Kat Mana Leh Dapat Moldmaking Silicone

Perbincangan teknikal dan tektikal kumpulan sokongan
User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Kat Mana Leh Dapat Moldmaking Silicone

Post by ryu_kyo »

salam sume,
utk pengetahuan,aku skarang tgh nk buat handhold sendiri.dalam peringkat trial and error lagi.ade yg jadi ade yg tak.skang dah 20 biji aku buat tapi tak berapa cun.ade sesape tau tak kat area kl,kat mana leh dapt moldmaking silicone (biasa pakai utk architecture).silicone yg aku pakai skang jenis tiub yg byk jual kat kdai harware.hasil tak berapa cun.ni aku ade attach gamba silicone yg aku pakai.

Image

ni lah salah satu hold yg dah siap

Image
Last edited by ryu_kyo on 20 Apr 2007, 17:24, edited 1 time in total.
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

mould making silicone tak pernah lagi aku dengar. Tapi kalau nak buat mould,macam - macam cara boleh buat, kalau nak buat 2 piece mould senang skit, tapi kalau nak buat macam yang ko tunjuk tu,susah skitlah....... nak kena cari silicone yang cair..... apa kata ko cuba dilutekan silicone tu? baru boleh tuang keatas hold yang ko nak copy.

hold tu ko guna apa? simen ka epoxy?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

nadir wrote:mould making silicone tak pernah lagi aku dengar. Tapi kalau nak buat mould,macam - macam cara boleh buat, kalau nak buat 2 piece mould senang skit, tapi kalau nak buat macam yang ko tunjuk tu,susah skitlah....... nak kena cari silicone yang cair..... apa kata ko cuba dilutekan silicone tu? baru boleh tuang keatas hold yang ko nak copy.

hold tu ko guna apa? simen ka epoxy?
nadir,silicone dia lebih kurang mcm ni.silicone ni the best material utk buat mold utk barang yg mpy negatif profile,sebab die elastik.tu sebab aku nk cari yg cair,boleh pour.mcm mana nk dilutekan silicone?ni salah satu contoh moldmaking silicone.hold tu aku guna polyester resin + serbuk aluminium oxide (tu yg jadi kaler itam tu).papepun thanks nadir

Image
Last edited by ryu_kyo on 20 Apr 2007, 17:28, edited 1 time in total.
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

ape gune nye?? :roll:
CARPE DIEM!

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

sany ADALAH alger wrote:ape gune nye?? :roll:

nk buat handholds utk climbing wall.silicone ni guna utk buat mold mcm gambar bawh ni.kalau pakai tiub,mcm ni lah prosesnye.kalau dapat pkai liquid silicone,buat kotak pastu leh tuang terus je.
Image

gambar ni lak,mold yg dh siap.dah boleh pour polyester resin pastu tunggu keras.
Image
Last edited by ryu_kyo on 20 Apr 2007, 17:33, edited 2 times in total.
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

ooooooooooooo....
thanx for the info.
btw, mende nie okie ke buat sendri??
CARPE DIEM!

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

ok je bro,kat wall aku dah ade lebih kurang 20 biji.stakat ni ok je sume.walaupun tak berapa cun.lagipun resin tu kena campur hardener supya dia keras.pastu kene tambah pasir utk kuatkan struktur dia.
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

ko buat wall sendri ke atau ko mmg buat bisnis??
CARPE DIEM!

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

xdelah sany,buat wall sendiri je kat umah,utk trening.

Image
Last edited by ryu_kyo on 20 Apr 2007, 17:37, edited 1 time in total.
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

fulamakk kat dlm umah pon leh but wall.
ko nie mmg extreme laa.
leh le aku mai umah ko yek :lol:
CARPE DIEM!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

hebat! ini baru upper-level. hehehe
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

sany ADALAH alger wrote:fulamakk kat dlm umah pon leh but wall.
ko nie mmg extreme laa.
leh le aku mai umah ko yek :lol:
boleh aje :D,kalau ujan leh layan kat umah.lagi time2 ujan skang ni hehehehe
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

poncho wrote:hebat! ini baru upper-level. hehehe
takde hebat la,level biasa2 je :D
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

ryu_kyo wrote:
sany ADALAH alger wrote:fulamakk kat dlm umah pon leh but wall.
ko nie mmg extreme laa.
leh le aku mai umah ko yek :lol:
boleh aje :D,kalau ujan leh layan kat umah.lagi time2 ujan skang ni hehehehe
umah katne nih? area JB gak ke?
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

poncho wrote:
ryu_kyo wrote:
sany ADALAH alger wrote:fulamakk kat dlm umah pon leh but wall.
ko nie mmg extreme laa.
leh le aku mai umah ko yek :lol:
boleh aje :D,kalau ujan leh layan kat umah.lagi time2 ujan skang ni hehehehe
umah katne nih? area JB gak ke?
haah,kt tmn sri skudai
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

husband wife climber tu......... :lol:
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

alaaaa jauh la pulak kat jaybee tuee :cry:
CARPE DIEM!

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

dia nie mmg otai climbing
laki bini kaki climbing
nama anak pon affan
mcm nama anak ngai

maksud affan ialah pendaki
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

S'kum,

Ni yang aku jumpa kat internet, worth trying. Ko buat mould dari hold betul ke ko design sendiri , baru buat mould. Polyester resin ko beli kat mana?
dulu duluuuuuu ada juak nak try buat wall kat umah gak, tapi KIV... heheheh hold aku buat jugak,dalam 20 bijik siap, tapi guna kayu. kalau pakai kat dalam rumah okla, tapi kalau kat luar, crack habis sebab panas + basah + kering.

Dilute Silicone In a glass jar, mix one part mineral spirits with one part silicone caulk (1 oz mineral spirits and 1 oz silicone should be enough.) Using the drill with paint stirrer attachment, mix well. (Note: You can mix by hand with a regular paint stirrer, but caulk is stiff, so will take much longer to mix.) When mixture is the right consistency, it will be smooth and milky, and flow smoothly when applied.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

betterman wrote: maksud affan ialah pendaki
ohhyeke affan=pendaki.
hmmmmm takpelah takat nie akubaru je nak try wall climbing nie.
takat nak buat sendri malehh le aku.
lagipun tangan aku nie keras la tak berseni org cakap.
eniway,gud luck to ryu.
nanti senang leh trun jaybee :lol:
CARPE DIEM!

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

nadir wrote:S'kum,

Ni yang aku jumpa kat internet, worth trying. Ko buat mould dari hold betul ke ko design sendiri , baru buat mould. Polyester resin ko beli kat mana?
dulu duluuuuuu ada juak nak try buat wall kat umah gak, tapi KIV... heheheh hold aku buat jugak,dalam 20 bijik siap, tapi guna kayu. kalau pakai kat dalam rumah okla, tapi kalau kat luar, crack habis sebab panas + basah + kering.

Dilute Silicone In a glass jar, mix one part mineral spirits with one part silicone caulk (1 oz mineral spirits and 1 oz silicone should be enough.) Using the drill with paint stirrer attachment, mix well. (Note: You can mix by hand with a regular paint stirrer, but caulk is stiff, so will take much longer to mix.) When mixture is the right consistency, it will be smooth and milky, and flow smoothly when applied.
wasalam,
design sendiri je nadir,print beberapa gamba standard manufactured hold,pastu potong foam ijau tu (yg org cucuk bunga telur tu).kalau nk curve senang je.gosok pakai tangan.pastu baru tepek ngan silicone tu jenuh gak nk kena tekan.polyester resin yg org guna wat fibreglass (bukan putty),sekilo dalm $10,hardener dia bagi free je.polimer spesel utk buat hold ade jual tapi ni pun dh kira ok.campuran hardener kene betul kalau tak hold melekit.
heheheh hold aku buat jugak,dalam 20 bijik siap, tapi guna kayu. kalau pakai kat dalam rumah okla, tapi kalau kat luar, crack habis sebab panas + basah + kering.
mula2 ari tu pakai kayu gak,tapi jari pedih gile,kene tebuk lubang kecik utk grip.boleh tertinggal kulit jari kat lubang2 kecik tu :lol:
dulu duluuuuuu ada juak nak try buat wall kat umah gak, tapi KIV
nape KIV bro?.ni ade link plan yg aku guna buat wall
www.moonclimbing.com/images/school/moon_board.pdf
Dilute Silicone In a glass jar, mix one part mineral spirits with one part silicone caulk (1 oz mineral spirits and 1 oz silicone should be enough.) Using the drill with paint stirrer attachment, mix well. (Note: You can mix by hand with a regular paint stirrer, but caulk is stiff, so will take much longer to mix.) When mixture is the right consistency, it will be smooth and milky, and flow smoothly when applied.
akan ku try balik keje ni,jutaan time kasih :D
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

betterman wrote:dia nie mmg otai climbing
laki bini kaki climbing
nama anak pon affan
mcm nama anak ngai

maksud affan ialah pendaki
takde la otai bett,insan biasa je :D wife baru lpas pantang,pasni leh tolong jadi belayer :lol:
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

sany ADALAH alger wrote:
betterman wrote: maksud affan ialah pendaki
ohhyeke affan=pendaki.
hmmmmm takpelah takat nie akubaru je nak try wall climbing nie.
takat nak buat sendri malehh le aku.
lagipun tangan aku nie keras la tak berseni org cakap.
eniway,gud luck to ryu.
nanti senang leh trun jaybee :lol:
yup affan=pendaki :D
takpelah bro,pelan2 kayuh.mari meramaikan lagi komuniti climber yg semakin berkembang kat msia ni.
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

s'kum,
ooooo pakai 2 part resin fibreglass tu ka??? do tngok jugak resin tu, macam - macamboleh buat..... cuba dilutekan guna spirit, kalau jadi habaq mai....

dulu aku buat hold pakai kayu ok je panjat , tapi kena guna drill ngan mata macam router..... nanti aku balik pg , aku cuba amik gambar.... aku baca dalam internet, kalau nak buat hold, boleh guna blister packaging jadik acuan dia.... menarik jugak idea tu. blister pack tu nak cari senang jer, beli kereta mainan mattel ke, baturi ke, ada bahagian plastik yang lekat kat kadbod.... yang tulah.... lain bende , lain bentuk, tapi lobang kena drill sendiri atau letak plug.

nanti kalau dah try, bagitau jadi ke tak....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

nadir wrote:s'kum,
ooooo pakai 2 part resin fibreglass tu ka??? do tngok jugak resin tu, macam - macamboleh buat..... cuba dilutekan guna spirit, kalau jadi habaq mai....

dulu aku buat hold pakai kayu ok je panjat , tapi kena guna drill ngan mata macam router..... nanti aku balik pg , aku cuba amik gambar.... aku baca dalam internet, kalau nak buat hold, boleh guna blister packaging jadik acuan dia.... menarik jugak idea tu. blister pack tu nak cari senang jer, beli kereta mainan mattel ke, baturi ke, ada bahagian plastik yang lekat kat kadbod.... yang tulah.... lain bende , lain bentuk, tapi lobang kena drill sendiri atau letak plug.

nanti kalau dah try, bagitau jadi ke tak....
w'salam,
haah resin fibreglass yg biasa tu,kaler oren2 skit.tapi kene campur ngan pasir/silica sand utk kuatkan struktur die.stakat ni aku pakai serbuk aluminium oxide (rembat kat kilang :evil: ).

aku dh try dilutekan,tak berapa menjadi sgt la bro.1st lambat skit kering,2nd mudah koyak.mungkin mixture xberapa betul.tapi apepun still dalam experiment lagi.skang ade 6 lagi design hold baru :D .tak sabar nk tuang resin :D
aku baca dalam internet, kalau nak buat hold, boleh guna blister packaging jadik acuan dia.... menarik jugak idea tu. blister pack tu nak cari senang jer, beli kereta mainan mattel ke, baturi ke, ada bahagian plastik yang lekat kat kadbod.... yang tulah.... lain bende , lain bentuk, tapi lobang kena drill sendiri atau letak plug
menarik gak idea tu,dah ade preform shape.aku ade gak terbaca kat internet,buat mold pakai bawah botol mcm pepsi tu.kan ade shape.ade gak yg pakai tanah liat.stakat ni pakai foam ijau tu recommended sebab senang nk shape dan provide permukaan kasar pada mould nnti.

bro,rase macm kenal la,dulu ade climb ngan iq ngan ada member nama athirat masa kat penang ke?kalau salah maaf ye :oops:
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

OOOO gitu ka? kalau guna resin fibregalss tu mau jaga - jaga, fumes dia mujarab kalau nak mandulkan diri..... make sure ventilation elok... kaalu nak jaga berudu , lagi elok pakai respirator untuk gas / fumes , bukan yang untuk habuk tu....

heheh ya aku lah tu... muka budak skolah pakai spek..... IQ dah lama tak dengaq berita, lepas dia kawin , kabarnya dah tak panjat dah, main selam selam pulak...heheheh arthirat pun dah benti, pergi kerja kat UMW toyota....

ko yang mana? Pernah panjat kat penen ka? ada gambar?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

nadir wrote:OOOO gitu ka? kalau guna resin fibregalss tu mau jaga - jaga, fumes dia mujarab kalau nak mandulkan diri..... make sure ventilation elok... kaalu nak jaga berudu , lagi elok pakai respirator untuk gas / fumes , bukan yang untuk habuk tu....
yup bro,pakai respirator biase je.tapi bancuh resin tu open air.pening gak bau fume die.
heheh ya aku lah tu... muka budak skolah pakai spek..... IQ dah lama tak dengaq berita, lepas dia kawin , kabarnya dah tak panjat dah, main selam selam pulak...heheheh arthirat pun dah benti, pergi kerja kat UMW toyota....

ko yang mana? Pernah panjat kat penen ka? ada gambar?
kalau ingat lagi,long time ago.ade sorg budak UTMJB (anak buah IQ) dtg penang.pastu lepak kat umah arthirat.ikut korg gi survey hotel sri malaysia utk kejohanan piala menteri climbing yg penang anjurkan.aku (champ) la tu heheheh
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

jejak kasih rupanya.....

IQ masih panjat...tapi gym dalam umah je..training gitu2....sekarang kat seremban.....
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

yup IQ masih memanjat,sblum ade la pjt ngan die kat batu caves.by the way dh betul orgnye.nk tanya,campus board kat penang dulu tu pakai kayu ape (rung)
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

alamak bro, dah tak ingatlah..... kalau ada gambar boleh ingat lagi kot......

heheh ada lagi orang ingat campus board aku..... :oops: heheh dulu IQ ada mintak aku tlg buat kat dia, tapi mana ada masa. Aku masa tu buat bende guna kayu budget jer, amik kayu dari crate kayu. Kat umah ada mesin, so bolehla aku kerjakan. Kayu jenis pine.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

nadir wrote:alamak bro, dah tak ingatlah..... kalau ada gambar boleh ingat lagi kot......

heheh ada lagi orang ingat campus board aku..... :oops: heheh dulu IQ ada mintak aku tlg buat kat dia, tapi mana ada masa. Aku masa tu buat bende guna kayu budget jer, amik kayu dari crate kayu. Kat umah ada mesin, so bolehla aku kerjakan. Kayu jenis pine.
ni ha gambor aku,mudah mudahan ingat lagi hehehe
Image

ooo,tapi ko punye campus board dulu best.aku ade sebijik gak kat umah.pakai kayu cikai je.tak sanding pun,corner bagi round jek.

Image

by the way,aku dah berjaya resolve mould problem aku.mula,sapu sume surface foam pakai tangan,pastu baru tembak ngan gun.
Last edited by ryu_kyo on 20 Apr 2007, 17:38, edited 2 times in total.
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

pakai silikon?? hem bleh hand hold ke?? klu dyno tak terlucut ke?
erk napa tak fiber jeer? rasanyer batter dari silk kan?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

seper4alif wrote:pakai silikon?? hem bleh hand hold ke?? klu dyno tak terlucut ke?
erk napa tak fiber jeer? rasanyer batter dari silk kan?
silicon tu guna utk buat mold(acuan) utk cast polyester resin(cecair).bile resin ni keras,die akan ikut bentuk acuan tu.actually,proses ni mmg digunakan utk hampir sume standard manufactured hold yg ada dijual.cume diorg pakai material yg lebih baik.kite buat sendirik2 je,pkai yg murah2 :)
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

ni antara hold yg dh siap,mold bikin cantik punye

Image

Image
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

woweeeee cantiknya, macam yang original .... terorlah ko buat... teruja pulak aku nak buat sendiri........hehehhehe
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

hehehe,buat jgn tak buat :evil: teknologi tempatan je nih :wink:
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

perhh..lawa sehhhh. pasnih kita try copy panel plak? amcm? projek mega tuh :wink:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

lawa siut champ
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi »

baguss la cun .... ingat kan tangan kau kasarr.. tapi "halus" jugakkk
cruel to be kind

User avatar
ryu_kyo
Senator Gunung
Posts: 251
Joined: 21 Aug 2006, 16:04
Location: JB
Contact:

Post by ryu_kyo »

poncho wrote:perhh..lawa sehhhh. pasnih kita try copy panel plak? amcm? projek mega tuh :wink:
panel pun dah siap bro :evil: ,nnti aku atach gambo kalau ade,panel tu coating ngan pasir+resin.surface ala2 mcm kat camp5 tu.skang nk mintak tolong kengkawan sume kalau ade yg tau kat mana nk cari coloured sand,skang ade kale biru je.itupun dah lama giler punya.
"do what u love,love what u do - sonnie trotter"

Image
http://champsrc.multiply.com

Post Reply