Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Jual/beli peralatan rekreasi

Moderator: poncho

Post Reply
User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nadir »

Salam semua,

Maaf lambat sket upload masuk GO. Kepada yang berminat dengan pisau Mora, bolehlah tangkap satu sekarang. harga adalah seperti yang tertera di gambar dibawah.

kali nih pisau baru berkilat yer, karat karat punya stock sudah habis. kalau berminat, baik sambar cepat, takut stok habis ( kalau habis kena tunggu sket untuk restock - jangan risau, boleh restock sebab skarang Outdoor Dynamics S/B dah jadik distributor kat mesia untuk pisau nih...yahooooo!! )

Kepada yang berminat, boleh la reply disini, PM saya , email ( nadir at outdoordynamics.com.my ) atau tepon / sms di 012.430.234.7 .

Bayaran secara cash boleh dibuat melalui account personal saya -
Ahmad Nadir bin Askandar
157139592994

Sila sms alamat + jumlah yang di bank in. email pun boleh.

kepada yang nak bayar secara hutang, pembayaran secara kad credit pun boleh, tetapi malalui website Outdoor Dynamics - http://www.outdoordynamics.com.my

untuk full details mengenai pisau mora, sila ushar link ini:

http://www.outdoordynamics.com.my/main. ... ent_page=1

Image

Image
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
lats840
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 07 Dec 2008, 09:07
Location: PD
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by lats840 »

bro...
check pm jap... hhhehe..

peace
lats840

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nadir »

okeh bro, sudah reply.... good buy!
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
lats840
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 07 Dec 2008, 09:07
Location: PD
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by lats840 »

fuuhhhhh...
brg dh slamat smpai, mmg puas ati...
hehehe..

thanks bro, nnti kalo ade ape2 hal..
sye call...
lg 1, tnye skit yer..
ade mata pisau ni bleh pecah ker@sumbing??

peace
lats840

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nadir »

orait....

ya, semua mata pisau boleh sumbing kalau silap guna , macam kalau tetak batu. pisau dapur pun kalau buat tetak tulang boleh sumbing....( hehehe saya dah penah cuba )
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

nelly
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 21 Jun 2007, 19:45

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nelly »

MORA mmg terbaik.tak menyesal beli...

User avatar
lats840
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 07 Dec 2008, 09:07
Location: PD
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by lats840 »

nadir wrote:orait....

ya, semua mata pisau boleh sumbing kalau silap guna , macam kalau tetak batu. pisau dapur pun kalau buat tetak tulang boleh sumbing....( hehehe saya dah penah cuba )

hehehhe...
ok2, sje tnye...
mklum la, ilmu tk cukup di dada..
huhuhuhuhuhuh....
:lol: :lol:

peace
lats840

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nadir »

thanks kawan kawan support.....

mari mari beli beli.... :mrgreen:
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
slokkro
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 28 Mar 2006, 22:00
Location: Atas balak bawah batu
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by slokkro »

Aku pernah amik 2 bilah dgn nadir. cukup puas hati dgn pisau ni. sudut mata pisau (rasanya 20-25 darjah) sangat sesuai, menyebabkan ianya cukup tajam. Aku guna yg carbon steel je, stainless steel aku simpan dulu sebab ia susah sikit nak berkarat.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nadir »

slokkro wrote:Aku pernah amik 2 bilah dgn nadir. cukup puas hati dgn pisau ni. sudut mata pisau (rasanya 20-25 darjah) sangat sesuai, menyebabkan ianya cukup tajam. Aku guna yg carbon steel je, stainless steel aku simpan dulu sebab ia susah sikit nak berkarat.
hahaha... ya betul, mata dia dia asah kaedah scandi grind atau single bevel.... memang terkenal dengan ketajaman + senang nak asah...

raya aji dah dekat nih, kalau buat lapah daging korban tobat orang tertanya tanya pisau apa nih....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by soulfly »

pisau mora aku mana entah aku letak hahaha
lama sangat...

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nadir »

ayo yoooo.... kena beli satu lagi la kalau camtuh.....

alamak... aku ada hutang bende ngan ko lah.....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by soulfly »

nadir wrote:ayo yoooo.... kena beli satu lagi la kalau camtuh.....

alamak... aku ada hutang bende ngan ko lah.....
kalo masih tak jumpa,terpaksalah aku beli,
oit utang apa lak nih hehe
lama sangat...

JEEP32
Pendaki Gunung
Posts: 59
Joined: 27 Oct 2009, 13:45

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by JEEP32 »

Salam Tn. Nadir
hamba dah bank inn kat bank rimau pg td..plz cek
harap2 dpt sblm raya nak test lapah lembu korban
tx :mrgreen:
It's a Jeep thing...
You wouldn't understand

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nadir »

JEEP32 wrote:Salam Tn. Nadir
hamba dah bank inn kat bank rimau pg td..plz cek
harap2 dpt sblm raya nak test lapah lembu korban
tx :mrgreen:
hehehe ni abang BASF petronas ka? kalau ya, yes, dah siap bungkus, tunggu poslaju mai amik aja.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

JEEP32
Pendaki Gunung
Posts: 59
Joined: 27 Oct 2009, 13:45

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by JEEP32 »

byk tima kasih lah Tn...
hang mmng best!!!! :mrgreen:
It's a Jeep thing...
You wouldn't understand

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by Kasnalagat »

♠ nadiaq...masa jalan2 kat bangsar..aku jumpa seberkas benda nie, mcm bekas susun lighter je..ko punye kut..ekeke! :mrgreen:

Image
"TranQuiLLity.."

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nadir »

Kasnalagat wrote:♠ nadiaq...masa jalan2 kat bangsar..aku jumpa seberkas benda nie, mcm bekas susun lighter je..ko punye kut..ekeke! :mrgreen:

Image
ahahhahaha... yer topeq.... aku punye.... sesiapa nak gi belek belek pisau mora nih boleh la ke Lafuma bangsar..... nak beli sana atau dengan saya, sama aja....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

JEEP32
Pendaki Gunung
Posts: 59
Joined: 27 Oct 2009, 13:45

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by JEEP32 »

Tn. Nadir
baru jea amik mora kat office....tajam siot :P
sok bleh ahh rasmi melapah :mrgreen:
tq yea, ada brg bleh beli lagi

Selamat Hari Raya Bro...
It's a Jeep thing...
You wouldn't understand

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by khalid »

meh kengkawan, kita listkan pemilik pisau mora pulak kat "peralatan."

JEEP32
Pendaki Gunung
Posts: 59
Joined: 27 Oct 2009, 13:45

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by JEEP32 »

Nadir
MORA dah rasmi smlm...'n' ada jiran sudah kena dgn ketajaman mora...terkena skit aje..bled slalu
ari nie x-2 dua mora lapah daging dgn cemerlang!!! satisfied

so kwn2 sume marilah kita ikut saranan khalid tu, listkan owner mora knife
baru ahh gempak :mrgreen:
It's a Jeep thing...
You wouldn't understand

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nadir »

wah..... dah terkene jari.... baik baik woooooo silap silap boleh selak isi tengok tulang....

yaaaa ada orang tanya kalau boleh buat lapah daging.... ok ka? tak pendek sangat ka?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Pisau Mora Kembali - 7 jenis model!

Post by nadir »

BUMP!
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

Post Reply