OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

Post Reply
azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

Post by azkramm »

Salam warga gunung online..

masih tercari-cari beg hiking terbaik? Apa kata anda dapatkan barang baik ni..

The bestselling backpacking series on the market just got even better. Known for its ability to be taken all over the world, from the summit of Everest to a backpack trip through your local wilderness, the fourth generation of Aether builds upon its reputation for combining clean design, custom fit and outstanding load carrying comfort. Amongst a plethora of upgrades, the new IsoForm⁴ CM™ hipbelt adds stiffness and padding for even better performance with heavy loads. Amazingly, all this comes with no increase in weight.

Lightweight and comfortable Aether 70 is a versatile pack with adequate space and organization for weekend or weeklong trips lasting 3 to 7 days.

Image

Features:
■Attach an AddOn™ style pack such as the Daylite daypack using the built-in cord loops.
■Keep water bottles or other gear easily accessible in the side pockets featuring access from the top or side.
■Each Aether Series pack features dual ice axe loops and bungee tool tie-offs.
■External hydration sleeve in backpanel simplifies refilling and protects pack contents from spills.
■Large stretch mesh front pocket for quickly stashing extra gear.
■New hipbelt pockets provide secure storage that's easily accessible while hiking. Perfect for digital cameras, GPS, snacks, etc.
■The compression strap on the side stretch woven pocket can be routed externally or internally to secure your gear.
■Strong J-zipper on front panel provides quick access to gear in main compartment.
■The top pocket quickly converts to a lumbar pack with a built-in hipbelt.
■Easy to find red compression straps compresses loads for fit and stability
■Wide-mouth access sleeping bag compartment with divider.
■Every Aether Series pack features removable sleeping pad straps.
■Zippered top pocket offers storage for smaller items like maps and headlamps


Specifications:
Size : Medium..SIze M untuk orang malaysia!
Recommended load : 25 to 30kgs
Dimensions : 81 x 36 x 31cm (HxWxD)
Weight : 2.14kg...ringan giler!
Volume : 70 litres ...bolehlah setakat trip v2 8 hari..selamba aje..

Normal price kat tear proof = RM 1259.00
Saya nak tolak murah aje = RM 799.00

Original ke? yes sudah pasti. kalau minat jangan tunggu lama-lama..
PM me or call 0164438409 for best price ye..barang baru ni, still dalam packing..
Nak pos boleh, nak COD pon boleh...(KL, Bangi, Kajang)

thank you gunung online.

User avatar
mohdariff
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 09 Apr 2011, 17:30
Location: Tempat Sunyi

Re: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

Post by mohdariff »

salam,
Nak trade in dgn osprey kestrel 68 boleh? Huhuhu,baru juga lagi.sekali je bawa ke kinabalu.Hijau gak

Minatnya dgn beg tu lak

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

Post by azkramm »

salam,

saya dah pernah beli osprey Kestrel 48. barang baru dan original. first time pakai kestrel naik ke Broga pada awal Jan 2013. berat beg dalam 10 kg macam tu. masa nak turun dari puncak..amek kau! koyak kat shoulder strap. lepas tu, Terus saya hantar balik beg ke kedai dan tukar beg karrimor airspace. sejak dari tu saya mmg ban Kestrel. sedap memang sedap pakai tapi tak tahan lasak.

kalau ada osprey xineth 75..ok gak nak trade in. OSPERY AETHER 70 design 2013 mmg terbukti best semasa di test drive di trek V2.

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

Post by bargading »

Beg Osprey ni lawa mmg lawa, sedap mmg sedap tapi rasanya rain cover tadak kot....
Dan lebih bersifat fragile sbb kegunaan dia byk kepada cuaca 4 musim mat salleh....
Kalau mai hujan kita sini habih laa hehe.... tapi kalau utk kegunaan trip backpack mmg hebat!!!
Sila perbetoikan sekiranya fakta saya ini salah. TQ
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

Post by azkramm »

ya betul tu bro bargading..
Osprey Pack memang lawa, sedap pun sedap..
banyak model osprey takde rain cover..

tapi untuk model osprey aether design 2013 ni, memang disediakan rain cover kat top cover, warna merah kalau tak silap.
based on my experience pakai rain cover osprey ni..hmm, kalau untuk cuaca hutan hujan khatulistiwa.. mmg tak sesuai lah..
walaupun rain covernya ringan, kena 2 jam hujan lebat..habis beg basah, air hujan meresap. sebab tu kena pakai 2 lapis rain cover paling kurang..


model osprey aether ni adalah beg rasmi untuk peserta² dalam rancangan The Amazing Race...

User avatar
mohdariff
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 09 Apr 2011, 17:30
Location: Tempat Sunyi

Re: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

Post by mohdariff »

Kalau arcteryx cierzo 35 lake x? Huhuhu.made in filipino

Post Reply