The North Face shell jacket

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

Post Reply
User avatar
TNF
Pendaki Gunung
Posts: 106
Joined: 15 Oct 2008, 23:55
Location: Selangor

The North Face shell jacket

Post by TNF »

Salam warga GO.

Saya ada sehelai jacket dari personal collection nak letgo. Brand The north Face Men's Lightspeed jacket. Brand new belum pernah pakai lagi. Nak letgo urgent sbb nak guna duit.
So kalau sesiapa berminat sila call saya straight away +6012-6070787. Size M.
100% Authentic. Color Striker Blue.

Price RM650

P/s: saya tak sempat nak upload gambar
So saya sertakan link http://www.thenorthface.com/catalog/sc- ... acket.html
“It was our preparation, knowledge and experience that kept us alive.”

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: The North Face shell jacket

Post by irmuaaz »

Ada tag tak? Dalam ada lining tak atau ada zip tak nak attach fleece?
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
TNF
Pendaki Gunung
Posts: 106
Joined: 15 Oct 2008, 23:55
Location: Selangor

Re: The North Face shell jacket

Post by TNF »

Tag semua ada. Cuma ni takde utk layerkan fleece. Bkn 2-1 jacket. Jenis hard shell hvyent Alpha DT 3L. Ada armpit zip
“It was our preparation, knowledge and experience that kept us alive.”

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: The North Face shell jacket

Post by irmuaaz »

Ok thanks for the info. Mungkin panas sangat kot untuk saya nak pakai kat sini kalau liner tak boleh bukak.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
TNF
Pendaki Gunung
Posts: 106
Joined: 15 Oct 2008, 23:55
Location: Selangor

Re: The North Face shell jacket

Post by TNF »

Awak maksudkan mcm mana tu? Saya kurang faham dgn soalan? Kalau nak layerkan dgn fleece mmg takdelah sbb ini bukan 2-1 jacket. Tapi mmg ada ventilation dkt armpit and of course ada zip bahagian depan kalau panas.Image
“It was our preparation, knowledge and experience that kept us alive.”

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: The North Face shell jacket

Post by irmuaaz »

Standard la tu ada zip kat ketiak. Tapi pelik jugak sebab tak boleh attach fleece. Selalu shell TNF ada zipper sepasang, satu zip jacket, lagi satu kalau nak attach sweater kat dalam atau fleece. Hyvent mungkin warm sangat untuk saya. Nak pakai kat Mesia je. GoreTex especially jenis Paclite sesuai lagi kot untuk cuaca kita kat sini (pendapat peribadi saya). Tapi sapa nak gi trekking 3-season sesuai sangat lah.
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: The North Face shell jacket

Post by bargading »

Maaf tumpang tanya bro,
zip kat ketiak tu apa kegunaannya? Ventilation ke? saya masih mencari jawapan utk benda tuh
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
TNF
Pendaki Gunung
Posts: 106
Joined: 15 Oct 2008, 23:55
Location: Selangor

Re: The North Face shell jacket

Post by TNF »

Tak semua jacket ada armpit zip. And tak semua jacket TNF ada layer utk fleece. Especially summit series model. Semua model summit series yg saya ada takde layer utk fleece. Mcm saya ckp kebanyakan yg ada bkn dr SS model. Yg ada fleece kebanyakan dtg dgn snow skirt. Goretex paclite kelebihannya packable and nipis sedikit.

@bargading, armpit zip utk ventilation.
“It was our preparation, knowledge and experience that kept us alive.”

User avatar
irmuaaz
Pendaki Hebat
Posts: 360
Joined: 18 May 2011, 00:49
Location: Seri Kembangan
Contact:

Re: The North Face shell jacket

Post by irmuaaz »

Ok thanks for the info TNF :) Agak dia nak save weight kot taknak letak 2 zip utk Summit Series. Jemput la jenguk2 webshop saya juga. Ada Primus!
Muaaz Mohamad Nor
Footsteps Travel and Outdoor Gear
www.footsteps.com.my
info@footsteps.com.my

User avatar
TNF
Pendaki Gunung
Posts: 106
Joined: 15 Oct 2008, 23:55
Location: Selangor

Re: The North Face shell jacket

Post by TNF »

Salam. Harga direvised kepada Rm550 nett. Thank you.
“It was our preparation, knowledge and experience that kept us alive.”

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: The North Face shell jacket

Post by poncho »

yes betul.
mengikut apa yang saya selalu jumpa dan pakai (bundle dan butik), TNF memang jaga standard untuk setiap kelas produk. fleece yang boleh attach dengan outer shell biasanya didatangkan sekali. bukan berasingan. Hyvent biasanya diguna untuk produk outer shell/raincoat yang takde fleece. SS yang lebih mahal dan tinggi kualiti memang datang single layer. berbeza dengan outer shell TNF 2-3 season, versi paclite lebih kepada protection luaran. dan sepatutnya dipakai sekali dengan t-shirt nipis (long sleeve) ketika siang supaya tak melekit bila berpeluh. walaupun breathable, ventilation masih terhad sebab tu penggunaan fleece hanya praktikal kalau suhu sejuk agak extreme. saya sendiri guna long sleeve TNF yang nipis (ala Long John) untuk dipakai bersama outer shell sebegini baru rasa selesa dipakai waktu hujan.

agak-agak, berapa berat jaket nie ye? sekadar bertanya.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
TNF
Pendaki Gunung
Posts: 106
Joined: 15 Oct 2008, 23:55
Location: Selangor

Re: The North Face shell jacket

Post by TNF »

@Poncho Tak sure bro berapa berat jacket tu. ANyway barang dah pun dijual. Thank you.
“It was our preparation, knowledge and experience that kept us alive.”

Post Reply