Hobi selain mendaki gunung...?

Berehat sekejap, khas untuk sembang kosong yang mana tidak berkaitan dengan aktiviti pergunungan

Moderator: matsaiko

User avatar
kemm
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 28 Dec 2010, 21:40
Location: Sri Damansara

Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kemm »

Assalamualaikum, hari jumaat nih hari boring takde keje, so aku terpikir pasal hobi.

korang ada hobi lain tak, selain dari naik gunung..? aku tau ikut beberapa post kat GO nih, ada yang kaki pancing, main paintball, dan lain-lain.. so, apa kata korang share sket minat atau hobi korang kat sini.. manatau, kalo ada geng yang cukup nnt bleh organize program atau buat hobi sesama kita hehehe..

Biar aku mulakan dgn hobi-hobi aku..

1. main paintball
selalunya main kat PV Shah Alam, bukan selalu sgt, aku try main sebulan sekali.. kadang miss gak. takde masa/duit

2. camping/bushcraft/hiking
minat dah lama, sejak skolah, tapi baru je join, tengah study2 pasal camping & bushcraft/survival skills. kalo ada course ke apa, leh kontek aku ye..

3. main muzik
YEZZAHH.. mmg aku suka muzik, kalo boleh sebulan dua kali aku pi jumpa kawan2 main kat studio. lagu macam2 la.. tapi aku tak terer sangat, kena lebih praktis lagi. main gitar bass :)

4. seni bela diri
sebagai salah satu aktiviti sukan aku. badan dah naik, nk kena kasi kurus sket. tak kisah silat ke, tomoi ke, tekwando ke, apa yang ada aku cuba join. seminggu 2 kali..

ha, nk tengok korang punya hobi/minat pulak, tak seme sukan je.. maybe ada antara korang yg minat main RC, or ada yang minat hacking komputer/network ke.. kasi share sket minat2 korang kat sini ye..
Wa tanya saja, wa taktau..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by biNGai »

saya hobi main fesbuk..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kansas_k1d »

kumpul stem... :lidah:

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by CRAZYhAMStER »

saya hobi ngumpul YL..

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by Hangar 18 »

kumpul jeans, stem & duit lama.
dgr lagu esp malay rock kapak
shopping
dan semestinya tido.

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by ajon »

Hobi saya makan nasik... :D

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kansas_k1d »

road bike,mountain bike,
kayaking
photography
movie
internet surfing

User avatar
kemm
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 28 Dec 2010, 21:40
Location: Sri Damansara

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kemm »

woot! kansas kid ko buat aktiviti kayak kat mana?

crazyhamster.. YL tu mende eh? maaf org baru kat sini, heheh
Wa tanya saja, wa taktau..

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by CRAZYhAMStER »

YL tuh sejenis subjek yg sedap mata memandang

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

User avatar
azliePSG
Pendaki Gunung
Posts: 30
Joined: 22 Apr 2010, 09:22
Location: GOMBAK, kL

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by azliePSG »

saya suka main badminton....
hari-hari saya main bedminton.... :lidah: :lidah: :lidah:

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by mizi »

hobi saya suka menjeling...menjelir...menghisap
climb long trail
p11at

User avatar
kemm
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 28 Dec 2010, 21:40
Location: Sri Damansara

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kemm »

adoiyai.. gempak2 la hobi korang nih.. hehehe..
Wa tanya saja, wa taktau..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by biNGai »

oi kemm keje laa..asik tenet2 je keje
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kansas_k1d »

hobi die kot main tenet nih...:P

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by CRAZYhAMStER »

azliePSG wrote:saya suka main badminton....
hari-hari saya main bedminton....
musti terer nihh....hari2 maen tuh perghh :mrgreen:

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

User avatar
kemm
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 28 Dec 2010, 21:40
Location: Sri Damansara

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kemm »

lupa nk tambah, hobi aku.. kerjaaaaa hahaha
Wa tanya saja, wa taktau..

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by pgurlz »

nyebok....

holiday n backpack :minum:
se-simple yg boleh

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by matsaiko »

kira duit
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kansas_k1d »

matsaiko wrote:kira duit
hari2 untung nih... :lidah:

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by orga »

hobi selain daki gng?

aqu suka wat website dan godek2 dunia internet nih..
lg aqu suka berkebun,bela itik,petik limau pakai mule100..
ImageImageImage

User avatar
kemm
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 28 Dec 2010, 21:40
Location: Sri Damansara

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kemm »

terus je aku google mule100.. rupanya hydration pack ye?

orga, tak main paintball ke? :P
Wa tanya saja, wa taktau..

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Aku Lanun jadi aku suka Melanun.... ha ha ha

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by orga »

kemm wrote:terus je aku google mule100.. rupanya hydration pack ye?

orga, tak main paintball ke? :P
melaka tader port main paintball la kemm..
ImageImageImage

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by span »

aku suke tido, ngan makan hahaha.....

ngantuk nye ......
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

leha
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 07 Feb 2008, 23:48
Location: Port Klang

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by leha »

Selain mendaki gunung sy juga mempunyai hobi mengira bulu idung.......
Smp skrg x abes2 lg mengire...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by soulfly »

leha wrote:Selain mendaki gunung sy juga mempunyai hobi mengira bulu idung.......
Smp skrg x abes2 lg mengire...
kakak kalo saya upah kakak untuk kira saya punya bulu idung boleh tak? berapa RM selai cas..hehe..
hobi best agak bosan..
suka melayan karenah ikan dalam akurium.. :minum:
lama sangat...

User avatar
kemm
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 28 Dec 2010, 21:40
Location: Sri Damansara

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kemm »

hmm aku punya bulu idung pun tak kira lagi.. nk kena buat bancian jugak ke? heheh..

Soul, akuarium tu air masin ke, air tawar punya..?
Wa tanya saja, wa taktau..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by biNGai »

oi kemm..sok mari miting laa kt batu kep..bole kiteorg kasi komplen psal beg notfes ko tuh..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
kemm
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 28 Dec 2010, 21:40
Location: Sri Damansara

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kemm »

ooo korang ada mitin ke? aku da ada appointment dah esok malam ler.. pack TNF tu dah antar kat member modify tambah poket sket hehehe...

kat mana? maybe lewat sket aku join la kot.. kalau ada lagi..
Wa tanya saja, wa taktau..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by biNGai »

ko call mamak tanye dia..012 6674122
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kabusgunung »

miting ade mkn free kerrr...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by biNGai »

ade..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by nazryst »

hobi - ngangkung

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by soulfly »

kemm wrote:hmm aku punya bulu idung pun tak kira lagi.. nk kena buat bancian jugak ke? heheh..

Soul, akuarium tu air masin ke, air tawar punya..?
air tawar jer..
eh.. jom main bowling...
lama sangat...

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by soulfly »

kemm wrote:hmm aku punya bulu idung pun tak kira lagi.. nk kena buat bancian jugak ke? heheh..

Soul, akuarium tu air masin ke, air tawar punya..?
air tawar jer..
eh.. jom main bowling...
lama sangat...

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by sany ADALAH alger »

saya suka membaca.
skrg sedang berhadapan dgn The Man Who Cycled The World by Mark Beaumont
CARPE DIEM!

User avatar
kemm
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 28 Dec 2010, 21:40
Location: Sri Damansara

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kemm »

salam.. sapa ajak main boling tu? sapa nk sahut cabaran..? hehehe
Wa tanya saja, wa taktau..

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by orga »

ko ajak mamak ngan ngai la kemm..dorang dulu cekgu salin zulkeple..
ImageImageImage

User avatar
kemm
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 28 Dec 2010, 21:40
Location: Sri Damansara

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by kemm »

huh, markah aku tops 98 jer.. tak layak nk main dgn cikgu salin neh..
Wa tanya saja, wa taktau..

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Post by nazryst »

kemm wrote:huh, markah aku tops 98 jer.. tak layak nk main dgn cikgu salin neh..
main dgn cikgu salin tak perlu tops 98... hanya perlu topsless

Post Reply