Page 1 of 1

Posted: 26 Apr 2006, 23:36
by cs_goh
frostice

dah dapat GPS?

Posted: 27 Apr 2006, 14:30
by frostice
cs_goh wrote:frostice
dah dapat GPS?

Belum lg.. Survey kat kedai area Shah Alam hari tu, mahal.. terlalu mahal. Nak beli via internet, dapat tahu yg GPS perlukan AP. B4 this, u bawak masuk ada kena apply for AP ker?

Posted: 27 Apr 2006, 21:03
by cs_goh
frostice wrote:
cs_goh wrote:frostice
dah dapat GPS?

Belum lg.. Survey kat kedai area Shah Alam hari tu, mahal.. terlalu mahal. Nak beli via internet, dapat tahu yg GPS perlukan AP. B4 this, u bawak masuk ada kena apply for AP ker?
betulkah? kali pertama saya dengar AP untuk GPS.....
hmm...mungkin dia orang punya ada laser guide??????

saya bawa tak ambil AP, terus hantar masuk saja. cukai pun tak perlu sebab alat-alat untuk sukan duty free...

baru punya unit memang extreme mahal.......:(

Posted: 28 Apr 2006, 07:21
by fs
all item yg boleh transmit and receive signal needs AP.
boleh apply at SIRIM Shah Alam for rm300+
whether kena cukai or not, depends on your luck.

ada member beli, kena tahan kastam klia, kena cukai and etc wpun declare gift (boleh amik sendiri or suruh pos m'sia jadi runner).
ada pulak, terus sampai rumah tak kena ape.

so, depends on luck. warranty takde, unless sanggup hantar balik for service. why not try buying from singapore? cheaper... and with distributor warranty.

price comparison 60csx: rm2600 to sgd900

Posted: 28 Apr 2006, 12:04
by frostice
Hmmm... Betul. I dah call n check dgn Ibu Pejabt Kastam, dgn pegawai tarif kod ke apa tah jawatan dia. Dia ada bagi no kod tarif utk GPS ni, n dia conformkan yg import GPS memang perlukan AP dari SIRIM.

Posted: 28 Apr 2006, 15:20
by betterman
nasib baik aku dah ada....

Posted: 28 Apr 2006, 16:08
by frostice
betterman wrote:nasib baik aku dah ada....

bagitau kastam... bett takder AP :D


gurau jer.. jgn marah lak.. :)

Posted: 28 Apr 2006, 18:38
by cs_goh
fs wrote:all item yg boleh transmit and receive signal needs AP.
boleh apply at SIRIM Shah Alam for rm300+
whether kena cukai or not, depends on your luck.

ada member beli, kena tahan kastam klia, kena cukai and etc wpun declare gift (boleh amik sendiri or suruh pos m'sia jadi runner).
ada pulak, terus sampai rumah tak kena ape.

so, depends on luck. warranty takde, unless sanggup hantar balik for service. why not try buying from singapore? cheaper... and with distributor warranty.

price comparison 60csx: rm2600 to sgd900
wa, nasib saya memeng baik. dah bawa 4 biji masuk by pos. 3 biji M315 1 biji M330. semua terus sampai rumah.

lagi pengirim declare US50.... cukai pun tak kena...

Posted: 28 Apr 2006, 18:41
by rembau
frostice wrote:
betterman wrote:nasib baik aku dah ada....

bagitau kastam... bett takder AP :D


gurau jer.. jgn marah lak.. :)
geng nie lagi seorang nak kena tangkap :) ....jangan marah

Posted: 28 Apr 2006, 18:45
by cs_goh
rembau wrote:
frostice wrote:
betterman wrote:nasib baik aku dah ada....

bagitau kastam... bett takder AP :D


gurau jer.. jgn marah lak.. :)
geng nie lagi seorang nak kena tangkap :) ....jangan marah
ha ha ha......

Posted: 30 Apr 2006, 00:02
by betterman
frostice wrote:
betterman wrote:nasib baik aku dah ada....

bagitau kastam... bett takder AP :D


gurau jer.. jgn marah lak.. :)
takper kazen aku keja kastam..
cover baekkkk punye
hehehe

Posted: 30 Apr 2006, 22:07
by fs
BTW, frostice, u can also try looking for 2nd hand gps at malsingmaps.com (forum----trading post)