Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Diskusi khas berkaitan peralatan review dan isu berkaitan.

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

Salam Warga G.O,

Untuk bulan depan kami rancang untuk membuat survey rucksack pulak. Melihat dari topik2 dalam thread ini nampaknya warga G.O sangat passionate mengenai beg yang mereka pakai. Kami rancang survey ini untuk bermula ahad 6.11.2011.

Kategori survey kali ini adalah brand bag, volume/capacity dan harga bag tersebut.

Dengan ini saya minta bantuan warga G.O untuk mencadangkan brand rucksack yang anda mahu lihat disertakan dalam survey ini. Saya akan mengambil cadangan hingga hari Jumaat 4.11.20011. Lepas tu kita terus start survey ini selama 30 hari(cadangan).

Sebarang cadangan amat dialu alukan.

Minta juga kerjasama moderator@nadir untuk stickykan topic ini :)
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by shahrul »

brand eh?

Arc'teryx
Berghaus
Black Diamond
Deuter
GoLite
Granite Gear
Gregory
Lafuma
Lowe Alpine
Kelty
Macpac
Mammut
Millet
Mountain Hardwear
Mountainsmith
Osprey
The North Face

ni antara spesis2 yg banyak di pasaran
_________________
_________________

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

Thanks Shahrul! Rasa dah cukup dah brand yang kau suggest ni :) Boleh terus je
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by biNGai »

fuiyoo..karrimor suda tarak masuk list laaa..haiyaaaa, bole buang la beg karrimor aku pasnih..huk huk hukkkk
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by matsaiko »

go karrimor go :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

boleh tambah karrimor jangan risau. Saya pun nak tambah bag saya dari Haglöfs. Pun Shahrul tak cadangkan.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by shahrul »

biNGai wrote:fuiyoo..karrimor suda tarak masuk list laaa..haiyaaaa, bole buang la beg karrimor aku pasnih..huk huk hukkkk
panass..panass :keke:
lupa la tan sri ngai.. harap maap terima kasey
_________________
_________________

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

abis la balik ni dia campak beg dia dalam gaung shahrul kau lupa karrimor. Merajuk member
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by deep purple »

irmuaaz wrote:abis la balik ni dia campak beg dia dalam gaung shahrul kau lupa karrimor. Merajuk member
abis la balik ni dia campak beg dia dalam gaung shahrul kau lupa karrimor. Merajuk member
Ngai,

Gaung mana mau kasi campak itu karrimor?! :mrgreen: :keke: :minum:

"LADY STARLIGHT" ~SCORPIONS~

http://phototrek.wordpress.com/

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

Ok back to topic ada cadangan lagi ke?
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by biNGai »

bro rosmal, kalo mao campak pon sana rumah incik shah ler..beg dia tuh..keh keh keh


brand lain, Aarn..hehehehehe (bila laa bole dapat nih?)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

Suggest la brand yang kau pakai sendiri takpun brand yang kau pernah tengok kat mesia. Kalau takder kat mesia tak payah la
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by biNGai »

ehh ade laa..coming soon ;p~
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by shahrul »

next week punya trip saya pakai bag Swan je
bole masuk list ke :lidah:
_________________
_________________

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by adventure inc »

vaude
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by shahrul »

Aarn Bodypacks - http://www.aarnpacks.com
White Mountain - http://www.whitemountain.com.au

rasanya beg dah banyak, bole buat survey dah
_________________
_________________

arbain000
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 28 Jun 2011, 12:52
Location: Shah Alam, Malaysia
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by arbain000 »

http://www.mckinley.eu/

ade x yang pakai brand nieh?? nak review.

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

arbain000 wrote:http://www.mckinley.eu/

ade x yang pakai brand nieh?? nak review.
Mckinley ni sebenarnya housebrand INTERSPORT kat Europe. Ala2 cam World of Sport la kat sini INTERSPORT ni. Brg2 dia utk segment price yang rendah sket la. Barang dia pun tak berapa tahan la. Saya ada mat mckinley tapi gelembung gam dia tercabut. Hampeh tul tak sampai setahun. Nak hantar guarantee pun tak pulang modal beli 30€ je
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by seper4alif »

Haglöfs. heeem best ke bag nih... erk nak gak tahu lah bag nih camne ngeh ngeh ngeh
OXO 750 ek... plsssss


erk lagi satu rol... cer tengok kan mordan explorer ek... plsssssss jugak
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

Bagi aku beg paling best la yang aku pernah pakai Haglöfs. Tiada bandingan. OXO 65 aku pakai.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by seper4alif »

ow yeer keee....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
shah_1816
Pendaki Gunung
Posts: 146
Joined: 31 Jan 2011, 13:31

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by shah_1816 »

salam tuan tanah..bile nak start survey nyer nih..tangan dh gatal nk mengundi..hihihi

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

Ingatkan dah tak de org interested. Haha jgn risau jumaat ni kita mula ok. Rasa dah cukup kot brand yang disuggestkan. Tapi saya akan limitkan kepada 10 je jadi kalau takde brand yg diharapkan haraP maaf
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shah_1816
Pendaki Gunung
Posts: 146
Joined: 31 Jan 2011, 13:31

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by shah_1816 »

hehe..saje je..sbb tgk lame dh senyap..info2 camni mmg berguna utk sume..contoh mcm bro buat survey stove aritu..tmbah lg ilmu pasal stove..harap survey yg ni pun cmtu la gak..

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by seper4alif »

mordan sekali ek....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by soulfly »

shahrul wrote:brand eh?

Arc'teryx
Berghaus
Black Diamond
Deuter
GoLite
Granite Gear
Gregory
Lafuma
Lowe Alpine
Kelty
Macpac
Mammut
Millet
Mountain Hardwear
Mountainsmith
Osprey
The North Face

ni antara spesis2 yg banyak di pasaran
lowe pun tarak nih
lama sangat...

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

http://www.footsteps.com.my/index.php/frontpage
Jemput semua member datang jawap survey ni ramai ramai. Kalau takde brand awak minta maaf. Tak boleh nak add semua.Tapi harap saya dah cover la sedikit sebanyak beg yg popular di market kita ni.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by shahrul »

soulfly wrote: lowe pun tarak nih
Which pack do you use?
Osprey
Berghaus
Deuter
Karrimor
Golite
Haglöfs
Lowe Alpine
Lafuma
Millet
Jack Wolfskin
The North Face
others

Lowe ada masuk punya.. saja kasi tinggal kasi kawan2 suggest la pulak..
jom jom mari mengundi
_________________
_________________

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by shahrul »

tuan tanah,
kalau lebih dari satu beg camna mau vote daaaaa.....???
_________________
_________________

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

Boleh undi sekali jeee...
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

Moh le reramai turut sekali survey ni. Takat ni baru 6 orang je ngundi :(

Ajak kengkawan semua turut serta ramai2 untuk panduan kita bersama. Link ke page mengundi di bawah
http://www.footsteps.com.my/index.php/frontpage
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

Survey update
Setakat ni geng osprey yang mendahului survey, meninggalkan geng geng lain jauh di belakang. Harap geng lain jugak boleh turut serta menyertai survey kita ni untuk rujukan bersama.
http://www.footsteps.com.my/index.php/survey/rucksack
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by orga »

sumer brand beg ni aqu pakai..deuter je tak..camne nk vote..
ImageImageImage

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by Hangar 18 »

beg yg aku pakai tak de dlm list.. camna nak vote..

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by irmuaaz »

Uish sorry la lama tak check thread ni. Ramai plak yg jawap.
Orga-boleh pilih satu je so pilih la yang favourite. Kita buat survey rucksack ye dan bukan daysack, beg sekolah dll jadi pilihlah satu yg menjadi pilihan hati
Hangar18-kalau tak de dalam list ada option others@lain-lain. Pun buleh vote jugak. Kalau semua brand nak masuk pengsan gak lah.

Harap itu menjawap soalan. Selamat mengundi dan selamat tahun baru.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by orga »

hehehe..nama pon survey rucksack sapa plak kate daysack..
ImageImageImage

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by Hangar 18 »

survey ni sure akan menghasilkan jawapan yg tak accurate sbb:

1. sorang hanya bleh vote 1 brand shj. ramai geng gng ada lebih dari 1 rucksack.
2. brand tak glamer ada dlm list, golite & haglofs as example, walhal dibwh peralatan dah diregisterkan pengguna2 dari brand macpac & arcteryx yg mana 2 brand ni lebih glamer dari golite & haglofs di Mesia.
setahu aku di mesia ni ada 4 ketui je budak pakai haglofs.
arcteryx plak ada dlm 7, 8 org.
macpac lebih dari 10.
golite orga sorang je.

jika ramai yg guna macpac, arcteryx & GG wat survey ni sure rating others akan naik.

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by seper4alif »

ooow servey pengguna je ker.... tol gak tuh fendi.... deuter je lah yg menang kot...

ada sesapa yg kaji pasal bag sendiri tak seperti...
:lepas di gunakan beberapa kali, betul kah masih water proof? (utk yg waterproof lah)
:sama gak pada yg water rasistant ka...
:bila di tulis bag utk muatan 75ltr (ada try ka buleh tahan 75) yg nih aku tak paham, buleh kongsi??
:cordura vs gortech? ape kelebihan dan kepuasan?
:nilai wang anda di mana? kualiti atau kuantiti ataaau personality? hah,.... tahu dah jawapan yang nih
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
frankhafis
Pendaki Gunung
Posts: 17
Joined: 05 Jan 2011, 18:44
Location: b b bangi.
Contact:

Re: Survey Rucksack Pulak di www.footsteps.com.my

Post by frankhafis »

Vango

Post Reply