Tema-tema untuk bulan akan datang (Sila bagi idea)

Sebagai kenangan yang terindah.......

Moderator: matsaiko

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

TIADA bantahan..... pasal photo story tu, aku rasa elok jugak kalau buat kat ko nyer web, adventure malaysia - buat ruangan contribution ke.....

review nanti sat..... tak menang tangan, baru balik bercuti, email berlambak kena balas, nak buat review pun tak sempat lagi.....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
QtrMaster
Pendaki Tegar
Posts: 231
Joined: 12 Sep 2006, 04:10
Location: Malaya
Contact:

Post by QtrMaster »

aku memang buleh bukak kontes kat adventuremalaysia... tapi nadir kalu kat sana, segala jenis pro phtographer dan advanced enthusiast akan turut serta... kalu geng-geng pro camtu blah pegi flicker atau fotopages pun dah melambak depa punya photo story/journal...

sekarang ni kita nak develop warga GO... top winner dan finalists kat sini, akan di-special featurekan kat adventure malaysia.... baru la ada kemajuan..

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

salam buat semua yang bagi good responds mahupun yang baca je,

segala idea yg saudara dan saudari berikan akan diambil perhatian sepenuhnya dan dipertimbangkan sewajarnya bagi memenuhi keperluan semasa Photographic kat GO ni untuk keselesaan semua pihak.

mungkin satu hari, bukan sekadar meminta warga GO antar gambar, kita juga dapat membincangkan tip-tip yang berguna untuk Photographic khususnya Landscape di Malaysia.

terima kasih

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

pendapat aku yg takde skill photography ni, cadangan utk tema2 fotografi ni tak payah la kot yg terlalu teknikal, bukan semua budak outdoor yg ada kamera ni mahir pasal teknik2 photography. And maybe tak semua yg berminat nak mendalami ilmu fotografi ni, takat ada camera, amik view cun, publish..

bende ni just for fun.. di samping share gamba2 best ngn kawan2 outdoor lain, tapi kalau ramai setuju nak pk bende ni as long term terpulangla kot.. tapi kene start slow2 la sebab aku rasa ramai termasuk aku sendiri pon byk lagi tak paham pasal photography ke lomography ke.. basic2 je la dulu kot..


sekian..

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

taper,pelan-pelan kayuh..step by step tu perlu..
mendaki gng sebesar mana sekalipon harus bermula dgn sebutir idea ..
aqu hargai usaha sumer beri idea nk baikkan lg menda2 yg baik nih..
apapon yg diputuskan nnt tader hal le tu ye dak..ni pon da cukup meriah da nih..
ImageImageImage

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

bila nak start pertandingan ni?
tak sabar nak antar borang penyertaan ni.
hehehe

sid
Pendaki Terlampau
Posts: 505
Joined: 17 Apr 2006, 18:23
Location: Middle Earth
Contact:

Post by sid »

pa'bu wrote:bila nak start pertandingan ni?
tak sabar nak antar borang penyertaan ni.
hehehe
"tak sabar.. berenang wak.... sungai luas wak..."
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one"
________________________________________________
* * multiply * * facebook * * 9w2cyd * *
Image

ad
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 04 Oct 2006, 17:49
Location: Gombak
Contact:

Post by ad »

sid wrote: "tak sabar.. berenang wak.... sungai luas wak..."
Biler baca ayat ni teringat kat si budin.. kenangan kat cus cny tahun lepas..

mongkut
Pendaki Gunung
Posts: 73
Joined: 10 Apr 2007, 14:08
Location: Depan Kubur, View Bukit Tabuh

Post by mongkut »

just cadangan tema:-

1. pewai
2. api... api...
3. radio amatur di gunung

& byk lg tema2 yg simple2...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

sori takleh start jugak februari nie...
tunggu mac lah...
dah lewat nak start
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

cepat la bett..
hehehe..
pakai tajuk yg lepas2 punye pun takpe la.
janji bleh anta gamba
hehehe

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

Aku suka tengok gambar2 yg korang letak kat sini....

aku cadangkan tajuk..

1-Suasana malam
2-River crossing
3-Hujan
4-Chef beraksi
5-Perkara di luar jangkaan seperti kemalangan,kecemasan ( sebagai pengajaran dan persediaan buat pendaki)

:D

User avatar
QtrMaster
Pendaki Tegar
Posts: 231
Joined: 12 Sep 2006, 04:10
Location: Malaya
Contact:

Post by QtrMaster »

sabar sedara-sedari sekelian... bagi la peluang kepada tuan tanah godek dslr baru dia tu dulu... nanti bila dia ready dia announce la... tahu la tuan tanah tu apa nak buat :roll:

User avatar
semut_api
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 20 Sep 2007, 12:55
Location: di puncak tipu.
Contact:

Post by semut_api »

erm.. aku ade byk gak idea.. tp byk dah di sebut oleh geng gunung..
so, yg dh sebut x payah la nk sebut lagi..


1.gambar tido
2.suasana lumut
3.hujan
4.gambar lompat..~
Image

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Post by crampizium »

erm.. just cadangan lg

1) kawasan+tpt bahaya :!:
2) gambar binatang buas+tapak binatang :shock:
3) pacat :?
4) lintah :twisted:
5) darah :evil: :evil:

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Post by mintobe »

gambo kandid ke...kelako ke...

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38
Location: Rawang

Post by Along-X »

gambo ngah team work mcm ngah pasang canvas ke, khemah ke, janji team work..
ok taks..?
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

charer jugak klau ade gambar awek awek gunung :evil:
CARPE DIEM!

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

thanks kengkawan...
segala cadangan akan dibawak ke tengah
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

mayasofiah
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 11 Feb 2008, 16:20
Location: Melaka Bandaraya Bersejarah
Contact:

Post by mayasofiah »

mr.bet

aksi naik powil
-hijau bumi tuhan-

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

cadangan jer..
1. serangga...
2. cendawan...
3. aksi lompat
4. ceria /ketawa
5. aksi paling pelik, anih atau funny...
Last edited by defzone on 14 Apr 2008, 21:53, edited 1 time in total.
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

charer jugak klau ade gambar awek awek gunung Evil or Very Mad
hahahaha :evil: :evil:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

Antara 3 tajuk nie akan jadik tajuk bulan Mei. Get ready guys!!

1. Orang asli
2. Lumut
3. Haiwan
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

cadangan lagi untuk tema:

1) gambo atas bot
2) atas jambatan gantung
3) injury
4) barang camping yang rabak (kasut, sandal, beg etc)
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Post by rat-tat-tat »

betterman wrote:Antara 3 tajuk nie akan jadik tajuk bulan Mei. Get ready guys!!

1. Orang asli
2. Lumut
3. Haiwan
en.betterman..
cadangan 1 & 2 bleh consider utk masuk tema bulan dpn. yg no.3 tu..kira dah mcm tema "hujan"...kahkahkahkah
Image

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Post by yonrawk »

kambinggurun wrote:cadangan lagi untuk tema:


4) barang camping yang rabak (kasut, sandal, beg etc)
Aku sukeeeee sangat :evil:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

Gambar super impose ler pulak. tentu menarik .

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Post by belakangpokok »

abe~G wrote:Gambar super impose ler pulak. tentu menarik .
abe-G , ni ramai yang nak kena nii....jangan lerrr...
Leave no trace but tracks

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

abe~G wrote:Gambar super impose ler pulak. tentu menarik .
aku dah ada modal..
tunggu la poncho...
hahahahaha

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

pa'bu wrote:
abe~G wrote:Gambar super impose ler pulak. tentu menarik .
aku dah ada modal..
tunggu la poncho...
hahahahaha
woi..main kasar ye.
ko tunggu aa ko punya turn plak. hahaha..baekkkk punya :mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Post by kekerk »

bleh cadang lg ke?

:arrow: kemsite tdo pkai hemok
:arrow: kemsite tpi air terjun
:arrow: kemsite tdo atas pokok bleh ke?

tpi klo bln may ni tajuk dia org asli pun baguih jgk.. lg satu gambr binatang liar kt dlm hutan..tpi jgn la amek gmbr kt dlm zoo plak..mmg x aci la heheh 8)

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38
Location: Rawang

Post by Along-X »

kasi original punyer la..
jangan la amek gamba org..
tak best r...
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Post by belakangpokok »

gambar percintaan
Leave no trace but tracks

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

belakangpokok wrote:gambar percintaan
menarik gak tu.
hahaha

User avatar
LaiTer
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 22 Mar 2008, 19:06
Location: r&d LaboTarY
Contact:

Post by LaiTer »

...ummm...ummm...

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

bunga??

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

yesssss bunga........ :evil: :evil: :evil:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

kekerk
Pendaki Gunung
Posts: 177
Joined: 11 Feb 2008, 23:34
Location: bawah pokok

Post by kekerk »

bunga ngan kumbang bleh x? bru ar sepadan :mrgreen: :kah:

wnazry
Pendaki Gunung
Posts: 52
Joined: 18 Apr 2006, 20:14
Contact:

Post by wnazry »

kalau gambar2 makan2/menu kat kemsite/puncak amacam.....
:oops: :oops: :oops:


*tgh lapar... hahahaha

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

kasut rabak ditengah jalan,di gigit pacat berjuta2, :evil:

Post Reply