Gunung Kajang, Tioman

Kaunter khas untuk mencari maklumat berkaitan gunung dari rakan gunung yang lain.

Moderator: nadir

Post Reply
perantau
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 20 Sep 2012, 11:56

Gunung Kajang, Tioman

Post by perantau »

Boleh mintak tolong tentang info-info G Kajang (P Tioman) seperti, di mana letaknya trailhead dan sebagainya. terima kasih

kenoi
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 14 Jan 2011, 21:43
Location: S2, Moscow

Re: Gunung Kajang, Tioman

Post by kenoi »

menurut kata cik Google, starting trail Gunung Kajang adalah di Kampung Tekek.

Dikenali sebagai trek Tekek-Juara, dengar drpd mulut ke mulut pula..keperluan guide adalah WAJIB dan cajnya tidak masuk akal (mahal).

mungkin rakan² sahabat GO boleh membantu betulkan kesilapan fakta saya ni... :lidah:

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Gunung Kajang, Tioman

Post by Denan »

yg saya tahu gaid en. sham castelo baru menjejak kaki ke gunung kajang nih... kalo x silap saya bulan lepas kot... tarikh nye saya x pasti, dia pun first time pegi gunung kajang dan pemandu arah beliau ialah GPS... ni kira trek sondol haha...
Saya dah tengok rakaman trek ni... memang terbaik... masuk gua... keluar gua... meniti balak bawahnya gaung... memang gayat.

untuk maklumat lanjut boleh kontek en. sham castelo 012 6206087. tq

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Kajang, Tioman

Post by shahrul »

^ye betull.. caj guide tempatan sana agak errr...
kontek je en. sham castello kalo nk gi sana.. dia tau trek asal dah

view kalo bukak, dengan izinNya.. memang 360 degree..bole nampak seluruh pulau & lautan yg mengelilinginya
_________________
_________________

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Gunung Kajang, Tioman

Post by frostice »

Mmg mahal. 2 minggu lepas ke Tioman, tanya harga guide ke Gg Kajang. Dapat quote RM250/pax utk 2H1M. Tak sanggup den.. haha
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

Post Reply