suami izinkan?

Khas untuk kaum wanita...perbincangan permasaalah berkaitan wanita sebelum, semasa dan selepas beraktiviti.

Moderator: Freelance

User avatar
mountaineer
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 19 Feb 2008, 18:43
Location: area campsite

suami izinkan?

Post by mountaineer » 16 Dec 2008, 19:18

saje la nk sembang2 kosong dgn kakak2 otai yg dh kawen,

klu g trip camping or trekking, husband bg ke pegi?
sbb same2 kaki camping, so dpt la g sesame?
or ade ke husband2 kakak2 otai yg tk minat camping tp sporting bg wife dia ni g buat fav activity?

bakal suami ni dh bg warning next year trip ke kinabalu will be the last! (2 bln lps g kk dh nk nikah..hehe)
tensionnyer la klu minat lain2 nih... :cry:
camane nk kawtim eh?
~ tuMPaNg LaLu sAt ~

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Post by pr oli » 16 Dec 2008, 20:00

ntah la kan.....
kalu minat lain2 ni payah2 jgk....
tp yg penting ikhlas....
hahaha...
pd pdpat sy la kan...
ape2 pun keadaan...
pada kaum wanita, t'utama sekali yg dah b'suami la kan....
suami ada lah no.1...
ape je nak wat kene mintak izin die dulu....
sebab syurga istri di bwh tapak kaki suami....
(kalu sy slh tlg btlkan yer)
w'pun minat istri tu x sm dgn minat si suami...
jd, tanyer dulu yer...
pssttt....
kalu nak lg paham tanyer datuk nikah kawin yerk...

cherio,
73,
- peace no war-
9W2OAT

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by melati » 17 Dec 2008, 13:02

bakal suami ni dh bg warning next year trip ke kinabalu will be the last! (2 bln lps g kk dh nk nikah..hehe)
tensionnyer la klu minat lain2 nih... :cry:
camane nk kawtim eh?
nk kawtim??? ehhehe..tgk la somi tu minat apa...cuba try
ikut dia misal nya kalu dia minat mncing g lah teman dia mncing..
walau kita tk suka mncing..xpn teman dia g main bola ke..
peh tu blh la sekali sekala ajk dia ikut kita cmping plak..
ckp kt dia..kita nk kenal kwn dia dn dia blh la kenal kwn kita..hihihi

DewiGunung
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 07 Dec 2005, 14:38
Contact:

Post by DewiGunung » 17 Dec 2008, 17:51

pandai pujuk sure dapek punyer :lol:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: suami izinkan?

Post by Freelance » 19 Dec 2008, 13:21

bakal suami ni dh bg warning next year trip ke kinabalu will be the last! (2 bln lps g kk dh nk nikah..hehe)
tensionnyer la klu minat lain2 nih... :cry:
camane nk kawtim eh?
nk kawtim??? ehhehe..tgk la somi tu minat apa...cuba try
ikut dia misal nya kalu dia minat mncing g lah teman dia mncing..
walau kita tk suka mncing..xpn teman dia g main bola ke..
peh tu blh la sekali sekala ajk dia ikut kita cmping plak..
ckp kt dia..kita nk kenal kwn dia dn dia blh la kenal kwn kita..hihihi
apa2hal pun rumahtangga penting... :wink: yang penting komunikasi antara suami isteri ye dak melati... kalo kita pandai mujuk..manalah tau kot2 suami bagi g ye dak... kalo tak pun pujuk2 ler dia.. meh ikut skali g daki gng... tak kenal maka tak cinta.. ye dak!!! :wink:

chokobear
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Jul 2007, 10:48
Location: Atas awan

Re: suami izinkan?

Post by chokobear » 19 Dec 2008, 16:31

bakal suami ni dh bg warning next year trip ke kinabalu will be the last! (2 bln lps g kk dh nk nikah..hehe)
tensionnyer la klu minat lain2 nih... :cry:
camane nk kawtim eh?
nk kawtim??? ehhehe..tgk la somi tu minat apa...cuba try
ikut dia misal nya kalu dia minat mncing g lah teman dia mncing..
walau kita tk suka mncing..xpn teman dia g main bola ke..
peh tu blh la sekali sekala ajk dia ikut kita cmping plak..
ckp kt dia..kita nk kenal kwn dia dn dia blh la kenal kwn kita..hihihi
apa2hal pun rumahtangga penting... :wink: yang penting komunikasi antara suami isteri ye dak melati... kalo kita pandai mujuk..manalah tau kot2 suami bagi g ye dak... kalo tak pun pujuk2 ler dia.. meh ikut skali g daki gng... tak kenal maka tak cinta.. ye dak!!! :wink:
Sama2 la tunjukkan effort support minat masing2. rerajin kan support minat husband..hehehe... pastuh pujuk pulak dia sama2 join ckali minat kita. bleh tambah & eratkan lagi silaturahim x gitu. buat aktiviti2 bersama2. heheh..my 2 cents...

tapi bak kate kak lily...x knal maka x cinta ye dakkk.....hehehehe... 8)

adah
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 12 Feb 2008, 10:20
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by adah » 26 Dec 2008, 11:59

tajuk yg menarik....
setiap kali trip mesti kna mintak izin gak...memula suami xkasi...tp tiap2 ari je mintak permission..smpai xlalu nak dgr...bukan xajak..ajak join skali...tp suami yg xsanggup nak pegi..katanya..drpd sy susahkan awk..baik la awk pegi sendiri...uhuhuhuhu...permission granted..senyum lebar la jwb nya.....
"Love your job but never fall in love with your company,because you never know when it stop loving you!!!"

siti07
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 10 Jan 2007, 17:18
Location: Kuala Lumpur

Re: suami izinkan?

Post by siti07 » 31 Dec 2008, 16:53

alhamdulillah, saya dapat hubby yg sealiran minat. tak pernah ada isu.sebab apa-apa aktiviti kami involved bersama... (jumpa dulu pun, semasa aktiviti berkayak.. dari mata turun ke hati, hi hi hi)
kerja "TUHAN" siapa yang TAHU?

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by ajon » 06 Jan 2009, 14:23

Tapi bagi isteri..jngan lepas kan sangat suami slalu gi treking...tanpa soal selidik...biasa la lelaki...

bebaru nie,,aku treking, sembang ngan sorang Otai on trek...dia tnya aku anak berapa..aku jawab 3, pas tu dia tanya isteri berapa, aku jwb 1 ja....Otai tu ckap, tambah la lagi :twisted: ...saya isteri 2, yg muda kenal masa panjat gunung.. :D

Skarang ni Otai tu aktif lagi panjat gunung....senang dpt permit dri KDN.

Sesiapa yg terasa tu mintak maaf la ye...aku kan apa, kesian isteri kat rumah...dia caya kat kita...tapi kita... :evil:

User avatar
kaknik
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 18 Jun 2008, 09:40
Location: kl

Re: suami izinkan?

Post by kaknik » 12 Jan 2009, 15:54

Assalamualaikum,
Tapi bagi isteri..jngan lepas kan sangat suami slalu gi treking...tanpa soal selidik...biasa la lelaki...
Ajon,
Apalah sangat kuasa seorang isteri kalau dah suami kaki trekking... nanti kita dicopnya qontrol lah, banyak soal lah.. Tak kuasa akak nak larang... baik akak ikut sekali :lol: :lol: :lol:

Akak dulu2 kan.. bengang gak bila abg asik2 nak trekking ngan kawan2nya. Rasa cam dia tu dahulukan kekawan dari akak anak beranak.. :( Akak dengan askar2 keliling pinggang, walau ada maid tapi maklum ajelah kan. Pasti ibu2 mengerti perasaan ini.

Tapi alhamdulillah, nmpknya somi akak tu berjiwa pendaki tulin gak. Dah lebih 15 tahun mendaki hmmm.. takde kes luar biasa (yg akak perasan le.. :roll: ) (Pssstt.. kalau ada kes tolong bagitau, biar akak :tembak: dia.. ) :kah:

Now anak2 ada yang dah remaja, yg kecil abg/kakak boleh tengok-tengokkan, of course bibik akak yg setia boleh diharapkan menjaga mereka semua ketika akak join trip abg kemana2. Kalau jauh sikit, lebih dari 2 hari emak akak sudi sangat menemankan cucu2nya. Kekadang tu anak2 kami join sekali. Bila dah mudah sikit ni, Abg pun selalunya mengharap akak ikut sekali. Really enjoy mendaki bersama2 somi ni.. :P :P

chokobear
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Jul 2007, 10:48
Location: Atas awan

Re: suami izinkan?

Post by chokobear » 13 Jan 2009, 09:20

Assalamualaikum,
Tapi bagi isteri..jngan lepas kan sangat suami slalu gi treking...tanpa soal selidik...biasa la lelaki...

Now anak2 ada yang dah remaja, yg kecil abg/kakak boleh tengok-tengokkan, of course bibik akak yg setia boleh diharapkan menjaga mereka semua ketika akak join trip abg kemana2. Kalau jauh sikit, lebih dari 2 hari emak akak sudi sangat menemankan cucu2nya. Kekadang tu anak2 kami join sekali. Bila dah mudah sikit ni, Abg pun selalunya mengharap akak ikut sekali. Really enjoy mendaki bersama2 somi ni.. :P :P

teman setuju bebenor dgn pendapat kaknik.... :minum:
-ChOkObEaR-

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by ajon » 13 Jan 2009, 09:31

Suami Akak..Abg Rosmal ke?...sempat kenal dia kejap je masa panjat Bukit Tabur....siap kuar paper...anak saya cukup suka,,gambar dia kuar paper...tunjuk ngan kekawan..

Klau Abg Rosmal Akak jngan risau la....He is a goood person. :wink:

User avatar
kaknik
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 18 Jun 2008, 09:40
Location: kl

Re: suami izinkan?

Post by kaknik » 13 Jan 2009, 15:23

Alhamdulillah Ajon..., :D , Hahhhh... kalau Abg Rosmal terbaca ni mesti senyum sampai telinga :lol:

Selalu gak pendaki wanita (solo tanpa suami) atau gadis2 yang masih di monitor oleh mak ayah ni ikut trip kami. Then they all selalu lak lepas tu join kerana kata mereka suami atau keluarga mereka tak lah rasa risau sangat. :P

Hmmm.. akak pun besok anak gadis yang tunggal ni nak gi trekking kalau boleh biar ada abangnya sekali, kalau bolehlah kan :roll: ... hehh time tu mungkin kami dah tak larat nak panjat dah :keke:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: suami izinkan?

Post by Freelance » 13 Jan 2009, 17:44

Assalamualaikum,
Tapi bagi isteri..jngan lepas kan sangat suami slalu gi treking...tanpa soal selidik...biasa la lelaki...
Ajon,
Apalah sangat kuasa seorang isteri kalau dah suami kaki trekking... nanti kita dicopnya qontrol lah, banyak soal lah.. Tak kuasa akak nak larang... baik akak ikut sekali :lol: :lol: :lol:

Akak dulu2 kan.. bengang gak bila abg asik2 nak trekking ngan kawan2nya. Rasa cam dia tu dahulukan kekawan dari akak anak beranak.. :( Akak dengan askar2 keliling pinggang, walau ada maid tapi maklum ajelah kan. Pasti ibu2 mengerti perasaan ini.

Tapi alhamdulillah, nmpknya somi akak tu berjiwa pendaki tulin gak. Dah lebih 15 tahun mendaki hmmm.. takde kes luar biasa (yg akak perasan le.. :roll: ) (Pssstt.. kalau ada kes tolong bagitau, biar akak :tembak: dia.. ) :kah:

Now anak2 ada yang dah remaja, yg kecil abg/kakak boleh tengok-tengokkan, of course bibik akak yg setia boleh diharapkan menjaga mereka semua ketika akak join trip abg kemana2. Kalau jauh sikit, lebih dari 2 hari emak akak sudi sangat menemankan cucu2nya. Kekadang tu anak2 kami join sekali. Bila dah mudah sikit ni, Abg pun selalunya mengharap akak ikut sekali. Really enjoy mendaki bersama2 somi ni.. :P :P
waa ni udah cukup bagus. suami isteri pendaki gunung gak..sama2 minat ngan aktvt outdoor.. skali lak ngan anak2 sekali.... sure seronok 1 keluarga sesama wat aktviti outdoor...... lily pun kalo dapat bakal suami pun harap2 dapat ler yang sesama minat aktvt outdoor... atau yang sama2 faham tentang minat kita.
aktvt outdoor banyak kebaikan yang kita dapat.. dari segi kesihatan, dari segi silaturrahim.. dapat mengeratkan lagi keluarga... anak2 tak de ler terlibat ngan aktvt yang tidak berfaedah... boleh membentuk mereka tentang disiplin diri... :wink:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by melati » 14 Jan 2009, 10:58

ermmm...nmpknya ramai kn kaki bwk ank2 naik gng..

jum la cuti sekolah bikin family program kt memana pnck.. :twisted:

k.lily
tebar jala kasi rapat la bebeh..tp jgn tebar kt laut..kang dpt kaki
pncing..akak kena tebar kt LWP...baru kena ngan kita nya kaki.. :lidah:

User avatar
kaknik
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 18 Jun 2008, 09:40
Location: kl

Re: suami izinkan?

Post by kaknik » 14 Jan 2009, 13:17

lily pun kalo dapat bakal suami pun harap2 dapat ler yang sesama minat aktvt outdoor... atau yang sama2 faham tentang minat kita.
Amin... semoga harapan Lily segera diperkenankan olehNya..
ermmm...nmpknya ramai kn kaki bwk ank2 naik gng..
jum la cuti sekolah bikin family program kt memana pnck..
boleh gak tu.... paling dekat gi nuang, lepak kat loloh. Anak2 bujang akak tu memang nak sesangat camping ni... ada can mereka nak makan mee segera (kat rumah benda2 tu not allowed) :lol:

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by ajon » 14 Jan 2009, 13:39

ermmm...nmpknya ramai kn kaki bwk ank2 naik gng..
jum la cuti sekolah bikin family program kt memana pnck..
boleh gak tu.... paling dekat gi nuang, lepak kat loloh. Anak2 bujang akak tu memang nak sesangat camping ni... ada can mereka nak makan mee segera (kat rumah benda2 tu not allowed) :lol:[/quote]


Klau bwak anak2 gi air terjun Sg.Lopoh laa....treking pun tak lama 2/3 jam je...trek pun tak susah sangat..klau stuju..sya pun nak gi gak, bawak askar.

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by melati » 14 Jan 2009, 17:09

k.nik
lepak lolo pn cntek...ank dara saya suka berendam situ..
hiihih...

cik ajon
sg. lopoh tu kt mana? ank kami takut pacat la...
st g jenuh nk berdukung plak :roll:
dh la skrg ank-nya dh sma tinggi ngan mak-nya
ritu g dato meleret2 kaki anknya di ats
kokong mak-nya :kah:

pstt...plan la cuti sekolah tgh taun nie..kami on jerk :oops:

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by ajon » 15 Jan 2009, 09:57

Air Tejun Lopoh..kat Langat gak...2/3 KM sblum smpai Pangsun nak naik Nuang.(lepas simpang Sg.Congkak)..ada simpang blah kiri, jln H.Langat ...masuk dlm, strait don,t belok2, smpai keta x leh jalan...park keta, asli cas 2 hengget.

Treking naik atas 2/3 jam ke Air.Tojun...macm gi Lolo gak.

Den suko ko sano...eksesais...pogi pagi balik potang...kekadang tu stay 1 night.

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by melati » 15 Jan 2009, 11:29

uish! dr ceritanya mcm ada pacat jekr kn..
heheh

User avatar
kaknik
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 18 Jun 2008, 09:40
Location: kl

Re: suami izinkan?

Post by kaknik » 15 Jan 2009, 12:52

Assalamualaikum.

Ajon,
InsyaAllah nanti kita setkan masa, tak payah tunggu cuti sekolah weekend pun boleh. Tapi kot-kot nanti ade orang menyimpang aje.. trek nuang dah depan mata kan. :lol: :lol: :lol:

Melati,
Cuba sapukan losyen halia kat kaki anak dara u... InsyaAllah pacat x suke :). Akak dapat idea masa gi g gajah terom, hulu terengganu tempohari. Memang lubuk pacat tempat tu.. dan hasilnya.. sungguh berkesan. Tak lalu pacat2 nak singgah kat kulit akak... tak tahan pedas halia :kah:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by melati » 15 Jan 2009, 13:01

k.nik
ank dara saya tu tk pyh tunggu pacat hingap kt kaki..dia nmpk kt tnh pn dh terpekik terlolong..dulu ms memula bwk ok ja..
tp slps bwk dia g royal belum..mmg langsung tk blh
tgk byg..-pacat kt royal belum tu giler babun ..kita yg tua pn ngeri tgk. :tembak:

kalu wiken tk dpt la nk polo...i jauh nun di utara..hiihhi
lyn trek jerai ok la ank beranak..hiks! sian kang senin pg bdk nk sekolah...

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by uglysister » 15 Jan 2009, 16:20

aku yg sama minat pon kalau salah sorang takde.. sorang lagi tak leh pegi
bukan sebab jeles ke ape.. tp sebab dengki :twisted: nak2 tempat yg tak penah pegi.. wakakaka

kalau lain2 minat ni kene tolak ansur la
kalau trip sampai seminggu tu cam tak berapa sesuai kalau takde laki unless laki jenis selamba tak kisah
kalau day trip atau 1,2 mlm kalau laki kasi pe salahnyer hehehe

paling best buat all women trip..

User avatar
kaknik
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 18 Jun 2008, 09:40
Location: kl

Re: suami izinkan?

Post by kaknik » 16 Jan 2009, 16:13

kalu wiken tk dpt la nk polo...i jauh nun di utara..hiihhi
ohhhhh... melati kat utara. Akak teringin nak gi G Tasik Merah, Bukit Pedu. . betul2 berhajat ni :wink:. Sampai masanya nanti Melati tolong bawak kami boleh?.

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by melati » 16 Jan 2009, 17:24

kalu wiken tk dpt la nk polo...i jauh nun di utara..hiihhi
ohhhhh... melati kat utara. Akak teringin nak gi G Tasik Merah, Bukit Pedu. . betul2 berhajat ni :wink:. Sampai masanya nanti Melati tolong bawak kami boleh?.
k.nik
aiya... silap daa...itu tmpt nama batu merah kat tasek pedu daa...insyallah..sbb saya pn tk smpai lg ke situ..
yg kwn2 blh pegi sna ritu sbb kenkunun kita org nk buat trip ke gng fakir terbang..tp di ssbkn ms tu fakir terbang tk blh masuk coz ada operasi tentera tu yg guide lencong ke bt merah..

User avatar
kaknik
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 18 Jun 2008, 09:40
Location: kl

Re: suami izinkan?

Post by kaknik » 05 Feb 2009, 14:45

aiya... silap daa...itu tmpt nama batu merah kat tasek pedu daa...insyallah..sbb saya pn tk smpai lg ke situ..
Aiya sudah silap nama aaa??.. 8) Hihihi.. nanti cek cari date yg sesuai pas tu kita pi sama2 no..

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by Ezrin » 29 Mar 2009, 10:56

salam..

suami saya bukan takat tak suka mendaki gunung, kena gigit nyamuk, sejuk sket pun takleh...
tapi alhamdulillah dia tak kesah saya nak pegi memane asalkan dengan kengkawan saya yg dia kenal..
masalahnye saya sendiri dah payah nak join selalu coz bebanan keja kat opis yg melampau :roll:

apapun yg penting suami tak menghalang...
tapi tak tau ler kot dah ada anak nanti dia dah tak bagi join..
mungkin taim tu saya sendiri tak sanggup tinggai anak :lol:
~ ava adore ~

User avatar
nozeck
Pendaki Gunung
Posts: 64
Joined: 02 Feb 2009, 15:13
Location: Selangor (Serdang)
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by nozeck » 29 Mar 2009, 23:57

Selalu gak pendaki wanita (solo tanpa suami) atau gadis2 yang masih di monitor oleh mak ayah ni ikut trip kami. Then they all selalu lak lepas tu join kerana kata mereka suami atau keluarga mereka tak lah rasa risau sangat. :P
lepas nie boleh la join kakNik nye trip ek...
kalau kNik sudi mengajak la..hehe.
kite dok Serdang je, rasa not too far from ur house la ek coz kNik dok area2 seangkatan jugak kan. :)
Life is like a wheel...b prepared and be good.

ejafariza
Pendaki Gunung
Posts: 55
Joined: 26 Sep 2009, 05:09
Location: Ayer Keroh, Melaka
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by ejafariza » 30 Sep 2009, 03:40

tertarik gn tajuk ni..
walaupon da lame..tp cm nk menyibuk jugak wlupon lom kawen..huuu..
buley ka tuan umah kedaun..

nk kate sy mude xla mude sgt pong..mak ckp da molek kawen dah..huu..tp kite ni masih mentah lagi..still not ready.. :mrgreen:
fenomena yg sy nmpk..besenye gurl yg minat dgn outdoor akn carik org outdoor jgk..reason..mereka akn lebey phm sbb punya minat yg same..
tp bg kaum adam plak, kbyknnyer x brape suke psgnnyer aktif wlupon dowg sdri aktif..klu bley nk yg dok umah jer..betoi ka..itula yg sy byk dgr dri kwn2 yg sealiran..
sbb tulah kwn2 sy yg gugurl ni kbyknnye ade minat, tp kekangan dri psgn plak..then trus senyap cmtu jer..
mgkin sy pon akn ade nasib yg same..heee..so tamau komen byk2..
jodoh n pertemuan tu ketentuan dr Allah S.W.T..=)

apepon tabik pd akk2 yg setia dgn minat ni wlupon da berumah tgga n da ade chy mate..tp still lg maintain b'outdoor..
Malaysia Cergas..yea!

73..zaaas~
~where there is a will there is a way~

http://masihbaik.blogspot.com/

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: suami izinkan?

Post by matsaiko » 30 Sep 2009, 08:30

apekata u kawen dgn i
kompem u boleh naik gng sampai u tak rarat !!!!
anak takpe,demi u i rela jaga anak ekekekekkeke
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: suami izinkan?

Post by biNGai » 01 Oct 2009, 00:01

ejafariza nih cun ke mat? kalo cun aku pon nk kawen dgn dia, dapat la kite idop bermadu..madu tu kan sweettt..ekeke

kawen ekkk..kire ang suda terer laa nihh?? terer ekkk..ahahaha
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

ejafariza
Pendaki Gunung
Posts: 55
Joined: 26 Sep 2009, 05:09
Location: Ayer Keroh, Melaka
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by ejafariza » 01 Oct 2009, 14:27

alamak.. :oops:
no komen.. :tembak:
~where there is a will there is a way~

http://masihbaik.blogspot.com/

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: suami izinkan?

Post by matsaiko » 01 Oct 2009, 17:16

macam CT nurhaliza la awak....no komen..no komen :P
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: suami izinkan?

Post by biNGai » 02 Oct 2009, 11:00

kalo ejafariza jadik ct nurhaliza, biar matsyai jadik dato K-nya dan saya rela jadik misai lebatnya..ahahaha
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by mizi » 02 Oct 2009, 11:16

kalo ejafariza jadik ct nurhaliza, biar matsyai jadik dato K-nya dan saya rela jadik misai lebatnya..ahahaha
pehhhh
climb long trail
p11at

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by melati » 02 Oct 2009, 16:43

isk!
topik misai la plak :shock:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: suami izinkan?

Post by biNGai » 02 Oct 2009, 18:57

suh laa abg ajis belas misai..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by mizi » 07 Oct 2009, 13:06

suh laa abg ajis belas misai..hehe
anu renjong wooo...-anu-kaki
climb long trail
p11at

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 07 Oct 2009, 15:18

Wah mau start Anu anu ka.
Nanti Tuan Tanah marah weiiiiii :kah:

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: suami izinkan?

Post by JeNaL » 07 Oct 2009, 18:44

:evil:
cian tuan tanah.....
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Post Reply