Page 1 of 1

Gunung Kerinci 2013

Posted: 13 Mar 2013, 12:42
by faisall
Image
Gunung Danau Tujuh

Image
Bersama OGLJB

Image
Tugu Macan

Image

Image
Jalur Pendakian

Image

Image
Bergaya Sebentar

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 13 Mar 2013, 14:44
by Denan
dia punya bayang tebaik bang... pyramid.

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 13 Mar 2013, 17:34
by shahrul
congrats!! tahniah..!

satu soalan.. apa ciri2 istimewa gunung kerinci yg takde kat gunung2 malaysia..?

den tanya sbb tak penah lagi g gunung luar ..heheh.

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 13 Mar 2013, 18:49
by faisall
Denan wrote:dia punya bayang tebaik bang... pyramid.
Tu la pasal...subhanallah....keadaan mcm ni berlaku ketika cuaca cantik...

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 13 Mar 2013, 18:52
by faisall
shahrul wrote:congrats!! tahniah..!

satu soalan.. apa ciri2 istimewa gunung kerinci yg takde kat gunung2 malaysia..?

den tanya sbb tak penah lagi g gunung luar ..heheh.
Tak banyak beza pun...cuma cuaca sejuk sampai ke tulang..dapat tgk kawah gunung berapi yg dalam..dapat tgk lava warna merah2..
kadang2 angin yg kencang...heii heii.. :keke:

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 14 Mar 2013, 08:53
by Denan
bang faisall... hujung bulan 4 ni saya nak ke renjani... boleh bagi tips2 dari segi persediaan peralatan dan pakaian... saya tgk kasut tu kasut but pua chu kang je tu... hehe

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 14 Mar 2013, 08:57
by Denan
shahrul wrote:congrats!! tahniah..!

satu soalan.. apa ciri2 istimewa gunung kerinci yg takde kat gunung2 malaysia..?

den tanya sbb tak penah lagi g gunung luar ..heheh.
shahrul... den pun x penah g naik gunung luar... ni nak g first time :mrgreen:

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 14 Mar 2013, 09:57
by shahrul
^blaa aar bang nan pegi trip tak hajak :lidah:

bulan 4 ni kalo gi trip takut takleh g buang undi je..hehe

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 14 Mar 2013, 11:53
by Denan
shahrul wrote:^blaa aar bang nan pegi trip tak hajak :lidah:

bulan 4 ni kalo gi trip takut takleh g buang undi je..hehe
hehe... join trip ni pun tumpang2 org je... member x cukup org tu last kopek baru panggil :mrgreen:

tu ah... ghisau gak takut kene time ngundi lak... :mrgreen:

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 18 Mar 2013, 23:32
by faisall
Denan wrote:bang faisall... hujung bulan 4 ni saya nak ke renjani... boleh bagi tips2 dari segi persediaan peralatan dan pakaian... saya tgk kasut tu kasut but pua chu kang je tu... hehe
Ohh ok Ok..kalau nak ke rinjani..pakaian sejuk penting...jgn pakai kasut pua chu kang ok..kat sana berpasir...elok2nya pakai la kasut colombia ker...atau sewaktu dgnnya...hahahaha....

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 19 Mar 2013, 22:21
by Denan
Malam suhu berapa darjah ye.

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 20 Mar 2013, 08:12
by deep purple
Image
Denan wrote:dia punya bayang tebaik bang... pyramid.
Fenomena ni ada kat puncak Kinabalu... :)

"I HAVE NO SPECIAL TALENTS. I AM ONLY PASSIONATELY CURIOUS" ~ALBERT EINSTEIN~

http://phototrek.worspress.com/

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 20 Mar 2013, 10:28
by Denan
Image

bayang ni diambil dari puncak kinabalu pada tahun 2010

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 20 Mar 2013, 12:21
by faisall
Denan wrote:Malam suhu berapa darjah ye.
Suhu Malam Yang Di Catatkan Pada Tempoh Hari Sekitar 3-4 darjah....Tahun Lepas Punya Takt Sejuk Dalam 1-2 Darjah
Tak dapat Tido Dlm khemah Sejuk sangat....

Re: Gunung Kerinci 2013

Posted: 20 Mar 2013, 13:32
by Denan
1-2 darjah? fuhhh... tebaek2