Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Kaunter khas untuk mencari maklumat berkaitan gunung dari rakan gunung yang lain.

Moderator: nadir

Post Reply
komunis timur
Pendaki Gunung
Posts: 47
Joined: 20 Apr 2011, 13:25

Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Post by komunis timur »

ada tak sape2 pernah naik gng tahan ikut taman negara kuala koh?
bleh kongsi pengalaman..

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Re: Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Post by kenshina »

Dengarnya trek tu dh lama tutup sbb sangat jauh... X penah jumpa dgn tuan punya diri yg pegi.. Tp isteri beliau i.e Kak Nor Haslina slalu citer hasben dia smpi tanggal baju & suar dek terlalu byk sgt pacat... tanggal sumer sbb senang nk nmpk pacat2 tu...
challenge your limit

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Itu trek tentera lama. Yang rintis tu 5 Ranjer yang banyak anggotanya orang Sarawak. Seorang anggotanya masa tu Keptan la Khairuddin Basiron sekarang dah pakai Kolonel dan rasanya pun dah bersara. Trek tu sangat jauh makan 11 hari perjalanan berhati hati sebab banyak jejak musuh.

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Post by adventure inc »

dulu mula2 aku naik tahan,ada aku tanya pegawai renjer taman negara pasal trek ni, depa cakap trek ni mmg depa dah tutup terus. alasannya cam yg abg kamal cakap tu laa
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Aku dengar ada satu lagi laluan jauh dari Terengganu. Itu ari Bro Forest Gum kata ada nak buat. Aku tunggu jugak sebab laluan ni aku tak pernah lalu. Yang laluan ni dibuat oleh team PPH

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Post by kabusgunung »

dengar citer mmg selalu.... bos aku umur dah pencen dah pun.... dulu dia kerja dgn surveyer.... masuk ikut kuala koh.... pastuh nak keluar ke kuala tahan buat rakit ikut sungai.... dah tak larat nak manjat gunung main sungai jerrrrr....

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Post by betterman »

Geng2 Mesra Alam trekkers pon pernah pegi ikut Kuala Koh. Tanya Budin utk info lanjut
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

yongyap
Pendaki Gunung
Posts: 76
Joined: 07 Dec 2005, 10:26
Location: Bawah Fly
Contact:

Re: Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Post by yongyap »

Mesra Alam...Rabu malam Khamis, Medan Mara

lama dah tak bermesra
Kasihan Hutan Kita

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Post by shahrul »

salam..jadinye route Kuala Koh yg 11 hari ni ni mcm mana perjalanan dia
dari Kuala Koh-Puncak Tahan.. turun kuala ke..?
_________________
_________________

Post Reply