pemilik haversack KARRIMOR

Diskusi khas berkaitan peralatan review dan isu berkaitan.

Moderator: nadir

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by matsaiko »

biNGai wrote:fendi cakap ujung taun nih mau bikin karrimor punye trip..ape status?
fendi pengguna karrimor lg ke? :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by biNGai »

dia yg kate..aku tatau laa
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

AL46IF
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 25 Dec 2008, 23:08

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by AL46IF »

pada pandangan otai2 k-arrimor , karrimor buatan selain Uk..... still bagus ke ???


beg nie http://www.karrimor.com/1SS07R19.htm (ini buatan Uk or Cina),,, bleh challege DEUTER AIRCONTACT 65-10 ??

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by Hangar 18 »

matsaiko wrote:
biNGai wrote:fendi cakap ujung taun nih mau bikin karrimor punye trip..ape status?
fendi pengguna karrimor lg ke? :lol:
ada lagi karrimor bang.. system SA Supercool tapi bukan model jaguar ler.
tunggu time nak review.

:lol:

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by Hangar 18 »

biNGai wrote:fendi cakap ujung taun nih mau bikin karrimor punye trip..ape status?
tungguuuuu... en Ngai..

tarikh skrg ni tak brp elok ler. asyik ada je urusan keluarga.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Buat Bang jangan tak buat
Trip Pemilik Karrimor ke
Trip Pemilik LA
Trip Pemilik Ospray
Trip Pemilik Mammut

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by seper4alif »

Image
klu karimo nih buleh ke bang? mih jer yg mampu
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by orga »

amboiii..owner old skool nyer barang sudah kluar ooo..
ImageImageImage

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by yonrawk »

AL46IF wrote:pada pandangan otai2 k-arrimor , karrimor buatan selain Uk..... still bagus ke ???

beg nie http://www.karrimor.com/1SS07R19.htm (ini buatan Uk or Cina),,, bleh challege DEUTER AIRCONTACT 65-10 ??
Pada aku karrimor buatan uk dulu tu the best la cuma frame besi tu mudah tembus keluar (koyak) kene tampal ngan kulit dulu baru best. Yang baru tu ok gak aku tgk bdk2 pakai (aku rasa bag je dah berat). Kalau setakat nak angkot 20-30 kilo ok je. Bag deuter aircontact tu ok jugak kalau takat trip occasion nak bawak berat2, tapi kalau cam frequent hatko trip cam abg castelloo tu hancor aku rasa deuter tu. :mrgreen:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by seper4alif »

tah lah yon... bagi aku lah.... sekarang nih
karrimor n deuter dah macam sama taraf..... sesilap deuter lagi cun dari karrimor la nih.....
pasal made dah tentu deuter menang, karrimor dah tukar tangan dah....
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by yonrawk »

Yea, betoi tu incik atan. Havesack dah bermacam2 dah pilih la ikut selera & kemampuan masing2. Rajin carik, rajin pilih, pandai kautim dapat la haversack ikut idaman kalbu. Tapi kalau setakat beli buat gantung belakang pintu, begaya depan cermin ape barang... ekekekeke. :mrgreen: :mrgreen:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by seper4alif »

oi oi oi... ko bercakap macam pernah masuk billik aku jer kan.....
kuang hajaq
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

dedek
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 11 Jun 2008, 19:09

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by dedek »

den nak join buleh lagi ko??? den ado cheetah 60-85 made in china.... murah punyo jo :P
DEDEK
0192507730
NATURE EXPLORER ENTERPRISE

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by beckham@chayok2 »

dah ramai yg mendaftar ni, rasanya en orga bole update yg terbaru.. tq.. :mrgreen:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by orga »

ok beckam japp..nk kira balik..hehe
ImageImageImage

cubbulat
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 19 Jul 2008, 22:16

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by cubbulat »

salam..

nak numpang selit..
karrimor cougar 60-70..
JAUH LAGI KE BANG !!!!

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by crampizium »

yonrawk wrote:
AL46IF wrote:pada pandangan otai2 k-arrimor , karrimor buatan selain Uk..... still bagus ke ???

beg nie http://www.karrimor.com/1SS07R19.htm (ini buatan Uk or Cina),,, bleh challege DEUTER AIRCONTACT 65-10 ??
Pada aku karrimor buatan uk dulu tu the best la cuma frame besi tu mudah tembus keluar (koyak) kene tampal ngan kulit dulu baru best. Yang baru tu ok gak aku tgk bdk2 pakai (aku rasa bag je dah berat). Kalau setakat nak angkot 20-30 kilo ok je. Bag deuter aircontact tu ok jugak kalau takat trip occasion nak bawak berat2, tapi kalau cam frequent hatko trip cam abg castelloo tu hancor aku rasa deuter tu. :mrgreen:
saya pengguna beg ini.

review saya :

Positif:
1) waterproof yg amat bole dipercayai
2) kompatmen yg sedap2..
3) suppot system belakang cun~ agk selesa


negatif:
1) BERAT!
2) strap pinggang kecik.. xsesuai utk org berperot boroi cam saya..
3) banyak gile tali.. huhuhuhuuhhuuu

masa beli hrga =RM700


compare model ni ngan model terbaru.. better amik yg baru nye jaguar.. sbb aritu try kt kedai auntie.. rasa lg ringan..
http://www.karrimor.com/SS09/Jaguar%20S ... -%2095.htm

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by Hangar 18 »

yg karrimor jaguar model baru ni. brp RM untie jual bro?

btw, april nanti jom kita memeriahkan karrimor trip ke Arong - Panti April.

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by orga »

karrimor trip arong -panti ?? cam best ni..
berminat tp x brani nk kompem skang..
ImageImageImage

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by crampizium »

Hangar 18 wrote:yg karrimor jaguar model baru ni. brp RM untie jual bro?

btw, april nanti jom kita memeriahkan karrimor trip ke Arong - Panti April.
erk.. da x ingat.. dlm 1k++ gak la.. sbb time tgk tu thn lepas... akhir thn 2008... :P

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Nak naik Arong ke Panti atau dua dua sekali
Sebab Arong kat Mersing.... tempat emas tu dan Panti kat Skudai (area dekat dekat sini la)
Kalau Buat Trans Arong Panti semingu baru abis merentas segala benua. :evil: :idea: :x

User avatar
crampizium
Pendaki Gunung
Posts: 143
Joined: 21 Nov 2006, 15:19
Location: Depan Laptop
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by crampizium »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Nak naik Arong ke Panti atau dua dua sekali
Sebab Arong kat Mersing.... tempat emas tu dan Panti kat Skudai (area dekat dekat sini la)
Kalau Buat Trans Arong Panti semingu baru abis merentas segala benua. :evil: :idea: :x
bang, panti kt area kota tinggi kan bang?

yg kt area skudai tu bkn ke gunung pulai?

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by Hangar 18 »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Nak naik Arong ke Panti atau dua dua sekali
Sebab Arong kat Mersing.... tempat emas tu dan Panti kat Skudai (area dekat dekat sini la)
Kalau Buat Trans Arong Panti semingu baru abis merentas segala benua. :evil: :idea: :x
bang,
dari KL kita naik bas pendek ikut Muadzam ke Mersing.
Sampai Mersing kita layan dulu daypack Arong.

pastu turun.. gerak ke Kota. Layan Panti plak. tido kat Panti.
pastu esoknya turun & terus balik KL.
rasanya kat Panti tu overtime sket ler. agak2 paling lewat isya' dah settle.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Arong tu dalam sejam je menaik... udah sampai. Dalam kawasan Hutan Simpan Tanjong Seratus. Satu satunya Gunung yang mengadap Lut Cina Selatan, dapat tido puncak cantik betul tapi puncak clear takde pokok kalau angin kencang dan hujan tak ada tempat nak menyuruk. Lama beno aku tak naik Taun 1991 agaknya.

Panti aku tak ingat kat mana tapi aku pernah menyertai Operasi STARFISH 5 (Latihan Laut Lima Negara) dan kami berkubu di Gunung Panti. Masa tu ada bebudak aku ni buat jahat test Bazoka ke Pulau Singa. Klau tak silap aku Gunung Panti ni mengadap betul betul dengan Airport Changgi. Pasal Kes Gunung Panti ni sampai sekarang aku tak boleh masuk Singapore.

Bas pendek pun tak apa. Nak naik gunung punya pasal naik lori sampahpun aku pegi. Satu seat lagi untuk si Lanun Tua yang dah tentu aku nak bawak Teropong Lanun aku untuk mengembalikan semangat Lanun aku. Sebab salah satu azam tahun baru aku nak cuti seberapa banyak sebab selama aku berkhidmat aku tak pernah habiskan cuti tahunan hingga menyebabkan cuti tahunan aku burn cam tu je. he he he

HafisJohan
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 19 Oct 2009, 10:48

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by HafisJohan »

bang kamal gunung panti dkt kota tinggi..belakang rumah saya saja... :lol:
boleh naik dr jamaluang ataupun dr air terjun kota tinggi...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by orga »

ok..ni senarai yg dah updet ye wahai geng2 karrimor...


1. orga - jaguar 80 (UK)
2. rembau - panther 55 (UK)
3. ngai - lynx 55 - (UK), discovery 65 - (UK)
4. jenal - panther 65
5. jimi - panther 75 (UK)
6. ironore -panther 55 (UK) Puma 50-75
7. poncho - jaguar 80 (UK), Panther 65 (UK)
8. nadir - jaguar GR-L 55 (UK)
9. vanhemeir - jaguar S65
10.abe G - jaguar 65
11.crapizium - jaguar 55-75
12.abg kamal - discovery 55 (UK)
13.elbandito - alpiniste 60+15
14.mongkut - karrimor sabre 60-100
15.semut_api - Karrimor Condor 60-100 (UK Mari)
16.Kasnalagat - karrimor panther SA 70 (uk oldskul), karrimor panther 65, karrimor sabre 60-100
17.beckham@chayok2 - karrimor panther 65,karrimor cheetah 50-75
18.Syahrul_Penang - Jaguar SAII 70-95
19.Atan - tah penama siri dia
20.cubbulat - karrimor cougar 60-70
ImageImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by seper4alif »

hah atan tuh nama aku ker? nih baper hari nyer project nih? leh lepas ke cuti haku nih. huu huu tapi cam beeets jer .. leh bawak 25 ltr kan? he ehee
Image
tah apa nama tah karrimore nih
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by orga »

ko sajerk je up karrimor yg aqu tatau nk sebut ye tan..hee menyirap je tengok beg tuh..
ImageImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by seper4alif »

hik hik hik... yer la yerla...
karrimor:
karibau 65
karibau 48
jaguar 75 sf
jaguar 60 sa
panther 50

UK sahajaaaaaaa.........

k abang orgam
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
pendaki_labuan
Pendaki Gunung
Posts: 118
Joined: 03 Apr 2006, 20:35
Location: xpenang,xseremban,xlimbang,xKK Sabah n Putrajaya
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by pendaki_labuan »

k aku pun nak join....
Jaguar S 60-80 8)
The JUNGLE can be your BEST friend or your WORST enemy :-)

cubbulat
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 19 Jul 2008, 22:16

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by cubbulat »

SALAM..

bang, agak2 trip ti bila pegi trip nie?
kalau bg tau awal2 ok gak..
pasal senang nak adjust masa n cuti...

mekacih.. :P
JAUH LAGI KE BANG !!!!

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by Hangar 18 »

Nanti bulan 3 aku up ler tarikh program tu sbb programnya bulan 4.

orga, aku tak berani nak declare lagi beg aku sbb aku tak leh decide nak guna yg mana & nak tolak yg mana. kena test dulu baru decide & hanya boleh test time trip Arong - panti nanti jerk.

trip bulan 1,2,3 guna beg lain.

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by soulfly »

seper4alif wrote:hah atan tuh nama aku ker? nih baper hari nyer project nih? leh lepas ke cuti haku nih. huu huu tapi cam beeets jer .. leh bawak 25 ltr kan? he ehee
Image
tah apa nama tah karrimore nih
bag nih kalo letak kat muzium.royalti mesti mahal ...
lama sangat...

ekan_biliss
Pendaki Gunung
Posts: 30
Joined: 08 Sep 2006, 22:25
Location: group blakang

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by ekan_biliss »

salam.ade rezeki aku follow.

jaguar s65 (uk).

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by matsaiko »

jaguar S dikehendaki

prefer 65 uk atau 60-80 uk

pm me ur offer atau sms 012 3875897

TQ
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
pendaki_labuan
Pendaki Gunung
Posts: 118
Joined: 03 Apr 2006, 20:35
Location: xpenang,xseremban,xlimbang,xKK Sabah n Putrajaya
Contact:

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by pendaki_labuan »

berapa berani ??
The JUNGLE can be your BEST friend or your WORST enemy :-)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by matsaiko »

pendaki_labuan wrote:berapa berani ??
bgtau warna apa,kondisi dan sertakan gmbr dari beberapa angle.
baru aku leh roughly decide 8)
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by biNGai »

matsaiko wrote:
pendaki_labuan wrote:berapa berani ??
bgtau warna apa,kondisi dan sertakan gmbr dari beberapa angle.
baru aku leh roughly decide 8)

ko daa kene sampok antu kt Lata Berkoh ke?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by matsaiko »

ngai
byk projek photography aku akan dtg yg perlukan aku ada sebjik..!!

PL:
sertakan sekali saiz nya ye..65 atau 60-80 TQ
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

cubbulat
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 19 Jul 2008, 22:16

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Post by cubbulat »

crampizium wrote:
Hangar 18 wrote:yg karrimor jaguar model baru ni. brp RM untie jual bro?

btw, april nanti jom kita memeriahkan karrimor trip ke Arong - Panti April.
erk.. da x ingat.. dlm 1k++ gak la.. sbb time tgk tu thn lepas... akhir thn 2008... :P
salam...

baru je beli kelmarin beg nih..
rasa puas ati gak lar, pasal dah lama ngidam n kumpul duit beli beg nih..
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
JAUH LAGI KE BANG !!!!

Post Reply