Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set (SOLD)

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

Locked
haziq
Pendaki Gunung
Posts: 43
Joined: 20 Dec 2010, 03:59

Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set (SOLD)

Post by haziq »

Raya ni tak dapat banyak duit raya la, jadi terpaksa jual gear sikit :(

Ada 2 item untuk ditolak:
1. Stove Primus Omnifuel
2. Primus LiTech Super Set

1. Stove Primus Omnifuel
Image
Stove ni boleh pakai banyak jenis minyak: butane, gasoline/petrol, diesel, kerosene/paraffin. Sesuai untuk high-altitude condition mahupun high temperature condition (power stove nih, bunyik mcm jet engine..).. Ada ability utk water simmering..
Harga market sekarang: RM500 keatas
a. Website Primus: US$190 (RM590, tapi tak de shipping ke M'sia) http://store.primuscamping.com/backpack ... indscreen/
b. Kat M'sia boleh beli dari footsteps.com.my = RM900
Harga nak di jual: RM370 (FREE 1 butane canister baru rege RM17 belum guna)

2. Primus LiTech Super Set
Image
Lightweight cooking set dibuat dr hard-anodized aluminum, kat dlm non-stick surface dibuat dr multilayer titanium. Ada 2 pot (1.7L +2.1L), lid, frying pan+handle dgn 1 pot gripper. Dtg dgn 1 stuff sack.
Harga market sekarang: RM500 keatas
a. Website Primus: US$190 (RM200, tapi tak de shipping ke M'sia) http://store.primuscamping.com/cookware ... super-set/
b. Kat M'sia tak de jual rasanya set ni..
Harga nak di jual: RM50 (FREE used kitchen set worth RM535):

Image

Kpd yg berminat, ada 3 option utk anda beli 2 item ni (stove+pot set):
1. Kalau nak angkat stove aje: RM370 + FREE unused 1xbutane canister
2. Kalau nak angkat pot set aje: RM50 + FREE kitchen set (worth RM535)
3. Kalau nak angkat stove+pot set: RM400 + FREE unused 1xbutane canister + FREE kitchen set (worth RM535)

Detail2 item:

1. Primus Omnifuel
Stove Primus Omnifuel + botol fuel 0.6L + windscreen + pouch
Image
Berat: 441 g / 15.6 oz. (with fuel pump), 339 g / 12 oz. (w/o fuel pump)
Output: 3000 W / 10500 BTU/h
Boiling Time: 3 min (40 sec preheating)
Dimensions: 140 x 85 x 70 mm, 5.5" x 3.3" x 2.8"
Ignition: Manual
Suitable for: 1-4 people
Temperature: Winter - Unlimited cold
Windscreen included

Boleh guna Butane canister (ni option flame paling bersih; pastu tak payah prime - boleh terus nyala):
Image
Boleh guna minyak petrol, diesel, minyak tanah: Bubuh aje dlm Fuel bottle + Pump:
Image
Boleh control flame, jadi boleh buat slow simmer:
Image
Boleh lipat jadi kecik:
Image
Boleh support periuk2 yg agak heavy:
Image

Kalau gambar ni:
Image
-Dia hitam-hitam sikit sbb efek pakai minyak petrol kereta tu.. Performance masih superb aje.. Kalau rajin boleh la sental bg kilat balik.
-Ada 3 jenis jet needle utk disesuaikan dgn jenis minyak yg kita guna (kat bhg. bwh tu).
-Bhg. atas tu mmg di design utk mudah-alih utk tukar jet needle (jadi part atas tu kene jaga elok2, kalau ilang mmg x boleh pakai stove. Biasanya lepas guna aku cabut dan simpan dlm poket stuff sack. Kalau ilang xyah risau, spare part byk boleh carik..
-Simple je stove ni sebenarnya, semua guna multi-tool yg dia bg.. Tak yah risau sbb semuanya ada instruction manual:
Image
Dia ada bagi Windscreen buat dr Aluminium. (Part yg bulat letak kat bwh stove):
Image
Tag pun masih ada:
Image
Packed + FREE canister:
Image

2. Primus LiTech Super Set
Image
Pot 1.7L: 7" x 3.3"
Pot 2.1L: 7.6" x 3.7".
Frying pan: 6.5" (base) / 8.6" (top) x 1.9"
Berat total: 907g (32o.z)

Bila di susun:
Image
Set ni perfect fit dgn set stove Omnifuel:
Image

Bila dipack semuanya sekali termasuk stove, windscreen, pot gripper:
Image

3. FREE used kitchen set (kalau angkat Primus LiTech Super Set):
Image
-2x botol collapsible Platypus 2.5L (rege kalau baru RM60x2=RM120)
-1x botol Nalgene 1L (rege kalau baru RM72)
-1x lampu Guyot designs utk pasang atas botol Nalgene utk tukar jd lantern (tapi tak terang la.. beli dulu RM100)
-1x collapsible SeatoSummit X-Plate (rege kalau baru RM60)
-1x collapsible SeatoSummit X-Bowl (rege kalau baru RM50)
-2x titanium spork SeatoSummit (rege beli RM42x2=RM84)
-1x Nylon large spoon kaler hitam (rege beli RM13)
-1x Kathmandu foldable Spatula
-1x ColorsofBenetton cutlery set dlm kotak hitam
-1x Kathmandu metal lunchbox
-1x GSI outdoor pot scraper (dlm gambar warna biru/putih, kat atas bekas telur kuning tu, rege beli RM19)
-1x bekas telur 12' (rege beli RM 11)
-1x bekas telur 6' (rege beli RM6)
Value total kalau nak angkat baru: RM535
Walau pun ada yang dah calar balar, semuanya masih bagus conditionnya, semuanya mmg tahan lasak.. SEMUANYA dibagi FREE kalau angkat Primus LiTech Super pot set tu (RM50).

Recap balik harga nak dijual:

1. Kalau nak angkat stove aje: RM370 + FREE unused 1xbutane canister
2. Kalau nak angkat pot set aje: RM50 + FREE kitchen set (worth RM535)
3. Kalau nak angkat stove+pot set: RM400 + FREE unused 1xbutane canister + FREE kitchen set (worth RM535)

Kpd yg b'minat sila PM utk proses seterusnya..
P/s:sorry kalau terlampau panjang.. TQ kerana sudi membaca :D
Last edited by haziq on 22 Aug 2012, 09:15, edited 1 time in total.

haziq
Pendaki Gunung
Posts: 43
Joined: 20 Dec 2010, 03:59

Re: WTS-Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by haziq »

Eh, lupe plak bagitau kenapa aku nak tolak benda2 ni:

1. Tgh dlm proses meng'upgrade'kan gear..
2. Aku biasanya buat solo-hike je, jadi kitchen-set seumpama ni dah macam over-kill kalau setakat nak buat makan sorang2.. Jadi plan nk upgrade ke gear yg lebih bagus dan yg lebih sesuai utk org2 bujang, hehe..

So aku let go ni bukan sbb conditionnya, conditionnya mmg sgt elok lagi.. Kalau biasa hiking 3-4 org mmg sgt sesuailah set nih.. Mudah-mudahan ada hamba Allah yang sudi manfaatkan..

User avatar
ellie2705
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 31 May 2010, 11:59

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by ellie2705 »

Salam bang,
Nak Primus LiTech super set tu bang.
Kalu COD kat mana ni?

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by shahrul »

bump utk barang baekk tu, murah multifuel stove tu bang :D
_________________
_________________

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by irmuaaz »

Beli la murah. Kalau nak service kit omnifuel boleh beli dari saya. Confirm macam baru lepas service.
Haziq : kalau nak start fastpacking sayA ada Primus Express Ti atau Clickstand S2.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

haziq
Pendaki Gunung
Posts: 43
Joined: 20 Dec 2010, 03:59

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by haziq »

Wah, ramai pulak yg bagi offer.. Igtkan tgh2 musim raya ni xramai yg nak shopping gear, haha..
BTW, COD kat area Klang eh? Abih kuat pun aku rajin gerak sampai ke Shah Alam je. Lg jauh leceh la.. Kalau nk delivery mcm biasalah buyer kene tanggung..
ellie2705 wrote:Salam bang,
Nak Primus LiTech super set tu bang.
Kalu COD kat mana ni?
ellie, ada yg lagi awal bg offer, cuma belum dpt reply.. so kalau ada yg konpem dule xde rezeki la nampaknya.. kalau diorang xjadi baru boleh offer kat ellie.. sory eh?
shahrul wrote:bump utk barang baekk tu, murah multifuel stove tu bang :D
Bump je ke bro? x sudi nak angkat ke? hehe..
irmuaaz wrote:Beli la murah. Kalau nak service kit omnifuel boleh beli dari saya. Confirm macam baru lepas service.
Haziq : kalau nak start fastpacking sayA ada Primus Express Ti atau Clickstand S2.
Baik bos.. kalau barang Primus mmg x cari tauke lain punya, jgn risau :)

haziq
Pendaki Gunung
Posts: 43
Joined: 20 Dec 2010, 03:59

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by haziq »

ATT:
Primus LiTech Super Set + free kitchen set = SOLD!

Yang tinggal:
Primus Omnifuel stove set + FREE unused 230g butane canister (worth RM17) = RM370

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by shahrul »

irmuaaz wrote:Beli la murah. Kalau nak service kit omnifuel boleh beli dari saya. Confirm macam baru lepas service.
Haziq : kalau nak start fastpacking sayA ada Primus Express Ti atau Clickstand S2.
wehh.. sudah balik dari pulau kapas ke?

amacam best buat tandem? :lidah:


@Haziq: tarak fulus maaa.. raya sudah banyak abiss $$ :|
_________________
_________________

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by bargading »

Sib bek aku dah ada varifuel primus, isk kalau dakkkk.......
:D
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

haziq
Pendaki Gunung
Posts: 43
Joined: 20 Dec 2010, 03:59

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by haziq »

shahrul wrote:tarak fulus maaa.. raya sudah banyak abiss $$ :|
Itulah pasal.. Tu yg kene tolak barang nk carik duit ni, haha..
bargading wrote:Sib bek aku dah ada varifuel primus, isk kalau dakkkk.......
:D
Beli buat spare satu lagi apa salahnya Phop? heheh..

haziq
Pendaki Gunung
Posts: 43
Joined: 20 Dec 2010, 03:59

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by haziq »

PERHATIAN:

Item 1. Stove Primus Omnifuel dah ada buyer.. Kalau beliau time COD tak jadi amik, item akan dioffer kpd next-buyer-in-line.. Post ni akan diupdate lagi selepas tu. Harap maklum.

User avatar
hahahoho_hei
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 31 May 2012, 21:45
Location: jerantut, gambang

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by hahahoho_hei »

nak angkat yang no 3 tu je boleh tak?

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by bargading »

Gd luck for the sale haziq...

Owh x dpt laaa, fulus2 maaa hehe
Nak tangkap tent ko tuh hehe, tapi fulus2 lagiii huhu
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by biNGai »

alamaakkk..suda ada buyer ka? cesss..bile laa mao kuar cek aku nihhhhh

aram jadah btui buyer itew, potong stim ajer..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by irmuaaz »

Angkat baru la ngai. Ni ada sebijik depan aku ni. PM la harga boleh cerita hehe...
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

haziq
Pendaki Gunung
Posts: 43
Joined: 20 Dec 2010, 03:59

[SOLD] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by haziq »

PERHATIAN:

SEMUA item dah abih dijual.
Terima Kasih kerana sudi terbang bersama Malaysia Airlines...
biNGai wrote:alamaakkk..suda ada buyer ka? cesss..bile laa mao kuar cek aku nihhhhh

aram jadah btui buyer itew, potong stim ajer..ekekeke
hahaha.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by biNGai »

irmuaaz wrote:Angkat baru la ngai. Ni ada sebijik depan aku ni. PM la harga boleh cerita hehe...

uuuu rege baru tk bole tahan wooo..bole muntah darah denga..hehe

pssttt..spare part primus nih ko ade bawak masuk byk tk bang?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Post by matsaiko »

biNGai wrote:
irmuaaz wrote:Angkat baru la ngai. Ni ada sebijik depan aku ni. PM la harga boleh cerita hehe...

uuuu rege baru tk bole tahan wooo..bole muntah darah denga..hehe

pssttt..spare part primus nih ko ade bawak masuk byk tk bang?
wooo beli kat sini...patutla tanya aku arituh hehhe :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set (SOLD)

Post by biNGai »

mana sempat maw beli laa..ntah kutu mana rembat dulu ahh.. :keke: :lidah:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set (SOLD)

Post by bargading »

Toke Ngai,
angkat baru ajer... tu muaz dah offer baeekk punya hihi
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

Locked