Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Diskusi khas berkaitan peralatan review dan isu berkaitan.

Moderator: nadir

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

adventure inc wrote:waaa best la camgini... best idea nih, ada pulak club backpack ikut brand; LOWE ALPINE, DEUTER, KARRIMOR, LAFUMA, OSPREY, TNF, etc..
nak kena tambah koleksi la pasn nie.. deuter ngan lafuma dah ada, nak cari lowie ngan karrimor plak, so apa je club korang buat leh join....

nadir, Lowie (mid size 40-50l) model mana yang best??
hehehe best? Airzone centro 45+10 leeerr... macam macam feature + gadget..... retail dalam rm 984.00

http://www.lowealpine.com/eng/prod_app ... 3&type=man
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by adventure inc »

tks nadir, haaa bila hang nak wat sale nie??? la ni kan time mega sale, dah kat nak raya lak
tu.... warga gunung sume, meh kita pakat ramai ramai suh nadir wat mega sale... wkekeke

nadir, hang jgn la ngamuk plak....
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

lama dah aku tak update
ada serang lagi baru dapat TFX_7 wildiness
sapa entah nama dia lupa lak aku..
ada sapa lagi tak?
lama sangat...

ironore
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 19 Feb 2009, 03:01

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by ironore »

Bila barang aku nak sampai nie??

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

ironore wrote:Bila barang aku nak sampai nie??

barang apa bro?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Aku dapat Outback 70 anak aku bawak dari Dublin
Tak tau made negara mana :lidah:

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

jaman bile punya tuh Abg kamal?

ya ya yaaaaa satu lagi pemilik beg lowe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Dah tanya En Google. Tu Special Edition taun 87 made in USA.
Beg la Otai aku makan petai :kah:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Aku dapat Outback 70 anak aku bawak dari Dublin
Tak tau made negara mana :lidah:
abg kamal sudah ada bag LOWe lah hehehe
lama sangat...

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

salam semua,

sempena event Adventure Show Asia 9-11 October ni , sesiapa yang memakai baju Lowe Alpine Member's club ( Gajah Terom atau Yellow / Pass ) akan mendapat diskaun istimewa di gerai Outdoor Dynamics.

jangan ketinggalan yaaa..
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

awat tak SMS ja..nadir,dahler aku jarang2 bukak GO hehe
lama sangat...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

awat tak SMS ja..nadir,dahler aku jarang2 bukak GO hehe
lama sangat...

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

aiseh mamak... thanks kerana datang.... boleh kata banyak bijik jugak beg lowe kena jual. paling bes mat salleh nih sekali beli 3 bijik- tfx summit, airzone centro ngan rush 25.... perrgggghhhh. bila aku tanya " ada trip ke nih?" dia kata tak.... huih heran aku..... tapi takper, janji bayar, aku tak soal lebih.....hehehe

jom order baru punya stock.....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by yonrawk »

nadir wrote:aiseh mamak... thanks kerana datang.... boleh kata banyak bijik jugak beg lowe kena jual. paling bes mat salleh nih sekali beli 3 bijik- tfx summit, airzone centro ngan rush 25.... perrgggghhhh. bila aku tanya " ada trip ke nih?" dia kata tak.... huih heran aku..... tapi takper, janji bayar, aku tak soal lebih.....hehehe

jom order baru punya stock.....
Kau tak ajak mat salleh join geng Lowie ke??? :lol: :lol: :kah: :kah:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

yonrawk wrote:
nadir wrote:aiseh mamak... thanks kerana datang.... boleh kata banyak bijik jugak beg lowe kena jual. paling bes mat salleh nih sekali beli 3 bijik- tfx summit, airzone centro ngan rush 25.... perrgggghhhh. bila aku tanya " ada trip ke nih?" dia kata tak.... huih heran aku..... tapi takper, janji bayar, aku tak soal lebih.....hehehe

jom order baru punya stock.....
Kau tak ajak mat salleh join geng Lowie ke??? :lol: :lol: :kah: :kah:
baguih2..

mat saleh tuh saja beli nk kasik bakar je tuh yon...pasnih ko akn nampak bag2 tuh kat ebay hahahaha

nadir..
apa barang LA yang tak habis jual tuh kasik email sama aku senang nk ejas heheh
sebut pasal oder tuh aku baru ingat ada budak nk tshirt dryfit huhu
lama sangat...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

YB nadir..
ada lagi tak nama yang belum update,
atu pembeli baru,
aku ada perancangan nk buat trip tiruk dan bermandi lumpr untuk geng LA nih :lol:
lama sangat...

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by lastman »

soulfly wrote:YB nadir..
ada lagi tak nama yang belum update,
atu pembeli baru,
aku ada perancangan nk buat trip tiruk dan bermandi lumpr untuk geng LA nih :lol:
lu pilih kasih nampak...
tau la aku xde pape... :lol: :lol: :lol:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

lastman wrote:
soulfly wrote:YB nadir..
ada lagi tak nama yang belum update,
atu pembeli baru,
aku ada perancangan nk buat trip tiruk dan bermandi lumpr untuk geng LA nih :lol:
lu pilih kasih nampak...
tau la aku xde pape... :lol: :lol: :lol:
bos..
jangan lah ini macam..
ini malam tempat biasa erk? mau seatle utanglah hehehehe
lama sangat...

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by lastman »

soulfly wrote:
lastman wrote:
soulfly wrote:YB nadir..
ada lagi tak nama yang belum update,
atu pembeli baru,
aku ada perancangan nk buat trip tiruk dan bermandi lumpr untuk geng LA nih :lol:
lu pilih kasih nampak...
tau la aku xde pape... :lol: :lol: :lol:
bos..
jangan lah ini macam..
ini malam tempat biasa erk? mau seatle utanglah hehehehe
sory la...lambat bukak GO...
bz malam ni ade org order kemah same snorkel powil..

User avatar
semut_api
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 20 Sep 2007, 12:55
Location: di puncak tipu.
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by semut_api »

Kpd pemilik Lowe, aku ade usha catalog Lowe
model TFX Summit 65+15 & 75+20 dan TFX Expedition 75+20 boleh "Lid converts into beltpack"
mcm mane tuh?
Image

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

salam semut api,

maksudnya, dia punya lid tuh boleh cabut sepenuhnya dan di bahagian bawah lid tu ada strap untuk strap ke pinggang.

erk.... terang ke penjelasan nih?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
semut_api
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 20 Sep 2007, 12:55
Location: di puncak tipu.
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by semut_api »

bang nadir, lid tu yg bhgian paling atas beg kan..
kire boleh jadi poshbeg la ye..
Image

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

ya betul....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

semut api...
kalo nk belek2 n pegang aku ada sebijik,tapi kat area gombaklah..
lama sangat...

User avatar
semut_api
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 20 Sep 2007, 12:55
Location: di puncak tipu.
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by semut_api »

soulfly wrote:semut api...
kalo nk belek2 n pegang aku ada sebijik,tapi kat area gombaklah..
perghh.. bahaye tu.. kang hati tertambat susah woo.. nanti terjadi geng lowe pulak.. :lol:
Image

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

semut_api wrote:
soulfly wrote:semut api...
kalo nk belek2 n pegang aku ada sebijik,tapi kat area gombaklah..
perghh.. bahaye tu.. kang hati tertambat susah woo.. nanti terjadi geng lowe pulak.. :lol:
hehehe..
takat tengok n belek2 apa ada hal..
lama sangat...

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Hangar 18 »

semut_api wrote:
soulfly wrote:semut api...
kalo nk belek2 n pegang aku ada sebijik,tapi kat area gombaklah..
perghh.. bahaye tu.. kang hati tertambat susah woo.. nanti terjadi geng lowe pulak.. :lol:
kalo terjadi geng lowe apa ada hal..... nanti ada le tu mamak ke nadir ke up program lowe lagi.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Jangan lupa trip ni....
Walaupun aku pakai bag Lanun.... OutBack 70
Tapi tetap Lowe

User avatar
semut_api
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 20 Sep 2007, 12:55
Location: di puncak tipu.
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by semut_api »

kalau takde beg lowe, tapi mau polo trip lowe.. boleh ka?
takat sorang menyelit je.. apa ada hal
Image

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

Hangar 18 wrote:
semut_api wrote:
soulfly wrote:semut api...
kalo nk belek2 n pegang aku ada sebijik,tapi kat area gombaklah..
perghh.. bahaye tu.. kang hati tertambat susah woo.. nanti terjadi geng lowe pulak.. :lol:
kalo terjadi geng lowe apa ada hal..... nanti ada le tu mamak ke nadir ke up program lowe lagi.
buat masa tak terpikir nak buat rip lowe lagi,cuma nk buat trip untuk planggan lowe sahaja dalam masa terdekat nih
semut_api wrote:kalau takde beg lowe, tapi mau polo trip lowe.. boleh ka?
takat sorang menyelit je.. apa ada hal
kao nk ikutkan kena pakai kena pakai jenama lowe gak
Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Jangan lupa trip ni....
Walaupun aku pakai bag Lanun.... OutBack 70
Tapi tetap Lowe
bag lanun tuh ok apa bang...
kalo ada trip nanti saya roger abang
lama sangat...

User avatar
sun
Pendaki Gunung
Posts: 110
Joined: 09 Dec 2008, 16:51
Location: [selayang][cyberjaya]
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by sun »

haha...arini summit aku smpi...mlm td tdo tak lena mcm arini dpt bini...tunggu dpan pintu rumah menyambut kedatangan bini baru yang dirindui selalu...say bye bye to air contact....baru la aku tau cmne prasaan sahabat2 y setia menunggu tfx tu...yeah!

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

sun wrote:haha...arini summit aku smpi...mlm td tdo tak lena mcm arini dpt bini...tunggu dpan pintu rumah menyambut kedatangan bini baru yang dirindui selalu...say bye bye to air contact....baru la aku tau cmne prasaan sahabat2 y setia menunggu tfx tu...yeah!
hahaha kasik up gambar buleh?kalo boleh ngan tuan dia skali hahaha
senang sikit kalo dah kenal sapa pemilik ye tak? :lol:
lama sangat...

User avatar
sun
Pendaki Gunung
Posts: 110
Joined: 09 Dec 2008, 16:51
Location: [selayang][cyberjaya]
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by sun »

soulfly wrote:
hahaha kasik up gambar buleh?kalo boleh ngan tuan dia skali hahaha
senang sikit kalo dah kenal sapa pemilik ye tak? :lol:
hahahaha.nanti mau kasi test drive...bln 5 nanti bwk gi tahan boley la kasi review sket itu summit...pastu nanti bleh la try2 upload pic ke cmne kan...hahaha..owh mau pic tuan skali masok ya...takpe2..lambat laun nanti tau le sape tuan die...surprise mcm tuuh... :lol:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

tk pe..pelan2 kayoh...nanti kalo sudah amik gambar jangan lupa tepek banyak2 kat sini hahahaha
lama sangat...

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

hahahah yaaaaaah, tahniah...
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

yb nadir...
bak mai nama yang beli bag kat hang aku nk buh kat sini..
boleh ka?
kita punya trip bila lgi nk buat nih.?
lama sangat...

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by nadir »

hahaha list nama kena carik , tengok reciept jap....
tapi bole boh nama Ihsan tu sbg sorang... minggu depan bakal sorang lagi...

trip LA tak sempat nak pikir bro, dok sibuk ngan prduct baru utk bulan bulan akan datang..... haizzz .... kerja tak penah habis....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

baik2.
lama sangat...

User avatar
fulltimesinner
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 23 May 2010, 06:22

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by fulltimesinner »

1-TFX_9 sumit 75+20dan liberty90 (mamak)
2-TFX_5 horizon (nazzs)
3-APS Alpamayo 55+15 (fendi)
4-TFX_9 summit 75+20 (joe)
5-TFX_9 summit 75+20 (burn)
6-TFX_5 horizon 65 (mded)
7-TFX_5 horizon 55 (abg ajib)
8-APS frontier55+15 (MJ)
9-TFX_5 horizon 65 (rembau)
10-TFX_7 cerro torre 55 ND (arwah sue)
11-TFX_5 appalachian 65+15 (BJ)
12- APS frontier 55+15 (yon)
13-APS appalachian 65 (colgate)
14-APS frontier 55+15ND (anibeb)
15-APS appalachian 65 (stond)
16-PAS alpamayo 65+15 (abon)
17-Crag attack 40L (adah)
18-Crag attack 40 (zam)
19-Nazz alpamayo crosbow?????/TFX_5 horizon 65
20-sonphob TFX tundra
21-taufiq TFX wildiness
22-kayrol APS serico ND clasik,,,ehh betul ke aku eja?
23-weck TFX_9 summit 65+15
24-rembau(parrulux 65L backpacker)
25-orga(APS appalchia65)
26-faisol TFX_7 wildeness
27-petis tekan(APS 5 torsofit kitbag80)
28-L.A Stingray 55+20 (fulltimesinner)

cam ni boleh ke?

Stingray melaporkan diri :minum:
just a small time adventurer :D

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Post by soulfly »

fulltimesinner wrote:1-TFX_9 sumit 75+20dan liberty90 (mamak)
2-TFX_5 horizon (nazzs)
3-APS Alpamayo 55+15 (fendi)
4-TFX_9 summit 75+20 (joe)
5-TFX_9 summit 75+20 (burn)
6-TFX_5 horizon 65 (mded)
7-TFX_5 horizon 55 (abg ajib)
8-APS frontier55+15 (MJ)
9-TFX_5 horizon 65 (rembau)
10-TFX_7 cerro torre 55 ND (arwah sue)
11-TFX_5 appalachian 65+15 (BJ)
12- APS frontier 55+15 (yon)
13-APS appalachian 65 (colgate)
14-APS frontier 55+15ND (anibeb)
15-APS appalachian 65 (stond)
16-PAS alpamayo 65+15 (abon)
17-Crag attack 40L (adah)
18-Crag attack 40 (zam)
19-Nazz alpamayo crosbow?????/TFX_5 horizon 65
20-sonphob TFX tundra
21-taufiq TFX wildiness
22-kayrol APS serico ND clasik,,,ehh betul ke aku eja?
23-weck TFX_9 summit 65+15
24-rembau(parrulux 65L backpacker)
25-orga(APS appalchia65)
26-faisol TFX_7 wildeness
27-petis tekan(APS 5 torsofit kitbag80)
28-L.A Stingray 55+20 (fulltimesinner)

cam ni boleh ke?

Stingray melaporkan diri :minum:
wooowww menarik memang boleh sangat..
bro gua mau lihat itu stingray.. boleh ka? hahahahah :minum:
lama sangat...

Post Reply