Finepix XP30 waterproof camera (SOLD)

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

Locked
User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Finepix XP30 waterproof camera (SOLD)

Post by forestgump »

Baru guna sekali je...ada floating strap.
Fuji Finepix XP30..waterproof 5M, shockproof 1.5M, dustproof, freezeproof serta ada GPS function untuk geotagging.
14megapixel....28mm-140mm 5x zoom,
Beli di UK dengan world wide guarantee - baru bawa balik 27 Oktober.
Sekali dengan 4G memory card, charger, USB cable dan manual instruction.
RM 600-00 tunai

Nak jual sebab baru menang sebuah Canon 60D DSLR :-))) body sahaja....kena beli lens lain!!!

So..sapa cepat dia dapat Finepix XP30 ni....
jungletrekker69@gmail.com

Jalan Pahang - 019 342 2049
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

anasguten
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 22 Feb 2010, 19:57

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by anasguten »

NK TGK GmbA...

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by forestgump »

Jual dah...RM 600-00..sekali ngan floating strap dan 4G memory card....
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by biNGai »

Canon 60D DSLR tu bile bole jual plak bang?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by forestgump »

biNGai wrote:Canon 60D DSLR tu bile bole jual plak bang?
Gunapun belum lagi lah...nak cari duit beli Tamron 18mm-135mm lens... tu yang sedang sibuk cuba let go lampu picit2 antik saya serta tpe jerman perang ke 2 sekarang ni...
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Nak tolak pun biarlah menjanda dulu kkih kih kih
Nihhhh kincing pun belum bunyi.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by biNGai »

saya ade kitlens 18-55mm canon..kire tuka suke sama suke nak? hehehe..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by forestgump »

biNGai wrote:saya ade kitlens 18-55mm canon..kire tuka suke sama suke nak? hehehe..
Dapat body je lah bro...memory cardpun tak ada.
18-55mm limited...18-135mm Tamron baik lagi...

Ingat nak beli Armour kit bila ke UK lagi...
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by biNGai »

ye laa..maksud saya tuka body tuh dengan kitlens saya..hihihihi

kalo gi UK nk kirim beli spek mate yg bole see thru kain baju tu bole bang?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by forestgump »

biNGai wrote:ye laa..maksud saya tuka body tuh dengan kitlens saya..hihihihi

kalo gi UK nk kirim beli spek mate yg bole see thru kain baju tu bole bang?
2car body ngan kit lens? Banyak songeh...
spek mata c thro kain? LOL...simpan duit, naik AirAsia dan terbanglah kamu ke Shenzhen...lagi murah dan yg bestnya....depa fabricator untuk semua jenama2 top!!!
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by poncho »

Image
smart la.
harga tetap ke? warna apa unit yang nak dijual nie?
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by biNGai »

dia daa jual laa zul..ke mao beli canon 60D tuh? ober mai det bodi yerr..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Post by forestgump »

Dah jualpun.... saya rasa Olympub TG810 LAGI bagus....reviewsnya pun amat jau berbeza ngan finepix XP30 ni... cuba tengok dalam Mudah.com.my
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

Locked