Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Kaunter khas untuk mencari maklumat berkaitan gunung dari rakan gunung yang lain.

Moderator: nadir

Post Reply
kenoi
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 14 Jan 2011, 21:43
Location: S2, Moscow

Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Post by kenoi »

Assalam.

Ada dikalangan tuan² kongsikan info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl) di Seri Menanti, Kuala Pilah berkenaan;

1. lokasi starting trail
2. keadaan trek+trail (log jika ada)
3. Guide/penunjuk arah yang boleh dihubungi (perlu ke ada guide atau boleh redah sendiri je)
4. lain² info/maklumat yang perlu tau (jika ada)

Kesudian tuan² kongsi maklumat/info amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih. :minum:

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Tu kawasan jajahan takluk Orga

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Post by deep purple »

Assalamualaikum... :D

harap refer pd blog saya yg dh lama x update tu...ada artikel psl gunung/bukit ni...dh lama daki tmpt tu (2007) bersama2 budak2 SIRIM dgn menggunakan guide org kampung Ulu Pilah sdri...but to tell you the truth, it wasn't much of a place...puncaknya pun dikelilingi pokok tinggi so x der view langsung... :(

"EVERY DAY CAN BE AN ADVENTURE"

http://phototrek.wordpress.com

kenoi
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 14 Jan 2011, 21:43
Location: S2, Moscow

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Post by kenoi »

ws.

terima kasih tuan Deep Purple atas respon.
ya, kalo searching gugel mmg kluar info drpd blog tuan tu.
cuma info mengenai profil guide (no. telefon utk dihubungi), trek log (purata masa yang diambil utk smpi ke puncak) tidak dinyatakan secara detail.

saya takde masalah berkenaan keadaan view di puncak, asalkan slmt sampai di puncak dan selamat pulang ke rumah itu paling utama. :-)
dan yang paling penting dapat singgah air terjun utk berjimba!! hehehehehe

mohon tuan dapat kongsi info berkenaan jika ada. terima kasih bebanyak tuan.

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Post by deep purple »

Assalamualaikum sdr Kenoi,
kenoi wrote:trek log (purata masa yang diambil utk smpi ke puncak) tidak dinyatakan secara detail.
Mungkin yg ni boleh bantu. Saya copy direct dpd blog sy utk dptkn ms treking dr trailhead ke puncak. :oops:

Jam di tangan menunjukkan ke pukul 10.30 pagi tatkala kami meniti batu-batu sungai yang alirannya cetek tetapi jernih.

Kami akhirnya tiba di puncak Gunung Ulu Pilah pada pukul 1.30 tengahari.


Trip gunung/bukit Ulu Pilah ni adalah anjuran SIRM Bhd & sy hanyalah merupakan seorg peserta & biasanya sy tidak ambil maklumat atau menyatakan perkara berkaitn dlm tulisan sy. 8)

"IF YOU DON'T HAVE ANYTHING NICE TO SAY, DON'T SAY NOTHING AT ALL" ~ THUMPER THE RABBIT

http://phototrek.wordpress.com

User avatar
CarSharF
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Dec 2005, 14:53
Location: Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Post by CarSharF »

Bukit Ulu Pilah ini dengan dengan kampung Gunung Pasir, Seri Menanti, kan?

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Post by deep purple »

CarSharF wrote:Bukit Ulu Pilah ini dengan dengan kampung Gunung Pasir, Seri Menanti, kan?
:? ...x pasti plak

http://phototrek.wordpress.com

"INTO THIN AIR"

Post Reply