun tak ada idea nak buat apa dengan ration lebih tue...
sebab tue sumbangan orang ramai kepada SAR Hasan
kalau bg org asli? (family pak kassim/rajis/tapa)
nanti kita jumpa balik... then kita bincang...

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 25 Mar 2009, 12:35
by pgurlz
hurmmm.... lelong n duet jualan masuk TTT.. OK gask tue...

aku dah bagitau Anep.. sumer barang letak rumah dier (ekceli rumah che khalil). Klu nak bawak balik KL nak simpan umah saper... nak suh orang yg hangkut tue yg simpan.. nanti nak kumpul balik.. harap maklumlah yer... bukan ler x percaya kat kengkawan.. tapi kita pilih yg xyah pening2 kepala...

sementara tue decide la nak wat perk ngan ration tue sumerrrr.... klu beras yg dah perang tue nak bagi kat org asli pon OK :lidah: (heheh.. sungguh x ikhlas.... :keke: )

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 27 Mar 2009, 11:55
by yonrawk
Malam ni lepak belakang risda jomm..
Bincang ape2 yg patut.

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 29 Mar 2009, 22:11
by pgurlz
Berdasarkan meeting/perbincangan yang dibuat pada malam terakhir di Lojing...

1 - Kami mengambil keputusan cadangan untuk melelong barang2 tersebut xleh buat sbb benda tuh sumer barang2 Derma/Sedekah/Pemberian dari orang ramai kepada SAR. Adalah tidak elok untuk menjadikan barang2 itu sebagai barangan jual beli..

2 - Sedikit ration akan diberikan kepada Pak KAssim dan RAjis diatas kesudian mereka meluangkan masa dan tenaga bersama2 membantu kita dalam SAR.

3 -Baki ration yang tinggal akan diletakkan dirumah aiwa...

HArap MAklum

Re: UPDATE Operasi SAR

Posted: 30 Mar 2009, 16:51
by Ujang
ok...
tq zam for update