BERGHAUS Haversack Owner

Diskusi khas berkaitan peralatan review dan isu berkaitan.

Moderator: nadir

atticustica
Pendaki Gunung
Posts: 192
Joined: 24 Feb 2010, 17:25
Location: Puchong
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by atticustica »

Dalam koleksi gak :p : Berghaus C7 1 65+10L, Berghaus Bergen (army issue) 100L, Berghaus Antaeus 65L, Berghaus Anniversary 40L Limited Edition (sempena ulangtahun gerghaus ke-40)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by biNGai »

ko beg banyak2 slalu tetiap minggu gi trip kemana bang?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

atticustica
Pendaki Gunung
Posts: 192
Joined: 24 Feb 2010, 17:25
Location: Puchong
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by atticustica »

:kah: hahaha... aku trip pusing2 jalan2 je... nk hiking, lutut aku dh xle pakai... bak org kata, kuat pam.. haha! :kah:
ko nak bli ke?

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by Kasnalagat »

ngai nak beli, tapi beg2 tu kena dia yg hargakan..pastu letak harga rm30, pastu bak datang no akaun.. :keke: :keke:
"TranQuiLLity.."

atticustica
Pendaki Gunung
Posts: 192
Joined: 24 Feb 2010, 17:25
Location: Puchong
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by atticustica »

2 kuku besi namanya.... haha

atticustica
Pendaki Gunung
Posts: 192
Joined: 24 Feb 2010, 17:25
Location: Puchong
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by atticustica »

lupa lak... nak tambah lagi satu : Berghaus Cyclops Crusader (used by UK commando @ iraq & afghanistan... ada burn mark terkena peluru) skali ngan logo commando UK.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by biNGai »

beli beg? abeh susu anak aku mao beli pkai apa? bulu idung?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by biNGai »

saya amat berpuas ati dgn C7 Pro..trime kasih begos!
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by kansas_k1d »

bru testing ke ngai??:D

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by adventure inc »

a'kum
berghaus pack owner:

hazzri bear - berghaus c7 pro 70+10
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by irmuaaz »

Aku ada Berghaus Velocity 50. Ringan la beg tu tak sampai sekilo rasanya tapi carrying system dia (Bioflex) bising la eek ook eek ook bunyik bila jalan. Kena letak silicon spray selalu baru ok. Aku tak recommend la Berghaus yang ada bioflex. Beg ni lagi satu dia gam tak jahit untuk waterproof la kononnya. Tapi tetas kat seam. Tak tahan. Tension je.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by stoned »

Berghaus Free Flow 50L

User avatar
ellie2705
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 31 May 2010, 11:59

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by ellie2705 »

kalau Berghaus DART 35 boleh join tak?

Image

User avatar
akimura
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 03 Jul 2011, 08:37

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by akimura »

kalo ada berghaus verden 65+10 (new season) ngan berghaus freeflow 35+8 (new season) boleh join tak? beli tp belum pakai lg.... huhu
Conquered: Broga, Tabur, Kinabalu, Besar Hantu, Bunga Buah, Irau, Belumut, Panti, Ulu Semangkok

My shop:
http://www.mudah.my/waterproof-outdoor
http://www.facebook.com/waterproof.outdoor

maxevan
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 03 Dec 2010, 19:49

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by maxevan »

owner: berghaus c7 pro 70+10
sedang mencari : berghaus vercors 25L

User avatar
aliph
Pendaki Gunung
Posts: 167
Joined: 16 Feb 2011, 15:28

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by aliph »

verden 45 + 8 jer.....
9W2 VCR
MARES
'BeTtEr To LiGhT A MuTiArA HiTaM ThAn To CuRsE A DaRkNeSs'

atomic
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 21 Oct 2008, 11:00
Location: kedah
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by atomic »

Salam, maaf kerana menghidupkan topik yang telah ditinggalkan, saya cari punya cari tadi psal beg berghaus, Alhamdulillah ada jugak dalam thread ni.. Tumpang tanya, nk tau serba sedikit mengenai Berghaus Verden 65+10 utk design yang baru punya atau lebih tepat lagi (new season) dlm laman web Berghaus.. Adakah material utk beg ni sama sahaja seperti beg2 model Berghaus yang len, dan dharapkan dpt pandangan daripada otai2 disini untuk memberi sedkit komen mengenai beg ini .
http://store.berghaus.com/webapp/wcs/st ... _Equipment_

Ini je yang termampu skit lau nak bli klau nak dibanding kan dengan C7 Pro Atau pun C71. Terima Kasih..
====

ikan-lelumba
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 21 Aug 2011, 21:07

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by ikan-lelumba »

Berghaus zaman skrg buatan mana yer ?

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by orga »

ikan-lelumba wrote:Berghaus zaman skrg buatan mana yer ?
china..
atomic wrote:Salam, maaf kerana menghidupkan topik yang telah ditinggalkan, saya cari punya cari tadi psal beg berghaus, Alhamdulillah ada jugak dalam thread ni.. Tumpang tanya, nk tau serba sedikit mengenai Berghaus Verden 65+10 utk design yang baru punya atau lebih tepat lagi (new season) dlm laman web Berghaus.. Adakah material utk beg ni sama sahaja seperti beg2 model Berghaus yang len, dan dharapkan dpt pandangan daripada otai2 disini untuk memberi sedkit komen mengenai beg ini .
http://store.berghaus.com/webapp/wcs/st ... _Equipment_

Ini je yang termampu skit lau nak bli klau nak dibanding kan dengan C7 Pro Atau pun C71. Terima Kasih..
verden material dia 60D Ripstop Endura..C7 plak 60D Ripstop..aqu main ingat2 je ni..nk kepastian try google
ImageImageImage

User avatar
akimura
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 03 Jul 2011, 08:37

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by akimura »

yg konpem, berghaus verden 65+10 (new season) dan berghaus freeflow 35+8 (new season) made in vietnam.
Conquered: Broga, Tabur, Kinabalu, Besar Hantu, Bunga Buah, Irau, Belumut, Panti, Ulu Semangkok

My shop:
http://www.mudah.my/waterproof-outdoor
http://www.facebook.com/waterproof.outdoor

atomic
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 21 Oct 2008, 11:00
Location: kedah
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by atomic »

0o0o, trimas orga n akimura, so Berghaus Verden 65+10 n Freeflow 30+6 bleh regis sama ini thread??
====

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by matsaiko »

adakah aku akan terjebak dlm ini famlli?? huhu :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by biNGai »

areta reen..spec bole tahan gakkk
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by matsaiko »

nak tanya sket,berghaus ni compartmen dlm dia jenis mcm karrimor atau jenis deuter/osprey yg melengkung didalam???
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by biNGai »

melengkung dalam? lenggok bahasa mana ko pkai ni reen?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by matsaiko »

biNGai wrote:melengkung dalam? lenggok bahasa mana ko pkai ni reen?
alaaa yg jenis besi frame melengkung makan space beg mcm deuter tuh la haha paham ke ni?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by biNGai »

ooo beg aku tkde pkai frame dalam..rasanya frame cam kerimo kot..ekekeke

beg no 1 - frame luar
beg no 2 - tkde frame
beg no 3 - hard foam mould


ehhh apsal aku ade 3 beg nih? :pig: :lidah: :pig: :lidah: :pig:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by deep purple »

matsaiko wrote:
biNGai wrote:melengkung dalam? lenggok bahasa mana ko pkai ni reen?
alaaa yg jenis besi frame melengkung makan space beg mcm deuter tuh la haha paham ke ni?


deuter yang guna sistem ni mungkin aircomfort...

"TEMPLE OF THE KING" ~RAINBOW~

http://phototrek.wordress.com/

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by matsaiko »

aku tak suke sbb makan space...
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by mizi »

c7 pro series...hai geng berghauss
climb long trail
p11at

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by biNGai »

halo abam mizi..yu begos fes hen ke seken hen?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by mizi »

biNGai wrote:halo abam mizi..yu begos fes hen ke seken hen?
begos sek hen hen hen hen...hakhakhak :tembak:
climb long trail
p11at

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by matsaiko »

bilee laaa akunye nak sampai niieeee !!!
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by biNGai »

sabo reen sabo..sabo tuh sparuh dari imaannnnn
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by orga »

kena hijek lanun somalia kot..hehe
ImageImageImage

Johnn
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 20 Jul 2010, 21:28

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by Johnn »

irmuaaz wrote:Aku ada Berghaus Velocity 50. Ringan la beg tu tak sampai sekilo rasanya tapi carrying system dia (Bioflex) bising la eek ook eek ook bunyik bila jalan. Kena letak silicon spray selalu baru ok. Aku tak recommend la Berghaus yang ada bioflex. Beg ni lagi satu dia gam tak jahit untuk waterproof la kononnya. Tapi tetas kat seam. Tak tahan. Tension je.
Bro,nk tanye sket silicon spray tu mcm mane..?tahan lama x..?saya penah pikui C7 pro,bioflex dia mmg bising..last2 letak vaseline - petroleum jelly,kat guardian ada jual botol kecik RM4.50..letak kat tempat pertemuan antara batang besi dengan plastik, tempat yang selalu bergesel tu..Alhamdulillah la, bunyi pun kurang pastu vaseline tu tahan lama..kire tahan la dari hari 1st smpi hari ke 4..

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by mizi »

matsaiko wrote:bilee laaa akunye nak sampai niieeee !!!
bayo x bayo niii...x bayo x asher laa :lidah:
climb long trail
p11at

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by matsaiko »

hang tunggu la aku bukak "kelab pemilik beg rare" hanya beg yang diiktiraf sebagai 'rare' aje boleh join...c7 pro dah tak rare la beroooo hahahahhahahah
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by Hangar 18 »

matsaiko wrote:hang tunggu la aku bukak "kelab pemilik beg rare" hanya beg yang diiktiraf sebagai 'rare' aje boleh join...c7 pro dah tak rare la beroooo hahahahhahahah
like..

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Post by matsaiko »

Berghaus Expedition 80L :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Post Reply