Tali ikat anak gajah...

Perbincangan teknikal dan tektikal kumpulan sokongan
Post Reply
User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Tali ikat anak gajah...

Post by forestgump » 20 Nov 2011, 07:13

Agak2nya...ada tak tali dynamic atau semi dynamic yg water resistant, tahan humidity dan panas..dan kemampuan ikat ank gajah berat sekitar 800kgs? Dan seharusnya boleh tahan lebih kurang 3-5 tahun.
Kalau benar...berapa kosnya dan kat mana dapat price paling bagus ya?
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Tali ikat anak gajah...

Post by am » 20 Nov 2011, 17:45

saya ada tali static waterproof brand millet. kalau nk angkat barang berat elok pakai statik je tuan. harga sekarang diskaun 40%. kalau minat nanti saya hantar quot. leh bagi email address kpd 0162525848?
find me more at multiply | blogspot | flickr

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Tali ikat anak gajah...

Post by forestgump » 20 Nov 2011, 20:44

saya ada tali static waterproof brand millet. kalau nk angkat barang berat elok pakai statik je tuan. harga sekarang diskaun 40%. kalau minat nanti saya hantar quot. leh bagi email address kpd 0162525848?
jungletrekker69@gmail.com

Body harness berapa ya?
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: Tali ikat anak gajah...

Post by kambinggurun » 21 Nov 2011, 23:01

am tali statik waterproof tu material ape..?
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Tali ikat anak gajah...

Post by am » 23 Nov 2011, 08:16

Type of Rope: Static
Brand: MILLET
Model: Canyon Triaxiale
Color: Bright Orange
Size: 10.9mm
Stocks: 2 roll / 100 meter each roll
Price: MYR10.00/meter

Interested? Call me at 0162525848 (Amri)

forestgump : body harness saya xda.. maaf

kambingurun : maaf, bab teknikal spec nie saya tak berapa tahu. mungkin tuan lebih tahu? :D
find me more at multiply | blogspot | flickr

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: Tali ikat anak gajah...

Post by kambinggurun » 23 Nov 2011, 18:27

am, gue pon tatau gak.. hehehe..

tak penah lagi try tali waterproof main air.. mcm best je...
bley terapung tak kalo waterproof ni?
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: Tali ikat anak gajah...

Post by am » 01 Dec 2011, 09:26

terapung mungkin tidak.. waterproof untuk tali canyoning bermaksud bahan yang digunakan itu tidak meresap/menyimpan air.. tapi jangan salah sangka.. bila terkena air tetap tali tersebut akan memerangkap air diantara liang2 jalinannya.

kelebihan waterproof rope ini akan memanjangkan hayat tali dan mempercepatkan proses mengeringkan tali.
find me more at multiply | blogspot | flickr

Post Reply