Gunung Kerinci 2013

Sebagai kenangan yang terindah.......

Moderator: matsaiko

Post Reply
User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Gunung Kerinci 2013

Post by faisall »

Image
Gunung Danau Tujuh

Image
Bersama OGLJB

Image
Tugu Macan

Image

Image
Jalur Pendakian

Image

Image
Bergaya Sebentar

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
tanya sama itu hud hud

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by Denan »

dia punya bayang tebaik bang... pyramid.

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by shahrul »

congrats!! tahniah..!

satu soalan.. apa ciri2 istimewa gunung kerinci yg takde kat gunung2 malaysia..?

den tanya sbb tak penah lagi g gunung luar ..heheh.
_________________
_________________

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by faisall »

Denan wrote:dia punya bayang tebaik bang... pyramid.
Tu la pasal...subhanallah....keadaan mcm ni berlaku ketika cuaca cantik...
tanya sama itu hud hud

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by faisall »

shahrul wrote:congrats!! tahniah..!

satu soalan.. apa ciri2 istimewa gunung kerinci yg takde kat gunung2 malaysia..?

den tanya sbb tak penah lagi g gunung luar ..heheh.
Tak banyak beza pun...cuma cuaca sejuk sampai ke tulang..dapat tgk kawah gunung berapi yg dalam..dapat tgk lava warna merah2..
kadang2 angin yg kencang...heii heii.. :keke:
tanya sama itu hud hud

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by Denan »

bang faisall... hujung bulan 4 ni saya nak ke renjani... boleh bagi tips2 dari segi persediaan peralatan dan pakaian... saya tgk kasut tu kasut but pua chu kang je tu... hehe

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by Denan »

shahrul wrote:congrats!! tahniah..!

satu soalan.. apa ciri2 istimewa gunung kerinci yg takde kat gunung2 malaysia..?

den tanya sbb tak penah lagi g gunung luar ..heheh.
shahrul... den pun x penah g naik gunung luar... ni nak g first time :mrgreen:

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by shahrul »

^blaa aar bang nan pegi trip tak hajak :lidah:

bulan 4 ni kalo gi trip takut takleh g buang undi je..hehe
_________________
_________________

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by Denan »

shahrul wrote:^blaa aar bang nan pegi trip tak hajak :lidah:

bulan 4 ni kalo gi trip takut takleh g buang undi je..hehe
hehe... join trip ni pun tumpang2 org je... member x cukup org tu last kopek baru panggil :mrgreen:

tu ah... ghisau gak takut kene time ngundi lak... :mrgreen:

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by faisall »

Denan wrote:bang faisall... hujung bulan 4 ni saya nak ke renjani... boleh bagi tips2 dari segi persediaan peralatan dan pakaian... saya tgk kasut tu kasut but pua chu kang je tu... hehe
Ohh ok Ok..kalau nak ke rinjani..pakaian sejuk penting...jgn pakai kasut pua chu kang ok..kat sana berpasir...elok2nya pakai la kasut colombia ker...atau sewaktu dgnnya...hahahaha....
tanya sama itu hud hud

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by Denan »

Malam suhu berapa darjah ye.

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by deep purple »

Image
Denan wrote:dia punya bayang tebaik bang... pyramid.
Fenomena ni ada kat puncak Kinabalu... :)

"I HAVE NO SPECIAL TALENTS. I AM ONLY PASSIONATELY CURIOUS" ~ALBERT EINSTEIN~

http://phototrek.worspress.com/

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by Denan »

Image

bayang ni diambil dari puncak kinabalu pada tahun 2010

User avatar
faisall
Pendaki Sondol
Posts: 484
Joined: 02 Jul 2007, 16:25
Location: bandar uda utama
Contact:

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by faisall »

Denan wrote:Malam suhu berapa darjah ye.
Suhu Malam Yang Di Catatkan Pada Tempoh Hari Sekitar 3-4 darjah....Tahun Lepas Punya Takt Sejuk Dalam 1-2 Darjah
Tak dapat Tido Dlm khemah Sejuk sangat....
tanya sama itu hud hud

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: Gunung Kerinci 2013

Post by Denan »

1-2 darjah? fuhhh... tebaek2

Post Reply