RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Berehat sekejap, khas untuk sembang kosong yang mana tidak berkaitan dengan aktiviti pergunungan

Moderator: matsaiko

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Ujang »

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Sekali lagi dengan rasa rendah diri... saya menjemput semua penggiat aktiviti luar Malaysia untuk bertandang ke Majlis RAYA RIMBA 2010 tanpa mengira kelab, persatuan, organisasi, puak, kroni, parlimen dan sebagainya... Tujuan dan motif utama adalah mengeratkan silaturrahim sesama kita yang mempunyai minat yang sama... Ini merupakan RAYA RIMBA kali ke-2 dianjurkan selepas tahun pertama mendapat sambutan dan kritikan yang hangat... hehe... jom baca details kat bawah :

Tarikh : 25-26 Sept 2010 (Sabtu-Ahad)
Lokasi : Warisan Rimba, Kemensah (belakang Zoo Negara)
Bayaran : RM 45 / pax (kanak-kanak bawah 12 tahun free)
Bayaran Meliputi : Makanan, penginapan dan t-shirt aktiviti
DEPOSIT RM45 : No akaun - 1643-9797-5935 MAYBANK, 1224-0073277-52-7 CIMB, DZULHAIZAN BIN HUSIN @ LUTPI, tolong inform lepas buat bayaran - 019-2879818
TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 19 Sept 2010 (Ahad)
Jemputan : Semua warga outdoor... 100 orang sahaja
Penginapan : Warisan Rimba, Kemensah... Lelaki/Pompuan tido asing2... kalo kantoi aku nikahkan terus...
Menu : Lemang, Ketupat, Rendang, Ayam BBQ, Dodol, Kuah Kacang, Sambal Kelapa, Sup Tulang, Kudap2 (minum petang + minum malam), Bihun Goreng (breakfast) + Air Minuman
Konsep : Gotong-royong bermula dari pagi Sabtu...

Tentatif:
25 Sept 2010 (Sabtu)
0700 - Shopping dekat pasar borong
0800 - sarapan pagi
0830 - Acara mengemas kawasan kejadian
0900 - Gotong-royong bermula (anyam ketupat, kacau dodol, potong daging, tebang buluh, buat pentas, dll)
1300 - Makan tengahari + Solat Zohor
1400 - Sambung gotong-royong
1430 - Acara memasak + merebus + membakar
1630 - Solat Asar / Pendaftaran
1700 - Minum Petang + Persiapan BBQ
1930 - Solat Maghrib
0800 - Ucapan Alu-aluan
- Takbir Raya
- Sesi Fotografi beramai (WAJIB PAKAI BAJU RAYA LENGKAP (BAJU MELAYU/BAJU KURUNG/KEBAYA))
- Cabutan Bertuah 1
2030 - Solat Isyak
2100 - Persembahan dari kawan2...
- Cabutan Bertuan 2
2130 - Pengumuman King + Queen of Baju Raya dan Couple Paling Secocok
- Sesi Bunga Api
2230 - Ucapan Raya
- Cabutan Bertuah 3
2300 - Minum malam
- Karaoke beramai-ramai
- Bola Tampar Air
- Tido

26 Sept 2010 (Ahad)
0600 - Solat Subuh
0800 - Breakfast
0900 - Musyawarah + Perbincangan ilmiah pasal dunia aktiviti luar + Projek2 lain + Isu berbangkit
1100 - Kemas kawasan kejadian
1200 - Bersurai (lunch kat luar)

Kelengkapan yang perlu dibawa:
1. Baju Raya (Wajib bawak kalau tak bawak tak boleh amik gambar sama-sama + kene campak dalam kolam)
2. Kelengkapan Tido
3. Pakaian untuk gotong-royong
4. Baju Mandi (nak mandi-manda dalam kolam)
5. Gitar + Seruling + Tamborin + apa-apa yang boleh mengeluarkan muzik.. hehe...
6. Bunga api... mercun aku tak berani nak jamin...

Maklumat lanjut boleh hubungi saya di 019-2879818 or email dzulhaizan@gmail.com (Ujang)

Harap semua AJK yang telah dilantik dapat memberikan kerjasama sepenuhnya...

List Name Yang Dah Kompom (RM 45)
01. Ujang
02. Wan Nazry
03. Aiwa
04. Ujang 2
05. Ujang 3
06. Lyn 2
07. Lyn 2
08. Nisa Abdul
09. Emilly 1
10. Emilly 2

Sekian, terima kasih...
ImageImage

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by orga »

Manarik ni jang..
ImageImageImage

al_razy89
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 23 Apr 2010, 04:42
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by al_razy89 »

yeahhhhh.......
"aku menulis bukan kerna nama"
http://metainfo.multiply.com

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Ujang »

orga,
aku sudah announce hadiah2 cabutan bertuah yang MENARIK tue...
semua excited...

al_razy89,
jangan tak datang lak tahun nie... :tembak:

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Hangar 18 »

jom le razy,

lama dah tak jumpa ko.

al_razy89
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 23 Apr 2010, 04:42
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by al_razy89 »

baiklah...akan hambe ikhtiarkan sampai jd .... :-D
"aku menulis bukan kerna nama"
http://metainfo.multiply.com

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by sany ADALAH alger »

klau half day ade diskaun kaa :P
CARPE DIEM!

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Ok Ujang
Agak agak berapa orang eea....
OK aku masak sup tulang rusa macam itu ari gak. Siapkan periuk besar, senduk dan mangkuk untuk makan.
Bahan suma aku bawak sampai cili api kicap dan bebola daging. Taun ni kita buat Mee, Kuetiau dan Meehon

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Hangar 18 »

al_razy89 wrote:baiklah...akan hambe ikhtiarkan sampai jd .... :-D
print sekali benda yg ko mintak aku sign tu.
lupa nak ckp. ofis aku tak de printer color le.

al_razy89
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 23 Apr 2010, 04:42
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by al_razy89 »

baik encik fendi.....abg ujang...duit sudah masuk ye...check2..kali ni mmg sungguh2 nak pergi setelah tergendala tahun lepas sbab tak mampu berjalan lagi banyak sangat pergi beraya...duit telah pun di bank in..bukan ape saya ni beraya di perantauan takut balik cni xsempat nak bank in..huhuhu....
"aku menulis bukan kerna nama"
http://metainfo.multiply.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by biNGai »

sup tulang je bang? daging2 tkde ke? ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by matsaiko »

bang..sy nak request batang pinang rusa bole?? ekekekeke errr rusa ade ke btg pinang?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by orga »

dpt rasa sate rusa pon ok bang..tak yah la susah2 wat sup tulang :mrgreen:
ImageImageImage

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by matsaiko »

baya lebeyy pon boleee banggggg :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

tiNta_EmaS
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 18 Jan 2008, 18:29

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by tiNta_EmaS »

huuwaaa...menarik nie... :lol:

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Ujang »

LIST NAME UPDATED !!!

al_rary89,
nanti kita jumpa di sana...

sany,
ini mcm tokey susah mau kira wo... hehehe... tido or tak tido tetap kene bayar sama...

abg kamal,
sup arnab pun best gak... saya budget 100pax mcm tahun lepas...

ngai,
aku dah request sup daging arnab... hehe

reen,
rusa ada batang pening... keh keh....

orga,
tahun nie tolong kurangkan berat badan anda... supaya senang untuk diangkat yer... keh keh...

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Ujang »

LIST NAME PESERTA YANG DAH BAYAR RM45.00

1. Ujang
2. Aiwa
3. Wan Nazry
4.
5.

anda bila lagik?
tarikh tutup 19 SEPT 2010...
TQ

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by biNGai »

reen : batang pinang tarak..batang anu ada laa..ada brani?

tayah bawak sate la bagai..bawak sekor wat mini zoo pon jadik la bang..eekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by yonrawk »

Ujang - count me & wife in.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by biNGai »

ujang no count2 one..you pay only he count
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by yonrawk »

ayoyo.. this is new ujang eh? guy hang up one phone for hours. lol.

To old ujang - meet me at markash71 okeh. ~wink wink~
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Ujang »

ngai : no count count until paid... :)
yon : who's hang up? wrong person... hahahaa... pay first la then i'll put ur name n wife... hahahaa

al_razy89
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 23 Apr 2010, 04:42
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by al_razy89 »

Ujang wrote:LIST NAME PESERTA YANG DAH BAYAR RM45.00

1. Ujang
2. Aiwa
3. Wan Nazry
4.
5.

anda bila lagik?
tarikh tutup 19 SEPT 2010...
TQ
?????? :tembak: abang ujang..saya sudah bayar kan?
"aku menulis bukan kerna nama"
http://metainfo.multiply.com

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by orga »

:lidah: abang ujang..nnt sy roger abang ujang yer..
ImageImageImage

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by pgurlz »

tahun nie sapa tak pakai baju raya awal2 lagek dah campak lam kolam.. :evil:
se-simple yg boleh

User avatar
Kasnalagat
Pendaki Tegar
Posts: 288
Joined: 26 Mar 2008, 08:30
Location: pelantar merenung bulan
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Kasnalagat »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Ok Ujang
Agak agak berapa orang eea....
OK aku masak sup tulang rusa macam itu ari gak. Siapkan periuk besar, senduk dan mangkuk untuk makan.
Bahan suma aku bawak sampai cili api kicap dan bebola daging. Taun ni kita buat Mee, Kuetiau dan Meehon
♠ hehe,smlm first time buka pose kat kedai abg kamal, tq sebab blanje bakso & nasi ayam. Ujang, nk lepak minum bebila roger. Rabu aku last kat KL. Bleh aku pass duit utk raya rimba skali.. :minum:
"TranQuiLLity.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by matsaiko »

sate rusa takde ke topeq? :mrgreen:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by biNGai »

sup tulang ruse pon tarak ka topeq?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Cik Matt
Mau makan satey rusa mai datang Banting la. Untuk nilai seorang sahabat saya berani belanja.

Ngai
Tumit rusa nak rasa keh keh keh

Aku tunggu tunggu gak kalau ada kawan lain yang mai.
Dengarnya Pendi dan Jenal nak datang tah bila. Tapi pesanan penaja. Nak datang sms dulu sebab aku selalu outstation manalah tau aku ada kat Bangla ke Indon ke he he he he

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by pgurlz »

blah la topek... g kedai abg kamal x ajak!!
masa nak no.. tau plak carik aku :tembak:
se-simple yg boleh

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by ajon »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Cik Matt
Mau makan satey rusa mai datang Banting la. Untuk nilai seorang sahabat saya berani belanja.

Ngai
Tumit rusa nak rasa keh keh keh

Aku tunggu tunggu gak kalau ada kawan lain yang mai.
Dengarnya Pendi dan Jenal nak datang tah bila. Tapi pesanan penaja. Nak datang sms dulu sebab aku selalu outstation manalah tau aku ada kat Bangla ke Indon ke he he he he
Bang..apa alamat kedai...mana la tau sesat kat Banting bleh singgah...tak penah makan daging rusa lagi..

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Ajon
Engkau carik je Balai Polis baru yang besar gaban tuhhh. Depan balai tu ada traffic light masuk kiri,
-+ 500 m sebelah kiri ada deretan Kedai Majlis. Bangunan pertama yang hujung sekali ++++
ha ha ha. SMS dulu kalau nak mai. Man tau aku ada kelas ke atau meeting kat luar.
Kosong satu sembilan tiga satu empat nam pat lime duhea................... Lanun Tua

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by sany ADALAH alger »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Ajon
Engkau carik je Balai Polis baru yang besar gaban tuhhh. Depan balai tu ada traffic light masuk kiri,
-+ 500 m sebelah kiri ada deretan Kedai Majlis. Bangunan pertama yang hujung sekali ++++
ha ha ha. SMS dulu kalau nak mai. Man tau aku ada kelas ke atau meeting kat luar.
Kosong satu sembilan tiga satu empat nam pat lime duhea................... Lanun Tua
ade live band tak?
ade kalu gua turun :lidah:
CARPE DIEM!

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Ujang »

Tuan tanah... kenapa aku tak boleh nak edit topik nie...
banyak nak kene update nie.... hehe...

List Name Yang Dah Kompom (RM 45)
1. Ujang
2. Wan Nazry
3. Aiwa
4. Ujang 2
5. Ujang 3
6. Lin
7. Poncho
8.Nisa Abdul
9. Emilly 1
10. Emilly 2

al_razy89,
ko bayar bila ek?... mmg ada satu orang sudah bayar rm45... tapi aku tatau sapa...

To all... tolong inform/call/sms aku selepas buat bayaran...
aku takmo pening2... tolong lah yer....

Live band eh.... hehe... kalau free boleh jerk... :minum:

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by Ujang »

Update List Name Lagikk.....

List Name Yang Dah Kompom (RM 45)
01. Ujang
02. Wan Nazry
03. Aiwa
04. Ujang 2
05. Ujang 3
06. Lyn 2
07. Lyn 2
08. Nisa Abdul
09. Emilly 1
10. Emilly 2
11. Azreen
12. Adam
13. ??
14. ??
15. ??

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by soulfly »

menarik nih...
lama sangat...

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by kabusgunung »

ader brani mlm nih beraya kat markas 71 laaaa... tadi pagi nampak manusalwa sudah bukak

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by soulfly »

mannsalwa dah bukak? callig arrr mawi.....kalo mau lepak haha
lama sangat...

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by nadir »

awwww bes nih......
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Post by soulfly »

nadir wrote:awwww bes nih......
takkan awwwww jer kasik namalh kalo berani,
tak pun jadi rakan penaja :minum:
lama sangat...

Post Reply