Page 1 of 1

Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Posted: 09 Oct 2014, 11:54
by kenoi
Assalam.

Ada dikalangan tuan² kongsikan info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl) di Seri Menanti, Kuala Pilah berkenaan;

1. lokasi starting trail
2. keadaan trek+trail (log jika ada)
3. Guide/penunjuk arah yang boleh dihubungi (perlu ke ada guide atau boleh redah sendiri je)
4. lain² info/maklumat yang perlu tau (jika ada)

Kesudian tuan² kongsi maklumat/info amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih. :minum:

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Posted: 09 Oct 2014, 12:39
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Tu kawasan jajahan takluk Orga

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Posted: 12 Oct 2014, 23:41
by deep purple
Assalamualaikum... :D

harap refer pd blog saya yg dh lama x update tu...ada artikel psl gunung/bukit ni...dh lama daki tmpt tu (2007) bersama2 budak2 SIRIM dgn menggunakan guide org kampung Ulu Pilah sdri...but to tell you the truth, it wasn't much of a place...puncaknya pun dikelilingi pokok tinggi so x der view langsung... :(

"EVERY DAY CAN BE AN ADVENTURE"

http://phototrek.wordpress.com

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Posted: 15 Oct 2014, 07:53
by kenoi
ws.

terima kasih tuan Deep Purple atas respon.
ya, kalo searching gugel mmg kluar info drpd blog tuan tu.
cuma info mengenai profil guide (no. telefon utk dihubungi), trek log (purata masa yang diambil utk smpi ke puncak) tidak dinyatakan secara detail.

saya takde masalah berkenaan keadaan view di puncak, asalkan slmt sampai di puncak dan selamat pulang ke rumah itu paling utama. :-)
dan yang paling penting dapat singgah air terjun utk berjimba!! hehehehehe

mohon tuan dapat kongsi info berkenaan jika ada. terima kasih bebanyak tuan.

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Posted: 15 Oct 2014, 08:16
by deep purple
Assalamualaikum sdr Kenoi,
kenoi wrote:trek log (purata masa yang diambil utk smpi ke puncak) tidak dinyatakan secara detail.
Mungkin yg ni boleh bantu. Saya copy direct dpd blog sy utk dptkn ms treking dr trailhead ke puncak. :oops:

Jam di tangan menunjukkan ke pukul 10.30 pagi tatkala kami meniti batu-batu sungai yang alirannya cetek tetapi jernih.

Kami akhirnya tiba di puncak Gunung Ulu Pilah pada pukul 1.30 tengahari.


Trip gunung/bukit Ulu Pilah ni adalah anjuran SIRM Bhd & sy hanyalah merupakan seorg peserta & biasanya sy tidak ambil maklumat atau menyatakan perkara berkaitn dlm tulisan sy. 8)

"IF YOU DON'T HAVE ANYTHING NICE TO SAY, DON'T SAY NOTHING AT ALL" ~ THUMPER THE RABBIT

http://phototrek.wordpress.com

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Posted: 15 Oct 2014, 14:56
by CarSharF
Bukit Ulu Pilah ini dengan dengan kampung Gunung Pasir, Seri Menanti, kan?

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Posted: 16 Oct 2014, 15:17
by deep purple
CarSharF wrote:Bukit Ulu Pilah ini dengan dengan kampung Gunung Pasir, Seri Menanti, kan?
:? ...x pasti plak

http://phototrek.wordpress.com

"INTO THIN AIR"