Dueter Air Contact 65+10 (SOLD)

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

Locked
azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Dueter Air Contact 65+10 (SOLD)

Post by azkramm »

Salam,

saya berminat nak jual Beg Dueter saya. Butiran seperti berikut:

Jenis Model : Dueter Air Contact 65+10

spec:
The solid crew for journeys of discovery. Excellent back comfort and top spec features make them comfortable transporters, sturdy provision chests and easy to access kit bags all wrapped into one. With their mobile Vari Flex hip fins, Vari Quick System and X-Frames, one carry system suits all moderate to heavy loads whilst remaining stable, flexible and transferring the load efficiently. The Aircontact System with its clever back padding arrangement fits the back extremely comfortably whilst providing excellent all-round ventilation.

Details:

■energy saving comfort due to the anatomically shaped and pivoting Vari Flex hip fins, which follow your every move - doubly reinforced
■precise load control due to compression straps on hip fins
■Pull-Forward hip belt buckle, easy to fasten even when heavily laden
■Stable multi-chamber aluminium X-frame transfers load to the hip belt
■Head moulding and positionable lid pocket with compression strap allow freedom of head movement
■Three side compression straps
■Hydration system compatible side bellows pockets
■Hip belt zipped pocket
■Lid pocket
■Two daisy chains
■Top lid attachment rings
■Ice axe loop
■Lower side pockets for tent poles
■Double-layered base
■Integrated detachable rain cover
■Zipped map pockets at the front
Weight: 6/3 lbs/oz / 2800 g
Volume: 3970 cubic inches /65 litre

Size:
33 / 15 / 11 (H x W x D) inches
83 / 38 / 28 (H x W x D) cm
Material: Deuter-Ballistic / Deuter-Ripstop 330 / Deuter-Duratex

beg ni dapat anugerah Outdoor Gear of the year 2009.

Tarikh Beli : baru je (Transaction Date, Time : 14-Sep-2012 11:52:33 AM)
Tempat Beli: Online
Warna : Merah Grey
code: 4640 anthracite-fire
Original ke pirate: Original ...confirmed. Nombor siri ada, YKK zip, semua boleh cek..
Condition : Baru..still dara, still fresh..masih virgin...tak pernah guna lagi. 10/10...Tag pun belum tanggalkan lagi. ingat nak bawa ke Kinabalu ari tu, tapi tak jadi sebab takut member2 tumpang barang dalam beg ni angkut ke puncak kinabalu


sebab nak dijual : nak upgrade ke beg OPSREY. he he he he he
Delivery mode: Cash on delivery. Tengok dulu, kalau puas hati terus beli.
Delivery Area : KL/Bangi/Kajang/ 20 km radius

gambar : tak pandai nak upload. Nanti saya belajar. boleh google image "Dueter Air Contact 65+10"


harga kat http://www.deuteronline.com/?wpsc-produ ... tact-65-10, dia letak RM720.00 hingga RM899.00.
kalau harga kat mudah.my untuk baru dan original dalam RM RM 764.15.

so harga yang saya nak jual RM 579.00 je. banyak tu boleh jimat.. berminat? Ariff 016-4438409

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Dueter Air Contact 65+10

Post by deep purple »

azkramm wrote:sebab nak dijual : nak upgrade ke beg OPSREY. he he he he he
salam,

boleh btau nk migrate ke OSPREY apa, bro? :D

"FLIGHT OF ICARUS" ~IRON MAIDEN~

http://phototrek.wordpress.com/

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Dueter Air Contact 65+10

Post by azkramm »

tak pasti lagi nak beli osprey yang mana satu. sebab saya nak upgrade ke osprey = termakan pujukan,komen dan cadangan kawan2 dalam Gunung Online ni.

Dueter = untuk jiwa muda ranggi dan bergaya
Karrimor = untuk jiwa klasik dan lama
Osprey = untuk pro (ye ke) ha ha ha ha

cuma spec yang saya mau

1. ringan
2. kapasiti 65 liter (trip 4-5 hari)

bro ada cadangan model osprey yang sesuai ?

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Dueter Air Contact 65+10

Post by deep purple »

bro ada cadangan model osprey yang sesuai ?[/quote]

Saya guna Osprey Aether 60 dan untuk daypack Osprey Talon 11. Osprey Aether memang comfortable, stkt ni paling lama Chemerong/Lasir /Berembun - 3 hari 2 malam. Satu lagi pack ni ringan, 2 kg aje compared to Jaguar 55 + 20 saya yang mencecah 3.5 kg.

2 sebab saya pilih osprey aether:-

i. ringan
ii. selesa

2,2 criteria ni paling penting...ya tak?

http://phototrek.wordpress.com/

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Dueter Air Contact 65+10

Post by shahrul »

Aether dah baek,, tapi kalo nak terbaekk lagi Osprey Argon la.. dia punya padding tebal lagi dari Aether :D
_________________
_________________

azkramm
Pendaki Gunung
Posts: 130
Joined: 09 Jul 2012, 12:09

Re: Dueter Air Contact 65+10

Post by azkramm »

sukacita dimaklumkan beg Dueter Air Contact 65+10 yang baru ni dah terjual dengan harga RM 550.00. terima kasih gunung online...:)

boleh lah petang ni g sambar osprey argon!

yeah..

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Dueter Air Contact 65+10

Post by shahrul »

waaaah... sudah sambar ke?

welkam to da club! :D
_________________
_________________

Locked