Transtitiwangsa Version 2 (V2)-T-REX-..12/05/08-20/05/08

Sebagai kenangan yang terindah.......

Moderator: matsaiko

Post Reply
PKN
Pendaki Gunung
Posts: 54
Joined: 17 Aug 2007, 04:40

Transtitiwangsa Version 2 (V2)-T-REX-..12/05/08-20/05/08

Post by PKN »

salam rekreasi utk semua.

pada 12/05/08 hingga 20/05/08 kelab rekreasi UMP (T-REX) dgn jayanye dah melengkapkan satu trip V2 nih..bole kire hardcore la kan..hehehe..so kat bawah ni ade ler sket gegambar nak kongsi bersama..

kat puncak yong belar..
Image

Image

kat puncak korbuuu..
Image

Image

kat kem kasut
Image

puncak view dari jauhhh...
Image


tok nenek dari jauhhh..misteriii..hehehe
Image

Image

puncak tok nenek
Image

berjudi di puncak yong yap..
Image

sungai Y
Image

da kuar dari sungai Y..starting trek balak...jauuhhh wooo...
Image

jauhhhhhhhhh....
Image

Image

da nak balikkk..naek powil la kuarr..
Image

Image

Image



TRANS V2 sukses..heheheeh..

time kaseh sume yg terlibat dan syabasssss....kuikuikui

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

tahniah semua
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

Taniah semua....

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

ui adah tak join skali ke?
hehehe

PKN
Pendaki Gunung
Posts: 54
Joined: 17 Aug 2007, 04:40

Post by PKN »

adah mane lak ni pa'bu??

User avatar
pakcik
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 08 Feb 2006, 23:33
Location: sini
Contact:

Post by pakcik »

waaa, gamba sume cun...

tahniah setel v2..

hehe..name kelab kite same ar..club aku name die T-Recs, stands for Third Reccers. Dipanggil 3rd Reccers bersempena nama kolej kediaman aku kt UPM dulu, kolej ke-3...bebudak dulu2 panggey 3rd, tp skrg ade name baru, Kolej Tun Dr Ismail, UPM. Tp skrg aku dah grad. Kalu sudi try la usha http://thirdreccers.blogspot.com

T-Rex korg ni ape makne die? UMP? lebih kurang je ngn UPM..mungkinkah bersatu?hehehe...
Never Crack Under Pressure

PKN
Pendaki Gunung
Posts: 54
Joined: 17 Aug 2007, 04:40

Post by PKN »

iyolah pakcik..name kelab nak same la..name ipt pong nak same...bersatu???hahhahahahah...

weii...T-REX tu maksudnye Team Recreation..kitorang ni pon baru lagi..baru 5 taun..banyak mende lagi nak kene belajar..hehehe..tolong beri tunjuk ajar..heheh

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

tahniahhh
mencabar hati & perasaan

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

pa'bu wrote:ui adah tak join skali ke?
hehehe
staff kat UMP skang ni.
otai gak tu.
hehehe.
tahniah wei..
menggugat jiwa dan raga aku je.

sid
Pendaki Terlampau
Posts: 505
Joined: 17 Apr 2006, 18:23
Location: Middle Earth
Contact:

Post by sid »

tahniah to u all...

mancabar tul, korang memang tegar lah..
trip ni tertutup ke? next time kalo boleh open2 lah kat kami ni


pakabu,
adah kan masih mood "horneymoon" mane leh lepas nye...
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one"
________________________________________________
* * multiply * * facebook * * 9w2cyd * *
Image

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

tahniah semua
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

tahniah ...

gambar cun aaa... org2 nye pun leh tahan... :shock:

lau ade trip lg...jgn lupa ajak2 ler ek.... :evil: :evil:

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

tahniah u all semua!!
marvelesss

PKN
Pendaki Gunung
Posts: 54
Joined: 17 Aug 2007, 04:40

Post by PKN »

pa'bu wrote:
pa'bu wrote:ui adah tak join skali ke?
hehehe
staff kat UMP skang ni.
otai gak tu.
hehehe.
tahniah wei..
menggugat jiwa dan raga aku je.

pa'abu..si adah tu saodah ke??kitorang da ajak da aritu..tapi die cakap die punya husband x kasi..mungkin trip 2 3 ari bole kot..

trip kitorang ni under kelab universiti..bukan xnak ajak..tapi kalu nak ajak org luar, da masuk bab keselamatan org luar plak..hhehehe..papepon, time kaseh sume.

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

ajak je, lau x masyuk dlm list...
kitorang cucuk angin jer.... :twisted: :twisted:

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

err naper mcm terbalik je trans v2 korang nih..
pelik lak haku..
yg haku tahu trans v2 sebenar starting dr kuala mu dan berakhir di BVD (blue valley dam)
bagi haku la, klu starting dr yong blar, trail x begitu mencabar sebab byk turun dr menaik... :evil: - sekadar pendapat jeks.. jgn mrh... :evil:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

beckham
ko hatkor lainla..

pkn
gambo second last,brader yg duduk atas batu ikat key biru tuh cam kenal le :lol:

dia gaid korg ke?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

matsaiko wrote:beckham
ko hatkor lainla..

pkn
gambo second last,brader yg duduk atas batu ikat key biru tuh cam kenal le :lol:

dia gaid korg ke?
aku pon mcm nk kenal ja yg dok ats batu....hehehehe.tahniah semua

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

beckham@chayok2 wrote:err naper mcm terbalik je trans v2 korang nih..
pelik lak haku..
yg haku tahu trans v2 sebenar starting dr kuala mu dan berakhir di BVD (blue valley dam)
bagi haku la, klu starting dr yong blar, trail x begitu mencabar sebab byk turun dr menaik... :evil: - sekadar pendapat jeks.. jgn mrh... :evil:
saya sokong beck..
bila lagik nak lepak ngan ang nih..trun ipoh roger aku..
muax..

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

fuh lama tak tgk ayen..kuar2 dalam ni siap da bertanduk plak (gambo 1st)
::SRC-Total Outdoor::

PKN
Pendaki Gunung
Posts: 54
Joined: 17 Aug 2007, 04:40

Post by PKN »

beckham@chayok2 wrote:err naper mcm terbalik je trans v2 korang nih..
pelik lak haku..
yg haku tahu trans v2 sebenar starting dr kuala mu dan berakhir di BVD (blue valley dam)
bagi haku la, klu starting dr yong blar, trail x begitu mencabar sebab byk turun dr menaik... :evil: - sekadar pendapat jeks.. jgn mrh... :evil:


hahaha..lupe nak gtau..trans V2 kitorang ni memang reverse.

mat,
yg tu memang gaid kitorang..hiihih

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

matsaiko wrote:beckham
ko hatkor lainla..

pkn
gambo second last,brader yg duduk atas batu ikat key biru tuh cam kenal le :lol:

dia gaid korg ke?
reen : terima kasih ats 'sindiran' ko 2. huhu..
haku cuma heran knp route dia berbeza, x der niat pun haku nk
buat perbandingan dan ayat haku 2 pun sekadar pendapat jek. :evil: psl haku x tau yg dia buat reverse.. :roll:

pkn : terima kasih atas explaination ko 2.. baru haku paham...

mail : blah la.. apsal x turun malam tuh??
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

TAHNIAH SEMUA..!!!

Blah r x ajak...
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

Tahniah dan terus sukses kepada semua pengiat2 gunung.... :D

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

:)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

beckham@chayok2 wrote:err naper mcm terbalik je trans v2 korang nih..
pelik lak haku..
yg haku tahu trans v2 sebenar starting dr kuala mu dan berakhir di BVD (blue valley dam)
bagi haku la, klu starting dr yong blar, trail x begitu mencabar sebab byk turun dr menaik... :evil: - sekadar pendapat jeks.. jgn mrh... :evil:
beckham
ni aku copy statement asal ko ..ko baca balik dan ko tanya diri ko balik
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

matsaiko wrote:
beckham@chayok2 wrote:err naper mcm terbalik je trans v2 korang nih..
pelik lak haku..
yg haku tahu trans v2 sebenar starting dr kuala mu dan berakhir di BVD (blue valley dam)
bagi haku la, klu starting dr yong blar, trail x begitu mencabar sebab byk turun dr menaik... :evil: - sekadar pendapat jeks.. jgn mrh... :evil:
beckham
ni aku copy statement asal ko ..ko baca balik dan ko tanya diri ko balik
emm.. ye la. aku pasrah je la... apa nak buat... :?
nk bertekak kang lari dr format asal plak.. :twisted:
nk berforum ngan OTAI plak... :evil:
maaf la klu haku yg EGO, bongkak, berlagak or bersalah... :oops:
:|
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
LaiTer
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 22 Mar 2008, 19:06
Location: r&d LaboTarY
Contact:

Post by LaiTer »

..tahniah tahniah...isk

tingat balek kenangan layan reverse V2 nov lepas..
trek xhengat..cium tanah manjang...rasa hina dina dan kerdil murdil btoi diri ini...ohh~~

tQ kat jep,adam ngan man...piS~
~LovE dA nATurE iS dA nATurAL LOvE~
www.friendster.com/brainstucker

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

beckham@chayok2 wrote:
matsaiko wrote:
beckham@chayok2 wrote:err naper mcm terbalik je trans v2 korang nih..
pelik lak haku..
yg haku tahu trans v2 sebenar starting dr kuala mu dan berakhir di BVD (blue valley dam)
bagi haku la, klu starting dr yong blar, trail x begitu mencabar sebab byk turun dr menaik... :evil: - sekadar pendapat jeks.. jgn mrh... :evil:
beckham
ni aku copy statement asal ko ..ko baca balik dan ko tanya diri ko balik
emm.. ye la. aku pasrah je la... apa nak buat... :?
nk bertekak kang lari dr format asal plak.. :twisted:
nk berforum ngan OTAI plak... :evil:
maaf la klu haku yg EGO, bongkak, berlagak or bersalah... :oops:
:|


Laa......siannyee..die..yee..... X..peee..kadang2 adk mengaku... leka-leka..bercakap..sb seronok punye pasal. kite mesti x perasan..terlepas ckp...atau wat singgung hati org..... Ape2....pun kamu sedar kann.... adk arap2 adk pun dpt berfikir..dulu sblm ckp..Agak..dpt wat terbaik tuk smu org...


Tapi....klu dipikir2 kan..org yg dulu2 ge trans V2 ne. Mase zaman...Juru ukur sepadan ke,Askar ke,ABM ke,..mesti best kan....Nak2..nye..time tue..pokok bonsai renek2 lg...mesti lawa view..dan x de merangkak2 sebab bonsai.... Pehhhh...sunset ..mataari terbit....mesti...lg lawa....sb x byk pokok..yg lindung dr mane2 puncak pun...

Rase2..dia org dulu....klu treking kat puncak Bubu,Yong Yap,Yong Belar, 6850' ke Anak 6850. Mesti lawa gile...sb blh nampak view keliling..dan blh nampak..kwn2 tgh treking nak naik...pokok..rendah lg punya sebab...

Klu x caye..kadang2 klu kite ge treking..lalu kampung org.asil..Klu kite tanye org asli yg oldschool2..Mesti dia ckp puncak gunung yg kite nak daki tue..mmg lawa..pokok renek2... Tp klu kite smp peak gng..tue...pokok tinggi gile...x nampak ape pun.... Mane x ia nya..dipk2 balik...Klu org asli tue naik puncak tue zaman....muda dulu kala...mmg laa...lawa...sb pokok pun renek lg.... heee...hee...

Adik memang selalu terkena hal2 begini dgn org asli.....Padan mukeeee....Ape2 pun mmg enjoy...huu..huugak :lol:

"Tai Ka Hai Tung Pau"

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

beckham@chayok2 wrote:
matsaiko wrote:
beckham@chayok2 wrote:err naper mcm terbalik je trans v2 korang nih..
pelik lak haku..
yg haku tahu trans v2 sebenar starting dr kuala mu dan berakhir di BVD (blue valley dam)
bagi haku la, klu starting dr yong blar, trail x begitu mencabar sebab byk turun dr menaik... :evil: - sekadar pendapat jeks.. jgn mrh... :evil:
beckham
ni aku copy statement asal ko ..ko baca balik dan ko tanya diri ko balik
emm.. ye la. aku pasrah je la... apa nak buat... :?
nk bertekak kang lari dr format asal plak.. :twisted:
nk berforum ngan OTAI plak... :evil:
maaf la klu haku yg EGO, bongkak, berlagak or bersalah... :oops:
:|
rotan 50 kali....

dia orang turun Pos Rengil, bukan Mu :evil: rotan lagi 50 kali
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

mofismamounter
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 29 May 2008, 18:43
Location: Pahang
Contact:

go t-rex.. go ...hikerz...go ump

Post by mofismamounter »

taniah ...memeang best giler korang t-rex sesi ni...korang mmg hebat berjaya menawan semu ni....xde da dak ump sehebat korat...tabit springgg....cayar la korang...gud luck...moga CUS a.k.a chamah ulu sepat plak pas ni tawan...cukup la g7 erk...k :twisted: :evil:
mofismamounter
WE're born to climb..^^..
however..wherever..whenever..

kakiwayang
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 13 Jan 2009, 14:16

Re: Transtitiwangsa Version 2 (V2)-T-REX-..12/05/08-20/05/08

Post by kakiwayang »

salam..
tahniah2..

Post Reply