WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by abeyie »

Berghaus verdon 45+8 baru!
harga:RM500 nego sikit2...
sesiapa yg berminat bole call 0193687274 -sms xdilayan
COD: seri kembangan/the mines

gambar2 spt dibawah ini:
Image
-
Image
-
Image

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by nazryst »

kalau sms pun tak nak layan... baik tak payah market dalam GO bro.... kena paham laa bukan semua orang sama caranya....

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by matsaiko »

nazryst wrote:kalau sms pun tak nak layan... baik tak payah market dalam GO bro.... kena paham laa bukan semua orang sama caranya....
kredit seller dah abis kot...ke out of coverage...cube la lagi berooo :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by matsaiko »

matsaiko wrote:
nazryst wrote:kalau sms pun tak nak layan... baik tak payah market dalam GO bro.... kena paham laa bukan semua orang sama caranya....
kredit seller dah abis kot...ke out of coverage...cube la lagi berooo :lol:
ce sms kat sy nak beli tali/kain loreng..segera sy reply :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by abeyie »

salam bro2 ...

bkn ape ... kalau sms nnti tanya pnjg lebar...ssh nak jawab.harap paham la k...

atomic
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 21 Oct 2008, 11:00
Location: kedah
Contact:

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by atomic »

Bumppp utk Berghauss... :wink:
====

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by biNGai »

tk bole sms? ahhh tk jadi la beli..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by lastman »

ko nak beli ko beli ngai jgn mau kacau org mau berniaga la...itu berghaus 25 pun kat london sudah rm250..

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by nazryst »

abeyie wrote:salam bro2 ...

bkn ape ... kalau sms nnti tanya pnjg lebar...ssh nak jawab.harap paham la k...

Sorry Bro...majority pendaki tegar tahu apa itu Berghaus Bro.... Lu market barang baik dan rare... kompem yang kenal manikam akan tajam menikam Bro.... Kalau dia orang tanya pun Bro... bukan nak tanya main main Bro.... Sharing is Caring.... kalau susah SMS bro.... kita Private Message dah cukup molek bro.... Selamat Berniaga Bro.... Terima Kasih Abang Mat... gua bukan suka suka mau langgar itu Dusun Dragon...

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by kabusgunung »

register takat nak meniaga jerrrrr......

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by matsaiko »

tu la dia kelemahan dlm GO ...register,terus bleh up jual barang...aku gi lain2 forum,sume kena 50 keatas pos baru boleh open topik jual barang !!!

harap MT buat sesuatu pasal ni
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by Hangar 18 »

berdasarkan pengalaman aku tolak brg kat GO vs mudah.

mudah - sms punya sms... kalo tak berkenan, depa tu senyap je. tak de ckp jadi ke tak jadik ke.
even yg ckp jadik pun.. tetiba senyap last minit banyak.

GO - sms lebih kepada nak details sket & pastu deal mana/bila nak jumpa je.
so far tak de lagi dpt member dari GO ni yg wat aku kecewa dgn sikap tak bertanggung jwb dari segi cara berkomunikasi.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by biNGai »

wah bkan main marah ko yer syed..ehh kastemer alway rait apa..ekekeke

sms seposen je beerrooo..hilang seposen, dapat ratus ribu sen..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by matsaiko »

mlm tadi tak dapek kot syed tu...tu yg angin satu badan (sekadar berbaik sangka) :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
ellie2705
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 31 May 2010, 11:59

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by ellie2705 »

matsaiko wrote:
matsaiko wrote:
nazryst wrote:kalau sms pun tak nak layan... baik tak payah market dalam GO bro.... kena paham laa bukan semua orang sama caranya....
kredit seller dah abis kot...ke out of coverage...cube la lagi berooo :lol:
ce sms kat sy nak beli tali/kain loreng..segera sy reply :lidah:

Abg Mat punya serbis mmg terbaik. Sms, telegram ke suma ok je.
Siap serbis penghantaran skali.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by poncho »

so far takde masaalah post nie. teruskan berniaga.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

lastman
Pendaki Terlampau
Posts: 615
Joined: 14 Jan 2008, 23:51

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by lastman »

biasa la tu reen..mcm x kenal itu encik bingai yg kedekut..hahaaa
pade aku xde hal mahal sgt walaupun naik HAUS membelinye..sal aku kirim
kat member berghaus twentyfourseven 25L pun dah rm250..
kalo rase mahal kan kite ade banyak pilihan..

bab x layan sms ni aku no komen...kdg puas sms brg x jalan jugak..

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by nadir »

hahaha aiseh... kesian kawan kita nak berniaga...

bagi aku, terpulanglah pada buyer camana dia nak communicate. Ada betul jugak apa yang dikatakan...
kekadang melayan sms ni sampai berbelas belas... beli nye tidak.. kalau call terus lagi senang.

itu asam garam meniaga bro... pm , sms , call, email, facebook - msg / wall post, semua arah dia mai... kul 1 pagi? kul 4 pagi? semua adaaaa... nak poskan sekarang pun adaaaaa.... hehehehe

Permudahkan pembeli membeli, sure tak rugi punya....

maaf OT
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

ikan-lelumba
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 21 Aug 2011, 21:07

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by ikan-lelumba »

betul jugak kadang2 dok berbalas2 sms 10x blm tentu bole dpt complete info. kalu call, 2-3 minute dah bole dpt semua details & elakkan misscommunication. saya pun tak suka sms kalu nak tanya banyak2. call lagi senang & cepat.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by biNGai »

kalo awek aku call ler..tk dapat beli beg, dapat beli ati dia pon ok gakk..

eniweii..bump utk barang baek..idop BEGOS!! ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by matsaiko »

hehe karenah pembeli..kena la layan..sekali pembeli terasa tak best,seller gak yg rugi..lainla hot item n rare..seller boleh
demand :D

sori OT

BUMP !!
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by matsaiko »

ellie2705 wrote:
matsaiko wrote:
matsaiko wrote:
nazryst wrote:kalau sms pun tak nak layan... baik tak payah market dalam GO bro.... kena paham laa bukan semua orang sama caranya....
kredit seller dah abis kot...ke out of coverage...cube la lagi berooo :lol:
ce sms kat sy nak beli tali/kain loreng..segera sy reply :lidah:

Abg Mat punya serbis mmg terbaik. Sms, telegram ke suma ok je.
Siap serbis penghantaran skali.
hehe toche toche
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by abeyie »

salam ...
kawan2 GO... price drop to RM400/= utk backpack ni...

saya juga ada backpack Osprey,jam G-Shock dan Suunto vector xBlack...
nnti saya update

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by biNGai »

hau bot 350? ala bole laaa..sementara tgh berminat nih..ala bole laa..plis plis plisssss?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by soulfly »

SMS tak layaan....?
kalo aku lah kan.SMS ke?kol ke sama jer..

si pembeli,bro bag ada lagi tak?
si penjual,ya masih ada lagi bro..
si pembeli,oo okh,full stop
nih banyak kali aku alami,
jadi apa yang aku buat,dengan selambe aku call dia,
bro lu dok mana?kalo dok kl/lembah klang jom minum2 sambil belek2 bag, ada banyak barang nak letgo nih..
si pembeli,okh bro pepehal gua roger erk...
lama sangat...

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by abeyie »

soulfly wrote:SMS tak layaan....?
kalo aku lah kan.SMS ke?kol ke sama jer..

si pembeli,bro bag ada lagi tak?
si penjual,ya masih ada lagi bro..
si pembeli,oo okh,full stop
nih banyak kali aku alami,
jadi apa yang aku buat,dengan selambe aku call dia,
bro lu dok mana?kalo dok kl/lembah klang jom minum2 sambil belek2 bag, ada banyak barang nak letgo nih..
si pembeli,okh bro pepehal gua roger erk...
hehe tu kalau sorang... kalau 20org... mau rabak kredit... untung xseberapa :)

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by shahrul »

warranty camne ye abeyie?
_________________
_________________

damienkie
Pendaki Gunung
Posts: 165
Joined: 08 Apr 2008, 15:50
Location: kelantan
Contact:

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by damienkie »

ahaaa....gua redhaa jer apa yg berlaku..bab berbalas pantun sms ni aku mmg minat..melayan segala pertanyaan.
kepada yg pernah berurusan dengan ku
baik COD baik barang dihantar...diucapkan terima kasih atas sokongan

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by biNGai »

calling for rm350..calling for rm350..mari mari..sirius buyer is here :pig:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by abeyie »

450 bole?hihihih...
new one ni...bkn used!

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by shahrul »

Image

http://store.berghaus.com/webapp/wcs/st ... csacs_Mens_

Verden kat site dia pun jual £85.00,,try convert duit RM plus shipping lagi..fuh
_________________
_________________

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by biNGai »

ala bole laaaa..pliss plisss

yu kate ok jer, sok ai trus datang COD :pig:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by abeyie »

shahrul wrote:Image

http://store.berghaus.com/webapp/wcs/st ... csacs_Mens_

Verden kat site dia pun jual £85.00,,try convert duit RM plus shipping lagi..fuh


yea... hanya jauhari yg kenal manikam... dan johari pun kenal sama maniam... :kah:

abeyie
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 07 Sep 2011, 01:17

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by abeyie »

coming up!

type: Men's Verden 65+10 Rucsac
color: Treetop / Peridot

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by biNGai »

johari kalo dapat rege 350 pon lagi dia suke..alaa plis laa pliss laaa
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
ellie2705
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 31 May 2010, 11:59

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by ellie2705 »

abeyie wrote:coming up!

type: Men's Verden 65+10 Rucsac
color: Treetop / Peridot
tq abeyie,
tunang aku punya la suka dapat beg smalam..


Ni beg Berghaus Verden yang gamba mu tunjuk kat aku smalam ke?

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by biNGai »

ek elee..daa jual ke? aicemennn..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by poncho »

ada lagi ke, dah sold item nie?
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

maxevan
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 03 Dec 2010, 19:49

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by maxevan »

up berghaus vercors 25L pliss...lame mnunggu ni..

User avatar
lusuh adventure
Pendaki Gunung
Posts: 189
Joined: 14 Aug 2008, 14:44
Location: kuala Lumpur
Contact:

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Post by lusuh adventure »

lama x jengok go...tengok panas pulak cerita bag ni dan sms...kekekeke... :tembak:
welcome adventure to lusuh adventure ever-green exprience
we sale outdoor gear by online, visit us: http://lusuh.com.my/

Post Reply