trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Kaunter khas untuk mencari maklumat berkaitan gunung dari rakan gunung yang lain.

Moderator: nadir

Post Reply
azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by azkramm »

Salam,
Saya baru mendaki bukit tabur east pada 25 Ogos 2012. Sangat mencabar. View pun cantik. On the way turun tu, terserempak dengan serorang guide Bukit tabur sedang lepak. Dia pun promote lah service guide bukit tabor. Dia cakap kalau nak naik bukit tabur east @ bukit kapor(guide ni gelar) Cuma 18 minit dari trek yang lagi satu..
Siapa tahu trek yang lagi satu tu? Ada jalan pintas ke?

Encik Ikhwanizam
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 19 May 2012, 15:19

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by Encik Ikhwanizam »

uit...ada ka? menarik ni...

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by seper4alif »

rasanyer dalam nih banyak org pos pasal trek ni... carik ler yer
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by am »

nak sondol la tu... hehehehe. kenapa banyak sangat nama org bagi ni? baru nie bukak blog http://shiekblog.blogspot.com/ ada tulis OA kata Bukit Lalau pulak. :)
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by seper4alif »

biasak ah.... klu tanya org syabas tuh plak batu paip........ ape pon boleh haahaha
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by azkramm »

am wrote:nak sondol la tu... hehehehe. kenapa banyak sangat nama org bagi ni? baru nie bukak blog http://shiekblog.blogspot.com/ ada tulis OA kata Bukit Lalau pulak. :)
saya dah baca entri tu..rasanya ni bukan bukit tabur east. kalau di kalangan rakan maya, bukit dalam entry blog(bukit batu lalau) tu dikenali sebagai Tabur Extreme.
tabur extreme sebelah aje puncak tabur east.

sekian dimaklumkan.

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by seper4alif »

ooow....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

rinezry
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 18 Jan 2012, 21:00

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by rinezry »

Salam, Tabur Extreme ni sama dengan Tabur Far East lah kan?

Jalan masuk dia masih ikut tanah persendirian tu ke? Nak kena mintak kebenaran dengan siapa2 ke kalau nak panjat Tabur kut situ?
azkramm wrote:
am wrote:nak sondol la tu... hehehehe. kenapa banyak sangat nama org bagi ni? baru nie bukak blog http://shiekblog.blogspot.com/ ada tulis OA kata Bukit Lalau pulak. :)
saya dah baca entri tu..rasanya ni bukan bukit tabur east. kalau di kalangan rakan maya, bukit dalam entry blog(bukit batu lalau) tu dikenali sebagai Tabur Extreme.
tabur extreme sebelah aje puncak tabur east.

sekian dimaklumkan.

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by azkramm »

Salam,
Tak pasti ikut jalan mana, Cuma daripada video youtube, nampak macam kena lalu jalan balak dulu, lepas tu trekking masuk kebun orang..

Bukit tabur extreme ni banyak nama. Ada yang panggil bukit gajah, tabur far east..

insyaAllah akan cuba ke sana satu masa nanti.

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by seper4alif »

jalan balak?? you tube??? huh......
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by shahrul »

nape bang atan tegezutt kaa :lidah:
_________________
_________________

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by seper4alif »

lama tak mendaki... baru tahu...
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by seper4alif »

lama tak mendaki... baru tahu...
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by frostice »

seper4alif wrote:lama tak mendaki... baru tahu...
Memang dah lama sangat pun tak mendaki.. demuk... :evil:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by seper4alif »

hoi... nak gaduh kaaa? haahahaa

frost.... aku takda cradit lah... nah ambik kat sini 0134343425
nanti aku kasi no lagi satuh ek.... cuma nak mintak tolong kamu ambik kan kayu kat dia buleh tak? haahaha kayu baik nyer....

lagi satu.... klu berani ah... buat balik reunion trans TT + haritage hotel + 150.00 sahaja.... ada bran???????
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by azkramm »

dah jumpa trail bukit tabur east.. memang 18 minit aje ke puncak..

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

Post by kenshina »

tahniahhh... kejap je tapi pacak sikit laaa.... :D
challenge your limit

Post Reply