Preggy leh ker panjat gunung...?

Khas untuk kaum wanita...perbincangan permasaalah berkaitan wanita sebelum, semasa dan selepas beraktiviti.

Moderator: Freelance

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by Freelance » 26 Jan 2010, 14:42

Kak lily,

Kalau mau kumpul ramai2 bagi kad datang la manusalwa kat melawati setiap jumaat mlm sabtu dari kol 10mlm - 2 pagi. Biasa kitaorg lepak situ. Tapi minggu ni tak ramai orang kot sebab ramai yg keluar ada trip. Mau lepak nnt roger2 la.
orait.. nanti akak roger2 k...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by betterman » 20 Feb 2010, 11:01

aku pernah gak bawak budak peknen 3 bulan masa gi kinabalu...
tapi sbb kinabalu trek dia tak hardcore sgt kot tu yang ok je tu...
tapi dia pandai ta bgtau before xpdc sbb takut nama kena cantas...
kalau bgtau awal2 mmg aku cantas nama...

nasihat aku: kalau pregnant tu tak payah la masuk hutan. buat nya ada yang terbekenan kat bayi tu mcm mana? perlu diingatkan yang jin2 nie semua buleh masuk ke dalam badan kita jadik tak mustahil dia buleh jugak menumpang kat baby tuh.

wallahualam...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by adlyana » 21 Feb 2011, 10:05

Nak share pengalaman gak.

Tahun lepas, dalam bulan April, aD naik 2 gunung sekaligus; Tambuyukon & Trusmadi kat Sabah dalam masa
5 hari 4 malam. Memang hardcore gila bila naik 2 gunung non-stop.

Taim xpdc ni aD tgh pregnant 2 bulan. Taktau diri preggy sebenarnya. Tapi alhamdulillah, baby semua selamat.
Baru je 3 bulan lepas lahirkan baby ni :)

aD rasa kalau nak naik gunung taim preggy ni sebenarnya depends pada empunya badan. kalau yakin takkan ada
apa2, boleh je pegi. mat saleeh kat negara omputeh tu selamba je buat xtvt lasak taim pregnant. lagipun, taim pregnant lah
kita dinasihat jaga kesihatan, byk buat senaman, jogging, etc.

Lagipun, kalau dah tertulis baby dlm perut tu jadi bidadari syurga, kita duduk kat rumah je pun boleh miscarriage juga...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Preggy leh ker panjat gunung...?

Post by Freelance » 03 Mar 2011, 11:18

Nak share pengalaman gak.

Tahun lepas, dalam bulan April, aD naik 2 gunung sekaligus; Tambuyukon & Trusmadi kat Sabah dalam masa
5 hari 4 malam. Memang hardcore gila bila naik 2 gunung non-stop.

Taim xpdc ni aD tgh pregnant 2 bulan. Taktau diri preggy sebenarnya. Tapi alhamdulillah, baby semua selamat.
Baru je 3 bulan lepas lahirkan baby ni :)

aD rasa kalau nak naik gunung taim preggy ni sebenarnya depends pada empunya badan. kalau yakin takkan ada
apa2, boleh je pegi. mat saleeh kat negara omputeh tu selamba je buat xtvt lasak taim pregnant. lagipun, taim pregnant lah
kita dinasihat jaga kesihatan, byk buat senaman, jogging, etc.

Lagipun, kalau dah tertulis baby dlm perut tu jadi bidadari syurga, kita duduk kat rumah je pun boleh miscarriage juga...
tq..ad share pengalaman.. nasibaik tak de pe2 kan.. masa ni tak tau pregnant tak per ler... kalo dah tau.. jangan cari masalah hehehe!! bkn per.. takut treking.. ada kes ke.. kalo leh kita tak mau menyusahkan orang lain... time preknen ni memang bagus bnyakkan exercise.. senang nak beranak katanya .. :D

Post Reply